Kocam Değişiyor . . .

merisina

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2014
2.292
1.509
248
39
Geçen yıl çok severek evlendik ve düğünden 3 hafta öncesine kadar her şey çok güzeldi . Düğünüme 3 hafta kala çok becetikli muhafazakâr görümcen bi erkek arkadaşı olduğunu zor bela kayınpederime bildiriyor ve 10 gün içinde nişan yapılmasına karar veriliyor eşim asler ve zaten yanımda olamıyor ve her maddi zorlukta eşimi çağırıyorlar ben ve ailem düğün telaşındayız eşim ise görümceme nişanlık alma derdinde düğünüme 3 gün var nişan yapılıyor ve eşime dediğim ailelemin konuşacalları var ama eşim aileler konuşmayacak sadece evi görmek için geleceğiz tabiki bizimki kardeşinin nişan telaşından daha kendi yaşayacağı evle ilgilenemedi ben de sinir ve stresle madem sora bize gelmeyecek düğünü erteleyelim nişan daha önemli dedim zaten ailen gelince bizimle ilgili hiçbirşey konuşulmayak anteptem adanaya zahmet etmesinler dedim . Konuşulacak mevzu da antepte verilecek düğün yemeğiydi düğünden sonraki sabah antepte yemek vereceğiz diye tutturdular ve yemrk için aşçı, malzemeler tüm masraflar eşim ve benden hatta sadece benden çünkü eşim düğün için biriktirdiği tüm parayı görümcemin nişanına harcamış ben de ailemden gizli lna yardım edeceğim ama ailemin tek konuşacağı benim kronik kalp hastalığım o yüzden ailesine düğünden hemen sonra değil bi sonraki gün olsun diye ricada bulunmaktı ama ailesi olmaz dedi derken biz ayrılık eşiğine geldik bize düğüne 2 gün kala düğünü bozmaya geldiler ailem ise hep yapıcı oldu derken benim geçirdiğim kalp spazmı ile eşim geri adım attı ve ailesine ayrılmak istemediğini söyledi ve o gün bugündür ailesine karşı hala kırgınım ben bu yapılan yanlışı unutamıyorum arada çıkan kavgalar da hala bu yüzden ve öyle bir aile ki onların yüzünden kayınbiraderim eşiyle boşandı hem de 5 aylık bebekleri varken ve dün eşim bana tüm tartışmalar sana olan sevgimi gözümden düşürdü dedi ve ben eşimi hala ilk günkü gibi seviyorum tek korkum eşimin kayınbiraderimin eltimi terk etmesi gibi beni terk etmesi sırf bu yüzden tedavimi olup bebek sahibi olmaya çalışmıyoruz. Çünkü o elinde ne var ne yok ailesine harcıyor bana sıra gelmiyor benim maaşım hala düğünden kalan borçlara gidiyor ve artık ben de eşimi eskisi kadar sevip üzülmek yerine ondan soğumak istiyorum sizce bunu nasıl yapabilirim

Son düzenleme:
Canım geçmiş olsun Allah şifa versin. Bir müddet yoksay kocanı. Bak nasıl yola geliyor. Gelmezse de paşa gönlü bilir. Sağlığın daha önemli

Yok yok bu aileler büyük olamıcak kadar kücükler....
Nişan ve dügün. Hayır yani 1 hafta.1ay sonra olsa ölüceklermi. Bu ne acelelik...
Eşinizede bravo valla. Evlendirsinde kardeşini bari.
Alın karşınıza konuşun. Ailene destek ol. Ama ya biz neyiz. Benle seb neyiz diye söyle sor. Anlat içindekileri.

İlk önce ne yapmak istediğine karar vereceksin.Evet her kim olursa olsun kız tarafı \ erkek tarafı,sana yapılanı yapsa o yapana haksızsın derim.Düğün öncesi yangından mal kaçırır gibi ne öyle hemen nişan sıkıştırılıyor araya.ayıp denen birşey var.
Dediğim gibi önce kararını ver ve uygula.Çünkü yapılan çok ayıp.Bu ikinizin düğünü ve herkes buna odaklanmalı.Bence kararını gözden geçir ve daha sonra bu kararından vazgeçme.Ama bu süreci sağlığını etkilemeyecek derecede sakin geçirmelisin.

İnşallah rabbim her daim yardımcın olur

Anlattım içindekileri ama fayda etmedi tek dediği bu yuva dağılmasın ama dağılsın diye elinden geleni yapıyor . İnsan en sevmediği insana bile seni eskisi kadar çok sevmiyorum demez sen bunu bana nasıl dedin diye sordum ama o duymak istediklerini mi yoksa gerçeği mi öğrenmek istiyorsun diye bir cevap verdi kalbim çok kırık çünkü ben onsuzken hiçbir şeyden zevk almazken o benden soğuduğunu söylüyoru ama ben de ona soğuk davranmaya başladım ve kararlıyım ondan uzaklaşacağım

Size deger vermedikleri apacik
esinizin deger vermedigi apacik
hala seviyor olmaniz inanilmaz
yerinizde olsam simdi ne yapardim bilrmiyorum ama dugun oncesi olanlar yuzunden ayrilirdim...

