• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocam mı tuhaf ben mi tuhafım :(

Evde oturmaya özenen erkek olur mu yaa.
Babam çok genç emekli oldu ve evde oturmaya başladı,hiç bir uğraşı yoktu diye babamla bile tartıştım.
Şimdi yine benzer bir konu yaşıyorum :KK43:
Olur niye olmasın? Ataerkil yapımız nedeniyle böyle düşünüyorsunuz

eşin saçmalamanın son noktasında.
bir erkek evini geçindirmek zorunda öyle ya da böyle.
kadın isterse çalışır isterse çalışmaz ama erkek asla öyle değil..
alışmış sizinki rahata. para geliyor, temizlik oluyor, yemek oluyr, çocuk bakılıyor oh ne ala..
bunları açıkça söyleyin kendisine..
ha bana eşim böyle yapsa çık işten çocuğa sen bak derim.. eşiniz biraz hak ediyor bunu..

bu söylediklerinden rahatsız olduğumu hissettirmem gerekiyor ona...
Dediğiniz gibi alıştı benim 10 a bölünerek herşeye yetişmeme ve ayriyetten para kazanmama.Şimdi hem para kesilecek hem onun gözünde ben yan gel yat yaşıycam
Böyle erkekler evlenmesinler cidden ya.Karısını çocuğunu rahat yaşatmak için çalışmam lazım diye düşünmeyen erkekler evlenmesin..!

Sanırım eşinde biraz tembellik var.
Yoksa kimse bayıla bayıla işe gitmiyor ama işte parasız ne yiyip içilecek?
Bir de insan eşi evde 10'a kadar uyucak diye mutlu olur,biraz olsun dinleniyor diye.

bende doğum yapınca işten ayrılacağım
benim eşim de bana diyor oh ne güzel sen bebeklerle hep evde olacaksın ben çalışacağım diyor özeniyor. bence gayet insani bir his, ben olsam ben de özenirim
şuan çalışıyorum , bebeğime kayınvalidem bakıyor, bende şuan ona özeniyorum mesela, gün yapıyorlar ona da özeniyorum
eşinizin bunu söyleyiş tarzı mı farklı acaba da size garip geldi yoksa kafanızdaki erkek imajından dolayı mı garip geldi ?
edit : üstteki mesajınızı yeni okudum, eşiniz küçümser tarzda konuşuyormuş yan gelip yatacaksın falan gibi. o zaman haklısınız, çalışmayı bırakınca daha çok artırır bu söylemleri, şimdiden uyarmalısınız

İşin ucunda çocuk olmasa "Eşin de sen de iş hayatı konusunda ve ev işleri konusunda eşit haklara sahipsiniz,eşin haklı" derdim ama işin boyutu farklı. Kızınızı bir kaç sene siz büyütmek istiyorsunuz ki bundan daha doğal ve daha doğru bir şey olamaz. Bunu tartışmadan inceden inceden işleyin eşinizin beynine.Kavga etmeden size hak vermesini sağlayabilirsiniz bence. Öküz değilse anlar diye umuyorum...

bende doğum yapınca işten ayrılacağım
benim eşim de bana diyor oh ne güzel sen bebeklerle hep evde olacaksın ben çalışacağım diyor özeniyor. bence gayet insani bir his, ben olsam ben de özenirim
şuan çalışıyorum , bebeğime kayınvalidem bakıyor, bende şuan ona özeniyorum mesela, gün yapıyorlar ona da özeniyorum
eşinizin bunu söyleyiş tarzı mı farklı acaba da size garip geldi yoksa kafanızdaki erkek imajından dolayı mı garip geldi ?
edit : üstteki mesajınızı yeni okudum, eşiniz küçümser tarzda konuşuyormuş yan gelip yatacaksın falan gibi. o zaman haklısınız, çalışmayı bırakınca daha çok artırır bu söylemleri, şimdiden uyarmalısınız

Bir kere söylenir iki kere söylenir ama konusu geçince hep bir rahatsızlık varmış gibi söylenmez..
Kafamdaki erkek imajından da kaynaklanıyo olabilir evet ben tuttuğunu koparan çok çalışkan bir adam olsun isterdim..
Aslında eşim çalışkan bir adam ama çok şikayetçi hemen yoruldum yada sıkıldım diyebilir..
Evde olduğumda bunları daha çok duyacağım için şimdiden konuşmam lazım ama sinirlerime hakim olarak etkili bir konuşma yapmam lazım..

