Durum tespiti yapalım:
*Ailenizle yakın oturuyorsunuz.
*Eşinizin ailesi çocuklara bakmak için 4 ay sizinle yaşadı ve gitti, döndüklerinde ev tutacaklar yine çocuklarınıza bakmaya devam edecekler.
*Önceden yaşadığınız olayları anneniz unutmuyor, eşinizin gittiğini anlatırsanız annem büyütür demişsiniz ama anneniz eşinizin ailesi çocuklarınıza baktığı için mutlu, gittiklerinde neden gittiler çocuklara bakıyorlardı diyor.
*Eşinizin ailesiyle sorunlarınız var ama çocuklarınıza bakıyorlar, eşiniz de çocuklarınızla ilgileniyor.
*Bayramda benimle gelmek zorunda değilsin diyor ama kendisi ailesinin yanına gitmek istiyor.
*2 ay önce giden kayınvalide-kayınpederiniz 1 ay sonra döneceği için ne gerek var diyerek eşinizin bayramda gitmesine tepki göstermişsiniz.
*Eşiniz konuyu kapatıp sabah erkenden gitmiş.
Eşinizle aranızda ciddi bir iletişim sorunu var, konuyu açıklığa kavuşturmadan çaktırmadan çıkıp gitmesi haksız ama 2 aydır görmediği ailesine gitmek istediğini söylediğinde nasılsa gelecekler ne gerek var diyerek gitmesini istememekle sizde haksızsınız, herkesin bayramda ailesini görme hakkı var, bunun için kimse kimseden izin almak zorunda değil.
Eş ailesiyle sorunlarınız olmuş, içeriğini bilemem ama sonuçta öyle ya da böyle çocuklarınıza bakıyorlar, döndüklerinde bakmaya devam edecekler, aileler torunlarına bakmak zorunda değil lakin yakında oturan anneniz dahi onların bakmasından mutlu fakat geçmişte yaşananları unutmuyormuş, eşiniz torunlarına bakan ailesine giderse anneniz olayı büyütürmüş, siz kendinizden ziyade annenizden yana korkuyorsunuz.
Ailenize göre eşinizin ailesi çocuklara bakarken iyi ama bayram ziyaretine gidildiğinde kötü mü?
Herkes ana baba evladı, eşinizin kabahati ben biletimi aldım, seni ziyarete gel diye hiç zorlamadım zorlamıyorum da ama ben bayramda ailemin yanına gideceğim altı üstü 2 gün kalıp döneceğim demeden gitmesi.
Bunun dışında kusura bakmayın ama ne eşiniz sizi ne de siz eşinizi aileleriniz konusunda kısıtlayamazsınız, bazı şeyler daha farklı olsun eşinizin ailesiyle aranızda resmiyet olsun istiyorsanız o zaman çocuklarınıza kendiniz bakacaksınız zira belli ki kayınvalide kayınpederiniz yaşadığınız şehire torunlarına bakmak için geliyorlar, aslında onların memleketlerinde bir düzeni var, düzen bozup sizin için gelmişler.
Bayramda ailenize yalnız gitme fikri sizi tedirgin etmiş üzmüş ama aynı şey eşiniz için de geçerli, iletişim ve düzen kurma, aileler arası denge sağlama sorununuz var, nasıl çözersiniz bilemem ama bu iletişimsizlik ve birbirinizi anlamaya çalışmaktan kaçma hali oldukça biraz zor çözülür.