- 23 Ağustos 2012
- 51.191
- En iyi cevaplar
- 1
- 238.284
- 898
- Konu Sahibi lilacwitch
-
Ya ben geçenlerde okulda bir bitcoin konferansına katıldım. Adam zaten merkez bankaları ve devletler bu bitcoin'den çok tırsıyor, önünü kesiyor falan diye anlattı. Bu işten ciddi para kazanan da var sanırsam. Paranın geleceği bu diyoğğlağ.
Ahahaha giden 10 bin'e ortak arıyor galibaBir de bana kâra ortak oluyorsun falan demiş tövbe estağfurullah kendilerine hayırları yok bir de ben mi ortak olayım hiç işim olmaz
Yahu kim sanal biriminden niye tırssın :)
Paranın geleceği diyorlar iyi hoş da, o uyanıkların ve zenginlerin işine gelir
Devletler istemiyor tabi ki çünkü vergi takibi yapmak imkansız ve kara para aklamak çok kolay. Tüm yasadışı para aktarımlarının önü açılıyor yani
Öte yandan dediğim gibi saçmalık yani 2-3 uyanığın değerini belirlediği yatırım aracından para birimi olmaz. Zaten destekleyen ülke ekonomisi ve mb olmamasını da geçtim, bitcoin para birimi olmaya uygun değil çünkü çok dalgalanıyor. Para birimleri yatırım aracı olarak tasarlanmaz zaten. Para birimi olmanın ilk şartı stabil olmak, yani gece yatan ülke ahalisi ertesi sabaha ne zengin ne de batmış olarak uyanıyor. Dediğim gibi uatırım aracı belki, para birimi cık.
İnan teknik kısmı anlatılırken uyukluyordum o yüzden çok da anlamadımYahu kim sanal biriminden niye tırssın :)
Paranın geleceği diyorlar iyi hoş da, o uyanıkların ve zenginlerin işine gelir
Devletler istemiyor tabi ki çünkü vergi takibi yapmak imkansız ve kara para aklamak çok kolay. Tüm yasadışı para aktarımlarının önü açılıyor yani
Öte yandan dediğim gibi saçmalık yani 2-3 uyanığın değerini belirlediği yatırım aracından para birimi olmaz. Zaten destekleyen ülke ekonomisi ve mb olmamasını da geçtim, bitcoin para birimi olmaya uygun değil çünkü çok dalgalanıyor. Para birimleri yatırım aracı olarak tasarlanmaz zaten. Para birimi olmanın ilk şartı stabil olmak, yani gece yatan ülke ahalisi ertesi sabaha ne zengin ne de batmış olarak uyanıyor. Dediğim gibi uatırım aracı belki, para birimi cık.
Voleyi vuran başlarda vurdu zaten, bundan sonra belirgin kâr edilebileceğini düşünmüyorum açıkçası. Borsa gibi geliyor bana bu.
helal haram ayagi yapan yok hic bi sekilde istemedim kendi yatirdi kar etsen de istemiyorum hic bi para kolay kazanilmiyor. ayrica alinca hic kara gecmedi ne parasi ne de baska biseyi. bence sende bu ayaklari kes. uc kurusEeee bitcoin yükselirken helaldi de , düşünce mi haram oldu?!?bitcoin işine girdi diye değil, kaybetti diye tepkiniz. Hiç burda helal haram ayağı yapmayın bence
aynen bak ve ne oldugunu gor ikiyuzlucugum bu iltifatim. sanadir yazdigina bak sonra sna soylenilince boyle yorulara girme bnim nacizane tavsiyemdir efenimuslubunuzdan cok rahatsiz oldum.Herkes ozgurce fikrini beyan etmis bunun neresi ikiyuzluluk?Tdk sozlugu edinin ve ikiyuzlulugun manasina bakin nacizane tavsiyemdir.
