• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kocam mı tuhaf ben mi tuhafım :(

Allah akil fikir versin diyorum, baska sey demiyorum. Yani tamam hayat sartlari is stresinden mutlaka bu sekilde konusuyor olabilir ama sizin de istediginiz kotu birsey degilki sastim kaldim vallahi. Ama ne diyim artik gunumuzde durum bu, erkekler eve ekonomik olarak katki yapacak es istiyorlar malum.
Allah akil fikir versin diyorum, baska sey demiyorum. Kopek gibi calismak ne demek ya ? Yani tamam hayat sartlari is stresinden mutlaka bu sekilde konusuyor olabilir ama sizin de istediginiz kotu birsey degilki sastim kaldim vallahi. Ama ne diyim artik gunumuzde durum bu, erkekler eve ekonomik olarak katki yapacak es istiyorlar malum. Ama soylede bir gercek var bu hayat sartlarinda kadin olmak erkek olmaktan cok daha zor. Bu ulkede kadin olarak buyuyeceksin, basina bir is gelmeden tacizlere vb seylere magruz kalarak yabanci bir sehirde universite okuyacaksin. Okul oyle boyle bitti desek yine is hayatinda sirf kadin oldugun icin erkek meslektaslarina gore bir adim geriden baslayacaksin zorluk cekeceksin, her yerde her kademede her alanda bu cinsiyet ayrimciligini yasayacaksin buna ragmen yilmadan calisip is guc mevki sahibi olacaksin. Sonra karsina duzgun birisi cikacak evleneceksin sonra tam kariyerinin yukselis zamanlarinda kocan ailen ve biyolojik saatin simdi bebek vakti diyecek hadi birde bebek yapacaksin. Kimisi bu noktada isten atilacak, sansli olanlar ise karni burnunda dogum iznini sonraya saklamak icin son anina kadar calismaya devam edecek sonra izne ayrilacak. Ha tabi butun bunlar olurken hem isine hemde esine bakacak. Hem eve para getirip hem cocuk yapacak.... Izni bitince sansli olan ``yada sanssiz bakis acisina gore degisir`` el kadar bebegini bakiciya/annesine/akrabaya birakip geri isine donecek. Daha devam edeyim mi ? Bence gerek yok hepimiz biliyoruz cunku hikayeyi.. Bence bunlari bir soyleyin bakalim kocaniza hala keske kadin olsaydim diyecek mi birdaha.

Konu sahibi bence abartmışsınız..

Sizi tenzih ediyorum neticede nasıl bir ev hanımı ve annesiniz bilemem ama benim tanık Olduğum kadınların ÇOĞU da eskiler gibi değil artık..

Evler ama çocuk var bahanesi ile darmadağınık, pis ayda haftada bir sadece temizlikçi eli ile toplanıyor.. Ve ya kimisine anne kv tam destek ..

Herşeyin bi hazırı kolayı pratiği var.. Pazara gidip Çamurlu sebze Alıp temizlemeye uğrasan kac kadın var?

Çocuklar deseniz ? Annelerimiz kaç kitap okuyor çocuk Gelişimi ile ilgili ? Kac annemiz pedagoji Alanında geliştirmiş kendisini? Ama sorsanız, Sanırsınız hepsi monsetori eğitimi veriyor evde..

Hal böyle olunca erkeklere hiç lafım yok valla.. Ben olsam bende derim ...

Ama gercekten layıkıyla ev Hanımı ise bir kadın , çovuğunu gdolu gıdadan uzak tutacak, hijyenini, düzenini dört dörtlük sağlayacak, anneliğin sadece doğurmakla kazanılan bir özellik olmadığının farkında ve kendini devamlı geliştirecekse ben erkek olsam bence köpek gibi Çalışmaya değer diye düşünürdüm..

Son düzenleme:
O degilde herkes ev hanimlarini butun gun oturup kisir yiyor diye hayal ediyor ya yok valla tövbe.Aylardir yemedim,çokta canim istiyor fakat vakit bulup hala bir turlu yapamadim...
Ayynen harfi harfine katılıyorum, 10-11 de kalkmak orda kalsın, çocuktan ev işinden yemekten akşama kadar yemek yemeyi unutuyorum yemin ederim. bnm eşim çalışmak istiyorum desem kıyameti kopartır, ama onun da düşüncesi aynı: " bütün gün evde ne yapıyorsun ki? Ben yorulmuşum çocukla uğraşmışım, bunlar tüm erkekler için bir hiççç ve çok sinir oluyorum bu duruma!!!!

