Kocam benimle çocuklar hariç iletişim kurmuyor yüzüme dahi bakmıyor

Yoo babama deli gibi düşkündüm. Onsuz gözüme uyku bile girmezdi. Hala babam aklıma geldikçe ağlarım, kanayan yaram. Ama anneme yaşattıkları yüzünden boşanmaları gerektiğini biliyordum. Ve şu an babamla görüşmüyorum. Annem de bizi bahane ederek asla boşanmadı babamdan. Yıllarca aynı evin içinde konuşmadılar. Bana ve kardeşime ne kadar zarar verdi bu durum biliyor musunuz? Keşke çocuklarınızı ordan çekip kurtarabilsem.

Sınır bilinciniz yok.

Sınırınız o kadar yokki; size psikoloji biliminde birey denir mi araştırmamız gerekir

Birey dediğinin romantik sınırı içersinde; ilgi, sevgi, merhamet olur.

Yapılan her davranışın iyi veya kötü tepkisi olur.

Aynı evde yaşamamak gibi çok önemli hakkını kullanır bireyler.

Hafif düzey yanlışta özür ile devam edilir . Davranışın değiştiği gözlemlenmelidir

Orta düzey yanlışta özür gelecek dahi olsa düşünme zamanı için iletişim kesilir . Özür ve davranış değişimi kesin olmalıdır

Yüksek düzey yanlışta ev ayrılı, iletişim kesilir, aynı ortama girilmemeye öze gösterilir

Özellikle

Erkek çocuklarını, sınır bilinci olmayan anneler yetiştirdiğinde o erkek çocukları sabıkalı oluyor, sorumluluk bilinci olmadığı için arabayı dikkatsiz sürüp birine öldürüyor, eşlerini dövüyorlar.

Komşumuzun köpeği 1 saatte bir ilgilenmeyince evden gidip kendini seven dükkanda geçiriyor gecesini.

Eden kendine eder.

Sınır bilinciniz olmadan evlatlar yetiştirip sonra neden bana bağırıyorlar , küfrediyorlar, vuruyorlar diye ağlarsınız. Hatta erkekse bağımlı, sabıkalı, aracı dikkatsiz süren, hiçbir bölümü kazanamayan, romantik ilişkide partnerini döven bireyi toplumun kanayan yarası yapmış olursunuz.

Bundan sonraki hayatınızı "sınır" bilincine ayırmalısınız (terapi) eğer dediğiniz kadar seviyorsanız çocuklarınızı

Son düzenleme:
İnsan kendine hiç mi acımaz yahu ? Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama gençlik gitti mi bir kez telafisi yok. Kadınlığınızı hissetmek , değer görmek sizin de hakkınız değil mi? Çocuklar büyüdüğünde iyi ki babamdan ayrılmadın diye madalya takmayacak size. Aksine gittikçe bozulan psikolojiniz ve ikili ilişkinizle onların hayatını da iyice zorlaştıracaksınız. Kadın erkek ilişkilerinin temelini anne babada görüyor çocuklar. Böyle bir iletişimsizlikle mi örnek oluyorsunuz? Boşansanız em azından anlaşamadığınız için ayrıldığınızı ama ayrı ayrı iki ebeveynin de onları çok sevdiğini sağlıklı bir biçimde anlatabilir ve bu arada kendi yolunuzu çizersiniz. Çevrenin ne diyeceğini bu kadar takmayın. Aynı evin içinde bir ömür heba eden sizsinşz. Boşanmak için çok haklı sebeplerim var , onu rezil etmemek için susuyorum. Bana kalsın sebeplerim dersiniz ana babanıza. Anlarlar herhalde. Kimsenin haddine değil boşanma sebebini beğenmemek. Azıcık kararlı ve güçlü olun. Bu hayatı hak etmiyorsunuz, hiçbir kadın etmez.

