Allahım ne kadar saçma! Ağzım açık kaldı böyle bir yorum karşısında. Söyler misiniz aynı aptallığı yapan erkek olsaydı ona şiddet kullanılabilecek miydi? Anlattığınız olayda kadın sınırları zorlamış olabilir ama erkek fiziksel gücünü kullanmış sorun burda!peki bişey sorucam , eşinizle kavga ettiğinizde siz nasıl bir tepki veriyorsunuz ? sürekli bir dırdır , ağır sözler yada tahrik edici davranışlarda bulunurmusunuz mesela ? evet bazı erkekler malesefki şiddete eğilimli kusur bahane bulup en ufakta kavgada kadına şiddet uyguluyolar ama bazılarıda ciddi anlamda tahrike maruz kaldıgı için yada bayan o an hiç susmuyorsa öfke patlaması yaşayabiliyor. size baya önce yaşadığım bir olayı anlatıcam örnek olsun diye. avmde geziyordum biara dinlenmek için durdum teelfonumla oynuyordum avm kapanacaktı herkes acele içindeydi , bir mağaza kepenklerini yarıya indirmiş bir adam dışarda karısını bekliyordu ama bayadır beklemişki oldukça sinirli bir hali vardı , derken kadın içerden seslendi hayatım gel şu kazağa bak nasıl diye adam çık artık kapancak fln dedi kadın çıkmadı , adam o sinirle mağazadan içeri giriyim derken kafasını kepenke vurdu ve o acıyla yere çömeldi , kadın koşarak geldi ve adama ne dese beğenirsiniz elinde kazak hayatım ben bunu alcam nasıl , ben şoook . adam avm nin ortasında kadını yerden yere attı zor ayırdılar . şimdi burda görenler elbet adama saydırdı kadına şiddet vs. diye . tabiki şiddeti savunmuyorum , ama biz kadınlarda bazen sabrın sınırlarını zorlayıcı hareketlerde bulunabiliyoruz belki farkındayız belki değiliz . ama bu yaşadıığım örnekteki gibi , kadını erkeği yok aslında , kimsenin üstüne gereğinden fazla gitmemek , kavga anında iki tarafta çok aşırı sinirlenmişse birinin orayı terk etmesi , odasına çekilmesi , susması bence çok şeyi engeller.. sevgilerimle
"Ama"dan sonrasını da okuyabilmis olsaydınız, madalyonun öbür yüzünü gösterecek perspektifi de açmış olacaktınız halbukiBi tespit vardır bilir misiniz? Derler ki ''Ama'' dan önce söylenen cümlelerin hiçbir inandırıcılığı yoktur, öylesine söylenmiştir. Sizde ama ya kadar mantıklı cümleler kurmuşsunuz sonrası ise....
Peygamber efendimiz en hayırlınız kadınlara iyi davranandır diyor! Bunu da yazın bie yereYaa cnm hiç kimse kimseye durduk yere tokat atmaz belki sende adamı çok sinirlendirmissin bazı insanların elinde değil kendilerine hakim olamıyorlar onu torpulemekde senin elinde en büyük yanlısı onunla aynı yatağa girmeyerek yapıyorsun peygamberimiz de diyor ne olursa olsun yataginizi ayırmayın allah yardım etsin yuvanizi yıkmayın böyle ufak şeylere yorum yapan arkadaşlar sizde bu kadar yıkıcı olmayın biraz yapıcı olun allah sizden de sorar hesabını
Okudum efendim okudum okumaz olur muyum hiç. Şiddetin perspektifi olmaz. Şiddetin ilki sonu olmaz. Şiddetin öbür yüzü de şiddetir aşağılamadır gurur kırıcıdır."Ama"dan sonrasını da okuyabilmis olsaydınız, madalyonun öbür yüzünü gösterecek perspektifi de açmış olacaktınız halbuki
Madem anlaşılmadım tekrar belirteyim efendim, ben şiddetten bahsetmiyorum. Konu sahibi hanımefendinin psikolojisini bilmiyoruz, kendisi aynı zamanda vajinismus hastasi. Daha özenli yaklasalim. -Gururlu ol ayril o evden- tarzı söylemlerin su an kendisine zarar vermediğinden kesin emin olabiliyor musunuz?Okudum efendim okudum okumaz olur muyum hiç. Şiddetin perspektifi olmaz. Şiddetin ilki sonu olmaz. Şiddetin öbür yüzü de şiddetir aşağılamadır gurur kırıcıdır.
