Kocam beni sinirden öldürecek

Hayatı bir erkekle paylaşmak için kendimi değiştiremem.
Beni her yönümle tanıdı, sevdi evlendi.
Ben ben olmaktan çıkarsam geriye sevdiği benden ne kalır ki?
Hatalar düzeltilir, sivrilikler törpülenir, zaman insanı olgunlaştırır.
Ama o kadar.
Ben ben olmaktan vazgeçmem.

Sen benim uyuzla mı evlisin
O palavrayı tek benimki attı bana ben de salak gibi inandım sanıyordum
Ve ikizler kokusu aldım gene iyi tanırım tanımaz olaydım

ben de ona bazen patron diyorum bu yüzden, ya da ben senin çocuğun değilim diyorum

korkacak birşey yok, iyi insan kötü koca olmak zorunda da değil :)

o formu kendi başıma doldursaydım eşimin nasıl büyük bir olay çıkaracağını biliyodum. ayrıca o form ne benim kendim doldurabileceğim bir form ne de eşimin, o yüzden beraber dolduruyorduk.

sizin için dünyada sanırım eşinizin rahat bir hayat yaşamasından daha önemli bir konu yok o yüzden beni anlamanızı beklemiyorum.

zeki kadın istemiyormuymuş.
.bir çeşit üstün cins, üstün ırk olma hevesinde..bence onun iyi bir psikoloğa gitmesi şart.aşağılık duygusunun yokedilmesi şart.

üstün cins derdi zaten hep diyor kadın erkek eşit değildir diye.

ben de o yüzden sevdiğim için ve diğer güzel yönleri için kendimi bile değiştiriyorum. Ancak bir yerde patlak veriyor.

en son açtığım konunun üzerinden 11 ay geçmiş, son bir senedir değiştiğimi, artık eskisi kadar sorunumuz olmadığını yorumlarda da belirttim, ancak okumamış biraz ahkam kesmişsiniz, sizin konunuzu da hatırladım, sanırım eşiniz bir kursa gidecekti, ve tek gününüz oydu, bunun için büyük bir tartışma çıkmıştı aranızda, hatırlıyorum çünkü konu ilgimi çekmişti, özellikle belirteyim profilinize gidip araştırma vs yapmadım.

benim eşim 7 gün çalışıyor- aylardır mesai yapmamasını istememe rağmen,
yarım gün izinli olduğu gün kursa başladı o yarım gününü de kursta geçiriyor,
eve geldiğinde de ya bilgisayardan iş yerine bağlanıyor, ya kurs için ders çalışıyor. bilmiyorum bu gibi bir durumda siz ne yapardınız, benden eşimin beklediği buna rağmen güleryüzlü olup, isterse çay servisi yapmam, isterse ona lazım olan bir bilgiyi internette araştırmam, isterse de susup sessizce oturmam. sonunda 1 gün izinli olacağını söyledi dün akşam, ama benim o günden de umudum yok. çünkü arkadaşlarının vs ona ihtiyacı olacaktır.

eşiniz size kadın erkek eşit değildir dese, cevabınız ne olur?

bu konu tartışmaya bile açık olmasa?
karşılıklı hatalarımızı düzeltiyoruz ama bir insanın mantığı değişmiyor, kadın erkek eşitliğini kabul etmediği sürece sorunlarımız da bitecek gibi değil.

eee gülü seven dikenine katlanacakk madem harika bi eşin var bi tek bu yönü kötü sende onu böyle sevecen her güzelin kusuru varr

benim yaptığımda bu. eşimi seviyorum, bazı yönleri bana ters olsa da, benim bazı yönlerim ona ters olsa da.

klasik erkek halleri....
bırak bi hata yaptığında uyarma gitsin bakalım sonuna kadar...
sen hep onu pohpohlayacaksan vay haline....

uyarmadım genelde, bir çok sorunla karşılaştık, başına da kakmadım. ama dün akşamki mevzu gerçekten önemli bir mevzuydu uyarmak zorundaydım.

eşimin iyi yanlarından tek tek bahsetmedim, bir çok erkekte olmayan güzel özellikleri mevcut. duanız için teşekkür ederim.

zaten eşim prizi takmamla bir sorunu yok, o yokken bütün işleri yapmamla da, hatta onun işlerini benim yapmamla da, ama o varken ben bilmem beyim bilir dememi istiyor
yazdıklarına katılıyorum çünkü ben kendimi gerçekten çok değiştirdim son iki yıldır, ama huylarımı değiştirdim, karakterimi değiştiremem, değiştirecek de değilim.

