• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam ve bitmek bilmeyen aile kavgalarımız

xmerve

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2025
35
11
3
25
Merhabalar, biz eşimle 2 yıldır evliyiz. Korunmadığımız halde çocuğumuz olmadığı için tüp bebek sürecine girdik. Bilen bilir çok yıpratıcı bir süreç ya da benim için çok yıpratıcı geçti. Çok şükür şuan 3 aylık hamileyim. Zor geçen bir hamilelik yaşıyorum günde 3-4 defa kusuyorum ve bu 2 aydır devam ediyor. Süreç böyle devam ettiği için hiç halim olmuyor, ekstra iğne ve fitiller de kullanıyorum. Belki de süreç yorduğu için ya da kimseden destek göremediğim için mutsuz hissediyorum. Konuyu anlamanız için bu kadar açık anlattım süreci, kavgamızı anlatmadan önce her şeyi bilin diye. Kayın valide 10 gün şehir dışına gitti. Eşi ve kızı burada kaldı. Ben yine kusma atakları geçirdiğim bir akşam eşim, babam gile gidebiliriz, yemek yapabiliriz, bu hafta çok plan yapma babamın yanında oluruz dedi. Kocaman kızı var ben kendi evimde yemek yapamıyorum temizlik yapamıyorum sen ne yemeğinden bahsediyorsun dedim. Eşim çok sinirlendi ve bana sayıp sövmeye başladı. Senden gelin olmaz, senden eş olmaz, senden bir bok olmaz tarzda cümlelerdi. Çok zoruma gittiği için odama gittim ağlamaya ve umrunda olmadı bende eşyalarını kapıya attım yanımda yatmasını istemediğim için, kapıyı kilitledim. Biz 5 gün boyunca küs kaldık. O beni görmezden geldi, ben onu görmezden geldim. 5. günün sonunda ben oturma odasında ağlıyorum, eline cips almış keyifle tv izliyor, çok canım sıkıldı ve kavga etmemek için sitenin içinde olan parka indim. Saat 20:00 civarıydı beni aradı çık eve bu saatte dışarda ne işin var, gideceksen arabayı al git, beni uğraştırma, babanı arıcam artık, senin gibi bir belaya nerden çattım ben, tarzında cümleler kurdu. Eve çıktım hala arayım mı babanı diye tehdit ediyor beni bende ararsan ara babamla korkutmaya çalışma beni dedim ve babamı aradı kızınla ilgili bir kaç sorunum var yarın müsaitsen seninle konuşmak istiyorum dedi telefonu kapattıktan sonra bende onun babasını aradım müsaitsen seninle konuşmam gereken şeyler var diye sonra kalktık babasının yanına gittik babasına boşanmak istediğimi söyledim nedenini sordu bende sürekli beni bir şeylere zorluyor zaten sürecim belli birilerinin bana yardım etmesi gerekirsen benim başkalarına yardım edecek halim yok dedim babası başladı fetva vermeye yok onun karısı 3 yıl babasına bakmış da eşine demiş ki sen benim aileme nasıl gelirsen bende sizinkilere öyle giderim demiş de iş yapmakla elim kirlenmezmiş de ama benim aile yapım belliymiş bir sürü hatam varmış o görmemezlikten geliyormuş (annemle babam ayrı ondan bahsediyor) beni eve bırakmaya geldiklerinde bir yukarı çıkın çay için bile diyemiyormuşum da ve bir sürü kırıcı cümle daha duydum kendi öz babam da kendin istedin evlenmeyi boşanma boku yeme ben kimsenin bebesine bakamam tarzı konuştu bana karnımda bebeğimle kimsenin beni anlamadığı bir hayatın içinde savrulup duruyorum çok zoruma gidiyor sürekli oturup oturup ağlıyorum ben mi haksızım onu da anlamıyorum ne yapacağım onu da bilmiyorum biraz da olsa içimi dökmek istedim teşekkür ederim

Yani yaşadığınız sürece zor biliyorum ben de iki kez tüp bebek sürecinden geçtim ama bence olayı çok gereksiz abartmışsınız. Eşinize çok gereksiz yere yükselmişsiniz size önceden plan yapma demiş emrivaki yapmamış ki siz de gerekli konuşmayı yapabilirdiniz ters bir dille değil de daha çok kendinizi naza çekerek. İşte ağrılarım var sızılarım var yapamıyorum biliyorsun tamam babana gidelim ama yemeğimizi dışarıdan alıp gidelim diyebilirsin. Ev işlerini de çok yapmana gerek yok ki erkekler ev temiz mi kirli mi çok anlamaz yani kız kardeşi de varmış zaten evde bulaşığa falan o yardım eder halledilebilirdi gereksiz bir kavga olmuş bana göre çok gereksiz yerlere gitmiş bu konu yüzünden boşanma nedir neden ailelere yansıttınız

