- 15 Aralık 2009
- 8.977
- 21.539
- 873
- Konu Sahibi ArbutusUnedo
-
Ben sadece bu bahaneyi kullanan kimseye acımıyorum açıkçası. Daha doğrusu boşanmak istediğine inanmıyorum.Aslında önceki yorumlarınızı doğru buldum ama o beğenmediğimi biraz acımasız bulmuştum çünkü üzüldüm ben konu sahinine. ancak üstte bi yorum var daha önceki konularından alıntı yapılmış, bu iğrençliğe nasıl devam edebiliyor o noktada çoktan bitmeliydi diye düşünüp beğenmedimi beğendimle değiştirdim. Konu sahibinin silkelenip kendine gelmesi lazım adam bariz şeytan pislik hala da ilgi de ilgi çocuğum cartım curtum sanki şu an çok güzelmiş gibi herşey, evde şiddete varan olaylar çocuklar herkes feryat figan ama mutlu ailemiz devam etsin, bırak sevmesinler böyle babayı olmaz olsun diyemiyor. Hala abisi boşanmış da sırtını sıvazlamışlar da ailem arkamda değil de bi ton bahane. Kadının psikolojisini yerle bir etmişler durumu idrak edemiyor bunu da kabul etmiyor.
Siz kocanızdan boşanacaksınız çocuklar babalarından değil, o hala onların babası olarak kalacak. Keşke hiçbir mutsuz evlilik çocuklar bahane edilerek devam etmese, bunun vicdanı yükü ve mutsuz anne babanın psikolojik etkileri bir ömür sürecek onların üzerinde.İlerde keşke boşansaydın anne diyebilirler onlar şu an bunun anlam ve önemini görebilecek yaşta değiller. Sizin sorununuz , eşinizle anlaşamasanızda , çocukların psikolojisi için ağız birliği ederek onları karşınıza alıp bunları ortak bir dille anlatamamak. Evet eşinizin hayatında ya biri var yada buna niyeti. Ömrünü sizinle geçirmek istemiyor, size tahammül edemiyor. Bir an önce plan yapıp atraksiyona geçmeniz lazım. Ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gidiceksin bacımBunu anlamak nasıl bu kadar zor olabilir ki? Boşanmak istemememin sebebi, çocukların babalarına çok düşkün olması. Çocuklu olunca kararları kafanıza göre veremiyorsunuz milyon tane açıdan düşünmeniz gerekiyor. Kaç kere oturduk anlaşmaya, anlaşmalıya gelince işler değişiyor çirkefleşiyor nafakayı azaltmaya çalışıyor falan filan; “çocuklarımı istediğim zaman göreyim gülelim eğlenelim ama nafaka da az vereyim çünkü yeni hayatımı kuracağım kendime harcayacağım” falan filan oluyor bir anda. Ben tek taraflı dava açsam boşanma davası 3-4 yıl sürüyor ve “anneniz boşanmayı ve sizi babasız bırakmayı seçti” acitasyonu devreye giriyor. Yani bu iş uzaktan ya da dizilerden göründüğü gibi kolaycacık hallolan bişey değil.
Çok mantıklı bir yorumSize karşı bu kadar uzak ve duyarsız olmasının nedeni bence sadece başla bir kadın değildir. Annesinin onu terkettiğini söylemiştiniz. Size karşı bu tutumunun altında bence psikolojik bazı travmalar yatıyor olabilir. Çocuklarının annesi olmasını kıskanmaktan kadınlardan nefret etmeye adar çok geniş bir yelpaze var bu duygu aktarımının. Tabi profesyonel destek almaya ikna edemezsiniz.