Malesef bu evlilik bitmiş. Eşiniz sizi kafasında zaten bitirmiş. Ve hayatında baskasi olduğuna adım kadar eminim.
Sizde artık bu evliligin bittiğini kabullenmeye çalışın. Artik ilgi beklemeyin. Bir şeylerin düzelmesini beklemeyin. Bunun yerine artık ipucu toplamaya çalışın. Aldatildiginiza dair kanitlari yani.
He bulamıyorsanız da yapacak bir sey yok bu durum yine bir yerde patlak verecek. Dayanamayacaksiniz ve kavga edeceksiniz. Yine kotu siz olacaksınız. Yine çocukların gözünde kotu oldum diyeceksiniz. Bu döngü hiçbir zaman bitmeyecek ve olan sizin psikolojinize olacak. Bu evlilik devam ederse de ne mi olur? Yıllar geçer çocukların gözünde hep annem sorunlu olarak kalırsınız. Sizde her zaman kendinizi kanıtlamak için uğraşır durursunuz.
Siz once kendinize kıymet verin ki başkaları da size kıymet versin. Saygı sevgi duysun. Kendisine değer vermeyen malesef başkasından da deger göremiyor. Özgüveninizi yükseltmeye çalışın. Zaten o yükseldikçe sizde kipirdanmalar başlar. Yorulmadınız mı böyle aşağılanmaktan? Bu dünyaya böyle psikolojik zorbalık görmek icin mi geldiniz? Buna katlanmak icin dini bir zorunlulukta yok. Boşanmakta helal. Hani bu şekilde de manipüle olmayın diye belirttim.
Kulaklarınızı çevrenize kapatın. Sizin kimseye ihtiyacınız yok. Siz kendi geciminizi kendiniz saglayabilcek bir kadınsınız. Boşanma diyenlerin hepsi koca eline bakan insanlar. Çalışmayan gidecek bir kapısı olmayan insanlar. Nerden biliyorum cunku buyuklerimizin hepsi boyle yetişmiş. Cunku bu tarz yorumlari oyle insanlar yapiyor. Zamaninda hep bastırılmışlar.Ama siz öyle değilsiniz. Bu işkenceyi kendinize yapmanıza gerek yok. Ömür biter dertler bitmez yerine daha kötüleri gelir.

İkinci telefonu olabilir. İz bırakmamaya çalışıyor ama aldattığı bariz. Yahu biraz güçlenin dik durun. İş kurmuşsunuz, paranız geliriniz de var. Bir avukatla görüşmek çok mu zor? Kanıtlayamamak işinize mi geliyor? Demek ki bu yolda artık yalnızsınız, ailem dediğiniz insanlar aileniz değiller. Ömrünü harca çürü bize ne diyenleri mi dinleyeceksiniz? 12-13 yaşına gelen çocukların tek dertleri kendi arkadaşları kendi yaşantıları oluyor. Anne babayla pek ilgilenmiyorlar, bize ne boşansaydın diyecekler.

Bu kadar aşağılanmaya hala özlüyorsunuz beraber olmak istiyorsunuz. Böyle aşağılık bir adamın bile size saygısı kalmamış, niye çünkü her dediğini her istediğini sorgusuz sualsiz yapıyorsunuz. Çocuklarım ileride beni böyle şöyle bilmesinler ne kadar saçma. Sadece babaları mı konuşacak sadece onun ağzından çıkanlara mı inanacaklar? Lütfen bahaneler bulmayı bırakın da gerçek hayat dönün. O çocukların ileride size söyleyeceği tek bir cümle olacak, bizi niye bahane ettin?

Ya ne olacaktı? Aynı evde iki yabancı gibi yaşamak hiç mi gururunuzu zedelemiyor? Adam için hiç sorun değil, bekar gibi takılıyor ve ne yaparsam yapayım eyvallah dıyecek bir kadın var diyor. Ya çocuklar, ysrın öbür gün büyüdüklerinde kimi suçlayacaklar sizce? Bu kadar sevgisiz bir ortamda büyüttüğünüz için sizi suçlayacaklar, yoksa bütün çocuklar babalarına düşkün, orada hemfikiriz. Hiç boşu boşuna kendinizi kandırmayın.

