Kocam psikolojimi bozdu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Bir şey danışmak istiyorum.
Kocam o kadar kıskanç bir adam ki benim psikolojimi bozdu.
Artık öyle bir hale gelmişti ki insanların bana hep kötü niyetle yaklaşacağını düşünüyordum. (erkeklerin)

Mesela yolda birini görüp onun yakışıklı olduğunu düşünsem bile kendimi aşırı derecede suçluyorum, suçlu hissediyorum.
Ona itiraf etmek gereği hissediyorum ama itiraf edince de saçma bir hal alıyor.
Yani şu replik mantıklı mı "Aşkım, bugün yolda bir adam gördüm çok temiz giyimliydi, hoştu." ama beni buna yapmaya mecbur kılıyor gibi.

Ve sürekli bu şekilde itiraf ettiğimde suçluymuşum, gözüm dışardaymış gibi oluyor.

Sanki sen hiçbir kadını hoş bulmuyorsun ve güzel olduğunu düşünmüyorsun diyorum.
Hayır düşünmüyorum diyor. (yersen)

Ya insan hiç mi dıştan bakıp da "aa ne hoş insan" demez ben bunu kadınlar için bile düşünüyorum aa ne şık giyinmiş, vay çok güzel doğal kadın falan diye.

Ama kocam bunu anlamıyor sanırım ve 5 aydır ayrı olmamıza rağmen ben kafamı kaldırıp bir erkeğe bakamıyorum. Bu suçluluk duygumu atamıyorum üstümden. Sanki hala onunlayım ve başkalarını hoş bulduğumdan dolayı suçluyum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Ek: kafeteryadan kasit ogle arasi isyerinde

Son düzenleme:
Mesela bir turist kafilesi vardı
Kadınlarla ben de sohbet ettim
Bilek güreşi yapıyorlardı garsonlar falan topluca
Eşim ben de deneyebilir miyim dedi bana
Ama anladım bakışından kadını hoş bulduğunu
Olur dene dedim ve bunu problem etmedim
Hoş denemedi ama
Ne bileyim ya. Bana göre başka birini hoş bulmak suçlanacak bir durum değil
Benim sınılarım geniş belki de ama o bir iş arkadaşımla öğle arasında çay içsem bile problem ediyor
Elin erkekleriyle çay içiyorsun kafeterya köşelerinde falan diyordu
İş arkadaşımla aramda bir şey olduğunu ima ediyordu
Artık ne düşüneceğimi bilmiyorum
Her konuştuğum insandan şüphe eder, kendimi suçlar oldum
Önemli olan niyet değil midir?

Kıskançlıktan çıkmış paranoyaya doğru yol almış eşin just. Elin erkekleriyle çay içiyorsun demeler falan.. Sana mı güvenmiyor kendisine mi ? Sana güvenmiyorsa daha da kötü...

Hoş/havalı/kendine baktıran kadın ya da erkeğe hepimiz bakarız bunun ihanetle, kötülükle alakası yok. Sorun eşinin güvensiz olup bu ufak bakmaları bile ilişkiniz için bir tehdit haline getirmesi. Senin de psikolojini bozmuş suçluluk duyuyorsun. Duyma just'cığım çünkü bunun kadar masum bir şey yok.

Bence çok çelişkili eşiniz siz arkadaşlarınızla oturup konuşmanıza tepki veriyor ama sokakta şu erkek bakımlıydı yada yakışıklıydı dediğinizde sessiz kalıyor !Bende eşimin ben olmadan bayanlarla cafelerde olmasına karşıyım eşimde öyle ama sokakta bir erkek çok bakımlıydı desem yada eşim bunu söylese bu bizim için boşanma sebebidir.İnsan ya kıskanç olur yada rahat ilkine kızıp ikinci konuda sizi dinlemesi çok tuhaf.

Ben burada fikrimi belirteyim. Eşim öğle arasında iş arkadaşı olan biriyle çay içebilir, benim için tehlike bu sürekli olursa ve eşimin şüpheli davranışları olursa başlar. Ama denk gelir bir şey konuşuyorlardır işle alakalıdır içebilir. Zaten eşim bana bunu söylüyor x le çay içtim diyorsa korkulacak bir şey yoktur.

Sen neden vicdan yapıyorsun ki ? Bu kadar etkilemesine izin veriyorsun

Degil mi ya ama ona gidip anlatinca tabi dogal olarak o buyuk biseymis gibi algiliyo sonucta ben begendigim kadinlari da ifade ederim o zaman ses yok ama

Ikisine de tepki veriyor ki zaten. Ben ozellikle kafeye gitmiyorum kafeteryadan kasit is yerinde ogle arasi olandi

Ya biz sevgiliyken boyle degildi benim karsi cins arkadaslarim da vardi ama evlenince manyadi bakkalla muhattap olma eve gelen isciyle cok konusma vs dolayisiyla bana bunlari sucmus gibi isledi en son erkeklerin yuzune bakamaz oldum bana agir ithamlari da oldu kabul edeyim sonucta o da okulda ogle arasinda bayan arkadaslariyla cay iciyodur ben hic bunu dusunup dert edinmedim kendime

Sen zaten niye gidip anlatıyorsun ki ? Cidden senin için hiç önemi olmayan belki bir daha görmeyeceğin bir adam/kadın hoş bakımlı diyorsun içinden. Bunu paylaşma mantığı nedir ? Paylaşınca tabii kuracak kafasında. Eşin normal sağlıklı düşünmüyor sen de ona uyma sakın.

