Kocam benimle çocuklar hariç iletişim kurmuyor yüzüme dahi bakmıyor

Ben sadece bu bahaneyi kullanan kimseye acımıyorum açıkçası. Daha doğrusu boşanmak istediğine inanmıyorum.
Dese ki "bütün itliğine rağmen kocamı seviyorum boşanmak istemiyorum" ya da "maddiyat konusu yüzünden boşanamam" vallahi ses etmem. Olabilir yani herkesin yaşam tarzı kendine. Kimseye hissettikleri yüzünden laf edecek değilim ama "boşanmak istiyorum ama çocuklarım babaya çok düşkün" cümlesinin alt metni daha farklı. Hangi çocuk babayı sevmez ya böyle bir şey olabilir mi?

Siz kocanızdan boşanacaksınız çocuklar babalarından değil, o hala onların babası olarak kalacak. Keşke hiçbir mutsuz evlilik çocuklar bahane edilerek devam etmese, bunun vicdanı yükü ve mutsuz anne babanın psikolojik etkileri bir ömür sürecek onların üzerinde.İlerde keşke boşansaydın anne diyebilirler onlar şu an bunun anlam ve önemini görebilecek yaşta değiller. Sizin sorununuz , eşinizle anlaşamasanızda , çocukların psikolojisi için ağız birliği ederek onları karşınıza alıp bunları ortak bir dille anlatamamak. Evet eşinizin hayatında ya biri var yada buna niyeti. Ömrünü sizinle geçirmek istemiyor, size tahammül edemiyor. Bir an önce plan yapıp atraksiyona geçmeniz lazım. Ya bu deveyi güdeceksin yada bu diyardan gidiceksin bacım

Size karşı bu kadar uzak ve duyarsız olmasının nedeni bence sadece başla bir kadın değildir. Annesinin onu terkettiğini söylemiştiniz. Size karşı bu tutumunun altında bence psikolojik bazı travmalar yatıyor olabilir. Çocuklarının annesi olmasını kıskanmaktan kadınlardan nefret etmeye adar çok geniş bir yelpaze var bu duygu aktarımının. Tabi profesyonel destek almaya ikna edemezsiniz.

Çocuklar için en iyisini sen bilirsin bence o yüzden ahkam kesmeyeceğim, belli ki boşanmaktansa böyle daha mutlu olacaklarını düşündün. Hayatında biri olduğuna da inanıyorsun madem zorlamayı bırakıp sadece ev arkadaşı gibi davransan yaptıklarını kafaya takmasan bu mümkün mü? Seviyor musun?

Çok mantıklı bir yorum böyle bir şey de olabilir

Eski konularını da bulan üyelere teşekkür ediyorum. Adamın suçu sadece size ilgi göstermemesi değilmiş. Bir sürü şey olmuş.

En çok çocuklar için boşanmıyorum dediğiniz çocuklarınız yıpranıyor. Üzüldüm şahsen. Allah akıl fikir versin inşallah. Hem size hem eşinize…

Çocuklar babalarına çok düşkün diye boşanamıyorsun ama adamla adamın istediği ilişki şekline de tahammülün kalmamış. Adam da değişmiyor belli ki. Peki bu insanlar ne tavsiyesi verecek ? bazı konularda yazarlar her kapıyı kapatıyor ama fikir istiyor.
Çocuklar babalarına aşırı aşırı düşkünse sadece çok sevdikleri için değil kaygılı bağlandıkları içindir büyük ihtimalle. Sorunlar çıkmaya başlamış bile yani.

Bu ne ya yeni bakabildim konuya, gerçekten bu noktaya mı gelmişsiniz? Kimi şikayet ediyorsunuz, çocuklarına bağırıp babalarını kötüleyen psikolojik şiddet gören birini mi? Ben eşim üzerime yürüdü beni tartakladı diye polis çağırmış insanım; polis dahi dövüşmen guzum dedi çekti giti.

Ay ne avam yorumlar onu çükü bunun kukusu. Çok merak ettiniz heralde abartmayın ya aklıselim yorum aradıkça şu yorumlara bak.

Aslında tespitiniz çok doğru kötü polis olmak istemiyorum belki de kademeli olarak önce iletişim beklemeyi kesmeli iletişimsiz bir hayatı kabul etmeli; içim rahatlayınca da boşanma aşamasına geçmeliyim.