Günümüzde eve bakmak katını çocuğunu geçindirmek gibi bir görevleri olduğunu düşünmüyorlar

Yani sen evde çocuk bakıyorsun ben de herkesi geçindirmeye çalışıyorum ben çocuğumdan daha uzak kalıyorum diyor

Doğru bir mantık

Özel şartlarda siz işinizi bırakabilirsiniz ama eşinizin 5 çayı yaparsınız ne güzel diye özenmesi de olağan yani bunun için neden soğuyasınız

Kimse severek ile gitmediğine göre evde kalmak cazip olabilir

Evin işi denmiş de o evin işi şimdi de yapılıyor siz çalışırken o zaman çalıştığınız saatler boş zaman olacak gibi algılanıyor karşı tarafça

Günümüzde eve bakmak katını çocuğunu geçindirmek gibi bir görevleri olduğunu düşünmüyorlar

Yani sen evde çocuk bakıyorsun ben de herkesi geçindirmeye çalışıyorum ben çocuğumdan daha uzak kalıyorum diyor

Doğru bir mantık

Özel şartlarda siz işinizi bırakabilirsiniz ama eşinizin 5 çayı yaparsınız ne güzel diye özenmesi de olağan yani bunun için neden soğuyasınız

Kimse severek ile gitmediğine göre evde kalmak cazip olabilir

Evin işi denmiş de o evin işi şimdi de yapılıyor siz çalışırken o zaman çalıştığınız saatler boş zaman olacak gibi algılanıyor karşı tarafça

Tamam evet herkes için evde olmak dinlenmek caziptir eminim ki..O zaman evi kim geçindirecek..
Çalıştığım zaman gecelere kadar yaptığım işleri gün içinde yapacağım keşke biraz bunun farkında olsa..
Belki de düşündüğü gibi yan gelip yatmaya vaktim bile olamayacak..

Tamam evet herkes için evde olmak dinlenmek caziptir eminim ki..O zaman evi kim geçindirecek..
Çalıştığım zaman gecelere kadar yaptığım işleri gün içinde yapacağım keşke biraz bunun farkında olsa..
Belki de düşündüğü gibi yan gelip yatmaya vaktim bile olamayacak..

Olmayacak bu kesin

Ama eşiniz karşıdan bunu göremez

Haklısınız ama o kendi penceresinden bakınca bunu göremiyor bunun için ona sinirlenmeye değmez

Eğer siz çalışıyorken dahi onun suyunu bile ayağına götürüyorsanız, ev işlerine elini sürmüyorsa her şeyi siz yapıyorsanız yeni durumunuzu yalnızca para eksilmesi olarak görür. Çalışırken de yapıyordu zaten diye. Erkekleri hem dışarda hem evde çalışan kadına alıştırıyoruz. Bu da insani bir yük olmuyor. Kadım çalışıyorsa ev işi ortaktır. Zaten vicdanı olan erkek de böyle düşünür.

bu devirde nerde öyle erkek diyoruz da bu devrin kadınları da çoğunlukla eski kadınlar gibi değil, şimdi insanlar evlenirken herşeyi tam olsun istiyor, lüks standartlarda yaşamak istiyor, insanoğlu hep daha fazlasını ister tabii ama imkanları yeterli gelmiyor...
eskiden annem evde kendi kıyafetini, bizlerin kıyafetini dikerdi, şimdi çoğu insan üretmek istemiyor...

geçinmek eskisine göre daha zor, yetinmek daha zor, tek kişinin çalışması ile kanaat etmek daha zor...
eşiniz tüm yükü tek başına omuzuna almakdan korkuyordur belki?
ama çocuğunuzun en size muhtaç günlerinde ( ki insan her zaman annesine muhtaç fakat o daha bebek) onu bir başkasına emanet etmek zor, onu evde-bakıcıda bırakıp işe gitmek zor ama bir kadın özellikle bu zamanda ayakları üstünde durabilmeli, bugünün yarını da var zamanı gelecek çocuklar da büyüyüp sizi bırakacak, kimseye muhtaç olmadan yaşamak zorunda da kalabiliriz, her durum insanın başına gelebilir :/
işinizden memnunsanız sabretmenizi tavsiye ederim, en azından belli bir sigorta gününüz olsun :/

