Kocam ve oğlum ve takintili ben???

Yetiştirme yurtlarindan cocuk sahiplenmek istesen dunyanin kontrolunu arastirmasini vs yapiyorlar, cocuklarin sicak yuvaya anneye babaya ihtiyaci var diye her gelene anne babami olacaksiniz oh oh ne guzel alin buyrun demiyorlar, annesi babasi olan bir kimligi olan cocuga nasil bu kadar kolay iste baban bu denilebiliyor bilmiyorum ki.
Sonrada kendi cocugunu sevdi benimkini sevmedi, resmini koymadi, dovmesini yaptirmadi.
Öz annelerin babalarin bile cocuklarini birakip gidebildigi bi hayatta cocugumun hic bir seyi olmayin adama iste buda senin baban demezdim ben.
Cocuga en basta kotulugu siz yapmissiniz, babasiz olmak emin olun suan yasadigindan daha zor degildi.

Nufusta oz babasi var, cocuga belki ona baba demek zorunda degilsin desem babanla biz bosandik bitti boylede cok seviliyosun deden seni cok cok seviyo desem (BABAM AŞIK OGLUMA)

Eğer eşinden boşanmayı düşünmüyorsan ogluna bunu soylersen o sürekli açık aramaya başlayacak ve her durumda sevilmedigini hissedecek. Ya en baştan söyleyecektin . Şimdi seni sevmiyor çünkü baban değil demek çocuğu hayati boyunca içinden çıkamayacaği bir çukura atman demek.. Bende üvey babayla büyüdüm. Bende küçükken herşeye alinirdım. İyiliğim için bile birşey söylese heeeee ben üvey çocuğuyum oyüzden yapıyor der daha çok üzülürdüm. Ama sonradan bir kardeşim oldu. Onunla aramizda 14 yaş var ve gördümki onada aynı şekilde baskıci ve tutucu davranıyor. Yani özlük ve üveylikle alakası yokmuş. Sizinde yazdiklarinizdan okuduğum kadarıyla sizde her istemediğiniz durumda eşinize oğlunuzla arasına set çekmişsiniz. İyiyken iyi ama istemediğiniz durumda o senin oğlun değil demişsiniz. Bu bir erkek için çok ağır bir söz. Benimde üvey çocuğum olsa eşim bana böyle söylese ne haliniz varsa görün derim. Bence bir aile terapistinden yardım alıp düzeltebilirsiniz.
Dedeye gelince elleri kırılsın insallah

Evet esim en ufak biseyine karistiginda senin oglun degil o karisamazsin diyodum en buyuk hatam galiba
Bu hale siz getirmissiniz o zaman. Eğer gerçekten babası gibi olmasını istiyorsaniz , çocuğunuzu gerektiginde uyarmasina da izin verecktiniz.
Ayrıca öyle bir anlatıyorsunuz ki diğer iki çocuk k sizin değil gibi. Sizde ilk oglunuza fazla ilgi gösteriyor da eşiniz de o açığı kapatmayy calisiyor gibi geldi.

Bir de eşinizin her davranisinda sen benim oğluma şöyle yapiyorsun diyorsanız adam da bunlir hiç ilgilenmez olur

Okudukça 3 çocuk için de çok üzülüyorum.
Öncelikle ilk çocuğunuz onun babası değil abisi olduğunu o nedenle ondan bir abi sevgisi beklemesi gerektiğini acilen öğrenmeli. Bu sevgisizlik durumunu kafasında anlamlandırmalı ve kendini değersiz görmemeli. sorunun onunla ilgili olmadığını anlamalı. Bunun için destek alıp en kısa sürede yapmalısınız.

Kendiniz profesyonel bir destek almalısınız. Süreçleri çok kötü yönetmişsiniz ve olaylara bakış açınız çok yanlış. Düzeltme fikriniz bile o senin baban değil onu sevmene ondan sevgi beklemene gerek yok demek. Sevgiyi çıkarmanıza ne gerek var. Baba gibi değil de abi gibi sev, sevil diyebilirsiniz. Sevmemesini söylemek çok anlamsız.

