Ailemin yaşadığı sehirde yasamak istemiyorum. Bir de ben dogu gorevi yükümlüsüyum. Ailemin bulundugu yerde dogu gorevi olan yerler cok uzak zaten aileme. Tesekkur ederim yine de.Boşanmalarda tayin şansınız ailenizin yanına olabiliyor diye biliyorum. (Bir arkadaşım yaşamıştı.)
Işte cesaretimi toparlayamiyorum bir türlü. Bosaninca o sehirde tek yaşayacağım kızımla. Cok zor olacak diye korkuyorumben eşlerin olağan dışında gelişen olaylar hariç hep birlikte hareket etmesinden yanayım. birlikte ziyaret, birlikte tatil, birlikte evde oturma gibi..
bunun tersi beni çok rahatsız eder eşimi de öyle tabi.
o yüzden kesinlikle haklısınız. anladığım kadarıyla tek sorunda bu değil. evliliğin başından beri sıkıntı var. boşanırsan daha mutlu bir anne ve daha mutlu bir birey olacağına eminim.
Ben ayrilalim dedigimde okeyledi hemen. Onu bekliyormuscasina. Bosanma dilekçesi hazirladim imzala dedim. Cisden vercektim mahkemeye. O kadar maddeden itiraz ede ede nafakaya etti. Kızımı gorme tarihlerini kısıtlı tutmustum itiraz etmedi ama nafaka miktarina ettiÇok zor birşey Allah yardımcın olsun
Eşin bu duruma nasıl razı geliyor ?
Kendisi hiç ayrılalım demedi mi?
O zaman herşeyi hakediyor canım...Ben ayrilalim dedigimde okeyledi hemen. Onu bekliyormuscasina. Bosanma dilekçesi hazirladim imzala dedim. Cisden vercektim mahkemeye. O kadar maddeden itiraz ede ede nafakaya etti. Kızımı gorme tarihlerini kısıtlı tutmustum itiraz etmedi ama nafaka miktarina etti
Amin cnm. Evet mahfetti icine etti hayatımın. Ofke doluyum. HayırlısıO zaman herşeyi hakediyor canım...
Böyleleri neden bir bşakasının hayatını mahveder ki? Madem evliliği ciddiyete almıyor neden evlendi ki ?
Allah kolaylık versin canım
Ailesi 4 senedir 1 kez bile beni aramış degil. Kizim dogdugunda bile...ama kizim 2 aylik olunca ben aldim gittim evlerine . farkli sehirlerdeyiz. Ailesine arada sirada gidiyorum... Ama tel de falan hic gorusmuslugumuz yok. Umurlarinda degilim
Ben değil o ayırıyor yatağıKocan aile bağı nedir bilmiyor Can'ım. Onun için seni anlamasını bekleme. Böyle yetişmiş demekki. Ailene de durumu anlat. Siz neden ayrı odalarda kalıyorsunuz?
Daha beterdi cnm konuma bak gorursun duzelmelerini beklemek sadece zaman kaybiCocugunuz var mı. Sizin eşiniz nasildi
Bosanma olunca tayin mazeretten geri gidebiliyormus diye duyduydum...Baska sikinti yoksa bosanmayi dusunme bence..Onceki konunu da biliyorum.Yada ayri kal biraz caktirmadan yapabilirsen daha iyi.Kendini bir dinle.4 senelik evliyim. Hic mutluluk yüzü görmedim evlendigimden beri. Bir kez olsun seni seviyorum demedi evleneli. Bir kez olsun canım demedi. Bir kez olsun ailemin yanina bayramda bile gelmedi. Ellerini opmedi. Sirf onun için il dışı tayin isteyip igrenc bir memlekete tayin istedim , hickemsemin olmadigi surekli bombaların düştüğü igrenc bir yerde onun icin bir başına yaşadım. Belki düzelir diye. Ama o da olmadı. Her bayramda aileme tek başına geliyorum. Iki ablam var. Onlar kocalariyla geliyorlar. Kendimi berbat hissediyorum. 9 gündür iki enistem iki ablamla beraber kocasiz babam gilde olmaktan nefret ediyorum. Kendisine mesaj attim beni gelip almasi ve evimize götürmesi icin. Okul yok bisey yok , kal orda dedi..ondan nefret ediyorum. İl dışı isteseydim keske bu yaz ..şimdi bosanirsam kimsemin olmadığı bu memlekette kizimla bir başına ne halt edicem ben ?
