Kocam ve oğlum ve takintili ben???

Adamın çocukları yalnız hepsi bu kadindan.
Öyle mi ben çok yanlış anlamışım..
O zaman çok yanlış olur beyefendinin yaptığı. Uygun bir dille konuşmayı deneyin, belki yaptığının farkında değildir. Babalık annelik gibi değil maalesef, kadınlar başkasının çocuğuna da anne şevketiyle yaklaşabiliyor ama erkeklerde biraz farklı oluyor.

adam kendı cocugunu opup severken trıp atıyormussunuz ve bosanmayı dusunmussunuz
bence o adam bosanmayı dusunmelı kusura bakmayın cok anormal tepkınız kendı cocugunu tabıkı daha fazla sevecek
adam nıye ılk evlılıgınızden olan cocugunuzu mıncık mıncık sevsın kı nıye sureklı paylassın kı
ılk evlılıgınızden olan cocugunuzun babası zaten var

ufak seylerı sorun edıp evlılıgı yıpratıyorsunuz ustelık ıkıncı evlılık olgunlasmanız lazımdı

Bende nedense enteresan sekilde öyle bir algi olusmadi.Konu sahibi diger iki cocugun sevilme durumunu ,o adamdan olduklarini burda daha iyi anlatabilmek icin o sekilde yazmıştır muhtemelen.Kendisinin bizzat evlat ayirt ettigini düşünmüyorum konu sahibinin ama "kendi cocuklari" yerine "ikimizin çocuklarıni" demesi gerekirdi tabiki.

Annenin psikolojik desteğe ihtiyacı var bence de , olayları objektif değerlendiremiyor muhtemelen. Konu çok derin her ayrıntıyı bilmeden doğru yorum yapmak çok zor. Böyle sorunlar bir günde oluşmadığı gibi bir günde de çözülemez maalesef

bilemedim. yani bir kadın kendisinin doğurduğu çocuklar için onun çocukları diyip, ilk evlilikten olana benim çocuğum diyorsa bence burada ciddi bir anormallik var.
konuyu daha farklı şekilde de anlatabilirdi.
yazdıklarımız bilinçaltımızdan gelenleri içeriyor bence. o yüzden konu sahibinin bilinçaltının da o 2 çocukla ilgili farklı şekillendiğini ve kendisinin de ayrımcılık yaptığını düşünüyorum.
ilk eşi yaşıyor mu yoksa boşandılar mı ? o baba ilk çocukla ilgileniyor mu bilmiyorum. belki de o eksiklik yüzünden ilkini farklı konumlandırıyor zihninde.
şimdiki eş de bu ayrımı farkedip otomatikman diğerleri ile daha farklı ilgileniyor olabilir.

belki ilk çocuğun öz babası ile iletişimi, ilişkisi yok yada çok az. o nedenle konu sahibi ilk çocuğu zihninde farklı konumlandırmış olabilir. bu yüzden diğerlerini daha geriye atmış olabilir.

Bende de oluşmadı. Hangi çocuktan bahsettiginin anlaşılması için öyle bir ayrım yapti gibi geldi.Annenin çocuklarını ayırdığını da düşünmüyorum. Sadece ilk çocuğunun öksüz gibi kalmış olmasi anneyi fazlasıyla üzüyor ki kesinlikle haklı. Çocuğun ilgisizliği farkedip annesine söylemesi ise yürek yakan bir durum malesef. Gördüğü tek şey babasının onu sevmediği öpmediği ama kardeşlerini öpüp koklayıp isimlerini dövme yaptırdığı,hep onlari paylaştığı,çok acı

Öz baba başkasıyla evlenmiş ilgilenmiyormus mesajlarında yazmış.

çocuk da bu adamı öz baba biliyor. çoook büyük hata.
böyle bi yalanı hiçbir çocuk haketmez.
konu sahibi sanırım tek başına iyi birşeyler yapmak istemiş ama bilmeden büyük zarar vermiş.
bir an önce bir psikologla görüşüp çocuğa anlatmalılar gerçeği bence. ne kadar geç öğrenirse yıkım o kadar büüyk olur.

ooo fatal error.
böyle bir yalan çok ağır. üzgünüm ama konu sahibi hayatının hatasını yapmış.
derhal bir psikolog eşliğinde çocuğa gerçeği anlatmaları lazım.
Evt başta beni öz babası bilsin demiş
Sonra senin yüzünden oldu sen mesafe koydun aramıza çocukla demiş
Ne olursa olsun çocuğa yapılan bir haksızlık var
Öncelikle baba bildiği adam baba değil
Sonra baba bildiği adamın sevmediği düşünüyor
Öz babası olmadığını öğrenince yapılanı kafasında oturtabilir ama şimdi hersey havada kalıyor onun için ne yaptımda sevmiyor diye düşünüyor yavrum

Çok üzücü
Adama yazıklar olsun bence kücücük çocuğu sevmek için onun öz annesi yada babası olmaya ne gerek var

ben zaten asla adamı haklı bulmuyorum. amacım aklamak değil. ama konu sahibi de kendi mağduriyetini kendisi yaratmış biraz. ve aslında kendisi de diğer iki çocuğa da haksızlık ediyor bir yerde.
ne yazık ki 3 çocuk da mağdur dışarıdan bakınca.
o diğer 2 çocuk da öz annelerinin babaları onları sevince takındığı tavrı hissediyordur sonuçta, ki çocukların antenleri çok daha hassas.
ailece terapi alsalar keşke.

Kesinlikle aynı fikirdeyim
Hersey baştan yanlış
Ailece çözmeliler kesinlikle
Sanırım dede filan da hissettiriyor sevmediğini
Eşle çözse onları nasıl halledecek bilmiyorum
Çözüm galiba onların öz evlatları olmadığını bilmesi ama çocukta 6 yaşında
Biran önce çözüm bulunması dileğiyle

Adam sizin çocuğunuzu diğerlerinden ayırt etmeden yiyip içiriyor okula götürüyormuş ben böyle durumda olsam eşim sürekli beni takip etse iyiice gerilir uzaklaşırım. Yani öz çocuklarını sevdiği gibi sevmesini beklemek tuhaf mesela siz evlenince kayın ailenizi kendi aileniz gibi sevdiniz mi? Kendi kanından olanı sevmesi onu kötü bir insan yapmaz çocuğunuza olumsuz bir tavrı davranışı yoksa tabi..

Ben anlamiyorum neden cocuklara bu senin baban deniyor?
Ben cocukta olsa dogrularin anlatilmasindan yanayim, ikinci es ne kadar iyi olursa olsun bir cocuga yalan soylemenin aciklamasi degil bu.
Daha once yine boyle konular okuduk burda, cocugu boyle bir cikmaza itmeye ebeveyn olarak bile hakkimiz yok bence.
Cocugunuzun kimliginde babasinin soy adi yaziyordur heralde simdi soylemezseniz yarin obur gun bu cocuk demeyecek mi yahu benim soy adim neden farkli?
Ne diyeceksiniz o zaman bagira bagira ergenligim geliyor diyen cocuga ?

bence ne kadar erken öğrenirse o kadar iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…