Kocam temizlik hastas :( Ltfen yardm

ay bu ne be daral geldi valla erkek o kadar şeye karışırmıymış ona ne temizlik tövbe tövbe canım allah yardımcın olsun

obsesif kompulsif bozukluk kesinlikle eşiniz. bir sağlıkçı gözüyle kesinlikle psikiyatise gidip tedavl almalı. tedavi olsa bile kolay kolay sonuç alamazsınız onuda söyleyeyim.Çünkü eşinizin bayağı ilerlemiş sanırım çocukluk veya ergenlik dönemlerinde bile bu şey varmış ve aile ya ilgilenip doktora götürmemiş yada sizden gizlemiş olabilir. seni zor bir süreç bekliyor ama eşinde aileside psikolog olayını kabul etmezse ayrılacağını söyle ve psikoloğa giderse biraz akışına bırak yoksa çekme ayrıl derim. ay yazarken bile bunaldım, daraldım. bu ne ya:bbo:

aslında bu sorun toplumumuzda çok sık rastlanıyor.genelde bayanlarda olur.aşırı temiz titiz insanlar toplum tarafından övgü alırlar ama altında bir sorun yattığı anlaşılmaz.yada çok ilerlememiş olur.ben geçmişte hastanede bu sebepten yatan bir kaç bayan tanımıştım tedavisi gerçekten zor.erkeklerde çok sık rastlanmıyor yada derecesi sizinki kadar ilerlemiş değil.benim bir arkadaşımın eşide obsesifti bir de kızımın okul arkadaşının babası böyle.lavaboları kuruluyormuş hergün.küçükken çocuğuna oyuncak alır dezenfekte eder tepeye kaldırırmış hiç oynayamazmış çocuk ev dağılıp kirlenmesin diye.işin bir de bu boyutu var henüz çocuğunuz yok.olmadan çözüm bulabilirseniz çok iyi olur yoksa o çocuğu da sizide zor bir hayat bekliyor.
bu durum ruhsal bir hastalık olduğu ve geçmişten geldiği için konuşmanız ya da zaman vermeniz sorunu asla çözmez aksine dallandırır.mutlaka ve mutlaka doktora gitmeye tadavi olmaya ikna etmelisiniz eşinizi.ancak kendi bunun farkına varıp isterse sonuç alabilirsiniz.işiniz gerçekten zor kolay gelsin.eşinizi seviyorsunuz ama hayatada bir kere geliniyor çok gençsiniz o yüzden iyice düşünün derim ben.tabiki çabalayın eşinizi evliliğinizi kurtarmak için ama sonuç alamazsanızda bu şekilde yaşamak için çaba göstermeyin naçizane fikrim.

psikiyatrist + psikoterapi ile ben düzeleceğine inanıyorum.

önemli olan ikna edip tedaviye başlaması.

selamlar arkadaşlar.
işlerim çok yoğun nete giripte cevap bile yazamıyorum.şu zamana kadar yazan arkadaşları okudum şimdi yorum yazan iyi dilekte bulunan bütün arkadaşlara sonsuz teşekkürler.inşallah herşey iyi olur.ben ne yaptım derseniz durumlar aynı.pazar günüde çok büyük bi kavga koptu hemde dışardayken.evdeki benim eşyalarımdan kullanmayacaklarımı atmamı istedi atmamı istediği eşyalar rujlarım makyaj malzemelerim.bende atmayacağımı söyledim.çöp eve çeviriceksin evi dedi söylendi durdu bende geri adım atmadım atmıycağımı söyledim tartıştık bayağı.en sonunda tamam atma senin dediğin olsun dedi.yani sert çıkarsam sanki istediğimi yaptırırım gibi geliyor.dün onun eski bir arkadaşıyla konuştum.durumdan bahsettim.güvenilir bi çocuk o da eşimin eskiden daha kötü olduğunu eskiden dışarda eldivenle gezdiğini şimdi bana olan sevgisinden büyük oranda iyiye doğru yol aldığını söyledi.sert çık dedi ona karşı sert çık yoksa o seni ezer sana dediğini yaptırır dedi.sert çıkıyorum bende.dün yine küçük bişey için tartıştık.değer mi diye bağırdım gel di özür diledi.değmez haklısın dedi.
bilmiyorum belki çıkar yol bulucam belki bulamıycam bilmiyorum ama inşallah herşey düzelir diye biraz olsun çabalamak istiyorum.gerisi Allah a kalmış benim de kafam karışık çünkü...