Ben ayrıl demedim. Şiddetin, vajinismusa verilen tepkiyle yumuşatılmasına karşı çıktım. Şiddet ayrı vajinismusa verilen tepki ayrıdır.Madem anlaşılmadım tekrar belirteyim efendim, ben şiddetten bahsetmiyorum. Konu sahibi hanımefendinin psikolojisini bilmiyoruz, kendisi aynı zamanda vajinismus hastasi. Daha özenli yaklasalim. -Gururlu ol ayril o evden- tarzı söylemlerin su an kendisine zarar vermediğinden kesin emin olabiliyor musunuz?
Dışarıya karşı toparlanmış görünür ama kadın bunu unutur mu? Kesinlikle Hayır. Ama devam ettiriyorsa zaten kendi tercihi. Ayrılıyorsa da aynı. Ama yutup oturmak nir özüre bile hasret yaşamak çok zordur. Gururun fazlası iyi değil eyvallah ta biraz da olması lazım insanda. Ses çıkarmayıp oturmak beni çok üzüyor hemcinsimin. Hele ki başka şeylerle örtbas edilmesi cabası.Çok sevdiğim bir arkadaşımın, eşinden 2kez şiddet gördüğünü öğrendiğimde yıkılmıştım! Sonra toparladılar, tekrarı olmadı.
2 çocukları var. Kıza o zaman 'boşan' diyememiştim.
(Ki şiddetin en ufağına, hatta manevisine bile tahammül edemem gibi gelir, yakarım gemileri)
O yüzden burda tanımadığım insanlara da hemen 'boşan' demekten imtina ediyorum.
Zaten karar verecek biz değiliz de.
Burası da gerçek hayat, tanımıyoruz diye, filmmiş gibi ortalık karıştıran yorumlar yapmamalıyız.
Kimseye laf dokundurmuyorum gece gece yanlış anlaşılmayım da. Bugun bir konuda dikkatimi çekmişti, yeri geldi
Bu konuya da başıma gelmiş gibi, arkadaşımmış gibi yaklaşmak istiyorum, yakıştıramıyorum ama olurki yaşasam napardım hiç bilemedim.
Evime giderdim ama o herifin yüzüne bakmazdım - af buyurun- köpek gibi af dilemedikçe yüzüne bakmazdım sanırım.
Kolay unutur muydum bilemiyorum,bugun yine yazdım hatta, eşimin 1 kere sesi yükseldi, günlerce tavır yaptım, soğudum resmen adamdan.
Affetmesi zor. Çok çaba ister.
Boşanılır mı bu tokat için?
Boşananı yadırgamam.
Artık boşanmayanı da yadırgamam...
Birinci hata diyorsak ikinci affedilmemeli diyor noktalıyorum.
İç döktüm resmen..
Haddinizi bilin
Bu az mesajlı çok yuvacı saçma üyeler de yeni moda oldu.
