Kocam çok sinirli yardım edin

Bence eşiniz sinirli değil kompleksli.Kimseden saygı görmediğini düşünüyor ve siz sözünü kestiğinizde ya da her şeyi sorgusuz kabullenmediğinizde bu kompleksine dokunuyor.Çevresinden alamadığı saygıyı, eşi olmanız üzerinden baskıyla tatmin etmeye uğraşıyor. Bence de bir uzmanla görüşsün.

Reactions: KV_
Orada demle istediğim size kayınvalidem ile altlı üstlü oturuyoruz oda biliyor oğlunu kavgalarımızıda duyuyor yani normal olarak o çok dizginliyor hemde o dövme işini ailesinden dolayı yapamaz demek istedim tabikide kayınvalidemin iyi olması birşey değiştirmez ama onun bana destek olması iyi oluyor bunu belirtmek istedim nasip canım istiyoruz ama ne olur bilmem evet sinirlilik çok zor

Bende bu ihtimali düşündüm ama çevremizde kendisi sevilen biri öyle dışlanmışlığı YoK ikna etmem gerek destek için

Atara atar giderek gider ysp sende sinirlenir bağırırsan belki hizaya gelir. Yok ters teper diyorsan sen kocanı tanırsın ya halim esmasını çek
Geri tepiyor bunda yani inat ve dik kafalılık var dedim dedik

Huylu huyundan vazgeçmiyor ben öyle yapsam bizim ki daha kötü olur sinirli olduğu için bütün mahalleye rezil oluruz bu karşısında cevap vermeyecek bir kadın istiyor

Bir kere bende öyle oldum canım tabak fırlattım duvara bağırdım ağladım hatta saçımı bir yoldum ama o ne yaptı beni o halde bırakıp gitti evden ama korkuyorum artık kendimden çünkü hep kendi dünyamda yaşıyorum bunları kimseye anlatamıyorum inşallah kötü birşey olmaz bizde öyle herkes bakar bize o ne iyiler ne güzel anlaşıyorlar derler ama kavda dan sonra af edersin kedi köpek gibiyiz ben istesemde ızaklaşamıyorım aynen sevdiriyorlar kendilerini Zaten o sevgi olmasa bir gün evli durulur mu ki bizde çok Badireler atlattık gerçi benim eşim hep böyleydi ben nişan attım sonra tekrar barıştık işte rabbim yazınca oluyor herşey

Hicbir evlilik mukemmel degil. Her ciftin arasind problem/ kavga oluyor. Esin kac yasinda bilmiyorum ama yas aldikca dahansakinleyip oturacaktir. Ben 23 yasindayim.esim 28. 3 yildir evliyiz ve gercekten zamanla birbirine ayak uyduruyorsunuz. Mesela bastaki adam ile simdiki adam arasinda daglar kadar fark var. Bir kadindir kocasini egiten . Biraz hayat torpusu oluyor istediğin kivama gelmesi ama sabir ile geliyor. Benim.esimin is hayati cok yogun mesela cok stresli. O etkiliyor bizimkini. 1 oglumuzda var allah bagislarsa.
Cocuk ile hersey daha degisiyor tabi. Sinirlerinin lastik gibi olmasi gerekiyor :) mesela bizim oglan cok aglayan bir bebekti. Kolikti gazliydi. Bizinki her agladiginda kocacim sagolsun stresten beni yer bitirirdi. Ben lohusa tabi. Emziremedim baskilardan dolayi. Emzirmeyeceksen analigindan ne anladim dedi . Bak hala unutmam o lafini.
Cocuk guzel sey eyvallah. Ama sprumluluklari okdr cok ki. Insani 10 yas daha yaslandiriyor. Daha gencsin / genciz. Clcuk yapma diyemem ama ben olgun bir insan oldugum.halde bazen keske bir kac yil sinra olsaydi diyorum. Saglam iliskileri bile sarsiyor bebe isi cunku :) ama ne olursa olsun esimi cok seviyorum. Onunda beni sevdigini biliyorum cunku. Bana deger verir. Uzulmeme dayanamaz. Hem kimse mukemmel olamaz. Evlenmeden oncede aksiligini biliyormussun. Bol bol dua et ya ve dud de yuzune ufle. Yemeklerini yaparken fariha okuyup ya ve dud cek. Aramizdaki muhabbet bagi guclensin. Pes etmek yok anlayacagin. Fazlada negatif dusunme. Siddet yok,aldatma yok yuva falan yikilmaz.sinirlenince sen odayi terk et. Muhattap olma.

Kapali kapilar arkasinda kim.nasil ne bileceksin. Ornek cift diye baktiklarinin problemlerino bi bilsen. Gecen arkadaslar arasinda otueuyoruz disardan mukemmel uyumlu mulayim glzuken bir evlilik, kadin meger siddet goruyormus . Biz kavga ederken beni tartakliyor dedi. Hepimiz sok. Ya i iyle fazlada kafana takmayacaksin herkesin iliskisinde hir problem var. Evlilim imanin yarisini kurtarmaktir unutma. Okdr kolay birsey oksaydi iman kurtulurmuydi tavrini koy. Ciddi ol. Sinirlarini bilsin. Erkeklerde cocuklar gibidor hep sinirlarini test ederler.

