akıllıca ama ambulans çağırmayayım bence numaraysa bütün bina boşuna ayaklanır ben daha zor durumda kalırım,ama evde mecburen kalacak gibiyim son anda gururumu kurtarmak ve yalancı olmayayım diye gitmezsem, yada 1 kaç gün kalacak bir yer bulsammı,
3 yıllık evlisiniz 2.5 yaşında kızınız var ?
evlilikte gurur yapilamayacagini helede cocuklariniz varsa gururu bir kenara birakmaniz gerektiginizi ogrenememissiniz demek.. ben esinizde bulmustum kabahati ama sizde sevdiginizi ve istediginizi anlatamayacak kisilikte birisiniz demek. kusura bakmayin ama gururum , gitmeliyim diye kivranirsaniz evliliginiz bugun degilse bile birgun bitemeye mahkum olur.. bittiginde sucu esinizde eltinizde aramayin..
Çok zor bir durum.Şu hayatta bildiğim tek şey önce sağlık sonra huzur. Zaten huzur varsa da mutluluk peşinden geliyo. Ev huzursuzluğunu Allah kimseye yaşatmasın. Aynı sorunları ben ve birçok kişi yaşıyor yaşayacak yaşanacak..Sorunlar olabilir eltiydi kayınvalde idi kayındı herkesle kavgalar edlir herkese karşı tahammül zorlaşır ama asıl olan o kapılar kapandıktan sonra herkes çekildikten sonra iki kişinin o evdeki huzurudur.Ki bu kadar dilleşmeye evde huzur saklayabiliyorsanız eğer.
Kocanın ailesine düşkünlüğüyle birlikte fazla fedakar oluşu her kadını zorluyor. Hele ki işin içine kendisinden çok başkasına ilgi gösterildiğini de hissederse kim olsa aynı psikolojiye girer. Yanlış olan, kadın tarafının bu psikolojisine erkeğin vurdumduymazlığı.
Aslında sorunları kendisi yaşamıyorken ki asıl sorunun kaynağı kendisi iken yorulan yıpranan kızan haklı olan tarafın kendileri olduğunu sanmalarıdır. Sorsan en büyük yük onlardadır.Niye? neden eş, kocanın ailesi ile-onun istediği gibi- anlaşamıyor. Koca her zaman annesi ile veya ablası elti her kimse onlarla karısının mümkün mertebe anlaşmasını ister. Sanki kanuni bir zorunlulukmuş gibi de hep anlaşılması beklenir.Oysa asıl sorun bu.. Çok zor ihtimal verirler karısının haklı olduğuna, Herkes kötüde sen mi iyisin derler.
Elti aşkı konusu aşılmış. Öyle bir şey yok. Konu sahibi arkadaşım eşiniz eltinize aşık değil. Böyle bir durum olsaydı mutlaka başka türlü bir açığını yaklardınız. Hissettiklerinizin kaynağı kocanızın size ilgisizliği. Şöyle diyelim sizin istediğiniz gibi size ilgi göstermemesi. Eltinizin size karşı negetif elektiriği ve birikmiş borçdu vs vs vs.
Bu son kavganızda tuz biber olmuş hereye. Ama şunu söyleyyim bu kavga iyi olmuş aslında, kötü yaptığınızı düşünseniz bile aslında içinizi dökmeniz ki eşinizde keza öyle , çok iyi olmuş. İnceldiği yerden kopsun demeyelim de . Su akar yolunu bulur deyimiyle hareket edip, sakinliği elden bırakmadan olayları akışına bırakın. Büyük sözleri hepimiz söyleriz ama hangimiz bunu yaparız ki tam manasıyla. Bunlar boşş laf olarak kalsın. Gitmedin diye sözlerini yerine getirmedin diye kocan alay edeceksede ki gururun kırılır diye düşünüyorsan bunları sakın kafana takma. Etsin. Laf derse de desin.Cevap da vermeyin. yemeğini koyun önüne yine, Kapıyı siz açıyorsanız yine açın. .hatta kapının üstüne anahtarı bırakın açamasın zile bassın kapıyı siz açın. Normal bir ifadede olun. Sessiz olun, ağır olun. Kavganın üstüne ikinci bir kavga herşeyi berbat etmenize neden olabilir. Kavga etmeden tercihiniz hangi oda olacak bilemiyorum ama kendi yatakodanızda erkenden yatın. Ve bunu siz ve kocanız sakinleşene kadar devam edin. Pişman olmayacaksınız...
Allah yardımcınız olsun. Bol şans..
devamlı mutsuz ve üzgün görünen biri karşı tarafı daha fazla sinir eder. buna inan.bence artık biraz farklı şekilde strateji uygula. ilk kendinle işe başla. insan üzgünken kendine bakmaz. sen her gün evde dahi olsan bakımlı ol .kendine hergün farklı uğraşlar bul el işi gibi şeyleri seviyorsan öyle işler yap. bir konu hakkında araştırma yapıp okonu hakkında derinlemesine bilgiler edinebilirsin. mesela bir yabancı dil öğrenmeğe çalış .öğrendiğin kelime ve cümleleri çocuğunada öğretebilirsin .çocuğunla vakit geçir ona yaşına uygun birşeyler öğretmeğe çalış .farklı müzikler dinle.dvd de güzel bir film izle .evine güzel kokular falan al.yani kısaca kendini oyala .bir kraliçe ol sen kendini kraliçe gibi hisset.kendini değerli hissetmek için karşı tarafın sana değer vermesini bekleme sen zaten değerli olduğunu hisset.ve elinden geldiği kadar sakin olmaya çalış.sakin ve huzurlu .
kocan sana niye gitmedin falan derse de umursama .insan kızınca herşeyi der .dedi diye herşeyde yapılmaz .allah insana akıl vermiş.valla hayat kısa.vakit varken kıymetini bilmek lazım.sakinleşip olaylara birde öyle bakıp değerlendir.belki açılmaz dediğin kapılar önünde açılır.belki o kapılar açıktır da sen görmüyorsundur.dediklerimi uygula zarar görmezsin. inşallah herşey düzelir.
ne oldu acaba merak ettim doğrusu.
iyi hissetmene sevindim elifbi... umarım iş görüşmen de iyi geçer... iyi haberlerini beklıyoruz :)
Yorumlar çok fazla hepsini okuyamadım.Durumlar nasıl oldu canım,konuştun mu eşinle açık açık?Var mıymış gerçekten eltine karşı bir sevgisi
eltime ben aşık oldum
?????????????????????
evden giderim demissin ama gidemediğin icin de aynen senin de dediğin gibi, zor durua dusmussun
dediğim gibi giderim dediğinde gidebilecek durumda olman lazım,
cunku gitmediğin icin bir dha ki sefere bu laf soylediğinde seni ciddiye almayacak
senin esin ilkokul mezunu benim esim yüksek lisans ama değisen bisey yok
erkekler acıkcası hatayı kendinde arama derin ve ince düsünme yeteneklerindn yoksunlar, genelleme oldu geneli diyelim
sorun yetistirme tarzı aldığı aile terbiyesi vs
senin kzıında bu inanların bu huzursuzluğun icnde büyüyünce sanıyor musun ki düzgün bir insan olabilcek
ne mahremiyet var ne mantıklı dusunme var bu ailede
benim sorunlarım sıkntı yasadıgımız aile ortamından uzaklasınca belirgin olarak azaldı, yoksa bir ara gercekten sıyırmak üzereydim, tedbili mekanda ferahlık vardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?