Bence kim ne derse desin aileyi ve aile içi ilişkileri kadın yönetir bir evde. şuan bu konuda çok dolmuşsunuz ve sürekli hata üstüne hata yapıyorsunuz. Çocuklarınızın hepsi sevgi bakımından yoksunluk yaşıyor o evde. Ama siz sadece ilk oğlunuzu görüyorsunuz. Ki bence anneden görülemeyen sevginin eksikliği çok başka. Sanki boşansanız ilk oğlunuzu alıp yolunuza devam edermişsiniz gibi bir izlenim edindim ben. Doğrudur demiyorum ama konuşmalarınız bana böyle hissettirdiyse o çocuklarınız da ayrımı hissedebiliyordur. Babanın ilk oğlunuza yaklaşımı bile bence sizin sözleriniz yüzünden. Ben eşimin çocuğunu kendi evladım gibi sevsem baksam ve bana en ufak bir şeyde o senin oğlun değil dese benim çok zoruma giderdi ve istesem de eskisi gibi yaklaşamazdım çocuğa. Sizin birleştirici olmanız gerek. Saçma sapan şeylere takılmak yerine en kısa zamanda destek alın ve bu aileyi toparlayın. Toparlanamayacak bir şey yok bence ortada.

Eşinizi alın karşınıza deyin ki evet ben de çok hatalar yaptım yapıyorum ama bu bizim ailemiz bunlar bizim çocuklarımız bir şeyleri düzeltebiliriz deyin. Hatalarınız için özür dileyin. Sonra sen şunu yaptın bunu yaptın demeyin sadece olması gerekenleri konuşun.

Uzun oldu ama 3 çocuğun yaşadığı bu sebepsiz sevgisizliğe kayıtsız kalamadım.

Çocuğunuza eşinizin öz babası değil, bir abisi olduğunu psikolog eşliğinde kesinlikle anlatmalısınız. Bu şekilde heme şiniz, hem çocuğunuz hem de siz rahatlayacaksınız ve evdeki dinamiklerde oturacak. Büyük çocuğunuza sahip çıktığınızı ona hissettirin. Eğer bu sorunun üstünü kapatırsanız yetişkinik döneminde ciddi sorunların içinde bulursunuz kendinizi. Gerçek babasının gittiğini, şimdiki eşinizin de onu çok seven bir abisi olduğunu açıklayın muhakkak.

adam cocugu sevmese senın oz babalıgı bu gorevı en basta kabul etmezdı bu cok buyuk bırsey ve ısteyerek yapılacak bırsey ıcınden gelmese oyle gormese konu sahıbının zoruyla kabul etmezdı oz baba rolune burunmeyı bu yuzden sevdıgını dusunuyorum konu sahıbının kendısı buyuk bır yalan ıcınde buyutmus cocugunu sucluluk duygusundan ona daha fazla sevgı verılsın ıstıyor adamın senın yuzunden cocukla aramıza mesafe gırdı demesınden bellı konu sahıbının cok seyı eksık anlattıgı

Benim eşimde benimle bir gün olsun fotoğraf paylaşmamıştır. Oğlu yada kızımızla arada paylaşır sosyal mecralarda birşeyler. Ben yeri geldi 4 lü fotoğraflarımızı da paylaştım kendi hesaplarımda ama bunlara çokta anlam yüklememek gerek.
Birde kendi çocukları ile kan bağı var tabiki ister istemez daha çok sevecen yaklaşacak bu doğanın kanunu. Burada dengeyi sağlayacak olan konu sahibi bayan, bir sıkıntısı varsa eşiyle paylaşır nedenini niçinini anlar , ona göre çözüm bulur. Ama büyük sıkıntılar yoksa mevzu sadece fotoğrafsa bu bir boşanma sebebi değil bence.

Onlara bakarken daha sevgiyle bakması normal değil mi?
Sonucta kendi evlatları,illaki fark olur.
Yani kendi cocuklarını öperken adama trip atıyormussunuz.
Bu bence kötülük.
Esinizi değill,kendinizi sorgulayın.