O degilde herkes ev hanimlarini butun gun oturup kisir yiyor diye hayal ediyor ya yok valla tövbe.Aylardir yemedim,çokta canim istiyor fakat vakit bulup hala bir turlu yapamadim...
Ayynen harfi harfine katılıyorum, 10-11 de kalkmak orda kalsın, çocuktan ev işinden yemekten akşama kadar yemek yemeyi unutuyorum yemin ederim. bnm eşim çalışmak istiyorum desem kıyameti kopartır, ama onun da düşüncesi aynı: " bütün gün evde ne yapıyorsun ki? Ben yorulmuşum çocukla uğraşmışım, bunlar tüm erkekler için bir hiççç ve çok sinir oluyorum bu duruma!!!!

Ben her zaman yazıyorum bunu; kadının çalışması taraftarıyım. Bu hem evin yükünü paylaşmak anlamında önemli, hem de her ihtimâle karşı kendi ayakları üzerinde durabilmek adına. Fakat kadın hem çalışıp hem evin tüm yükünü üstlenecekse öyle yük paylaşmak mı olur? Siz esas şimdiye kadar hata yapmışsınız bana kalırsa, siz de çalışıp para kazanıyorsunuz, ev işi ikinizin ortak sorumluluğudur.

Ben her zaman yazıyorum bunu; kadının çalışması taraftarıyım. Bu hem evin yükünü paylaşmak anlamında önemli, hem de her ihtimâle karşı kendi ayakları üzerinde durabilmek adına. Fakat kadın hem çalışıp hem evin tüm yükünü üstlenecekse öyle yük paylaşmak mı olur? Siz esas şimdiye kadar hata yapmışsınız bana kalırsa, siz de çalışıp para kazanıyorsunuz, ev işi ikinizin ortak sorumluluğudur.

benim de tüm karşı çıkmam buna biliyor musunuz
adam çalışıyor kadın çalışıyor iyi güzel çalışsınlar ama eve girince kadın ev hanımı oluyor adam çalışan
çocuk annenin kucağında, temizlik kadının eline bakıyor, akşama ne yemek var sorusu kadına soruluyor, adamlar işten gelince çorabını alıp bir yerlere fırlatıyor yuh yani
kadın kendi ayağı üstüne dursun diye çalışıyorken 24 saat çalışan bir robota dönüyor
sonra kadın evli 40 yaşına gelmiş erkenden kendine bakamadığı için kırışmış, bütün evin çocukların sorumluluğunu aldığı için hayattan bezmiş saçı başı gitmiş bir hale geliyor evlendiği adam da hala 30 larında görünen karısının da yardımıyla iki evi arabası köşede parası bulunan birine dönüşüyor
sonra gelsin aldatmalar, boşanmalar ikinci eşler

ayrıca herkese çok katılıyorum bu konuda hiç eskinin erkekleri gibi adam gibi adamlar kalmadı adam karısını çocuğunu kendine yük olarak görüyor
kalmadı evin maddi sorumluluğunu üzerine alacak adamlar dertleri karım çalışsın, para getirsin çocuk baksın ben rahat edeyim her şeyi alayım arada aileme para yardımı göndereyim
sırf bu tiplerle evlenmek istemediğim için evlenmiyorum bazen

Kesinlikle bayanların sorumluluğu çok bu devirde. Erkekler calıssın eve gelsin, önüne herşey hazır gelsin, eşyaları ütülü ve temiz olsun veee eşide onun gibi eve ekmek getirsin. Bende yakında evlenicem nasipse ama bunları düşündükçe sinirleniyorum. Tabi ki bir bayan ekonomik olarak kimseye muhtaç olmamalı ancak ev işlerindede yalnız bırakılmamalı.