Merhabalar, biz eşimle 2 yıldır evliyiz. Korunmadığımız halde çocuğumuz olmadığı için tüp bebek sürecine girdik. Bilen bilir çok yıpratıcı bir süreç ya da benim için çok yıpratıcı geçti. Çok şükür şuan 3 aylık hamileyim. Zor geçen bir hamilelik yaşıyorum günde 3-4 defa kusuyorum ve bu 2 aydır devam ediyor. Süreç böyle devam ettiği için hiç halim olmuyor, ekstra iğne ve fitiller de kullanıyorum. Belki de süreç yorduğu için ya da kimseden destek göremediğim için mutsuz hissediyorum. Konuyu anlamanız için bu kadar açık anlattım süreci, kavgamızı anlatmadan önce her şeyi bilin diye. Kayın valide 10 gün şehir dışına gitti. Eşi ve kızı burada kaldı. Ben yine kusma atakları geçirdiğim bir akşam eşim, babam gile gidebiliriz, yemek yapabiliriz, bu hafta çok plan yapma babamın yanında oluruz dedi. Kocaman kızı var ben kendi evimde yemek yapamıyorum temizlik yapamıyorum sen ne yemeğinden bahsediyorsun dedim. Eşim çok sinirlendi ve bana sayıp sövmeye başladı. Senden gelin olmaz, senden eş olmaz, senden bir bok olmaz tarzda cümlelerdi. Çok zoruma gittiği için odama gittim ağlamaya ve umrunda olmadı bende eşyalarını kapıya attım yanımda yatmasını istemediğim için, kapıyı kilitledim. Biz 5 gün boyunca küs kaldık. O beni görmezden geldi, ben onu görmezden geldim. 5. günün sonunda ben oturma odasında ağlıyorum, eline cips almış keyifle tv izliyor, çok canım sıkıldı ve kavga etmemek için sitenin içinde olan parka indim. Saat 20:00 civarıydı beni aradı çık eve bu saatte dışarda ne işin var, gideceksen arabayı al git, beni uğraştırma, babanı arıcam artık, senin gibi bir belaya nerden çattım ben, tarzında cümleler kurdu. Eve çıktım hala arayım mı babanı diye tehdit ediyor beni bende ararsan ara babamla korkutmaya çalışma beni dedim ve babamı aradı kızınla ilgili bir kaç sorunum var yarın müsaitsen seninle konuşmak istiyorum dedi telefonu kapattıktan sonra bende onun babasını aradım müsaitsen seninle konuşmam gereken şeyler var diye sonra kalktık babasının yanına gittik babasına boşanmak istediğimi söyledim nedenini sordu bende sürekli beni bir şeylere zorluyor zaten sürecim belli birilerinin bana yardım etmesi gerekirsen benim başkalarına yardım edecek halim yok dedim babası başladı fetva vermeye yok onun karısı 3 yıl babasına bakmış da eşine demiş ki sen benim aileme nasıl gelirsen bende sizinkilere öyle giderim demiş de iş yapmakla elim kirlenmezmiş de ama benim aile yapım belliymiş bir sürü hatam varmış o görmemezlikten geliyormuş (annemle babam ayrı ondan bahsediyor) beni eve bırakmaya geldiklerinde bir yukarı çıkın çay için bile diyemiyormuşum da ve bir sürü kırıcı cümle daha duydum kendi öz babam da kendin istedin evlenmeyi boşanma boku yeme ben kimsenin bebesine bakamam tarzı konuştu bana karnımda bebeğimle kimsenin beni anlamadığı bir hayatın içinde savrulup duruyorum çok zoruma gidiyor sürekli oturup oturup ağlıyorum ben mi haksızım onu da anlamıyorum ne yapacağım onu da bilmiyorum biraz da olsa içimi dökmek istedim teşekkür ederim
Eşinizin , babasının kendi babanızın söyledikleri hepsi çok iğrenç.

Keşke siz de bu kadar erken yaşta acele etmeseydiniz bir şeyler için.
Meslek, eğitim maddi durumunuz nedir?

Yani yaşadığınız sürece zor biliyorum ben de iki kez tüp bebek sürecinden geçtim ama bence olayı çok gereksiz abartmışsınız. Eşinize çok gereksiz yere yükselmişsiniz size önceden plan yapma demiş emrivaki yapmamış ki siz de gerekli konuşmayı yapabilirdiniz ters bir dille değil de daha çok kendinizi naza çekerek. İşte ağrılarım var sızılarım var yapamıyorum biliyorsun tamam babana gidelim ama yemeğimizi dışarıdan alıp gidelim diyebilirsin. Ev işlerini de çok yapmana gerek yok ki erkekler ev temiz mi kirli mi çok anlamaz yani kız kardeşi de varmış zaten evde bulaşığa falan o yardım eder halledilebilirdi gereksiz bir kavga olmuş bana göre çok gereksiz yerlere gitmiş bu konu yüzünden boşanma nedir neden ailelere yansıttınız
Bu kadın midesi bulanıyor, yemek yapamıyor. Niye alttan alarak açıklama yapması gerekiyor eşine? Eşinin onun hâlini görüp ona yardımcı olması gerekirken bir de babasına yemek yaptıracak. Oldu. Eşin zihniyeti "senden gelin olmaz." cümlesinden belli.