Bu ne ya yeni bakabildim konuya, gerçekten bu noktaya mı gelmişsiniz? Kimi şikayet ediyorsunuz, çocuklarına bağırıp babalarını kötüleyen psikolojik şiddet gören birini mi? Ben eşim üzerime yürüdü beni tartakladı diye polis çağırmış insanım; polis dahi dövüşmen guzum dedi çekti giti.Keşke herkes anne baba olmasa dediğim bir konu daha eski konuda çocuklara eziyet ediyorum vs demişsin nereye şikayet ediliyorsa edeceğim sosyal hizmet baksın kontrol etsin koca kadın el kadar çocuklara zulüm ediyor huzursuz ortamda büyütüyor koskoca kadın anne olmuşsun eşin sevmiyor seninle seks yapmıyor seni umursamıyor kadın yerine koymuyor diye çocuklardan çıkarıyorsun hıncını tedavi olman lazım kocan insan yerine koymuyor adamla zorla beraber oluyorum vs demişsin iğrenç
Ay ne avam yorumlar onu çükü bunun kukusu. Çok merak ettiniz heralde abartmayın ya aklıselim yorum aradıkça şu yorumlara bak.ay bunu şimdi gördüm. ben de ilk mesajda çok az da olsa normal biri olduğunuza dair bi ışık görmüştüm ama yok yani. çocuklar falan umrunuzda değil sizin. umrunuzda olsa size çocukların önünde böyle şeyler yapan biriyle devam etmezdiniz. ben de sanıyorum ki adam kendi halinde manyağın teki. meğer size fiziksel zarar da veriyormuş. iğrenç şeyler de yapıyormuş. ya bunlar olmasa da zaten boşanılmalı da hani belki çok derinlerde bi yerde bir şeylere tutunuyorsunuzdur diye düşünmüştüm.
vay arkadaş adamın ne numarası varmış da böyle vazgeçemiyorsunuz. çükü altından galiba.
Aslında tespitiniz çok doğru kötü polis olmak istemiyorum belki de kademeli olarak önce iletişim beklemeyi kesmeli iletişimsiz bir hayatı kabul etmeli; içim rahatlayınca da boşanma aşamasına geçmeliyim.Eşiniz sizin boşanmayı ortaya atan kişi olmanızı istiyor , siz bu tuzağa düşmeyeceğim diyorsunuz anladık peki ne istiyorsunuz eşiniz mi dava açsın
Böyle bir adama duygu beslemiyorsanız sizinle iletişim kurup-kurmaması neden önemli?
Çoçuklarınız babasına çok düşkün(her küçük çoçuk gibi) kötü polis olmak istemiyorsunuz, sadece çoçuklar için devam edilen evliliklerde kocadan bir şey beklenilmezki- hatta eşinizde beklemediği ohh canıma minnet dersiniz , siz bence önce ne istediğinize karar verin- kendinize karşı çok dürüst olun ama sonra konu açarsanız herkes daha makul cevaplar verir
Ben de öyleydim. Ve mecburen zamanla köreldim ilgisizliğe alıştırıldım. Bence de korkunç bir hayat o yüzden sabahlara kdar gözüme uyku girmiyor. Ama çevremin ailemin “ne ilgisi sen çocuk musun şımarık mısın sen 2 çocuk annesisin sadece onlarla ilgilenmelisin, kocan evine baksın çalışsın yeter sen de sus otur” düşüncesinde olduğu için destek bulamıyorum.
Kaç yaşında bu çocuklar
Çocuklarım babalarının sakin ve iletişimsiz olmasını normal görüyor. Okuldaki psikoloğa bile demiş ki oğlum; annem sinirlenince kötü sözler söyler ama babam sinirlenince çok sakindir kendini iletişime kapatır babamın yaptığı doğru demiş.Çocuğum yok belki olsa daha farklı olurdu bilemiyorum büyük de konuşmak istemiyorum ama ben yapamazdım. Çocuklarım için mutsuz bir evlilikte kalamazdım. O çocuklar görmüyor mu babalarının annesine nasıl davrandığını. İlerde bunu rol model olarak almayacaklar mı? Bunu hiç düşündünüz mü? İlk zamanlar size bilenirler ama sonrasında anlarlar şimdiyi düşünüp geleceklerini karartmayın. Emin olun o baba sizden boşanınca çocuklarından da boşanacak.
10 senenin özetini geçemedim. Saçma sapan bir sürü olay. Kültür farkı aile farkı öfke problemi vbvbvbNeden bu hale geldiniz. Çocukları yaparken normaldi demekki hayatınız. Bunun cevabını yazınızda bulamadım
İşim iyi param var sıkıntım yok yazdınız hani siz eee sizin derdiniz ne ozaman?Bu ne ya yeni bakabildim konuya, gerçekten bu noktaya mı gelmişsiniz? Kimi şikayet ediyorsunuz, çocuklarına bağırıp babalarını kötüleyen psikolojik şiddet gören birini mi? Ben eşim üzerime yürüdü beni tartakladı diye polis çağırmış insanım; polis dahi dövüşmen guzum dedi çekti giti.