Hacı kadın vajinusmus. Yatak filan yok. Ayrıca Peygamberimiz başka şeylerde diyor. Kadınlara iyi davranmak konusunda mesela. Bunu da yazalım. Adamı temizleyip paklayıp koymayalım baş köşeye. Tek taraflı düzen nereye kadar?Yaa cnm hiç kimse kimseye durduk yere tokat atmaz belki sende adamı çok sinirlendirmissin bazı insanların elinde değil kendilerine hakim olamıyorlar onu torpulemekde senin elinde en büyük yanlısı onunla aynı yatağa girmeyerek yapıyorsun peygamberimiz de diyor ne olursa olsun yataginizi ayırmayın allah yardım etsin yuvanizi yıkmayın böyle ufak şeylere yorum yapan arkadaşlar sizde bu kadar yıkıcı olmayın biraz yapıcı olun allah sizden de sorar hesabını
Ahh kesinlikle!Dışarıya karşı toparlanmış görünür ama kadın bunu unutur mu? Kesinlikle Hayır. Ama devam ettiriyorsa zaten kendi tercihi. Ayrılıyorsa da aynı. Ama yutup oturmak nir özüre bile hasret yaşamak çok zordur. Gururun fazlası iyi değil eyvallah ta biraz da olması lazım insanda. Ses çıkarmayıp oturmak beni çok üzüyor hemcinsimin. Hele ki başka şeylerle örtbas edilmesi cabası.
Kesinlikle istemiyor. Ama susuyor. SusmaAhh kesinlikle!
Açtığı yaraların kapandığını sanmıyorum. Ama özür diledi, çoluk çocuk var dedi üatü örtüldü. Tekrarı da olmayınca...
Zaman iyi gelir umarım onlara, böyle kadınlara.
Of zor konu.
Büyük sözüme tövbe, ben unutamam sanırım.
Kadın dik olmalı benim için. Adam yaptığı hatayı hakkıyla telafi edene kadar taviz vermemeli. Bazı hataların hele telafisi dahi beklenmemeli.
Size katılıyorum,vajinismus konusunda anlayışlı olması adamı yüceltmez. Alakası yok bu konu ile.
Umarım konu sahibinin kocası özür diler. İncim yuvasını yıkmak istemiyor, umarım adam buna değer şeyler yapar.
+1Kesinlikle istemiyor. Ama susuyor. Susmain_cim . Ayrılamıyorsan da dik dur pişman et yaptığına. Bir daha da kesinlikle izin verme. Birisi sana istemediğin birşey yaptığında susma. Lütfen.
Esas, kimsenin birbirini tanımadığı ortamlarda, forumlarda bol keseden kadın hakları savunuculugu yaptığını sanan "Don Kişot"lar siz bir bitin yahu. Duyan da elin çaresizlerine yüzlerini bile görmeden yardım ettiklerini, hatta dünyayı kurtardiklarini sanır. Arkadaşım çok ateşli savunucuysan ülkemizde bir sürü dernek var, buyur ihtiyaci olan kadınlara şiddete gururla baş kaldırma adlı projeni sun burda harcanma. Ayrıca tüm yorumları okudum, 1-2 amacını aşan yorum dışında kimse de dayakçı koca savunuculugu filan yapmamış, şiddete karşı herkes hem fikir. Aksine baskıcı agresif bir toplu tutum oluşmuş. Konu sahibi bu ortak tutumdan rahatsizligini dile getirdiği halde agresiflik dozunuzu artırıp yorum yapmaya devam ediyorsunuz. Amacınız ne ki? Dışardan hiç hoş durmuyor.Peki cok saygideger dayakci koca savunuculari adam hemen olay sonrasi yani en cok pisman olmasi gereken zamanda tek bir ozru bile cok gormus. Buna yorumunuz ne olacak. Besbelli umurunda bile degil. Umarim biz yaniliriz da bu ilk ve son tokat olur. Ama yuzde 99 devami gelecek.
Zarariniz sadece kendinize degil gururlu bi yasam icin savas veren kadinlara da. Bi bitin artik yahu.
Kiz kardesine nasil davranilmasini istiyorsan esine oyle davran dememis bu okuzun anasiiii..Babasından 1 fiske bile yemeyen ben 10 aylık eşimden tokat yedim . Suçum ise ; tartısırken öfkeyle yaptıgım bir hareketle yere dökülen ayran , sonrasında tartısmamız ve benim yatagıma yatmak istiyor olmam. Onunda engel olmak isteyişi. Akabinde Suratımda patlayan bir tokat !!!
Eve gidesim yok , onunla aynı yataga giresim yok ... Ne yapıcam ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?