Yazıklar olsun öyle eşe!! babasına da! Zaten eş ailesi böyle olur genelde, bir sorununu anlatırsın ohoo neler duyarsın neler...Muhtemelen anlaşılırım belki destek götürürüm bu hamile halimle diye düşündün ama işler öyle olmuyor işte. Bu adamı baba yapmayın diyeceğim ama iş işten geçmiş.

Bende tüp Bebek ile hamile kaldım o süreci biliyorum. Anlayamadığım şey eşiniz o süreçte de böyle miydi? Böyleyse neden çocuk diye kendinizi bu kadar yıprattınız?

Gayretle çocuk sahibi olmak için uğraştığınız adama dönün bakın....Önceden böyle değildi demeyin inanmam .Sırf doğurmak için verilen çaba.....Gerçekten iyi ebeveyn olabilir miyiz? Eşime her konuda güvenbilir miyim ??? Demek yok. Hemen doğurayım mantığı.Ben hep diyorum çocuk büyük sorumluluk en büyük yük kadınların o yüzden zırt diye bu yola girilmez. O doğurdu, bu hamile diye hırs yapmak yerine bu adamdan iyi baba olur mu?yanımda olur mu?el üstünde tutar mı? demek gerekir .Geçmiş olsun ortada bırakılmışsınız kimseden fayda yok bunu bilerek gelecek planı yapın....

Merhabalar, biz eşimle 2 yıldır evliyiz. Korunmadığımız halde çocuğumuz olmadığı için tüp bebek sürecine girdik. Bilen bilir çok yıpratıcı bir süreç ya da benim için çok yıpratıcı geçti. Çok şükür şuan 3 aylık hamileyim. Zor geçen bir hamilelik yaşıyorum günde 3-4 defa kusuyorum ve bu 2 aydır devam ediyor. Süreç böyle devam ettiği için hiç halim olmuyor, ekstra iğne ve fitiller de kullanıyorum. Belki de süreç yorduğu için ya da kimseden destek göremediğim için mutsuz hissediyorum. Konuyu anlamanız için bu kadar açık anlattım süreci, kavgamızı anlatmadan önce her şeyi bilin diye. Kayın valide 10 gün şehir dışına gitti. Eşi ve kızı burada kaldı. Ben yine kusma atakları geçirdiğim bir akşam eşim, babam gile gidebiliriz, yemek yapabiliriz, bu hafta çok plan yapma babamın yanında oluruz dedi. Kocaman kızı var ben kendi evimde yemek yapamıyorum temizlik yapamıyorum sen ne yemeğinden bahsediyorsun dedim. Eşim çok sinirlendi ve bana sayıp sövmeye başladı. Senden gelin olmaz, senden eş olmaz, senden bir bok olmaz tarzda cümlelerdi. Çok zoruma gittiği için odama gittim ağlamaya ve umrunda olmadı bende eşyalarını kapıya attım yanımda yatmasını istemediğim için, kapıyı kilitledim. Biz 5 gün boyunca küs kaldık. O beni görmezden geldi, ben onu görmezden geldim. 5. günün sonunda ben oturma odasında ağlıyorum, eline cips almış keyifle tv izliyor, çok canım sıkıldı ve kavga etmemek için sitenin içinde olan parka indim. Saat 20:00 civarıydı beni aradı çık eve bu saatte dışarda ne işin var, gideceksen arabayı al git, beni uğraştırma, babanı arıcam artık, senin gibi bir belaya nerden çattım ben, tarzında cümleler kurdu. Eve çıktım hala arayım mı babanı diye tehdit ediyor beni bende ararsan ara babamla korkutmaya çalışma beni dedim ve babamı aradı kızınla ilgili bir kaç sorunum var yarın müsaitsen seninle konuşmak istiyorum dedi telefonu kapattıktan sonra bende onun babasını aradım müsaitsen seninle konuşmam gereken şeyler var diye sonra kalktık babasının yanına gittik babasına boşanmak istediğimi söyledim nedenini sordu bende sürekli beni bir şeylere zorluyor zaten sürecim belli birilerinin bana yardım etmesi gerekirsen benim başkalarına yardım edecek halim yok dedim babası başladı fetva vermeye yok onun karısı 3 yıl babasına bakmış da eşine demiş ki sen benim aileme nasıl gelirsen bende sizinkilere öyle giderim demiş de iş yapmakla elim kirlenmezmiş de ama benim aile yapım belliymiş bir sürü hatam varmış o görmemezlikten geliyormuş (annemle babam ayrı ondan bahsediyor) beni eve bırakmaya geldiklerinde bir yukarı çıkın çay için bile diyemiyormuşum da ve bir sürü kırıcı cümle daha duydum kendi öz babam da kendin istedin evlenmeyi boşanma boku yeme ben kimsenin bebesine bakamam tarzı konuştu bana karnımda bebeğimle kimsenin beni anlamadığı bir hayatın içinde savrulup duruyorum çok zoruma gidiyor sürekli oturup oturup ağlıyorum ben mi haksızım onu da anlamıyorum ne yapacağım onu da bilmiyorum biraz da olsa içimi dökmek istedim teşekkür
Peki bu evliliği neden bebekle taçlandırmak istediniz acaba?

