kocam kapanmami istiyor ?

iyi ki dini konu açmak yasak, yoksa birbirimize giricez şu forumda.
Yine de düzeltmek bize farz oldu:

kocaya itaat Allahın rızasını almak için gerekli(şart-farz-sünnet-vacip...) değildir.

Senden zorla kapanmanı istemeleri çok cahilce birşey sen içinden gelirse kapanırsın gelmezse kapanmazsın.
Ayrıca eşinin söyledikleri çok iğrenç açıklara laf edeceğine kendi kafadındaki pis ve kara düşünceleri temizlesin ne kadar sinir bozucu.

Kocan istiyorsa mecbursun! Ya da istemiyosan kapı. Amaaaaa bunu bu şekilde terbiyesizce değil düzgünce gönlünü alarak anlatması gerek istemesi gerek.
Ablacığım sen bunları okuyarak tatmin oluyorsun anlaşılan. Tabii yıllarca zulüm ve baskı görmüş, ezilmiş biri olarak anlayabiliyorum seni ama herkes bu şekilde pasif ve ezilmiş bir hayat sürmüyor, gocammm gocamm deyip hayatı boyunca böyle kokmuş düşünceli heriflere köle olup hayatını harcamıyor, bil istedim. :)

Kendi dedi kapanmazsan bida yanima gelme diye ben Karimi kapali beyaz tertemiz istiyorum dedi bende kapali birini. Bul bosanalim o zaman dedim

tamam sen kapan oda araplar gibi entari giysin...bembeyaz oh misss başına da poşi baglasın eline tesbih sakal da yapsın kendine

madem eşini tertemiz istiyorsa adam da temizlensin o zaman

Eşinizin üslubu gerçekten çok yanlış, beyaz ve temiz demesi, yok yanıma gelme demesi. Sonuçta siz sonradan açılmadınız, sizi böyle tanıdı sevdi, madem bu kadar kesin düşünceleri vardı sizinle evlenmeseydi.
İnancınız ne şekilde bilmiyorum ama eşiniz aslında iyi bir şeye vesile olacakken, sizi bu durumdan daha da uzaklaştırıyor. Böyle yaparak sizin de vebaliniz altına giriyor.

eşinizin yaklaşımı yanlış olmuş , evlenmeden bu konuyu konuşmuş olmanız lazımdı , sen kendini nasıl mutlu istiyorsan öyle yapmalısın, , bunu da eşine açıklamalısın , sadece baş örtüsü takmakla takva sahibi ve namuslu olunmuyor , başını örtmezsin ama vücut hatlarını belli etmeyecek , teşhir etmeyecek giyinebilirsin.

İçinden ne geliyorsa onu yap . Bencil ol eşin için değil kendin için yaşa. Öldüğünde sorguya birlikte çekilmiceksiniz.

bence eşe göre değil senin içinden gelene göre olmalı bence ortak nokta bul ona uygun giyineyim yavaş yavaş birden bire olmaz de...böyle bir sebepten dolayı boşanılmaz ikna etmeye çalış

tabikide içinden geleni yap ama boşanmaya varacak kadar ciddi birşey değil bence.
eşini karşına al konuş, güzel bir akşam yemeği hazırla, romantik bir gece geçirin ve yemekte bu arada aklıma şu takılıyo neden bu kadar ısrarla istiyosun bunu hayatım filan diye sor ve anlat sende istemiyorum filan de. baktın ikna ediyosun kapatalım bu konuyu gecemiz mahfolmasın filan de bağla böyle

Ben de başkası için kapanmam. Boşanmak mı evet sadece bu yüzden boşanılır . Başta söyleyeceksin .Ya da gidip kapalı biri ile evleneceksin .

Allah rızası için, tesettürün gerçek manasını yaşayamayacaksanız bunu uygun bir dille anlatın eşinize.
ben senin için değil kendimi hazır hissettiğimde kapanıcam diyin.

mesele kapan demesi degilki, kapanmazsan yanina gelmem, beyaz gel gibi laflari
Esinin düşünceleri degil bunlar kv nin düşünceleri. Kapali degilsin diye de kirli degilsin. Ben de tesetturluyum . Ama yeri geliyor ki kapali olup bi cok dalavereye imza atan insanlari da gördüm. Rabbim nasip ederse ins kapanirsin. Allah rizasi icin. Esin veya kv vs icin degil.

yo esi demiş, beyaz temiz istiyorum yoksa yanima gelme diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…