''Ne duruyorsun boşan diyecek bekarlar(hiç evlenmemiş olanlar) rica edeceğim lafını ölçülü söylesin. '' Bu lafınıza istinaden boşanmak istemiyorsanız bu şekilde çekeceksiniz.Aramızın yıllardır çok kötü olduğı çok büyük kavgalar ettiğimiz eşimle; yıllardır kötü iletişimle ve 2 çocukla boşanma kararı veremeden devam etmeye çalışıyoruz. Hemen biye boşanmıyorsunuz diye linçlemeyin; şak diyince olmuyor çocuklar babalarını çok seviyor ve eşim boşanma adımını ben atayım da çocuklara “bakın ben istemedim anneniz istedi” diyerek acitasyon yapmak istiyor ve her şeyi adım adım planlıyor.
Esas sorunumuz iletişimsizlik. Eşimle yılların sorunu sonucu benimle sıfır iletişim şeklinde yaşamaya başladı. Yazın 1,5 aydır annemin yanındayım; kavga sonucu değil çocukları rahat ettirme amacıyla mutabık kalarak geldim ama yaz boyu beni bir kez bile aramadı. Çocukların ihtiyaçları hariç tek kelime konuşmuyor benimle. Oğlumuz ve kızımızla görüşeceğinde oğlumun akıllı saatinden arıyor hallediyor.
Vekhasıl sorunumuz zaten çok büyük ama detaylara inip boğulamayacağım yıllar içinde yeteri kadar yıprandım.
Otel tatili yapmak için çok ısrar etti; yüksek paralara otel kiraladı çocuklarımla tatil yapmak istiyorum dedi. Ben istemeyerek kabul ettim; şu an otelde tatildeyiz ama benimle sıfır iletişim. Aylardır böyle, ne bir gözüme bakma ne bir sohbet ne bir hal hatır sorma, soruşarıma yüzüme bakmadan cevap vermeler tek kelimelik cevaplar. Asla benimle yan yana oturmuyor ben yanına yaklaşınca kalkıp gidiyor. Üstümü odada değiştirirken bile başka tarafa geçiyor beni görmemek için. Bir önce bir geziye gitmiştik, her yaklaşmaya çalışmamda yorgunum diyip uzaklaşıyordu; bütün geziyi benimle tek kelime konuşmadan tamamlamıştı.
2 çocuğum babalarına aşık olmasa bir dakika bile düşünmem. Ama o kadar hin ki; ben hep çocuklarla yalnız kaldığım ve tek otorite koymaya çalışan olduğum için hep ben kötü oldum. Boşanmaya çalıştığımda anneniz beni istemiyor sizinle görüşmemi de istemiyoe o yüzden boşanmak istiyor dedi çocuklar bana karşı bilendi. Ben çocuklara tutumlu olmaya çalışmayı öğrettikçe o para saçtı benim izin vermediğim oyuncakları aldı vbvb.
Bir kez de evi terketti geçen sene ailemle sürekli kavgalı zaten terbiyesizlikleri yüzünden; çocuklar çıldırdı, sonra tek gecede ne olduysa ağlayarak geri döndü ama iletişimsizliğimiz devam etti.
Yani ben şu anda da tatilde çocukların bakıcısı gibiyim; tek güzel söz tek iletişim yok kendisi yiyor içiyor eğleniyor çocukları eğlendiriyor; bana da para harcıyor lakin ben bitik bir evlilikte keyfime bakıp umursamayan bir kadın değilim bunu kaldıramıyorum. Şu an cinnet çıkarmamak için kendimi çok zor tutuyorum ne kavga çıktıysa onun iletişimsizliği; benim ondan iletişim dilenmem ve bana psikolojik zorbalık yapması ama asla kabul etmemesi yüzünden çıktı.
Kendisi işyerinde çok aktif sosyal konuşkan; o kadar içim acıyor ki benimle etmediği tatil muhabbetini işyerinde arkadaşları ile ediyor; benimle paylaşmadığı fikirleri arkadaşlarıyla paylaşıyor.