Eşinin de babanın da yaptıklarına ağır küfürler etmek istiyorum... Ama gidip o kp e niye laf anlatıyorsun, ona boşanacağını söylesen ne söylemesen ne. demediği kalmamış fırsat bulmuşken pezevenk adi herif. Dönüp bir kez oğluna hamile karını üzme demedi değil mi şerefsiz.

Simdi gebeliginde asiri bulanti durumu yasamayan sizi anlayamaz, ben yasadim, o perisanligi ne yazikki iyi biliyorum, benim esim insan evladiydi 9 ay elimi soguk sudan sicak suya sokmadim ve full yattim.

Buna ragmen sadece tuvalete kalkmam gerekse dahi cile cekiyordum.

Siz bu durumdayken kocaniz babasina yemek yapmanizi istiyor ve siz bu adamdan cocuk sahibi olmaya calismissiniz uzun ve yorucu bir surecle...

Ne diyeyim ki kendiniz edip kendiniz bulmussunuz, bu adam siz hamile kalinca okuzlesmemistir sanmiyorum.

Eş ayrı kötü,kp ayrı kötü,baba ayrı kötü . Bunca kötü adamın içinde bebek için acele etmeye ne gerek vardı. Yaşınız da küçükmüş.

Bana kızanlar olacak ama elinizdeki adamlar! Belli. Kocanızla kavga etmek yerine keşke gidip kp evinde kussaydınız.
Kavga edince eşinizin ve babanızın tepkisi belli çünkü, karnınızda çocukla nereye gideceksiniz boşanıp. İşiniz, gücünüz var mı bilmiyorum. Umarım her şey yoluna girer. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın.

Simdi gebeliginde asiri bulanti durumu yasamayan sizi anlayamaz, ben yasadim, o perisanligi ne yazikki iyi biliyorum, benim esim insan evladiydi 9 ay elimi soguk sudan sicak suya sokmadim ve full yattim.

Buna ragmen sadece tuvalete kalkmam gerekse dahi cile cekiyordum.

Siz bu durumdayken kocaniz babasina yemek yapmanizi istiyor ve siz bu adamdan cocuk sahibi olmaya calismissiniz uzun ve yorucu bir surecle...

Ne diyeyim ki kendiniz edip kendiniz bulmussunuz, bu adam siz hamile kalinca okuzlesmemistir sanmiyorum.
Kesinlikle bende aynı fikirdeyim sonradan öküz değil doğuştan öküz kocaya koşa koşa bebek yapmak.Çocuk olursa düzelir,bakın ben doğurabiliyorum kafası nerede görsem tanırım......

Çok üzüldüm cidden.Kayın ailenizde kendi babaannemi gördüm.Benim babaannem de eli ayağı gayet güzel tuttuğu halde sürekli gelinlerinin etrafında pervane olmasını,kendisi otururken evin tüm işlerini onların halletmesini beklerdi.Öldüğünde küçüktüm ama yine de annemin yaşadığı sıkıntıları çok iyi hatırlıyorum.Kayınpederiniz anladığım kadarıyla yatalak değil,e kızı da varmış yanında.Sürekli kusan hamile gelini ne alaka?Eşinize değinmiyorum bile.
Lütfen sabırlı ve metanet olmaya çalışın.Bebeğiniz için dik durun.Gelecek için planlarınızı yapın.Annenizle aranız nasıl?Mesleğiniz var mı?

Benimkiler hiçbir şey yaptırmıyor ki arkadaşlarım dışarı çağırıyor aman yat gitme eşim sürekli iş yapma yat yat dışarı bile iki adım atıyorum otur dinlen geri yürü diyip duruyorlar çok canımı sıkıyor bu durum
14 Eylül'deki konunuzda size hiçbir is yaptırmayan sürekli yat diyen aileler eşiniz mi şimdi böyle diyor 1 ayda ne değişmiş

Back
X