işini sevmiyor olabilir
kim istemez ki çalışmadan yaşamayı
günde 7 saat uyuyup 10 saat çalışsak 17 saat eder
7 saatçik kalıyor
onda da kendine mi zaman ayırsın
çocuğuna mı
gezmeye mi
dinlenmeye mi
arkadaşlarıyla sosyalleşmeye mi
kişisel bakımına mı

onunki de haklı bi istek bence

ben çalışmıyorum benim eşimde der bazen sabahları işe giderken ohh ne güzel ben gidince sen uyuyacaksın falan diye.. bende 2 gün evde dur da bak bakıyım nasılmış derim.. çokta tuhaf gelmedi bana o yüzden

Eşiniz arada evin işlerini de yaparsa anlar sizi. İş yaparken kızınıza da o bakacak. Ben çok yorgunum 2 saat dokunma çocuk da sana emanet ağladığını duymayayım diyip yatın bi bakalım ne kadar dayanabilecek?

Arkadaşlar fikirleriniz benim için çok değerli bunu baştan söylemek istiyorum.
Ben evlendiğimden beri çalışıyorum.Bebeğim 5 buçuk aylıktı tekrar işe döndüm.Şu an 13 aylık ve en güzel zamanları.Biraz kızımla vakit geçirmek,onu en azından 3-4 yaşına ben getirmek istiyorum.Eşim bu konuda bana hak veriyor olsa da bazen bana şunları söylüyor.
" oh ne güzel be kadın olmak varmış.Evde oturacaksın kızınla vakit geçireceksin ben köpek gibi çalışıcam." Falan..
Evde bayanlar arası bir toplantım olsa özenir.Siz şimdi 5 çayı da yaparsınız keyifte yaparsınız falan der.
Bana çok tuhaf geliyor bu halleri.Bu dünyaya kadın olarak gelmek varmış diyip duruyor.
Zamane erkekleri eşinin çalışmasına o kadar alışmış ki benim evde oturup çocuğumla ilgilenecek olmamdan resmen rahatsızlık duyuyor.Özeniyor,oda evde oturmak istiyor..
Ben bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Böyle yaptıkça eşimden soğuyorum..
Ben erkek olsam eşime,evime,çocuğuma bakmak için çalışır çabalarım.Evde oturmaya,kadınlığa özenmem diyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
arkadaşım o zaman eşinle şöyle bir anlaşma yap eşin işten 1 hafta izin alsınsen de o esnada işin edevam et hem evladına baksın hem de ev işlerini yapsın bak bakalım neler olacak ;)

benim esimde arada boyle konusur ama 1 hafta evde dursa sIkintidan patlar,ise gitmeyi dort gozle bekler.
bence uzerinde durmayin.

Her ne kadar sizi kıran bir durum olsada ben başka açıdan bakıyorum belki size yardımcı olur..
Şu an çocugunuz cok küçük yanında olmak her anına tanık olmak istemeniz kadar doğal bir şey yok fakat çocuk 2 yasına geldikten sonra inatlaşmalar laf söz dinlemede bir takım zorluklar baslıyor..İştahsızsa eyvah dıyorum :)Sürekli sizinle oyun oynamak istemesi kısacası"anne bağımlısı" olarak yaşaması hiçde göründüğü kadar kolay değil..İnsan banyo yapacak vakti zor buluyor en azından istediği saattlerde..
O saaten sonra cocukla sürekli evde olmak cok yorucu oluyor ruhsal acıdan..Hemde fazla yüz göz oluyor işin içinden cıkmakta zorlanabiliyorsunuz..Çalısınca bence o dengeler daha iyi sağlanıyor..Çocuk daha bilinçli büyüyor daha kendine güvenli "bağımlı" olarak değil..
Tabi bunuda tatmak istemeniz dediğim gibi cok normal ama eminimki 1 sene dolmadan işinizi özleyeceksiniz..
İşte olsa insan kafa dağıtıyor çünkü.
Tavsiyem 1 sene kadar ara verip işinize devam etmenizdir..
Ben 4 yıldır evde çocukla yasıyorum tabiki harika bir duygu her anına tanıgım ama zaman zaman daraldığım kendime zaman ayıramadığım için üzüldüğüm oluyor..
İnsan elinde olmayanı özlüyor kısacası:)
Hakkınızda hayırlısını dilerim

Back
X