Ayrı kalmak istemedim ama adama gel beni al dedim. Kal orda okul yok bisey yok. Tatil yap dedi. Diğer görüşmemizde israr ettim ama yine kabul etmedi. Kal orda eve neden gelmek istiyorsun tatil yap işte dedi. Ben de ya gelirsin beni alirsin eve goturursun ya da ben babamla gelirsem evimi ayiririm dedim. Umrunda bile olmadiBosanma olunca tayin mazeretten geri gidebiliyormus diye duyduydum...Baska sikinti yoksa bosanmayi dusunme bence..Onceki konunu da biliyorum.Yada ayri kal biraz caktirmadan yapabilirsen daha iyi.Kendini bir dinle.
Internetten kiralik evlere bakıyorum evimi ayirayim istiyorum. 2+1 bi ev var ilana bugün koyulmus. Kızımın kresinin yaninda. Seytan diyor soyle annene babana. Gidin evi tutun. Eşyalarını da nakliyeci tut koy eve. Sonra dön memeleketine. Okullar acilinca da git kizinla 1 sene yaşa. 1 sene sonra il dışı iste cik o sehirden.
Ayrı kalmak istemedim ama adama gel beni al dedim. Kal orda okul yok bisey yok. Tatil yap dedi. Diğer görüşmemizde israr ettim ama yine kabul etmedi. Kal orda eve neden gelmek istiyorsun tatil yap işte dedi. Ben de ya gelirsin beni alirsin eve goturursun ya da ben babamla gelirsem evimi ayiririm dedim. Umrunda bile olmadi
Daha buraya yazmadigim ve yazamadigim daha neler neler. Insanin yazmaya hali kalmiyor çünkü...bi değişik bir insan. Benim maas kartim kendisinseydi. Sonra kendisi bana verdi maas kartımi. Birkac ay önce..ondan sonrasında uc kuruşun hesabını yapar oldu. Marketten ne lazım diyor? Kiyma al patlican al karniyarik yapayım diyorum. Para yok diyor. Halbu ki var. Markete gidiyoruz. Alacaklari koyuyoruz sepete. Kasaya geliyoruz bir de bakıyorum eşim firarda..koşmuş arabaya binmiş. Ve her markete gidişte bunu yapiyor..bir baska zaman yine markete gidiyor. Kapidan çıkacak. Ben evdeyim markete kızımla gidecek..söyleniyor..ooohh ye iç yat bedava .. Ne güzel. Bir baska gun yine oructa, diyorum ki kasaptan yemek yaptiralim. Parasini verirsen yaptiririm diyor. Taaa ki parasini verecegime söz verene kadar siparişi vermedi. Üstelik kendi bekar erkek arkadaslarini çağırmıştı yemeğe..benim paramla millete yemek daveti verdiriyor...ben de yanina neler neler yapiyorum pastasi pilavi böreği corbasi salatasi..kasaptan yemegin parasini da ben veriyorum. Ama yine de tenezzül esip benle ayni odada bile yatmıyorAybeniz15
sizi diğer konularınızdan hatırlıyorum eşiniz ünv öğretim görevlisiydi sanırım sizde öğretmendiniz.... tayin sıkıntınızı paylaşmıştınız hatta ablalarınız tayin vermenizi istemiyordu siz ikilemde kalmıştınız ... eşinizi seçmeniz gerektiğinizi yazmıştım.. ablalarınızın karışmasını anlamsız bulmuştum kiii hala anlamsız buluyorum bir tayin varsa bunu karı koca oturup karar vermeli....
eşinizin annenize tutumunu biliyorum sanırım eve dinleme aleti falan koymuştu annenizle konuştuklarınızı dinlemişti.....eşiniz namazında niyazında olduğunu çocuğunuza ilgili bir baba olduğunu parka falan götürdüğünü bahsetmiştiniz size ev işlerinde yardımcı falan yazmıştınız maddi olarakda nereye ne harcadığınızı sormamazmış öyle diye hatırlıyorum hatta ben ilk okuduğumda eeee daha ne bekliyorsun annenizlede konuşmasın diye düşünmüştüm..
ama eşinizin şuanki tavırları bence çoook garip sizi ve çocuğunu önemsemiyor gibi....şuan size hak verdim....yanii siz yinede tayin verip yanına gitmişsiniz onun size bu tarz davranması doğru değil... benim size önerim babanız direkt arasın derdinin ne olduğunu sorsun ...tabiii iyi bir dinleyici olması lazım babanızın da ani bir çıkış değil derdin ne demeli taraf tutmadan bazen babaların olaya girmesi etkili oluyor .....ama kavga dövüş değil gel oturalım bi konuşalım ne bu tavır diye.. zaten görücü usulü evlenmişsiiniz....
kayın validenizle aranız iyi mi bilmiyorum siz de açıp güzlece herşeyi dile getirin ...sakince anlatın bitacekse bile sizin durduk yere bitirmediğini görsünler bence....Allah yardımcınız olsun... Olmayınca bazen olmuyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?