Kocam

Öncelikle çocuk yapma ve çalışnaya başla. Olurda ne yaparsan yap değişmezse parası pulsuz kalma. Çalışamazsın diye bir şey yok. Madem senin paran ben hesap soramam, istediğine harcar benden kısarsın ben de çalışırım diyeceksin. Ona sorma bile iş aramaya başla. Mağdur edecek eşin seni belli.

Hayatınızla ilgili önemli kararlara müdahale eden adamlarla en baştan evlenmeyin. Ne demek çalışmama izin vermiyor? O kimmiş? Çalışıp çalışmama kararı bireyseldir koca istiyor diye iş hayatı bırakılmaz. Ha derseniz ki ben çalışmak istemiyorum o ayrı ona saygım var. Siz işe başlayın sonra eşinizin tepkilerini ölçmeye devam edin hala " binim pirim binim hiyitim" diye gezerse yapacak bir şey yok elin pisirik oğlunun kahrini cekmeyin. Tabi en son çare. Kimse mutsuz olduğu bir birlikteliği sürdürmek zorunda değil hele ki çocuk yoksa.

Daha geçen gün iPhone 8 aldı 4 bin küsür e. Şimdi de alışveriş merkezine götürmüş kıyafet alıyormuş. Babası olmasa durumları kötü olsa neyse ama babası da zengin. Eşim babasından 1 kuruş istemez kızlar hem babalarını sömürüyolar hem abilerini. Eşim bana gelince de borcum var bu ay dikkat edelim diyip duruyor. Sinir krizi geçiricem

Gecirsene sinir krizi geç bile kalmışsın neden evlenmiş o zaman madem sana değer vermiyecekse

arkadaşlar nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum. Evleneli 1.5 yıl oldu eşimin çok fazla şahsi borcu vardı. Ben çalışmıyorum ama çalışmama izin vermediği için. Yoksa evlenene kadar çalışıyordum. Eşimin ailesi de çok zengin. Benim eşimin problemi eşim ailesine çok para harcıyor. Kardeşlerine annesine. Resmen babalarının onlara yapmadığı babalığı yapıyor. Her ihtiyaçlarını alıyor. Ama benimle aile gibi değil. Ben evde kendimi hizmetçi gibi hissediyorum. Eşim Benimle ne bir çay bahçesine gider ne de bir alışveriş merkezine. Ama kendisine gelince herşey serbest ben ona hesap soramam. İstediği yere gider istediğiyle yer içer oturur. Resmen bekar hayatı yaşıyor. Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım. Yaklaşımım nasıl olmalı. Gözümün içine sokarcasına annesinde kardeşlerine aldıkları iyice canımı sıkmaya başladı. Aldıkları da ucuz şeyler değil. 50 100 lira olsa neyse. 3000 5000 kafayı yiycem.

Çalışmana izin vermiyo diye ailesine harcadığı paraya mı karışıyosun, bana ilginç geliyo, gözünüze batıyosa çalışın. eğer hesap soramıyosanız siz de çalışın o da size soramasın bu kadar basit?

Evlenmeden önce nasıldı ilişkiniz? Ve ne kadar zamanda evlendiniz flört dönemi oldu mu?

Tekrar calismaya baslayin. Hayir vs derse ihtiyaclarimi karsilamiyorsun dersiniz. Benim esim de ayni zihniyette. Esini mutlu etme derdinde degil baskalarini mutlu etme pesinde... Cok uzucu gercekten.

Eşim babasından 1 kuruş almıyor. Daha önce yaptığı ticari hatalar yüzünden borçlarını babasından gizli ödüyor. Gurur yapıyor.
İyide borcu varken olan parasını niye savuruyor. Babasına gurur yapıp söylemiyor annesine kardeşine yağdırıyor. Sizinle evlenmiş olmak içinmi evlendi severek evlenmedinizmi? Seni çalıştırmıycak para vermiycek sonra çocuk yapcak seneler geçicek boşanmak istiyceksin elde avuçta sıfır. Aklını kullan korkut gözünü takır takır söyle tartış. Ezik olursan ezilirsin. Yola gelmezse de boşa kurtul. Gençliğini heba etme.

Boşan diyenlere bakma..burada bir kolaycilik var gidiyor..hemen boşanma tavsiyesinde bulunuyorlar.bence sabırla bu adamı işlemek gerekir.yani aile olduğuna adapte olmalı.bu yönde tavsiyelere ihtiyaç var.her evlilikte sorunlar oluyor.sen soyle bakalım bu adamın seni sevdiğinden eminmisin?
Yanlis anlamayinda bende sizin gibi dusunenleri anlayamiyorum. Sanki evliligi birtek kadin istiyor ve yurutmek zorunda.Herseye kadin sabretsin,kadin anlayisli olsun,kadin alttan alsin,Kadin uyumlu olsun. Herseye esini dahi Kadin duzeltsin,sanki evliligi surdurmek bir mecburiyet. Her turlu sorumluluk kadinin omuzlarinda. Eeee erkegin sorumlulugu nerde basliyor Evlilikte? Farkindamisiniz biz kadinlar nasil kendimizi ikinci sin if vatandas konumuna getiriyoruz. Insani haklarimizi eslerimize devrediyoruz. Sonrada verdigimiz haklarimizi geri almak icin bir mucadele icine giriyoruz:(( Evlilik bir ortakliktir aslinda. Birlikte paylasmakla,sorumluluk almakla,sevgiyle,saygiyla,iletisimle ve karsi tarafi anlamaya calisarak ortak hareket ederek surdurulur. Tek tarafli fedakarlikla degil kanimca:((