Boşansaniz dahi bu sorun devam edecek. Eşiniz kendi cocuklarini görme hakkı kazanacak mahkemede. Onları alıp gidecek. Oğlunuz yine kalacak. Bu sefer beni neden götürmüyor diyecek.

İlk önce sakinlesin. Onun çocuğu ,benim çocuğum ayrımı yapmadan uzaktan bir bakın. Çocukları öperken gerilmeyin . Sakinlesince ,suçlamadan eşinizle konuşun . Bu durum aranız da savaşa dönüşmüş gibi geldi bana . Birbirinizin inadına davraniyormussunuz da arada da çocuklar kaynıyor gibi

Ben oglum haric

Biri 3 ayljk maddi manevi ne yapacam o 2 cocugun hakkina girmis olacakmiyim devam edersemde ilk goz agrimi kurban etmis olurmuyum
Aynı şeyleri yaşamış bir anne olarak yazıyorum. Boşan. Zira ben öyle yaptım. İlk başta çocuğumu kabul edip, sonra çocuğumun grip olmasından, gaz çıkartmasına kadar herşeyinden rahatsız olan kişilik şahsı boşadım. 4 yaşındaydı o zaman çocuğum. Ezdirmedim çocuğumu bir süre annemlerde yaşadık, ve 4 yaşındaki çocuğum anne iyiki buraya gelmişiz, bu kadarı çok rahatmış dedi. çünkü çocuğun oyuncağının çıkardığı sese bile tahmmül edemiyordu. 6 ay dan az sürdü. Bu cehennem evlilik bitti. Ve yazamadığım çok şey var. İlerisi daha kötü olurmu bilemem. Bu çocuğun ergenliği de var daha, çocuğunun daha fazla üzülmesine izin verme boşan...

Ya bana konuyu okuyunca, o bahsettiğimiz iki çocuk eşinizin başka kadından olan çocukları gibi anladım. Bence sizin durum da iyi değil, resmen onları da kendi çocuğunuz gibi görmemeye başlamışsınız. Bence acilen oğlunuz ve siz psikolojik yardım almalısınız. Çünkü o iki küçük çocuğa da içten içe düşmanlık beslemeye başlayacaksınız, kendi öz evladınız olmasına rağmen. Eşinizle de güzel bi dille konuşun suçlama yapmadan, canım yeni iki evladımız oldu çok seviyorsun onları biliyorum , fakat diğer oğlumuz onları çok severken gördüğünde bana üzülerek söylüyor ilgini eşit paylaşır mısın oda yara almasın sonuçta babası olarak tanınmayı sen istedin sorumlulukları da olacağını biliyordun diyebilirsiniz. Ha bunu güzelce konuştuktan sonra değişim olmuyorsa da boşanmaktan başka yol yok

Mevzu basta kadının adamı baba diye tanıtması.
Bir de kanbagi olunca seviliyorsa başta kabul etmeyecek.
Ben boyle riske girmem baştan.

Burada eşiniz kadar siz de hatalısınız. Mesajlardan bile çok kişi sanki diğer çocuklar başka bir anneden gibi anlamış.

Siz de ilk çocuğunuz önemli, diğerleri babanın favorisi gibi davranıyorsunuz. Çok zarar verirsiniz çocuklara.

benim bir arkadaşımın eşi kendi çocukları arasında ayrım yapıyor. Devamlı kızıyor birine, diğerini tutuyor. O çocuk da çok farkında her şeyin. Ama aradaki dengeyi anne sağlıyor. Üç çocuğunun da ayrı ayrı gönlünü yapıyor. Burada iş sizde bitiyor. Siz benim çocuğum, onun çocukları ayrımına girmişsiniz. En büyük yarayı baba değil, siz açarsınız.

Değilmiymis?
Ben de ilk esinden adamın diğer cocuklar diye anladım

Sizi çook tebrik ediyorum, etrafta çocuğunu değil kocalarını seçen bunca kadın varken, bu kadar toplum baskısı varken evladiniza sahip cikmissiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…