• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocaman sunum takıntısı🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yerine gore yemeğe göre ben de sunum yaparım. Eşim de boşver der. Menemen sucuklu yumurta vs şeyleri tavadan yeriz. Ayrıca ben ve eşim çok açken yemek nasıl koyulmuş dikkat bile etmeyiz. Tek derdimiz yemeğin nasıl koyuldugü değil.
Cok acken biz de oyleyiz ama yapsam yok demz🤣

İşte demek istediğim şey bu tabak uğraşılmış, düşünülmüş, kendinizi yoracağınız bie sunum tabağı değil. Günlük hayatta gayet normal bir tabak. En olmadık yemeklerden kastınız nedir anlamadım ama dediğim gibi eşinizin sunum takıntısı yok, simetri takıntısı var bence. Siz o kısma yoğunlaşın daha çok.
Simetri baska seylere de takıntısı olmazmıydı canım, mesela sulu yemekle pilav ust uste degil, kuru tavuk pilav bunlari bende yan yana gorseldeki yemegi bende severim ama sulu yemek bana göre derin tabakta olmalı pilavla karismasini istememesi felan fasulye ornek aklıma gelmiyor suan yemekler

Ay midende karisiyo zaten, nolur ikicik altli üstlü dursa pilavla tavuk, hayret gibi bisey öf, cok daral cok gereksiz, bana kalsa yemekle falan ugrasmam, dayarim yemek tabletini, ama öyle bi icat yok iste sıkınti orda

Simetri baska seylere de takıntısı olmazmıydı canım, mesela sulu yemekle pilav ust uste degil, kuru tavuk pilav bunlari bende yan yana gorseldeki yemegi bende severim ama sulu yemek bana göre derin tabakta olmalı pilavla karismasini istememesi felan fasulye ornek aklıma gelmiyor suan yemekler

Bilemiyorum açıkçası. Ama mesela sulu yemek ve pilavın yanyana olmasını ben de seviyorum. Yemeğin suyu pilava geçince daha lezzet alıyorum yemekten. Benim eşim de sulu yemek ve pilavı karıştırmayı sevmez, yemeğin suyuna ekmek banmayı daha çok sever. Bu da yine sunumdan bağımsız bir konu. Ha eşiniz düz servis tabağına hem sulu yemek hem pilav koyup yemeğin suyu pilava bulaşınca şikayet ediyorsa kendisine fizik kurallarını hatırlatın.

Baş başayken bile sunum seviyor tabağa güzel konulsun istiyor, pilav et yogurt vs. düz tabakta bölüm bölüm olsun istiyor, e bende baş başayız ne gerek var ya zaten normalde misafir gelince sunum yapıyorum tatlı çay sunum vs. Yapıyorum ama esim ana yemekte özellikle tabaga restorantta koyulur gibi istiyor hatta cogu kez kendi yapar ve kendi sunum hazırlar tek taraflı yap yiyim kafasi yok cok sukur ama bas basa ben normal koyulup yenmesini seviyorum o hazırladığı zaman bi sunum yapıyor görseniz restorantta yiyoruz gibi, dün de tatlı istedi küçük kase tabaga koydum bune aşkım diyo la havle yav Alt tarafı tatlı ne yapayım ciceklerlemi süsleyim, silori var yogurtlu bilen bilir altı duz üstü yogurtlu sırasında yiyelim şu görsele bak diyo🤦‍♀️🤦‍ poffff

Abartıya kaçmadan sunum ve sofra düzeni önemlidir; masa örtüsü olmadan asla yemek yemem mesela, plastik muşambalarda falan asla oturmam bile. Tabakların, bardakların her şeyi düzeni ve uyumu var masamda, istisnasız her yemekte buna dikkat ederim. Yemeklerin tabağa konuluşu, salatayı süslemek falan hoşuma gidiyor. Ama sevmeli insan eğer sevmiyorsanız bırakın yemek servisini eşiniz yapsın onun da içi rahat etsin

Ben de oyle. Buyuk bir servis tabagina yiyeceklerin nizami bir sekilde konmasini seviyorum, yaninda kucuk bir kasede yogurt veya salata olabilir ama genel servis tek tabakta :)

Ben de böyleyim, kahvaltıyı dahil tek tabakta topluyorum. Takıntı derecesinde değilim ama ne yiyeceğimi, ne kadar yiyeceğimi bilmek ve bir araya toplamak hoşuma gidiyor. Eşim de alıştı sanırım o da böyle yapıyor artık. Hem de az bulaşık çıkmış oluyor :)

sunum sevmem, beni gerer :olamaz:
ama yine de kasede tatli fikri benim bile hosuma gitmedi, arasi olsa olmaz mi ?

Bende bayılırım sunuma
Uğraşırım uğraşırım fotosunu çekerim
Sonra o tabağı sunarım
Mmm gayet şık uu cok lezzetli olmuş gibi saniyelik iltifatlardan sonra tabak boş kalır bi hüzünlenirim vay be ne sunumdu ama derim 🥴 fotoya bakar dururum sdgjk
Eskiden kızıyordum yavaş yiyin yaa ben kaç saat süsledim o tabakları diye😂 şükür aştım😌
Süslemekle herkes uğraşmayabilir
Ama kısa bi öneri
Mesela tatlıyı düz pasta tabağına koyabilirsin
Çoğu tatlıya krema ve kaymak yakışır
Tatlıya göre bu ikisinden birazcık üstüne koyup tek bi nane yaprağı dik üstüne
Ya da çikolata sosunu zikzak şeklinde üstüne dök geç
Tabağın köşesine 4 damla sos dök hepsnin üstünden tek bi çizikle geç kürdanla al sana süs
Yemekler için de maydanoz dereotu uygun oluyor
Hiçbirşey bulamadın ya da halin yok bağlanabilcek birşeyse kurdele bağla :KK53:
Mırın kırın ederse ben bu kadar süsleyebliyorum dersin
Aaaağğ hiç süslememişsin diyemez o zaman

Sunum tezini curutenlerdenim sanirim disarda doner haric bisey begenmem evimde yaptigim herzaman daha lezzetlidir
Sunuma cok onem vermem
Gerekte yok o kdri bana sacmaliktir gosteristir
Bazilari yemegin tadindan cok sunuma bakar yani yemek kipkirmizi dursun diye icine salca basanlarmi ararsin
Pilav tane tane olsun diye diri diri yedirenlermi
Guzel gorunsun diye yari kozlenmis domates biber yapanlarmi hic pisirme oyle koyun anam

ne güzel işte. benim eşimde tam tersi ne gereği var dıyor. gerçi çok özenmem.pilavı kaseden tabağa aktarınca güzel oluyor. boşver adam yapıp senı yormuyorsa yapsın.

Bizimki de fazladan 2 tabak getirsem aşkım ne gerek var şöyle şeylere hepsi aynı yere gidecek tek tabaktan yeriz müsrifleşme diyor 😁 Bence çok da doğru eşininki takıntı olmuş artık sunumlu yemekler bana samimi sıcak gelmiyor mesela

Zaten yemeği yapana kadar uğraşıyorsun, bi de süslemesiyle sunumuyla uğraş sonra hop 15 dakikada sanat eserin belki sadece "Ellerine sağlık" diyecek kocan tarafından mideye indirilsin... Ünlü bir restoranda para karşılığı hazırlasam şevkim olur da kocamın aç sefil karnı ve gözü doysun sadece diye bu kadar sanatsal gerilim, drama yaşayamam. Hiç gerek yok bu yüzden. Pilavını yemeğini sunumsuz yeyiversin; sunum istiyorsa da keyfimi beklesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X