arkadaşlar nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum. Evleneli 1.5 yıl oldu eşimin çok fazla şahsi borcu vardı. Ben çalışmıyorum ama çalışmama izin vermediği için. Yoksa evlenene kadar çalışıyordum. Eşimin ailesi de çok zengin. Benim eşimin problemi eşim ailesine çok para harcıyor. Kardeşlerine annesine. Resmen babalarının onlara yapmadığı babalığı yapıyor. Her ihtiyaçlarını alıyor. Ama benimle aile gibi değil. Ben evde kendimi hizmetçi gibi hissediyorum. Eşim Benimle ne bir çay bahçesine gider ne de bir alışveriş merkezine. Ama kendisine gelince herşey serbest ben ona hesap soramam. İstediği yere gider istediğiyle yer içer oturur. Resmen bekar hayatı yaşıyor. Nasıl davranmalıyım ne yapmalıyım. Yaklaşımım nasıl olmalı. Gözümün içine sokarcasına annesinde kardeşlerine aldıkları iyice canımı sıkmaya başladı. Aldıkları da ucuz şeyler değil. 50 100 lira olsa neyse. 3000 5000 kafayı yiycem.
öyle saçma şeymi olur? Allah aşkına 3000-5000 ne alıyor bu adam... bu kadar para harcayabiliyorsa neden hala şahsi borçları var. borçlarını ödesin önce... bence çok pasif kalmışsınız ki eşiniz özgürce takılıyor. ne demek izin vermiyor çalışmama. sigortanızı yapsın birde o 3 bin 5 binlerden sizede versin her ay o zaman. öyle maddi şiddetle olmuyor..siz bir nevi şiddete maruz kalıyorsunuz..

One be öyle bir dakika durmam basar giderim kendi de gitsin anasıyla kardeşleriyle yaşasın onları pohpohlasın para akıtsın enayi

“Sen bana para vermediğin için kendi ihtiyaçlarımı, isteklerimi karşılayamıyorum. O yüzden çalışmaya başlayacağım.” deyin. Ayrıca çalışın da! Ne demek çalışmama izin vermedi? Sizin de işinize gelmiş bu anlaşılan. Evde oturup koca parası yemek! Ama düşündüğünüz gibi olmadı değil mi? Sizi kolayca yönlendirebildiği için size saygısı kalmadı çünkü. Maddi bağımlılık (her evlilikte böyle olmasa da) çoğunlukla bu sonucu doğurur çünkü. Eşiniz ne derse desin derhal işe girin!

Yanlis anlamayinda bende sizin gibi dusunenleri anlayamiyorum. Sanki evliligi birtek kadin istiyor ve yurutmek zorunda.Herseye kadin sabretsin,kadin anlayisli olsun,kadin alttan alsin,Kadin uyumlu olsun. Herseye esini dahi Kadin duzeltsin,sanki evliligi surdurmek bir mecburiyet. Her turlu sorumluluk kadinin omuzlarinda. Eeee erkegin sorumlulugu nerde basliyor Evlilikte? Farkindamisiniz biz kadinlar nasil kendimizi ikinci sin if vatandas konumuna getiriyoruz. Insani haklarimizi eslerimize devrediyoruz. Sonrada verdigimiz haklarimizi geri almak icin bir mucadele icine giriyoruz:KK43:( Evlilik bir ortakliktir aslinda. Birlikte paylasmakla,sorumluluk almakla,sevgiyle,saygiyla,iletisimle ve karsi tarafi anlamaya calisarak ortak hareket ederek surdurulur. Tek tarafli fedakarlikla degil kanimca:KK43:(
Doğru söylüyorsun sana katıyorum..ama her hadisede boşan demek kolayciliktan başka birşey değil.

Onlara nasıl yagdiriyorsa sanada yagdiracak. Muhtemelen baştan aman borçlar bitsin rahata kavuşalım diye kıstın her şeyden kocanda alıştı nasılsa idare ediyor diye senden kısıp diğer harcamalarına bütçe ayırıyor. Yavaş yavaş para harcamaya başla ki kocan alıssin. Atıyorum 1000 lira harcama ama 200-250 ile başka sonra zamanla miktarı yukseltirsin durumunuza göre

Parasinin hesabini sormayacaksın paran var mı diyede sormayacaksın sadece hayatım şunu aldım buna ihtiyacım var diyeceksin.

Yeni evlenecek hanımlara sesleniyorum çalışıyor olun ya da olmayın ama kesinlikle aman borcumuz harcimiz var diye isteklerinizi tamamen kısmayın sonunuz bu hanimkizimiz gibi olur.
Evet çok güzel tespit etmişsiniz aynen de öyle yaptım. Borç ödüyor diye annesi kardeşleri vakkodan çanta alırken ben kocamı düşündüm 100 liralık da işimi görür dedim öyle aldım. Annesi evine temizlikçi kadın çağırırken ki 3 kızı var bekar onlarda yapabilir ama yapmadılar. Ben kendi evimi kendim temizledim. Kocamı alıştırdım şimdi de benden kesiyor onlara veriyor

Back
X