Kocamdan psikolojik şiddet, aşağılama

Sizi aşağılıyosa tabiki de cevap vericeksiniz susmanız hata olur susarsanız sizi sindirmek daha çok hoşuna gidecek ve daha çok üstünüze gelecektir. Merak ettiğim nokta sizinle bu şekilde konuşurken hiç mi kırıldığınızı, üzüldüğünüzü söylemiyosunuz? O sizi aşağılarken siz nasıl bi tepki veriyosunuz, neler söylüyosunuz? Ben eşimle tartışsam ki tartışmalarımız çok şükür ufak sebeplerden olur buna rağmen yine de ya o beni karşısına oturtur ya ben onu, sonrasında da neye kırıldığımızı kızdığımızı karşılıklı söyleyerek olayı tatlıya bağlıyoruz öpüşüp sarılıyoruz ve aynı hatayı da yapmamış oluyoruz. Eğer eşinizin size karşı bi saygısı olmuş olsaydı size bu denli kötü davranmazdı bence
 
O an o konuyla ilgili kendimi ve fikrimi savunuyorum. Sonrasında ona kızdığım ve sogudugum için uzak davraniyorum haliyle. Sonra da bana surat asıyorsun diye kızıyor. Kendisi hiç öyle sözler söylememiş gibi devam etmek istiyor.
 
Her seye evet hayatim deyip, pohpohlarsaniz devam eder evliliginiz sorunsuz, ama bir sorun var. Siz böyle yasayabilir misiniz?
 
Her seye evet hayatim deyip, pohpohlarsaniz devam eder evliliginiz sorunsuz, ama bir sorun var. Siz böyle yasayabilir misiniz?
Aynen bende çoğu zaman bunu soruyorum kendime ben böyle yaşayabilir miyim? O yüzden cikmazdayim zaten. Ama düzelme değişme ihtimali hiç mi yok? İlk başlarda böyle değildi. Sonradan böyle olan adam sonradan değişmez mi?
 
Ne duruyorsun bosasana ablacım?
Cocuk yokken hazır.
Üni.de saygın mesleğiyle basbasa bırakırırım onu.
Benim annem babam da boşandı. Annem yalnız yaşarken ne kadar zorlandı ben biliyorum. O yüzden boşanmayi ilk çare olarak görmüyorum, öyle bir ihtimal de var evet biliyorum ama başka bir çaresi var mı acaba diye uğraşmak istiyorum öncesinde. ki o kararı aldığımda içim rahat bı şekilde ben elimden gelen her şeyi yaptım diyebileyim
 
Karakteri bu demişsin 30küsür yaşındaki adamın karakterinin değişeceğini pek sanmıyorum. Bu akşam eşini oturtacaksın karşına bize anlattıklarını ona da anlatıcaksın, içini döküceksin onun verdiği cevaplara göre de kafanda ölçüp tartıcaksın, değişip değişmiceni anlıcaksın sonrası da artık sana kalmış bişey bu senin hayatın. Bir ömür bu adamla hayat geçer mi bi düşün. Hee tabi bunları tv karşısında gelişi güzel konuşarak yapmıcaksın canım ciddi bi ortam oluşturucaksın. Seni kaybetmekten korkuyo mu bi bak bakalım.
 
Ya da belki de sadece kendimi üzüyorum, kendimi yoruyorum boşa kürek çekerek...
 
Ailenin yaşadıklarını baz olarak evliliğine yön verme annem zorlandı bende zorlanırım bu evlilik yürüsün deme bu çok büyük bi hata olur. Rabbim kimseye yaşatmasın tabi evliliği bitirmek öyle kolay bişey değil yıpratıcı belki ama öyle bi adamla evli kalmak mı daha zor yoksa onsuz bi hayat mı bu tercihi ancak sen yapabilirsin. Biz senin anlattıklarından yola çıkarak yorum yapıyoruz ama sen o insanla aynı çatı altında yaşıyosun. Evliliğini, aşkı bi kenara bırakarak saygı, sevgi çerçevesinde değerlendir derim.
 
ister boşanınn ister boşanmayınn ister çocuk yapınn ister yapmayınnn.nasılsa kimsenin fikrini ciddiye almamışsınız bu konuda
Cevap vermem mi ciddeye almamak. Tabiki ciddiye alıp değerlendiririm her söylenileni. Sadece daha fazla şey bilmeniz için cevap verip anlatıyorum. Direkt yarın gidip boşanıyorum da diyemem ya. Siz diyebilir miydiniz?
 
Çocuk mevzusu daha eski. 2 senedir çocuk için uğraşıyoruz ancak aramızdaki huzursuzluk son 4-5 aydır arttı
Çocuk vermeden boşanmayın aman diyim. Kocanız gibi heriflerin üremesi şart çün
 
Çocuk mevzusu daha eski. 2 senedir çocuk için uğraşıyoruz ancak aramızdaki huzursuzluk son 4-5 aydır arttı
Önceden kızmıyor muydu, sizi sabırla dinliyor ve fikirlerinize değer mi veriyordu?
 
Önceden kızmıyor muydu, sizi sabırla dinliyor ve fikirlerinize değer mi veriyordu?
Şimdiye göre çok daha değer veriyordu bana da fikirlerime de. Önceden ayda bir tartişiyorsak şimdi 5 günde bir mesela
 
Şimdiye göre çok daha değer veriyordu bana da fikirlerime de. Önceden ayda bir tartişiyorsak şimdi 5 günde bir mesela
E ne değişti 5 ay evvel, var mı bir fikriniz?
 
Düzelmesi için sizi kaybetme korkusu yaşamalı.. Eğer ki bundan adam olur diyorsanız biraz o duyguyu yaşatın..
 
E ne değişti 5 ay evvel, var mı bir fikriniz?
Atandı. İşi değişti. Basarisiz bı tüp bebek denemesi oldu bu sirada. Onun üzüntüsü ve hayal kırıklığı. İş sebebiyle baska bı ile taşındık. Mevcut evi sat araştır hiç bilmedigin yeni ilden ev al, taşın vs.
 
Hepimiz hayatımızda değişiklikler yaşıyoruz yaşayacağızda ama hayat arkadaşımıza saygımızı yitiriyorsak bilin ki sevgimiz de azalmıştır..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…