İkisi de normal değil.
İlgi manyağı olmak da böyle kopuk ilişki de.
Yetişkin olun, biyolojik yaşınız ölçüsünde ilgi ve iletişim talep edin. Çocukluktan kalan bir ilgi açlığı faturasını kimse üstlenmek istemez.

Neyse esas şunu yazacağım:
Acı bir gerçek ama, boşanmamak için sunulan her tür gerekçe, esasen gerekçeyi sunanın bilinç dışındaki ihtiyacıdır.
Çocuklar dediğiniz sizsiniz, siz hala güçlü duygu besliyorsunuz ona, bir tür bağımlılık muhtemelen bu.
Çünkü güzel olan sevilir, çirkin ve sevimsiz olanı sevmek bağımlılıktır.
Önce bu patolojinizi çözün, dayanıksızlık/yetersizlik/terkedilme şemalarınızı çözün.
Bireysel destek alın acil.
Burada zaman kaybetmeyin.

Kaç yaşında bu çocuklar
Çocuklarım babalarının sakin ve iletişimsiz olmasını normal görüyor. Okuldaki psikoloğa bile demiş ki oğlum; annem sinirlenince kötü sözler söyler ama babam sinirlenince çok sakindir kendini iletişime kapatır babamın yaptığı doğru demiş.

İşim iyi param var sıkıntım yok yazdınız hani siz eee sizin derdiniz ne ozaman?
Meselenin çocuklar olmadığı apaçık ortada
Siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz polislik olmuşssunuz hala boşanmam da boşanmam

Ayrıca 2016 daki konularınızı bile okudum kocanız sizi hiçbirzaman sevmemişki hep ayrıymışssınız aslında ortada bi evlilik yokmuş

Ya ortada çok para mal var başkası yemesin diye ayrılmıyorsunuz yada gerçekten sizin sorunlarınız var aksi taktirde hiçbir kadın çocuklarına böyle bir hayatı reva görmez imkan varken hemde

''Ne duruyorsun boşan diyecek bekarlar(hiç evlenmemiş olanlar) rica edeceğim lafını ölçülü söylesin. '' Bu lafınıza istinaden boşanmak istemiyorsanız bu şekilde çekeceksiniz.

Ya tabii hiç suçun yok sadece mağdursun bu adamla evli kalan da sensin çocuklarına eziyet eden de burdan belli işte çocukların da kocan da ailen de seni sevmiyormuş bi düşün neden. katlanan sensin bi insanı bu kadar kişinin sevmemesi normal mi

benim de böyle bir çevrem var (ailemin çevresi, kendi arkadşa çevrem değil)

adamın parası var, çocuklarına ilgili, dövmüyor sövmüyor daha ne istiyotsun? derler yani
çünkü bizim erkeklerin epey epey bir kısmı çalışmayıp içip sıçıp borç yapıp (ya da muhafazakar ama beceriksiz tayfa olup) bir de çocuk bakmadıkları için çoğunun parası da olmadığı
evi kadınlar çekip çevirdiği için sizinki gibi koca "nimet nimet"

bu çevrede yetişmişsiniz ama mutsuzsunuz
e çevre desteği aramayacaksınız o zaman, çok ortada değil mi?

diyorsunuz ya "çevrem dar" filan diye, o çevre de "cık cık cık bunun için boşanılır mı" diyordur

ben de ne yapsam çevrem cık cık cık dedi. çok da tınnn.

elebette keşke köstek değil destek olsalar keşke böyle erkeklere prim verilmese.

de

ne yapalım yani çevre böyle diye ömrümüz ziyan mı olsun?

Bu uye baska biri mi acaba diyecegim ama eski konulari var, gerci su patolojik bagimlilik öyküsü Turkiye icin cok siradan bir durum ama sizin cidden once çocuklarınızı psikologa goturup bosanma sürecine adapte etmeniz gerekiyor.
Ben bu uyeden musakka miydi neydi bi uye vardi ya gelinlerine yan bakan kocayi bosamamak icin taklalar atiyordu kadin (daha dogrusu ailesi) onun vibe'ini aldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…