Demek ki cadı ve otoriter olucaksın mecburen canım..Yumuşak başlı olunca yaranılmıyor bazılarına..Madem o zaman dediğini yapıyor,böyle böyle adam ediceksin..Keyfini sür o halde...yerimseniben opuyorumnanaktan

sonra sen sinir olma da. bence uğraşmadan baştan doktora götür ya da bitir. böyle söyleyince kötü duruyor bu cümle biliyorum ama bu kadar hasta birinin evlenmemesi gerekirdi veya evlenmeden önce bunu sana bi şekilde söylmemesi samimiyetsizliğini gösteriyor. ve annesi de söylememiş. bu durumda kurban konumundan vazgeçmelisin hemen, nereye kadar bağırıp çağıracaksın? hele ki yumuşakbaşlı biriysen çok zor olur senin için. lütfen iyi düşün.

gereksiz iyimserlik acıyı uzatmaktan başka işe yaramaz.

Son düzenleme:
çile bülbülüm çile.. anası düzeltsin oğlunu neyine sabredeceksin bacım
bırak gitsin psikologa falan düzelsin..
herifi düzeltene kadar yıllar geçerse..
çocuğunuz olacak aynı şeyler ona.. çocuğunda psikolojisiyle oynayacak hey yarabbim
acil yardım alması lazım eşininlmaz:

eşiniz okb ve ileri düzeyde bir okb. okb iyileşmesi zor bir hastalık. yani öyle sert çıkmayla, yok surat asmayla iyileşmez. şimdi sizi seviyor ve bazı şeyler idizginliyor ve içine atıyor fakat normal rutin bir evliliğe döndüğünde bu zamanlarda içinde tuttuğu şeyler daha büyük problemler olarak karşınıza çıkacaktır. eşiniz hasta. kimi zaman bu hastalık geriler gbi olacaktır kimi zamanda eskisinden beter olacaktır. evlilik monotonlaştıkça size alıştıkça cicm ayları geçince bugünleri arayacağınızı düşünüyorum. ilaç ve terapi şart. ya gideceksin ya da bu iş bitecek deyin yoksa ömrünüz heba olacak. şimdi gençsiniz de katlanıyorsunuz ama sizin de yaşınız ilerleyince bi bakıcaksınız hayatınız gereksiz bir sürü şeylerle geçmiş. tabii hayat sizin hayatınız sonra pişman olacak da sizsiniz.

ne yapıyorsan yap ama sakın çocuk yapma
düşünsene sen kaldıramıyorsun bir çocuk böyle bir babayı nasıl kaldırır o da psikolojik olarak hasta olur çıkar Allah korusun!
bi de bi doktor (psikiyatrist değil ama) anlattığımda okb den de öte dedi eşinin hastalığı için, yani biraz da kendi artırmış bu durumu. umarım eşinin sana olan sevgisi bu durumun üstesinden gelmesi için ona yeter. ama bir uzman destek alması şart!
o gitmiyorsa sen git bir psikologo konuş ne yapacağını nasıl davranacağını bizden çok bir uzman iyi bilir.
Allah sabır versin!

otoriter ve kararlı davranırsanız belki de üstesinden gelebiliceksiniz. bu güzel bir haber sevindim sizin adınıza...

umarım yakında kirli odasını da kapatırsınız böyle birşey kalmaz.

Kız sen de abarttın valla..yasakkelime Çok iğrenç bir ev görüntüsü tarif ettin..Yani arkadaşın eşinin temizlik takıntısı kadar senin verdiğin örnek te çok yanlış bence......

sorgulamadan dedigimi yaparsan gorursun basarisini. sen o ne kadar titizse ondan 2 kat daha titiz ol. erkek mantigi boyle isler. iki uc hafta titiz catlak hatunu goster sen ona. bak neler oluyo...

Bak bu olabilir ben de düşündüm bir ara bu konuya dair böyle bir şey kaydirigubbakcemile3

Aslında o evde temizliği yaparken eşini kilitleyiverceksin kirli odasına bir kaç saatliğine ..Görecek gününü :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…