Son düzenleme:
evet hatalarımı kabul ettim ve düzelttim, kendimi törpüledim ama benden bu kadar, seveceği bir kadın yaratmak istiyor benden, ama ben zaten yaratıldım.
Sen benim uyuzla mı evlisin
O palavrayı tek benimki attı bana ben de salak gibi inandım sanıyordum
Ve ikizler kokusu aldım gene iyi tanırım tanımaz olaydım

yok başak benimki, kızlara tavsiye başak burcuyla evlenmeyin

form konusunda da bugün aradı, iptal etmem gerektiğini formu hatalı doldurduğumuzu söyledi, artık kime sordu öğrendi bilmiyorum. aklın yolu bir.

form konusunda da bugün aradı, iptal etmem gerektiğini formu hatalı doldurduğumuzu söyledi, artık kime sordu öğrendi bilmiyorum. aklın yolu bir.

yoksa sen söyleyince inanmıyo, başkası söyleyincemi haa doğru diyo, bu benimkinde de var aşırı olmasada

yoksa sen söyleyince inanmıyo, başkası söyleyincemi haa doğru diyo, bu benimkinde de var aşırı olmasada

belki de kimseye sormadı sormuş gibi yaptı, sanırım, benim -kadın aklımla- söylediğimi kabul etmeyi gururuna yediremiyor.

ay aynı benim eşimi anlatıyosun sanki
sende hamilesin,şu hayırlısı ile bi dogum yapayım başka bişey istemiyorum ben delirmeden

bazen diyorumki türünün son örnegi diyorum demekki varmış son örnekleride
bazen okadar zorluyoki seni ahh ölürmüsün öldürürmüsün
erkek milleti deyilmi işte,en iyi yolu aldırmamakla ,umursamamakta buldum
allah muttlulugunuzu daim etsin evladınızla:123:
kolaylıklar versin

yok başak benimki, kızlara tavsiye başak burcuyla evlenmeyin [/QUOTE]

bencede kesinlikle başak burcuyla evlenmeyin diyorum hatta ısrar ediyorum

Reputable,

Eşininki egodan ziyade, aşagılık kompleksinden kaynaklanıyor.
Dışarıda o kadar iyi görünmesinin altında yatan sebeb de bu...
Çocuklugunda, bilinçaltında mutlaka bununla ilgili bir şeyler var.
Belki de babasını örnek alıyor.

Ayrıca iletişime kapalı. Ve bu oldukça olumsuz bir durum...
Yani aslında açık gibi görünüyor ama bakalarına karşı öyle diyelim...

Siz de biraz sivri dillisiniz sanırım, eşinizde kompleks oldugu için de olumlu eleştiri bile olumsuz olarak algılanıyor...

Bu durumu nasıl aşarsınız bilemiyorum ama hamilesiniz,
ve bebek dogduktan sonra asıl o zaman hedef tahtası siz olacaksınız.
Bu kişilik yapısındaki adamlar genelde çocuk hastalansa, düşse, eşten bilen tiplerdir...

Bence şimdiden bu duruma bir çözüm bulman gerek.
Eşinin de biraz uzlaşmacı olması gerek..
Yoksa ilerde sizi daha çetin tartışmalar bekliyor olacak...

evet sivriyim, ama inanın kendimi çok törpüledim, eşime eleştiriyi resmen balla yapıyorum ama yine de onun hakkında negatif bir konu olması yeterli, kesinlikle istemiyor eleştirilmeyi, ama eleştirmeye gelince, herşeyi ve herkesi öyle bir eleştirir ki.

Bebek için beni suçlar mı sıkıntılarda bilmiyorum, arkadaşının çok geç konuşan bebeği için, annesini fazla ilgilenmeyip çok tv izletmekle, dışarı çıkarmamakla suçlamıştı.

Olumsuz degil, olumlu eleştiri bile yapsan olumsuz olarak algılar bu tür kişilikler...

Ve evet bebek konusunda hazırlıklı ol,
her türlü bakımına karşı en ufak bir şeyde eleştirecek seni...

Ve şimdiye kadar yaptıgınız hiç bir tartışma seni daha öncekiler kadar yaralamayacak...

Biliyorum çok karamsar konuştum, kendim yaşadıgımdan degil,
en yakınım kızkardeşimin eşinde bu duruma şahidim malesef...

Bıkmadan usanmadan konuşmaya çalış, belki bir yerlerde durup bir düşünür de kendine çekidüzen verir.
Biliyorum alışmış degişmesi kolay olmayacak ama denemekten ne çıkar?

Son düzenleme:
aaay ayy gerildim gece gece . nedir bu kadınların erkeklerden çektiği? bakın hepsi mışıl mışıl uyuyorlar şuan, bizim gibi topiklerde stress atan derdini paylaşan 1 tane erkek var mı? yok !

benim eşim geçen oyuncak araba tamir ediyor...
uğraştı uğraştı sinirden kafayı yedi olmadı bi türlü

bi baktım şunu şöyle yaparsan çalışır dedim sessizden bi ''hım'' geldi sadece

dediğim gibi yapıp araba çalıştı ama ;sessiz sedasız çocuğun eline verdi arabayı

dedim ekmeği sen ye aklı ben vereyim

yok o kadar uğraşmış da bilmem ne de zaten olacakmış daaa bıdı bıdı bıdı.....