Eşiniz haklı.Sonuçta ona sorsanız o da evladıyla vakit geçirmek istiyordur ama o da zorunluluktan çalışıyor.
Ben de toplumun bu konuda kadınlara çok ayrıcalıklı davrandığını düşünüyorum.Çalış çalışma tercih senin ama erkeksen çalışmak zorundasın yoksa tüü senin erkekliğine diye başlıyorlar...Erkek evde oturup ev işi,yemek yapsa yine kurtaramıyor illa dışarıda çalışmak zorunda.Mantıksız.

adam çalışıyor kadın çalışıyor iyi güzel çalışsınlar ama eve girince kadın ev hanımı oluyor adam çalışan
çocuk annenin kucağında, temizlik kadının eline bakıyor, akşama ne yemek var sorusu kadına soruluyor, adamlar işten gelince çorabını alıp bir yerlere fırlatıyor yuh yani
kadın kendi ayağı üstüne dursun diye çalışıyorken 24 saat çalışan bir robota dönüyor
sonra kadın evli 40 yaşına gelmiş erkenden kendine bakamadığı için kırışmış, bütün evin çocukların sorumluluğunu aldığı için hayattan bezmiş saçı başı gitmiş bir hale geliyor evlendiği adam da hala 30 larında görünen karısının da yardımıyla iki evi arabası köşede parası bulunan birine dönüşüyor

ayrıca herkese çok katılıyorum bu konuda hiç eskinin erkekleri gibi adam gibi adamlar kalmadı adam karısını çocuğunu kendine yük olarak görüyor
kalmadı evin maddi sorumluluğunu üzerine alacak adamlar dertleri karım çalışsın, para getirsin çocuk baksın ben rahat edeyim her şeyi alayım arada aileme para yardımı göndereyim
Aynen katılıyorum size. Ben evlenmeden önce eşimle konuştum; "Eğer senin beklediğin hayat ikimizin de işten gelip benim evin tüm işlerini üstlendiğim bir düzense ben yokum" dedim, o da eşit paylaşımı kabul etti. Hatta sağ olsun, yükün çoğu onda diyebilirim. Ben daha çok yemek ve mutfakla ilgileniyorum, diğer işleri o hâllediyor.

Ev işleri gerçekten çok yıpratıcı; eğer ben de işten gelip yana döne iş hâlletmeye, yemeğe, temizliğe yetmeye çalışsam çalışmak istemezdim herhalde. O zaman ben yaşamış olmuyorum ki, başkalarının hayatını kolaylaştıran bir makineye dönmüş oluyorum.

Merak etmeyin artık bu anlattığınız tarzda erkek pek kalmadı..

Benim çevremde ev işi yemek yapmayan erkek yok gibi..

Yapmayanın da evine haftada bir iki kez gelen yardımcısı var. Düzenli yemek yapmama Özgürlükleri var..
Mesela benim eşim yemek yapmayı bilmez ama yap de demez. Ne hakla diyecek ki zaten?

Ben keyfime göre haftada 2-3 kez Yaparım yemek en fazla.. Temizliğe de haftada gelen biri var.

O Açıdan ben bir yandan kadının çalışmamasını anlamıyorum. Öte yandan da Çalışan bir bayanın aylık 200-300 lira temizlikçiye vermeyip ev işleri ile kendini helak etmesini de anlamıyorum .

Arkadaşlar fikirleriniz benim için çok değerli bunu baştan söylemek istiyorum.
Ben evlendiğimden beri çalışıyorum.Bebeğim 5 buçuk aylıktı tekrar işe döndüm.Şu an 13 aylık ve en güzel zamanları.Biraz kızımla vakit geçirmek,onu en azından 3-4 yaşına ben getirmek istiyorum.Eşim bu konuda bana hak veriyor olsa da bazen bana şunları söylüyor.
" oh ne güzel be kadın olmak varmış.Evde oturacaksın kızınla vakit geçireceksin ben köpek gibi çalışıcam." Falan..
Evde bayanlar arası bir toplantım olsa özenir.Siz şimdi 5 çayı da yaparsınız keyifte yaparsınız falan der.
Bana çok tuhaf geliyor bu halleri.Bu dünyaya kadın olarak gelmek varmış diyip duruyor.
Zamane erkekleri eşinin çalışmasına o kadar alışmış ki benim evde oturup çocuğumla ilgilenecek olmamdan resmen rahatsızlık duyuyor.Özeniyor,oda evde oturmak istiyor..
Ben bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Böyle yaptıkça eşimden soğuyorum..
Ben erkek olsam eşime,evime,çocuğuma bakmak için çalışır çabalarım.Evde oturmaya,kadınlığa özenmem diyorum.
Sizce ne yapmalıyım?

Bu devirde ağır ev işi yok çünkü. Hayat kolay her şey pratikleşti. Meslek sahibi yetişmiş bir insanın evde oturması herkese zarar. çocuğuna eşine ekonomiye. Yani ne iş yapıyosun bilmiyorum da okumuş meslek sahibi bir insan olduğunu varsayarak konuşuyorum.

