Kocam benim ailemle anlaşamıyor ne yapacağımı şaşırdım artık sizlere danışmak istiyorum

ozgclk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
58
9
86
Merhabalar 1.5 senedir evliyim yeni de bebeğim oldu ama son 6 aydır eşim annemle hiç anlaşamıyor ve ben ikisinin arasında kalıyorum annem bi şeyler dediğinde eşim bizim evimizin durumuna karışmasını istemiyor mesela annem akıl vermeyi çok sever günlük hayatta da bi durum olsa şöyle yapın der eşim de birinin akıl vermesine hiç gelemez son 6 aydır hep yaptıkları birbirine batar oldu ikisinin de. Annem eşimi haksız buluyor eşim de karışma bize dedikçe annem yanlış anladı ve aralarında hep sorun oluyor iki gün önce de kavgaları oldu bu sefer duzelecek gibi durmuyo ben arad kaldım eşim annene bi şey diyor annem esin çok ters diyor ben napacagimi şaşırdım evet eşim olmadık yerde kizsa da annem de az kalmıyor annem evime gelip gitmek istemiyor eşimle de soguyuz konuşmuyoruz annemi ve eşimi idare edemiyorum napmaliyim fikri olanlar yazabilir mi nasıl ara bulurum ben çok yoruldum artık ikisinden de..

Burada köprü görevi senin. Ama eşine kızma bence haklı anne ve ya aileler çocuklarının evine müdahil olamaz. Buna sen engel olacaksın.

Şöyle düşün annen değil de kv sana evine sürekli karışıp mudahale etseydi akıl verseydi tepkin ne olurdu?

bence annene soyle esinin yaninda biseye karismasin. Fikrini soylemek istiyorsa sonra sana soylesin ama esinin yaninda siz bilirsiniz desin ;) Kimse istemez karsi tarafin ailesinin karismasina aile ici kararlara. Esin annenin seni yonettigini dusunecek bi sure sonra ..

Tam gelin kaynana olmuşlar :D

Annenizle eşinizi karşı karşıya getirmeyin. Annenize artık sizin ve eşinizin bir aile olduğunu, yetişkin olduğunuzu kırmadan açıklayın. Eşinizden de annenize saygı çerçevesinde davranmasını rica edin. Onun yerine kendinizi koyun. Kayınvalidenin aynı şekilde sana müdahale etmesine razı olur muydun?

Annen tam bir tipik kaynana modeli gibi geldi şu an
eşinin haklı olduğu yönleride var haksız olduğu yönleride
haklı olduğı yönü ; evet anneniz hiç birşeyinize karışmasın bencede.. adam istemiyor.. siz evlisiniz artık ne o öyle herşeye karışması yahut akıl vermesi çok itici bende rahatsız olrdum eşimde
haksız yönü ; o sizin anneniz ve eşiniz saygı duymak zorunda o ona birşey deyince kalkıpda oda ona birşey dememesi gerekli
nerde büyüklük nerde saygı nerde aile bagları ?
Bence ikisi ilede ayrı ayrı konuşun
annenizle uygun bir dille eşinizlede öyle.. mesafeli bir şekilde görüşsünler burda köprü görevi size düşüyor.. annenize herşeyi anlatmayın özellikle evinizde olan hiç birşeyi eşinizle ilgili yorum yaptırtmayın aynılarını yaşadım
hem o söylenir hemde eşiniz söylenirse tabiki arada kalırsınız ne eşine söylet ne annene..
birbirlerini sevmek zorundada değiller saygı cercevisnde görüşün yeterli
kv senn herşeyine karışıp akıl verse ortalıgı ayaga kaldırırsın değil mi ?

En nefret ettigim şeydir yaa başkasının hayatına burnunu sokmak. Annenizin verdiği akıl eşinizde de var ne diye evdeki huzuru bozacağını bildiği halde karışıyor ki?? Annene he tamam de geç eşine de yansıtma. Bu kadar basit..

Back
X