belki 10.598 defa yap dediğim şeyi yapmayıp pişman olup yapmak zorunda kalmıştır ama yok akıllanacağı yok.
biyere gidecek olsak yol sormaz 1 saat dön dur işin yoksa, ya 1 git 1 sor 2 yürü 1 daha sor nolacak ama olmaaaaaz 1 saat olduğumuz yerde dönmesek olmaz.
zaten sinirliyim ona bu akşam yine...
eleştiri de kabul etmiyorlar istediğimiz kadar törpüleyelim eleştiri dozunu , kadının erkekten daha akıllı ve pratik olduğunu kabullenemez hiçbir erkek.

reputable ya bu deveyi güdeceğiz ya da bu diyardan gideceğiz...

inanın çoğu kadın böyle bir erkekle geçinmek durumunda...
bence siz onu kendi haline bırakın, yapsın dönsün uğraşsın, olmadı bi daha yapsın ama yaptığı yanlışı kendisi düzeltsin en azından siz kendinizi onun yanlışları için üzmemiş olursunuz.

konu beni gülümsetti biraz =) erkeklerin düşünme tarzı genelde aynı işte. eleştiri kabul etmez, hatalarını kabul ettirmeye zorlarsan daha fazla üste çıkar. eşitlik konusuna hiç girmeyeyim zaten =)

evliliğimizin başında ben de bunun için sıkı kavgalar eder sinirlendiğimde ağır konuşurdum. sonra baktım böyle olmayacak durum daha kötü oluyor. şimdi görmezden geliyorum çoğu şeyi. fikir veriyorum bazen, ama sonuna yada başına ''sen bunları zaten biliyorsun hatırlatmak istedim sadece'' diye ekliyorum. ona birşeyleri öğretiyor gibi görünmemeye çalışıyorum. bu gururuna ağır geliyor çünkü her ne kadar söylediklerim doğru olsa bile.

eşitlik konusu gibi onunla aynı haklara sahip olduğum konulara girmiyorum. asla kabul etmez, yok yere kavga ederiz. bunun yerine kendi ayrı tutum ve isteklerimi koruyorum. kendi isteklerimi netçe söylüyorum ki benim adıma konuşmasın, benim adıma kendi karar vermesin.. bir kaç defa benim adıma konuştuğunda da açıkça fikrimi söyledim ''benim adıma konuşma, bırak da ben kendi fikirlerimi söyleyeyim''

bu tarz konularda agresif ve eleştirele bir tutum değil de şefkatli ve açık bir yol benimserseniz daha iyi olur iletişiminiz açısından. son tahlilde dinlemeyip kendi bildiğini yapmak istediğinde de karışmayın asla. bırakın hata yapsın. boşuna çatışmalara girmeyin..

bir de şunu ekleyeyim. niyetiniz ne kadar iyi olsa da bir erkeği hatasını kabul ettirmeye zorlamayın. bunu yapmaz ve daha fazla size kızıp kendini haklı görür. bunun yerine olayı ya da durumu nasıl gördüğünüzü sizde yarattığı etkileri anlatın...ama suçlamadan eleştirmeden olabildiğince objektif bakın, duygusallığa vurup ağlamayın. ne düşündüğünüzü ve hissettiğinizi bundan sonra nasıl olmasını istediğinizi söyleyip onun da fikrini alıp orta yolu bulmaya çalışın.

dengeyi kurmak ve dengeli ilerlemek gerçekten çok zor .hep mükemmeller zaten daha 1,5 aylık evliyim ama cidden artık bıktımm her akşam kavga ,sıkıntı,yanlış anlama, en küçük bir kelimeyi çekip uzatma. Düzene girmesi için tüm ipleri ellerine mi vermek lazım anlamıyorum. Bazen diyorum onun sözlerine istinaden kendime ne kadar çekilmez, nalet,sorunlu bir insanmışım ki bu yaşıma kadar gelebilmişim kimseyle tek bir ağız dalaşına dahi girmeden. Artık inanmaya başladım sorunlu olduğuma. Paşamız tek doğru insan ya

dün eşim hatasını anlamıştı, formu tekrar doldururken bütün fikirlerime önem verdi ve çoğunlukla beni dinledi. ama hatalı olduğunu tabii ki itiraf etmedi.

evet aynen bu olmuştu evliliğin ilk aylarına bana da, kendimi sorunlu görmeye başlamıştım. ama zamanla tek tarafta olamayacağını çözdüm. bazı şeylerden taviz vermedim ama bazı şeyleri de düzelttim. eşim çoğu taviz vermediklerime alıştı, ben de düzelttiğim yanımla daha huzurlu oldum. şu an ilk seneden çok daha iyiyiz.

evet ben de senin ilerlediğin yoldan gidiyor gibiyim, inşallah çocuğumuz bizi anlayacak yaşa gelinceye kadar örnek bir anne baba olabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…