Benim annem ev hanımıydı ama kadınların ev hanımı olma serüveni zaten 1950 sonrası. Öncesinde annanem öğretmenmiş memlekette. Ardında gelip tarlada çalışıyomuş. Babanem sabahın köründe kalkar keçileri sağr ekmek yapar yine tarlada çalışır çamaşırları elde yıkarlarmış. Onlar da çocuklarıyla evde oturmuyorlardı yani. Çocuklar kendi kendilerne büyüyormuş. Şimdi evde oturan bir kadın kendine hobi edinmiyorsa gerçekten çok bir iş kalmıyor sana.

Eşinin sözlerinde haklılık payı var.

Haha ben çalışıyorum ama sürekli yiyorum :D :D :D

Bir erkeğin kadın olmak varmış demesini hemen 1 gün ev hanımı olmayı denemesiyle bitirebilirsiniz :) ben çocuğumu kendim büyütmek istedim.. çok küçükken hep yanında olmak istedim.. tabiki ben de calissam ciddi bir maddi artış olur bizim için ama onceliklerimizi düşündük ve kararımızı verdik.. Eşim de çok memnun bu durumdan ben de.. ama evde çocukla sabahtan aksama kadar oyun temizlik yemek bulasik çamaşır yaşamayan ne zor olduğunu bilemez.. sürekli içiçe olmak çok zor.. kolay olanı seçiyor asla değilsiniz.. esinizle detaylı konuşmalisiniz.. ikinizi de doğru gelmeli çünkü yeni hayat çok farklı olacak desteklemez ise sizin için daha da zor olur..

Aynen katılıyorum size. Ben evlenmeden önce eşimle konuştum; "Eğer senin beklediğin hayat ikimizin de işten gelip benim evin tüm işlerini üstlendiğim bir düzense ben yokum" dedim, o da eşit paylaşımı kabul etti. Hatta sağ olsun, yükün çoğu onda diyebilirim. Ben daha çok yemek ve mutfakla ilgileniyorum, diğer işleri o hâllediyor.

Ev işleri gerçekten çok yıpratıcı; eğer ben de işten gelip yana döne iş hâlletmeye, yemeğe, temizliğe yetmeye çalışsam çalışmak istemezdim herhalde. O zaman ben yaşamış olmuyorum ki, başkalarının hayatını kolaylaştıran bir makineye dönmüş oluyorum.

İşte tam da bu ;makine , kurulmuş robot halinde kadınlar.
Eskiden de böyleydi şimdide. Kadın yüklendikçe erkek asla " hayır " demez.. Hatta bir süre sonra daha fazlasını ister.
Sonra bir yerde patlak veriyor. Ya ruhu zedeleniyor ya bedeni.
Hele kontrol delisi kadınlar yok mu , herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışan.
İş paylaşımı olur , beğenmediği için tekrar kendi yapar ve hatta üstlenir onuda, işte onlar ne yapıyorlarsa kendilerine yapıyorlar.
Kimse madalya almıyor böyle kendini tüketenlere.
Neye alıştırırsan oyle devam eder.

Bu devirde ağır ev işi yok çünkü. Hayat kolay her şey pratikleşti. Meslek sahibi yetişmiş bir insanın evde oturması herkese zarar. çocuğuna eşine ekonomiye. Yani ne iş yapıyosun bilmiyorum da okumuş meslek sahibi bir insan olduğunu varsayarak konuşuyorum.

Benim annem ev hanımıydı ama kadınların ev hanımı olma serüveni zaten 1950 sonrası. Öncesinde annanem öğretmenmiş memlekette. Ardında gelip tarlada çalışıyomuş. Babanem sabahın köründe kalkar keçileri sağr ekmek yapar yine tarlada çalışır çamaşırları elde yıkarlarmış. Onlar da çocuklarıyla evde oturmuyorlardı yani. Çocuklar kendi kendilerne büyüyormuş. Şimdi evde oturan bir kadın kendine hobi edinmiyorsa gerçekten çok bir iş kalmıyor sana.

Eşinin sözlerinde haklılık payı var.

Çalışmadığınız bir dönem oldu mu hiç ?

Şöyle filmlerdeki gibi 1 günlüğüne yer değiştirin :KK53:

Back
X