- 29 Aralık 2020
- 4.633
- 5.238
- 108
kız izin vermesen tek başına nasıl çocuk yapacak bu adam. 4 bin lirayla geçinilir mi ben şok. biz iki kişiyiz eve 12buçuk lira maaş giriyor sadece bir kedimiz var çocuk yok. hala zar zor geçiniyoruzKira 2 bin olsa geriye 4 bin kalır 6 bin olur dedin ya onla da birsekil geçinmeye çalışırız napim başka çare yok gelir de yok sanki ben istedim 2 çocuğu eşim istedi bakarım dedi bakamiyor daha kendisine bile bakamiyir bana da öyle aklı başına gelsin diye cabaliyoruz
Bir yere kadarsa çıkıp gideceksin yine ardına bakaaaa bakaaaa döneceksin.Bende çocuk yapmak istemezdim çalışmıyor çocuk olursa çalışır dediler olmadı 2. Çocukta istemeden oldu aldırmak istedim izin vermedi böyle çalışır da düzelir diye bekliyorum ama bir yere kadar
Ben çalışmak istiyorum diyorum zaten nerenizden anlıyorsunuz çocuk olmasa çoktan ise girmiştim eşim istemese bile çalışmak istiyordum ben kendi paramı cazanip harcamayı en çok ben istiyordum yine öyle olacak az büyüyünce çocuklar ise girip calisacagim başka çare yok zaten müge ve Esra izlemiyorum ztnzor geliyor anacım zor. doğurup evde oturup yemek yapmak varken neden çalışsın ki? sabah müge abla var şimdi bak çalışırsa onu izleyemez. akşam da esra erol. kocalar zaten ne için var ki eve ekmek getirsin. ben şeyi anlamıyorum insanın canı hiç mi istemez kendi çalıştığı kazandığı parayla üst baş alıp alışverişe çıkmak, evine beğendiği bi bibloyu almak vs? bilmiyorum iyi ki bu kafaları anlamıyorum.
Ben izin vermesem n'olacak kavga çıkıyor az çok geciniyorduk geçen sene 3 bin TL ile günlük çalışıyordu eşim az çok ama şimdi herşey pahalilasti bilmiyorum ne olacakkız izin vermesen tek başına nasıl çocuk yapacak bu adam. 4 bin lirayla geçinilir mi ben şok. biz iki kişiyiz eve 12buçuk lira maaş giriyor sadece bir kedimiz var çocuk yok. hala zar zor geçiniyoruzvay anasını
biraz daha üreyin düzelir, sabırHikayeme nerden baslasam bilemiyorum öncelikle merhaba eşimle evleneli 2 buçuk sene oldu kaçarak evlendik maalesef 1 buçuk yaşında oğlum var ve 8 aylık hamileyim eşim şuan asker yaşı 20 şuan asker iznine geldi evde size anlatmak istediğim konu şu çalışmıyor doğru düzgün hep bir işe girip çıkıyor iş begenmiyor rahatına çok düşkün bu zamana kadar hep sabrettim bekledim değişir diye ama yok hep aynı bana ümitler veriyor çalışacağım eve çıkacağız herşey güzel olacak diyor ama olmuyor hiçbir zaman oğlunun bez mama sini bile alamıyor çocuk çok istedi ben istemedim kendi ailesi de istedi ama bakamiyorlar benim kendi ailem de sorumsuz annem yok zaten babam arada arar o kadar bosansam gidecek yerim de yok ne yapacağımı bilemiyorum bazen intihar etmek istiyorum sonra vaz geçiyorum şuan kaynanamın evinde kalıyoruz eşim askerligini bitirince kendi evimize çıkarız diyor fabrikaya sigortalı işe girer çalışırım diyor ama artık inancım kalmadı diyorum ki kendi kendime eğer bu seferde çalışmazsa çocukları da bırakır başımı alır giderim diyorum ama nereye gideceğim bilmiyorum en kotu kadın sığınma evine giderim alırlarsa tabi beni ama böyle olsun da istemiyorum ben çok severek evlendim eşimle hayla seviyorum ama Sevgi yetmiyor evlilik için parasız hicbirsey olmuyor bunu anladım çalışmazsa bu evlilik bitecek bana ne yapmam konusunda fikir verebilecek kişiler var mı artık böyle yokluk içinde ilerlesin istemiyorum
Daha gittim mi sanki bıraktım mi ki boş boş konuşuyorsunLan millet bakamacagı çocugu yapıyor ceremesini çocuklar ve devlet çekiyor.