bana hakaret etmediginiz surece duzgun yorumlara neden sert tepki vereyim bana bu ne iki yuzluluktur yaziyor yorumda kimse kimseye bu sekilde yorum yazamaz bence. yok parayi kazansa yerdin vs ben beni kotuleyen birine neden iyi soyle boyle deyim siz klavye de olmasaniz boyle bi saygisizliga ne derdiniz? herkesin dusuncesine saygim sonsuz ama bana hakaret eden birine asla tahamul edemem kimse de etmez zatenBence de deene bi şansını
Br sonra ki patladığı kiişi kim olacak acaba yaa daaaaa muneee o cımbızıylan gelipp onu durtecek mi
Pardon ben bu konuda hakaret eden tek kişi gördüm o da sizsiniz. Meşaleyi ilk siz ateşlediniz. Şimdi kalkmış bana hakaret edildi bilmem ne! Pardon da insanca yazdık siz insanca cevap vermediniz!bana hakaret etmediginiz surece duzgun yorumlara neden sert tepki vereyim bana bu ne iki yuzluluktur yaziyor yorumda kimse kimseye bu sekilde yorum yazamaz bence. yok parayi kazansa yerdin vs ben beni kotuleyen birine neden iyi soyle boyle deyim siz klavye de olmasaniz boyle bi saygisizliga ne derdiniz? herkesin dusuncesine saygim sonsuz ama bana hakaret eden birine asla tahamul edemem kimse de etmez zaten
İyi de kazı kazan zaten kumardır. Ama bitcoin kumar değil ki. Aradaki fark bu.şimdi bir de bitcoin çıktı bunlar tuzak işleri kendi gül gibi TLmiz dururken sakıncalı işler bunlar
bizimde başımıza geldi ancak kazanmıştık. ben asla sevmiyorum bu tür şeyleri eşim, teyzesi ve kuzeni kazı kazan oynadılar ve eşimin kazdığı kağıtta 5000 tl çıktı asla ve asla eve sokmadım kuzeninin okul arkadaşlarının mutfak ihtiyaçlarını ve iş yerindeki çalışan durumu iyi olmayanlara dağıttık parayı. Elbette haram, taş atıp kolun yorulmuyor bir emek sarf etmiyorsun, benden çıkmaz belki ama benden sonra gelecek nesilimden çıkarırsa Mevlam böyle bir işinin altına girmeye ne gerek var...
konu sahibi arkadaşım fevri davranma eşinizde hatasının farkındadır muhakkak o yüzden birbirinize sinirli davranırsanız evliliğiniz daha çok çıkmaza girer 2016 yılında eşim araba almıştı 45 milyarlık ve yine kendi hatasından dolayı arabayla kaza yapmıştı şükür canına bişey gelmedi verilmiş sadakamız varmış arabayı alalı 6 ay olmuştu nasipden çıkınca bişey yapamıyorsun malesef perte çıktı 20 milyar zararına sattık arabamızı yeter ki Mevlam canımızı sağ etsin kızamadım bile ne diyebilirim ki,
sizde iyi düşünün, haklısınız bunu alışkanlık haline getirip yuvasının huzurunu bozuyor ise o zaman düşünün derim olan olmuş sıkmayın canınızı
Hah mesela kafamdaki sorularValla panpa bitcoin in para birimi olduğu iddia ediliyor ki bence yanlış
Arkasında merkez bankası olmayan para birimi olamaz, boştur
Bitcoin nanesinin değerini belirleyen bir ülke ekonomisi, mb yok birkaç uyanık manipüle ediyor. Milleti böylece söğüşlediler işte. Kısacası söğüşün yeni bir yöntemi ,uzak durun derim
kimse sana ikiyüzlü demedi .bana hakaret etmediginiz surece duzgun yorumlara neden sert tepki vereyim bana bu ne iki yuzluluktur yaziyor yorumda kimse kimseye bu sekilde yorum yazamaz bence. yok parayi kazansa yerdin vs ben beni kotuleyen birine neden iyi soyle boyle deyim siz klavye de olmasaniz boyle bi saygisizliga ne derdiniz? herkesin dusuncesine saygim sonsuz ama bana hakaret eden birine asla tahamul edemem kimse de etmez zaten
cok haklisiniz onemli olan saglkk. sert tepkimde hakaret boyutundaki mesajdandi. sizin gibi normal dusuncesini soyleyen birine tavsiyesi için tesekkur ediyorumşimdi bir de bitcoin çıktı bunlar tuzak işleri kendi gül gibi TLmiz dururken sakıncalı işler bunlar
bizimde başımıza geldi ancak kazanmıştık. ben asla sevmiyorum bu tür şeyleri eşim, teyzesi ve kuzeni kazı kazan oynadılar ve eşimin kazdığı kağıtta 5000 tl çıktı asla ve asla eve sokmadım kuzeninin okul arkadaşlarının mutfak ihtiyaçlarını ve iş yerindeki çalışan durumu iyi olmayanlara dağıttık parayı. Elbette haram, taş atıp kolun yorulmuyor bir emek sarf etmiyorsun, benden çıkmaz belki ama benden sonra gelecek nesilimden çıkarırsa Mevlam böyle bir işinin altına girmeye ne gerek var...