Neresinden tutsam elimde kalıyor ama çocuklar babam babam diye ölüyor kapana kısıldım kaldım. Bazıları diyor ki “boşver ya ye parasını iletişim falan arama”. Ama ben yapamıyorum. Bu arada geçen sene onun sorumsuzlukları ve çocuklarla ilgili her tür işi bana yıkması sonucunda 13 senelik işimden çıkarıldım. Bunun üzerine çıkan kavgalar ve soğumalarla evi terketti asla manevi destek olmadı; avukat tuttu avukatla zorla beni anlaşmalı boşanmaya zorladı falan.
Ne yapacağımı bilemiyorum şu an otel odasında sabah onu boğazlamamak için kendimi zor tutuyorum. Ben katlanamıyorum diyip alıp çocukları havaalanına geçsem çocuklar bana düşman olacak.
Ne duruyorsun boşan diyecek bekarlar(hiç evlenmemiş olanlar) rica edeceğim lafını ölçülü söylesin. Hiçbirimiz evlenirken boşanmak için evlenmedik yıllar insanları da fikirleri de değiştirebiliyor; fikirler zıt yönlere doğru değiştiyse vay halimize. Ama tabii keşke çocuk yokken ortaya çıkan belirtilerden anlayabilip yolu erkenden ayırsaymışım aslında herşey çok belliymiş ama görmemişim, görmek istememişim. İnsanoğlu bazı şeyleri kabullenemiyor, hep düzelir diye umut ede ede bu hale geliyor.
Ya tabii hiç suçun yok sadece mağdursun bu adamla evli kalan da sensin çocuklarına eziyet eden de burdan belli işte çocukların da kocan da ailen de seni sevmiyormuş bi düşün neden. katlanan sensin bi insanı bu kadar kişinin sevmemesi normal miBu ne ya yeni bakabildim konuya, gerçekten bu noktaya mı gelmişsiniz? Kimi şikayet ediyorsunuz, çocuklarına bağırıp babalarını kötüleyen psikolojik şiddet gören birini mi? Ben eşim üzerime yürüdü beni tartakladı diye polis çağırmış insanım; polis dahi dövüşmen guzum dedi çekti giti.
Diğer konularınıza da göz attım. Böyle olmaz. Bekar yada yeni evli değilim. Çocuklara yazık.10 senenin özetini geçemedim. Saçma sapan bir sürü olay. Kültür farkı aile farkı öfke problemi vbvbvb
benim de böyle bir çevrem var (ailemin çevresi, kendi arkadşa çevrem değil)Ben de öyleydim. Ve mecburen zamanla köreldim ilgisizliğe alıştırıldım. Bence de korkunç bir hayat o yüzden sabahlara kdar gözüme uyku girmiyor. Ama çevremin ailemin “ne ilgisi sen çocuk musun şımarık mısın sen 2 çocuk annesisin sadece onlarla ilgilenmelisin, kocan evine baksın çalışsın yeter sen de sus otur” düşüncesinde olduğu için destek bulamıyorum.
Ben bu uyeden musakka miydi neydi bi uye vardi ya gelinlerine yan bakan kocayi bosamamak icin taklalar atiyordu kadin (daha dogrusu ailesi) onun vibe'ini aldim.benim de böyle bir çevrem var (ailemin çevresi, kendi arkadşa çevrem değil)
adamın parası var, çocuklarına ilgili, dövmüyor sövmüyor daha ne istiyotsun? derler yani
çünkü bizim erkeklerin epey epey bir kısmı çalışmayıp içip sıçıp borç yapıp (ya da muhafazakar ama beceriksiz tayfa olup) bir de çocuk bakmadıkları için çoğunun parası da olmadığı
evi kadınlar çekip çevirdiği için sizinki gibi koca "nimet nimet"
bu çevrede yetişmişsiniz ama mutsuzsunuz
e çevre desteği aramayacaksınız o zaman, çok ortada değil mi?
diyorsunuz ya "çevrem dar" filan diye, o çevre de "cık cık cık bunun için boşanılır mı" diyordur
ben de ne yapsam çevrem cık cık cık dedi. çok da tınnn.
elebette keşke köstek değil destek olsalar keşke böyle erkeklere prim verilmese.
de
ne yapalım yani çevre böyle diye ömrümüz ziyan mı olsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?