Kocam ve bitmeyen işleri

Bu kadar olmasa da eşimde de var. İki küçük çocuğum var çalışıyorum gurbetteyim. Tutturur “aşure günü”... ya da “çilek zamanı geldi reçellik söyledim x kilo”... ben yapamam yorgunum deyince de surat asar. Sanırsın o hafta aşure yapmazsak sittin sene aşuresiz kalacaz.

Zaten o benim için yapıyormuş bunları. İstemiyorum ya yapmasın. Her şeyin canına okuyor sinir oluyorum artık.

İki çuval patates, 20 kilo ceviz aldı. Yüz yılın kitligini bekliyor sanki... Hiç birşeyin dozunu bilmez. Asla yemeğe götürmez çünkü evde harika yemekler yapar (gerçekten yapar) ama bulaşığı bana kalır. Çıldırıyorum. Şu an kavga ettik. Al dedim narı ne yapıyorsan yap ben sınav okuycam. İnsanda heves bırakmıyormusum. Ne yapacağım. Nasıl baş edeceğim bilmiyorum :KK43:
Kendimi gördüm sizde aynı benim eşim oda sever turşu,konserve,kurutma işlerini temizliği bana kalır.Biz birde aile binasıyız düştüğüm durumu düşünün.Tutumlu kirpi hiçbişi yapmıyor herşeyi kocası yapıyor evde diyorlar.Ya benim hevesim yok bu tarz işlere onun sıkıntısını yaşıyorum birde sanki yapmak zorundaymışım gibi.Siz dua edin birde bu tarz dedikodularla uğraşmıyorsunuz ☺️

Ay çok güldüm ya. Komik ama işkence gibi de bir yandan. 50 kilo domates için insan yevmiyeyle işçi tutar yahu, tek kişilik iş olabilir mi o? =)) 50 kilo domatesle yapılan menemeni bitirene kadar domates mevsimi yine gelir ki zaten. Gelmez mi =)) Ay şok oldum cidden. Hele eşimi düşündüm de, adamı domates al diye manava gönderiyorum, 5 tane domates alıyor, 3 tanesi çürük. Hiç anlamaz meyve sebze seçmekten.
Asil komik olani soylemedim. Yaptigi kavanozlarin yarisindan cogunu tam sıkamamış. Haliyle cogu fokurdamis, bozulmus, akmis hep yerlere 🤣
Kavanozlara bakip bakip dertlendi o gun. Ben saatlerce kaynattim bu domatesleri diye soylendi 🤣 Yettigi kadar alsaydin ben yapardim sana 10 15 kavanoz. Kudurmus gibi alip gelmeseydin dedim bende 😁😁

Merhaba hanımlar.
Konuya hemen girmek istiyorum. Eşim sürekli bana söylemeden eve büyük iş gerektiren şeyler getiriyor. Mesela diyor ki bir ara domates konservesi, menemen, ketcap yapalım mı diyor. İyi olur diyorum hoop olmadık zaman da 60 kilo domates 30 kilo biber. Birşeyler kurutalim mi der, sonra yine sormadan kasa kasa nane, kekik, reyhan... Kilo kilo turşuluk getirdiği bir sırada daha başka tonla isim olduğu için kızdım yapmadım kendi yaptı. Yapmadığınız şey yok. Elma armut bilimum meyve kuruttuk, pestil yaptik ya hu neler neler... Bıktım artık şükür yaz bitti turşu geçti bitti derken geçen gün nar ekşisi yapılışı izlemiş bugün on Kasım için okuldaki anma toreninden döndüm 20 kilo nar almış. Kızınca da kızdı oluyor. Kardeşimin haftaya düğünü var. Bir ton şehir dışından misafir gelecek. Evimi pislik goturuyor, çamaşır ütü beni bekliyor, bir de kardeşim bana yakına taşınıyor diye onun evine kosturuyoruz. Okulda sınav yaptım daha okuyamadım. Ay sinirden catliycam.

Şu erkeklerin bir ortası yok, herşeyleri aşırı
Biri donunun yeri bilmez, biri mutfaktan çıkmaz te Allahım yaa🙈
Rabbim kolaylıklar versin kardeşim

Herkesle birlikte bende tebessümle okudum. Eminim bunca telasenin içinde sinir bozucudur fakat KKda öyle kocalar goruyoruzki sizinki şükür edilesi bı dert resmen. Hadi sizde bı 15dkligina dünya telaşına algilarinizi kapatıp kendinize bı keyif kahvesi yapın, eşiniz narları ayiklarken ona sohbetinizle eşlik edin hatta hafiften dalga bile geçin☺️

Bulmuşsun Bunu yorsun... Sanada yaranmıyor bacım...

Ya süper koca değil mi. Yerim onu ben. Çok tatlı 😂😂😂😂

Bizimkinde de vur deyince öldürme hastalığı var. Geçen zeytin al dedim. 4 kavanoz yeşil-zeytin . Zeytinyağı. Zeytin ezmesi. Siyah zeytin toplamış marketi gelmiş😂

Domates al deyince de manavdan devre mülk tapusu alıp geliyor. Çıldırıyorum tabi. Ama sizinki cok tatlı geldi bana 😂😂😂

Valla bitek koca eksik :deli: şaka maka allah bozmasın bızımkıde tursu kurman lazım asermelerın baslarsa napcaz dıyor:deli:kıymetını bıl:halay:

Ay benim babam da böyle. Eskiden elinin ayarı yoktu, ne kadar bulursa alıp gelirdi.
Şimdi daha makul miktarlarda alıyor. Kendini geliştirmiş demek ki :KK53:

Eşinizin yaptığı güzel bir şey. Sizin önünüze yığıp "al yap" demiyor, işi paylaşıyor sanırım.
Size de soruyormuş "yapalım mı" diye.
İşte siz o zaman "olur" deyip geçmeyin. Alın elinize kağıt kalem neyden ne kadar gerekiyorsa yazın, gitsin o kadar alsın.
Hiç yapmak istemiyorsanız "kendin yapacaksan al" deyin. Adama hem onay verip hem şikayet ederek haksızlık ediyorsunuz bence.

Back
X