Laflara bakya.
Sevmiyosa işi ne o zaman.
Sert bi kayaya toslat bence.
Saglıgına zarar vermemeye calış.

Paraları yoksa nişan yapmasınlar ya sen kerizmisin.bu kocanın artık bi ailesi var bilmiyormuda kardeşine harcıyor.hamama giren terler sizene onlar düşünsün.yoksa para beklesinler sizene kusura bakma ama eşin seni tınlamıyor bile nesini seviyorsun bu adamın ya.eviniz kiramı nasıl geçiniyorsunuz

Size deger vermedikleri apacik
esinizin deger vermedigi apacik
hala seviyor olmaniz inanilmaz
yerinizde olsam simdi ne yapardim bilrmiyorum ama dugun oncesi olanlar yuzunden ayrilirdim...
Ailem olmasaydı ayrılırdım zaten çünkü benim yatak örtümü bile babam ütüledi . Hala çok zoruma gider canım babam . . .

İkimiz de memuruz kiradayız istesek ev alırız ama sıra gelmiyor işte kayınpederim 2. Evini yaptı biz ise böyle . . .

Teşekkür ederim beni hiç tanımamış olmanıza rağmen siz dahi beni eşimden çok düşündünüz .

İkimiz de memuruz kiradayız istesek ev alırız ama sıra gelmiyor işte kayınpederim 2. Evini yaptı biz ise böyle . . .
İşte insan bazı şeyleri baştan görmüyor sanki koca kıtlığı var at yüzüğü bitir dimi yok işte bende yapamadım.eşimin annesi 2bileZik takarım dedi beni anneme kötüledi yok bunlar niye evlenmek istiyo bişeylermi yaptılar dedi ona rağmen evlendim çocuğum oldu hamileliğime bile burnunu soktular bunlarla dert sahibi oldum.ama Allah biliyo işini bana çektirdi kızı nişan attı evlenemedi.ah keşke bazen ne diye göz yumdum diyorum bence çocuk yapma önünü görmeden olan çocuğa olur

İnanır mısınız beddua etmedim allaha havale ettim ama az daha görümcem de nişan bozuyoordu. Allah bi yerden çıkarıyor

Canım yaşadıklarınız geride kaldı. Sen geleceğe bakacak ve anını yaşayacaksın. Eşin durup dururken mi senden soğudum diyor? Yoksa sen geçmiş konuları açtığında mı böyle şeyler söylüyor? Eğer geçmiş konular gündeme geldiğinde bu şekilde konuşuyorsa yaşanmışlıkları gündeme getirmeyin. Durup dururken böyle şeyler söylüyorsa ayıp ediyor.

Kim evlilik arefesinde sıkıntı yaşamıyor ki? Kime sorsanız anlatacağı bir sürü şey olacaktır o günlere dair.

Bence eşinizle konuşun. Bundan sonra geleceğe bakmanız gerektiğini söyleyin. Oda takılmasın sizde takılmayın.
Eşinizin ailesiyle de özel günlerde görüşürsünüz. Sonuçta eviniz ayrı yeriniz ayrı değil mi?

Böyle şeylerle kafanızı bulandırmayın. Geçen günlere yazık...

Bu arada para konusunda eşinle ciddi ciddi konuşmalısın. Ailesinin gerçekten ihtiyacı olur amenna ama sizin rızkınızı keyfe keder ailesi bile olsa başkalarıyla paylaşması doğru değil.

Muhafazakar gorumceniz de sevebilir konu sahibi.
Sizin burada kizacaginiz kisi gorumce degil.

Bence bu uslupla konusmayin esinizle. Kimsenin kardesim icin muhafazakar gorumcem/ kardesin diye ignelemesini istemem.

eltinizle kaynınız neden ayrıldı bebeğe rağmen..

Muhafazakar gorumceniz de sevebilir konu sahibi.
Sizin burada kizacaginiz kisi gorumce degil.

Bence bu uslupla konusmayin esinizle. Kimsenin kardesim icin muhafazakar gorumcem/ kardesin diye ignelemesini istemem.

Bu kısma dikkat etmemiştim, size katılıyorum. Bu arada karşı tarafı muhafazakar olarak tanımlayan insanlar kendilerini ne olarak tanımlıyorlar? Muhafazakarın zıt anlamlısı nedir yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…