Kocanız kendini çok zeki zannediyor ve fazla onemsiyor

Dud ne

İlk zamanlarda biz de böyle saçma şeylerden tartışırdık, anlam veremezdim. Çok kafaya takardım. Şimdi anlıyorum nedenini... Adamlara genel olarak ev geçindirmek zor geliyor. Kadınlar rahat onlar çalışıp çabalıyor, kadın evde para yiyor... Düşünce bu. Sakın kafaya takmayın, altta kalmayın, ayrılası varsa başta biter, yok sadece gelip geçici sinirse zaten devam eder. Ayrı yatmasına tepki gösterin. Çok sıkıldıysan benden evi de ayır bari kafa dilersin de. Ne kadar tartışsak da yatak ayırmayacaksın de. Sakın taviz verme. Ona sorumluluklarıyla yaşamayı öğretmelisin. Sabırla...

Cok sinirli insanla anlasmanin yolu kendini ezdirmemek icin karsilik vermek degil. Kendinizi ezdirmek istemiyorsaniz tam aksine cevap vermeyin. Ailem asiri asabi. Is yerinde asiri asabi bir insanla calistim. Nisanlim da asabi. Ben tecrubeliyim bu konuda. Yillarca anneme karsilik verdim. Yazik olmus o yillarima :) patrondan ogrendim. Bagiran insanin oncelikle kizdigi seyleri biraz azaltmak lazim. Ayni sekilde biz de kizdigimiz seyler yapilinca sinirleniriz cunku. Ardindan karsindaki bagirdigi an boynunu bukup uzulceksin. Tamam diyeceksn. Bazen gozlerin bile dolabilir. Bunu yaptin mi o asabi insanlarin melek tarafi ortaya cikiyor. Sahsen artik ne nisanlim cok bagirabiliyor ne ailem aynisi bana da oluyor. Annemle oyle kavgalar ederdik ki. Bazen bagiriyorum ona. Boyle aci aci susuyor. Uzuldugunu goruyorum mahvoluyorum hemen gonlunu aliyorum. Artk eskisi kadar da bagirmiyorum hatta karsilik vermedigi icin.

Yani karsilik vermek kendini ezdirmemek degil. Kendinden nefret ettirmek. Kardesim oyle herseye ters ters cevap verirdi yillardir. Bu ona olan ofkemi derinlestirmekten baska ise yaramadi.

Size de yapilsa siz de sinirlenirsiniz.

Daha yeni evlisiniz. Bu surec birbirinin huyunu alma zamani. Bakin neye kiziyor napiyor nelerden hoslanmiyor ogrenin azaltin. Bagirdignda uzulmekle yetinin. Sonuc alamazsaniz o zaman konusuruz :)

Bir de su kendni ezdirme gerekirse boşan'cıların sozlerini sakın dinleme. cok agir sorunlar olmadigi muddetce bosanilmamali, mucadele edilmeli. Erkekler de insan. Onlara zulum edince kadinlik onuru kurtulmuyor. Ayni sekilde onlar da bize zulum etmeyecek tabi.

Ve bosanmak insana dunyayi tersten gosteriyor. Sevmesen kurtulmus olsan bile. O isler oyle cocuk oyuncagi degil.

Eh tabi destek olur. Oglunun yemeğini, ütüsünü, cinselliğini hal eden ve oğlunun sinirini ve öfkesini ceken genc bir kiz var karşisinda. Kaynananin işine geliyor.

Sen yarin birgün boşanmaya kalktiğinda bir gör o kaynanayi. Ne iftiralar atar. Derhalde ogluşuna köyünden yol yordam bilmeyen bir kizi aramaya başlar. Eşin ağac kovuğundan çikmadi sonuçta. Bügün böyle olmasi, kendi ailesi ve annesin rolü büyüktür.

Bügün lafini kestin diye bağiran adam, yarin yemegi yaktin diye tokatta atar. Hele eğer cocuk yaparsaniz. O bebek gece ağladiğinda ne yapacak saniyorsun? Destekmi çikacak sanki. "Sustur şunu" diye bağirir. En fazla 10 dakika, bebe uslu durduğunda bir agucuk gucucuk oynar sonra sana geri verir.

Ve evlat öyle birşey ki, tek başina bakmak çok çok zor. Eş desteği çok önemli. Şu an sana bağiran insan, evladinada bağirir. Sana evladin yaninda bağirir. O cocuk o evdeki siddet ile büyür.

Yani lütfen çocuk fikirini rafa al. Bir çocuk böyle bir babayi, psikolojik siddeti hak etmiyor. Kendin çekmek istiyorsan çek ama bunu o çocugada çektiremezsin. Haksizliktir bu

Aynen abla bend çe mücadele etmek istiyorum ve bolca dua ediyorum normal de iyi ama şu sinirli halleri işte bizi yıpratıyor bazen bende çenemi tutamıyorum kavga yani girişiyoruz

Sinirini bilemem de usume konusunda iki yorgan kullanin biz oyle yaptik sarilip yorganlara uyuyoruz

Annesi zaten söylüyor ben yaptım bu. Öyle her dediğini yaptım diyor yani eşim ablamın çocuğuna bile bakıyor öyle görünce acaba çocuk büyün sorunları kaldırır mı diyorum ama sizde söylediklerinizde çok haklısınız ilerideeğer çoçuğum olursa oda böyle yetişecek ve karısıyla veya kocasıyla aynı sıkıntıları oda çekecek ben zaten köy kızıyım ama dediğiniz gibi hayatın ne göstereceği belli olmaz

Aynen abla bend çe mücadele etmek istiyorum ve bolca dua ediyorum normal de iyi ama şu sinirli halleri işte bizi yıpratıyor bazen bende çenemi tutamıyorum kavga yani girişiyoruz

Neylere sinirleniyor mesela? Sinirlendirmemeye calis. Bazen olur ben de cenemi tutamiyorum bazen ama bu sfer de karsi taraf alttan almali. Her insanin sinir ani olur. Ama kocanin zaaflari da vardir. Cilveyle milveyle belki yola gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…