Sonrada ortada aha böylelerinin bakamadıgı itilmiş, sosyal devletin kucagında psikolojisi anne babaları yüzünden bozulmuş zavallı çocuklar yetişiyor.
Devlete de yük bunlar.
Günah vallahi günah.
Dogur dogur at baba evine git ohhhh mis..
Suriyelilere kızıyoruz bunlar onlardan da beter.
Kendi vatandaşımın da aklı bir karış havada.
Kafa o yönde.Daha gittim mi sanki bıraktım mi ki boş boş konuşuyorsun
ooooo ''n'olacak'' kelimesinin de nasıl yazılacağını iyi biliyor.Ben izin vermesem n'olacak kavga çıkıyor az çok geciniyorduk geçen sene 3 bin TL ile günlük çalışıyordu eşim az çok ama şimdi herşey pahalilasti bilmiyorum ne olacak
Siz cocuklari ne sanıyorsunuz ya. Doğurayım bakamazsam kaynanam bakar. Madem dogurdunuz aç da kalsanız duracaksınız başlarında.Ben 21 yaşındayım 19 yaşında evlendim eşim benden 1 yaş küçük bunu da gizledi bu sene söyledi neyse çocuk istedi ailesi de çocuk olsun belki düzelir çalışır dedi ama düşündükleri gibi olmadı hep aynı çalışmıyor ben bosansam çocuklara bakacak yanıma alacak durumum yok gidecek yerim de yok zaten napim yanıma alıp sokaklarda mi yatayım onlarla eşimin ailesi var en azından kaynanam bakar onlara bende böyle olsun istemiyorum ki kendi evim çalışan bı kocam mutlu bir ailem olsun istiyorum ama hiç istediğim gibi olmuyor biraz daha sabredecegim çalışsın diye bekleyeceğim ama böyle giderse olacaklarda bu
Anca blöf.
Hadi gittin kadın sıgınma evinde ekmek elden su gölden kalamıyorsun.
En fazla 6 ay.
6 ay sonra kendi yolunu çizmen gerek.
Eeee o iş nasıl olacak
Çalışsa bunlara gerek kalmayacak ki bunu ona da dedim çalışacağım diyor zamanla gorecegimKafa o yönde.
Askerde de durmuyor kafa iznine geldi askerden 1 ay evde kalacak doğum olur diye de burda bakalimParalı kalsın bari askerde
İyi de sen bu adamın askere gideceğini bilmiyor muydun zaten? Askerde calisilmayacagini bilmiyor musun?Ben izin vermesem n'olacak kavga çıkıyor az çok geciniyorduk geçen sene 3 bin TL ile günlük çalışıyordu eşim az çok ama şimdi herşey pahalilasti bilmiyorum ne olacak
Askerlikte zor geldi yaniAskerde de durmuyor kafa iznine geldi askerden 1 ay evde kalacak doğum olur diye de burda bakalim
Doğru diyorsunuz ama benim bile daha gidecek yerim yokken onları nasıl yanıma alayım bende bırakmak istemiyorum ki tek ümidim eşimin çalışıp bize bakması iyi bir hayat sunması bu kadarHer ikinizde çocuk yaştasınız ama bu sorumsuzluğunuz yaşınıza değil yaşantınızla ilgili bir durum.
Hepimiz siz yaşlarında sevdik, kimimiz evlendi kimimiz ayrıldı. Bize ailelerimizin gösterdiği hep okumak meslek sahibi olmak idi.
Diyecek çok şey var da...
Kendi çocukluğunuza dönün. Anne yok baba ha var ha yok. Neden bu sizi üzen hayatın aynısını neden çocuklarınıza sunuyorsunuz? Bir yerde dur deyip hayatı güzelleştirmek için uğraşsanız keşke.
aynen öyle. ama bir adım sonrasını da müge anlıda izliyoruz, ondan gidip başkasına kaçıyolar birkaç tane de ondan yapıyolar sonra yine olay kısır döngüye giriyor. sonra tvde izliyoruz. önemli olan 3 gram akıllarını da başlarına almaları.Çocukların geleceği için atılabilecek en iyi adım, Sosyal Hizmetler güvencesine bırakmak. Hiç yoktan belli bir yaşa geldiklerinde kamu personeli olur, gelecekleri kurtulur yavrucakların.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?