Aslında sizi ezen yok.
Gerçekten yok.

Öyle hissetmiş olmanızın sebebi biz değiliz. Keşke bunu anlasanız.

Evet kimse boşanmak için evlenmiyor tabiki haklısınız ama sizce de ilişkinizde bir şeyler kopmamış mı çoktan? Yani size eşinizi alın karşınıza düzgünce yargılamadan konuşun hislerinizi anlatın çift terapisi alın derim ama eşiniz kafada herşeyi bitirmiş görünüyor. Ne kadar zamandır böyle gidiyor durumunuz bilmiyorum ama uzun zaman gibi duruyor. Sizi zaten anlaşmalı boşanmaya bile zorlamış. Bende evliyim boşanmak zor bir karar ama çocuklar için evli kalmak sağlıklı bir seçenek değil. Zaten boşanırsanız siz ebeveynleri olarak görevlerinize devam edeceksiniz sadece siz ayrılıyorsunuz. Çocuk iki tarafla da keyifli vakit geçirebilir. Sizi önemsemeyen insanla daha fazla yıllarınızı geçirip kendinizi heba etmeyin. İnanın sizler mutlu oldukça çocuklarınız daha mutlu olacak. Umarım kendinize bu acıyı daha fazla yaşatmaz ve kendiniz için iyi bir şeyler yaparsınız

Ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Adamda bir şeyler çoktan bitmiş. Neden yanaşıyorsunuz yada neden onun yanına oturuyorsunuz. Aynısını bir kadın yapsa hepimiz haklı buluruz ki bence eşinizde haklı her ne kadar uyguladığı yöntem davranış yanlış hatalı olsa da. Bence sizde gurunuzu ayaklar altına almayın artık. Çocuklarının annesi olarak iletişimde sizinle siz de onunla çocuklarınızın babası olarak iletişime geçin. Tatilin tadını çıkarın. He dayanamıyorum bu şekilde evliliğe diyorsanız eğer çocukların yaşlarını yazmamışsınız çok küçük değillerse eğer işe girin eşinizden de nafaka talep edin çocuklar için o para ile de bakıcı tutun. Emin olun bu şekilde yaşamak çocuklarınızın içinde derin yaralar bırakacak. Anlaşın ortak velayetle herkes çocuğunu istediği zaman görmek şartı ile boşanın.

Forumda okuduğum kadarıyla çocukları için evliliği devam ettirmiş ilgisiz kocaları olan kadınlar oğullarının evliliğini de mahvediyor. Eşlerinden bulamadıkları ilgiyi çocuklarında arıyor, onları bir nevi kocaları yerine koyuyor. Boşanır mısınız bilmem ama hiçbir kararınızı çocuklarınıza bağlamayın lütfen. Çünkü farkında değilsiniz ama tüm bahane ve gerekçeleriniz onlar. Toplumda bu şekilde onlarca evlilik var ve siz de ya bu deveyi güdeceksiniz kabulleneceksiniz ya da bu diyardan gideceksiniz boşanacaksınız. Ne yaparsanız yapın çocuklarınız için değil kendiniz için yapın.

Eğer maddi durumunuz el vermeseydi yazacaklarim çok farklı olurdu. Ama durumunuz varmış eviniz arabanız varmış...o zaman hiç düşünmeyin. Size yaşattığı psikolojik travma için maddi tazminat cikarli boşanma davası açın. Ne kadar sürerse sürsün. Bosayin bu adamı önünüze bakın. Zaten mahkemede telefon kayitlarini isterseniz aldatiyorsabortaya cikar.
Çocuklar bir şekilde büyür ama böyle aynı evin içinde kus gbi yaşayan anne babayla kimbilir hangi duygularla büyürler. Yaşları kas bilmiiyorum ama onlar büyürken dertleri de buyur siz de içinize ata ata sinir hastasi olur çıkarsınız.
Yapmayın bunu kendinize. Maddi sebeplerden dolayı bosanamamayi anlarim ama maddiyat el veriyorsa kadınlar kendilerine her zaman ikinci bir şansı vermeli...hayat çok kisa