konu sahibi arkadaşım fevri davranma eşinizde hatasının farkındadır muhakkak o yüzden birbirinize sinirli davranırsanız evliliğiniz daha çok çıkmaza girer 2016 yılında eşim araba almıştı 45 milyarlık ve yine kendi hatasından dolayı arabayla kaza yapmıştı şükür canına bişey gelmedi verilmiş sadakamız varmış arabayı alalı 6 ay olmuştu nasipden çıkınca bişey yapamıyorsun malesef perte çıktı 20 milyar zararına sattık arabamızı yeter ki Mevlam canımızı sağ etsin kızamadım bile ne diyebilirim ki,
sizde iyi düşünün, haklısınız bunu alışkanlık haline getirip yuvasının huzurunu bozuyor ise o zaman düşünün derim olan olmuş sıkmayın canınızı
Ne guzel yazmissinizSadece kazanırken iyi bir eş yani.
10 bin kaybetmek değil de kazansaydı büyük ihtimalle ev işlerini yapmaması gözünüze batmayacaktı. Boşanmanın Bsi aklınıza gelmeyecekti. Bu bana son derece ikiyüzlü geliyor.
En baştan bitcoine karşı olsanız öğrendiğiniz an boşanmak isterdiniz, kaybettiğinde değil.
Paranın aranıza girmesine izin vermeyin derim, 10bin kapatılmayacak bir miktar değil.
Bu tür işlere girerken riskleri ölçüp biçmek lazım, bazı kayıplarda sabırlı olmak lazım vs. Umarım toparlanır.
Eminim eşiniz de üzülmüştür ama kendini savunuyordur mutlaka, çünkü siz karda ortak, zararda düşman gibi davranıyorsunuz gibi geldi bana.
Ev işlerine gelirsek, hastaysam, eşim de yapmıyorsa hiç umrumda olmaz. Yediğim tabak-çatal ve yattığım yastık çarşaf temizse evin gerisine dönüp bakmam bile. İsterse yapar istemezse yapmaz ama bana asla ev hakkında şikayetlenemez. Bir yardımcı alın sorun kökten çözülsün mis gibi.
Sesini değil sözünü yükselt derler, sevdiğim bir laftır. Bağırmak kendini doğru ifade edemeyen insanların seçeneği gibi gelir bana hep.
Ölümlü dünyada kendinizi bu kadar ufak şeyler için üzmeyin, hayat kısa. Hakkınızda hayırlısı inşallah.
İyi de kazı kazan zaten kumardır. Ama bitcoin kumar değil ki. Aradaki fark bu.
ay ben de onu cok seviyorumEşimin kuzeni bitcoin kârı ile karavan almış ,yazın gezecekler.Kar ediyorsan zarar da edersin.Ben bitcoin,iddia (eşim gerçekten 50/100 kazanıyordu)borsa takip edebilecegini,kendince küçük denemeler yapabileceğini ama asla birikimimizin bu alanlarda kullanılamayacağını eşimle konuştum.İnternette aktif olarak takip ediyor ama evimize bunların getirisi girmiyor.Dolar/euro da aldirmam ben.Ben ustünde Atatürk resmi olan altın seviyorum
Bizde 2,500 yakin kaybettik :) bunlar hep amerikanin oyunlari :) en uc noktadayken aslinda cekmek gerekiodu bence.. ama olan oldu
BURADAKI IKIYUZLU LAFI NORMAL YORUM DEGILDIRNe guzel yazmissiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?