Gunah cikarma gibi dusunup anlatiyorum ondan gizlersem suclu olurum diye dusunuyorum cunku metroya binene kadar ne yaptigimi bile sorguluyordu cok bunaltti beni gercekten

Kendine güveni yokmuş eşinin. Sen kendini bilmiyormusun da bakkalla nasıl konuşacağını bilemeyesin. Of çok sinir oldum

Ben babamla yaşadım bunu. Servis şoförü yeni işe başlamıştı bana yol sordu inerken onu tarif etttim yukardan görmüş. Ortalığı kaldırdı adamla ilişkim mi varmış. Şoför de babam yaşında nerdeyse. Çok gücüme gitmişti. Babamın paranoyak eğilimleri var annem de psikolog ama düzeltemedi.

Biz psikologlarin kaderi galiba manyaklara yapismak : )

Benim de babam paranoyakti gittim daha paranoyagini buldum.

Acikcasi biliyor musun esimden ayrilinca cok rahatladi kafam ve sirf bunun icin bile geri donmekten vazgecesim var.. cok yuk bindiriyor omzuma

Terzi kendi söküğünü dikemiyor işte :)

Sana yük olacak hiçbir şeye başlama derim ama aşıksan işler değişiyor aşk güzel şey

Gunah cikarma gibi dusunup anlatiyorum ondan gizlersem suclu olurum diye dusunuyorum cunku metroya binene kadar ne yaptigimi bile sorguluyordu cok bunaltti beni gercekten

ayy bu neymiş be.
bu kadar sorguya ne gerek var, neden cevap veriyordun ki?
benimki de kıskançtır, hani iş arkadaşımla sadece iki kişi olarak yemekhanede yemek yememi istemez. hani diğer arkadaşlar varsa sorun yapmaz ama sadece ikimiz olalım istemez.
yolda bi erkek görüp aaa yakışıklıymış gibi bi cümle asla kurulmaz :/

Benimki de yapar bazen boyle mesela ben alisveris yapmasam da bi dukkana girdigimde hayirli isler demeyi severim. Benimki baslar sanane adamin isinden demeye. Kapiya sucu gelir ona da derim hayirli isler diye, benimki hayatta demez. Belki kendisi demiyor diye tuhaf geliyor ya da kiskaniyor bilemicem
Bi de disarda gordugun yakisiklilari esine anlatmak zorunda degilsin just hem genisim bu konularda diyorsun, hem de kendini rahibe havasina sokuyorsun salla gitsin, o an bak,gec ve unut

Eşinin alkolle problemi bitmeden dönme... seni kucağına alıp camdan beraber atlayalım diyecek kadar sapıtmıştı... geri dönmeye karar verdiysen, eşin tamamen iyileşti mi?

Zamanla geçiyo canım. Eşini seviyosan he de geç sus ben zaten ne yapacağımı bilirim de. Zamanla oda anlayacak saçma olduğunu. Aynısını ona yap bide. Bakalım nasıl oluyormuş. Sakın hesap falanda verme sorarsa cevap ver ama. Benimki dk.larımı sayıyordu işe giderken. Şu kadar dakika oldu nerdesin hangi dükkanın önündesin resim çek yolla. O derece yani. Ama ne oldu ben her dediğini yaptım şimdi güveniyo hele yavrum doğusun daha bi serbestleşecek eli mahkum. Sevdiğim için katlandım ben şimdi rahatım. Ama benimki bana söylemesede eskiden aldatılmış anladığım kadarıyla ve hep ona ihanet edicem zannediyordu. 1 yıl sürdü bu durum. Sonra yavaş yavaş esnedi. Zaman geçtikçe dahada iyiye gidiyor. Bende hiçbi erkekle muhatap olmadım ki kendi çevremde çok sevilen bi insanım. Kocamdan değerlimi dedim vazgeçtim,. Güven kazanabildim sonunda. Yolda biri bana baksa kavga çıkıyordu halbuki ben görmemişim bile. Niye sana bakıyo ne yaptın kaş göz mü ettin de baktı falan. Daha neler neler. Geçmişine in biraz belki oda aldatılmıştır.

Hahah ya ama ben guzel kadinlara da bakiyorum ne var o zaman da biseksuelim diye suphelensin bu mantikla heheh

Ya ben rahatim da o boyle agir tepkiler verince psikolojim bozuluyor ben niyetci bi insanim ama oyle bi bahsediyo ki sanki beni yatakta basmis yani tovbe yaa

Eşinin alkolle problemi bitmeden dönme... seni kucağına alıp camdan beraber atlayalım diyecek kadar sapıtmıştı... geri dönmeye karar verdiysen, eşin tamamen iyileşti mi?

Ilac kullandigi icin icemiyor tabi artik heheh daha donmicem zaten sadece surunsun diye izin verdim konusmaya yani adamda manyaklik cok say say bitmez ki anacim

Ben kendimi asaglanmis hissediyorum sonucta ben onu aldaticak olsam kirk kere firsat bulur yaparim senin gibi istedigini yapayim da diyemiyorum evlendikten sonra boyle oldu ama sevgiliyken filan daha rahattim

just kuzum sen iyi misin Hiç bir erkeğe bugün yolda birini gördüm yakışıklıydı imasında bulunulur mu Seni acilen kendine gelmen için uyarıyorum.
Ha evet birileri birilerini hoş falan bulabilir ama bunu karşı tarafın bilmesine gerek yok yani, tad kaçar. Her iki taraf için de geçerli, eşim birini beğense bana söylese 1 ay trip yapıp kan kusturmazsam ben de ben değilim yani, gerek yok, irite edecek şeyler içte kalsın mümkünse. Kocacığını kıskandırmak istiyormuşsun gibi bir his sezinledim temelde amma demiyeyim hadiiii

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…