Bakin bu isin iki oluru var.baska yok.
Ya bosanmak, yada durumu oldugu gibi kabullenip hayata bu sekli ile devam etmek.
Ha bosanmak ustemiyormusunuz.o halde olabildigince yan yana gelmemeye gayret edin.kurslar bulun.yeni hobiler edinin.yeni arkadaslar edinin.spor klubune yazilin.arada sizde tatillere gidin kendi arkadas grubunuz ile.
Siz hicbir adim atmiyorsunuz ki.
Arkadasim yok diyorsunuz..buyuksehirdeyim diyorsunuz.koskoca buyuksehirde neden arkadasiniz yok? Bunu bir kendinize sorun.
Siz kendinizi sevmezken, kendinize deger vermezken bir baskasinin vermesini bekliyorsnuz ve bende bunu anlamiyorum.ezik gibi yasamayin lutfen.bi silkelenin ve kendinize gelin....

Adamın sizi sevmediği aşıkar hatta eliniz eline değdiğinde bile irkiliyor demişsiniz. Bu adamla ömür geçer mi sizi sevmediğini daha nasıl anlatsın. Madem boşanmak istemiyorsunuz o zaman eşinizi böyle kabul edeceksiniz iki ev arkadaşı olarak hayatınıza devam edeceksiniz yada kanser olup öleceksiniz. Stres iyi bir şey değil kendinize yazık sizde onu görmeyin kiloluysanız zayıflamaya çalışın makyaj yapın kıyafetlerinizi değiştirin kendinize değer verin.

Babalarina demiyorlar ama baba aynen boyle yasiyor hayatini...cok seviyorlar ya babalarini ,size de demezler merak etmeyin...

Sonuna kadar okudum ama şunu anlamadım sizinde istemediğiniz evlilikte neden odada onun yanında üst değiştirme çabası yada yakınlaşma çabası. İstemem yan cebime koy olmuş. İlişkiye gireyim ama ayrı olalım

Sevmese gene iyi sanirim adam tiksiniyor esinden...uzucu ama gercek..geri donusu yok bu isin.ay soyle boyle yapayim geri bana doner kismi coktan asilmis.adam bariz kadindan igreniyor.bende boyle olurum genelde soguduktan sonra tiksinme evresi geliyor bende de.dokunmasina dahi tamammul edemiyorum.eski iliskilerimde cok yasadim bu durumu..

Çocuklarınıza karşı nasıl bu kadar kötülük yapabiliyor sunuz aklım almiyor. 7.5 yaşında oğlum var, anne baba arasındaki sevginin de sevgisizliginde gayet farkında.
Siz bu şekilde yaşamayı kendinize layık görebilir ama çocuklarınıza görmeyin bir zahmet. Küçücük kalplerde açılan yaralar ömürlük oluyor

Çocuklarının üstüne yemin de etmiş miydi?
Sıvışmaya çalışanlar bu yolları kullanır genelde..

Adam size yüksek nafaka, ev, araba, tazminat verse boşanır mısınız? Ciddi soruyorum

Üzgünüm ama bu evlilik düzelmez. Yani boşanmak istemiyorsunuz belli ki ama düzelmez. Yani iki seçenek var. Ya ayrılacaksınız yada kabul edip maddi refah içinde yaşayacaksınız. Çocuklar bahanesi bence şu ekonomik ortamda şartlarınızı düşürmek istemiyorsunuz. Olabilir böyle düşünebilirsiniz tabii. Ama bu adam bitirmiş eskisi gibi olmaz artık. Kabul edip ilgi beklemeden aynı evde yaşayıp maddi refahla yaşamayı devam ettireceksiniz. Başka bir çözüm yok. Düzelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…