Kocam beni sevmiyor sanırım.

Kas muhabbetti o adamın densizliği olmuş, var böyle tipler, nüfus dairesinde ki kadında eski eşime doğum hikayesini anlatmıştı
Para kazanma mevzusuna gelince, siz birsey söylemeden mi etti bu lafı eşiniz?

Durum buysa öyle valla...

Ben şaşkınlıktan nasıl tepki vereceğimi düşünürken, en azından kalk gidelim sonra geliriz, kardeş hayırdır vs gibi bir tepkisi olsa yeterliydi.
B Began cım sanıyorum eşiniz o an, anda değildi,
Eşim gülerek adamı dinlemeye devam etti

Maaş kartım onda duracakmış. Bana 200 tl harçlık verecekmiş.
Yüzündeki o gülümsemeyle, Sizin alacağınız maaşı onun eline sayışınızı hayal ediyordu muhtemelen

Çok detay bilmiyorum ancak adam tek maaşla üç cocuk bakıp karısının eğitimine destek olurken iyiydi.
Rahata ereceği günler gelmiş azıcık şimarsin hakkidir.
Lakin 200 tl harçlık teklifi cok saçma elbette.
Vermeyin emeğinize sahip çıkın.
Giderlere ortak olup para yönetimini kendinizin yapacağını bilsin.

Sizin de beklentileriniz tuhaf ama.
Kasını gösteren adamı görmezden gelmesi bence daha mantıklı olmus mesela.
Öküzle Öküz olmaya gerek yok.

Evet ya, ben evde çalışmaya çok karşıyım, ne o öyle hizmetçi gibi bütün gün yemek yap temizlik yap.... Dışarıda çalışsa da çalismasa da bir şekilde kadının üstüne kalıyor tüm ev işi, çocuk varsa ve başka geliri yoksa dışarıda herkes ( kadın erkek ) çalışmak zorunda zaten tamam ama evde kölelik etmek saçma

Son düzenleme:
Aldığım maaşı gezmeye tozmaya harcadığımı nereden çıkarıyorsunuz?
Benim çalışmam için okumama karışmadı.
Aslında okumak yerine önce işe girmemi tercih ederdi.
Okurken ve çalışırken yaşattıklarının bir kısmını zaten konularımda yazmıştım.
O yüzden bir kez daha okuyun. Bazı yerleri yanlış hatırlıyor ya da yorumluyorsunuz.

3 çocuğa elbette bakacaktı. 3 çocukla benim çalışmam mümkün değildi zaten. Çalışmak istesem bakıcı tutmam anlamsız olurdu 3 çocuk için. Bu lütuf değildi yani. O çalışırken ben de ev bütçesini yetiştirmeye çalıştım. Kalkıp har vurup harman savurmadım. Eşimle aramda olan sorunlar maddi değil manevi daha çok.
Kendisinden soğutmak için elinden geleni yapıyor. Az çok konularımı hatırlayanlar vardır.

Bakar evet ama okumasına destek olmayabilir.
Yıpratır, yorar ne bileyim.
Erkek milletinin iyisi yarim yamalak iyi oluyor malum.
Bir tarafı tamam olsa bir tarafları ile yamuklar.

Ekonomi malum. Tek başına geçim kolay degil. Adam yükünü paylaşacağı zamana gelmiş, mutlu olmasi doğal.

Hayatınızı, iliskinizi en iyi siz bilirsiniz tabi.

Zaten okumama destek değildi. Çalışmamdan yanaydı. 3 çocukla mümkün olmadığı için çalışma konusunda baskı yapamadı. Ekonomiyi sadece çalışan erkekler değil ev hanımları da düşünüyor. Her şeyden kısıp birikim yapmaya, yetirmeye çalışıyor.
O cefa çekerken biz de aynı evde yaşadığımız için sıkıntılarına ortağız.
İşe girince eşime minnet borcu duyacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Çünkü aynı evde aynı şeyleri yaşadık. Fakat o çalışırken benim emeklerimin görmezden gelinmesi can sıkıcı.

Kocanızın sizin için başkasıyla pata küte kavga etmesi hoşunuza mı gidecekti? Bir erkekle sohbet etmekten hoşlanmıyorsanız siz kendiniz uzaklaşabilirsiniz. Karşınızdaki insanın bu kadar mı sapık olacağını düşünüyorsunuz kocasının yanında evli kadına kur yapsın?
Maaş kartı meselesinde ne münasebet. Kendi alın terimle kazandığım paranın yönetimi bana aittir.

Emekleri görmezden gelemeyiz elbette.
Ama artisi çoksa adamın suanki mutluluğunu hosgorebiliriz diyorum.

Destek değildi madem ev işlerine de yardımcı degildiyse madem çok öncesinden terk edilse olurmuş. :)
Ama benim yeni degil daha uzun yıllar öncesinden hatırladığım iyi bir eş- hayati gercek anlamda paylaştığınız biriydi bu adam.
Yanlis mi algılamisim?

Son zamanlarda oldu olan belki de.

Valla ev hanimligi ev ekonomisi cok zor.. hele birde 3 cocuk kafayi yememek elde degil.. calisinca en azindan kafan dagiliyor.. ama bizim erkeklerimz genelde karilarina destek degil kostek olduklari icin cogu kisi burda buyuk minnet gibi karsilamis. Kocanin sana soyledikleri cok cirkin.. kompleks yapmis icinde bir yerde demekki okumani.. parada kazaninca korkmus bence tedirgin olmus ona muhtac olmayacagin icin.. seni baskilamaya calisiyor. Verme kartini filan geri alamazsin. Biri kart verwcekse o versin madem

Evet eskiden mutluyuz sanıyordum ama değilmişiz. Rol yapmış senelerce.
Birkaç itirafını ve son dönemdeki tavırlarına dair konular açmıştım.
Haliyle içimde affedemiyorum. Affetmemem için de elinden geleni yapıyor.

E şimdi memur oldu began, özel sektörde çalışsa dilediği zaman efelenecekti, çık işten ben bakarım eve diye, en ufak tepesi atsa. Kolay mı memuriyeti bırak, evde otur demek? Cesaret ister.

Kavga etmesini istemedim en azından gülmek yerine rahatsız olduğunu belirten bir tavır daha uygun olurdu o an yaşananlar için.
Sapık olmasa hayatında ilk kez gördüğü bir kadına "kaslarıma bak" demesinin saçmalığını nereye koyalım?

E şimdi memur oldu began, özel sektörde çalışsa dilediği zaman efelenecekti, çık işten ben bakarım eve diye, en ufak tepesi atsa. Kolay mımemuriyeti bırak, evde otur demek? Cesaret ister.
Kendisinde hiç hata görmüyor ki. Şehir değiştirelim diyordu bir ara. Bu şehir ve iş ortamı bana yaramamışmış.

Bu hisler tanıdık.
Iyi bilirim.
Affetmek zor..

Kırgınlıklarınizin farkında mi acaba?
Acikca konuşmak faydalı olabilir.
200 tl harçlık teklifine bakılırsa adam ya uyuyor ya da salak :/
3 cocuk var üzüldüm umarım eski duygularınıza kavuşursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…