yatak ayırmayın diye bir hadis var mı bilmiyorum. ancak şunu çok iyi biliyorum. Peygamber(SAV) bir gün eşinin çenesinden o kadar bunalıyor ki ayrılmayı teklif ediyor. bakın, dövmüyor, hakaret etmiyor, boşanmak istiyor. karısı çok pişman oluyor, özür diliyor, aracılar gönderiyor vs.o dayakci kocayi savunanlar, tokati ''ufacik '' sey diye bahsedenler ,peygamber efendimiz yatak ayirmayin dedigi icin kocana kusme diyenlere soyleyecek soz bile bulamiyorum.... oglumuzun pipisi kesildi diye dugun yapan bir memleketin insanindan ancak bu beklenirdi. Konu sahibine bosan demeyecem ama kocayi nimetten sayanlar gibi affetde demeyecem. Ama kesinlikle burnunu surundurmesini tavsiye ediyorum. Erkekdir doverde severde diyenler icin de kadindir kuserde yatakda ayirir.
Yazdiginiz su yorum ilk kelimesinden son kelimesine sacmaliklarla dolu. Esasinda cevap verilmeye dahi degmez ama madem "buralarda harcaniyorum" yazamadan edemeyecegim :)Esas, kimsenin birbirini tanımadığı ortamlarda, forumlarda bol keseden kadın hakları savunuculugu yaptığını sanan "Don Kişot"lar siz bir bitin yahu. Duyan da elin çaresizlerine yüzlerini bile görmeden yardım ettiklerini, hatta dünyayı kurtardiklarini sanır. Arkadaşım çok ateşli savunucuysan ülkemizde bir sürü dernek var, buyur ihtiyaci olan kadınlara şiddete gururla baş kaldırma adlı projeni sun burda harcanma. Ayrıca tüm yorumları okudum, 1-2 amacını aşan yorum dışında kimse de dayakçı koca savunuculugu filan yapmamış, şiddete karşı herkes hem fikir. Aksine baskıcı agresif bir toplu tutum oluşmuş. Konu sahibi bu ortak tutumdan rahatsizligini dile getirdiği halde agresiflik dozunuzu artırıp yorum yapmaya devam ediyorsunuz. Amacınız ne ki? Dışardan hiç hoş durmuyor.
Evlenmeden önce bir şiddet eğilimi hissetmiş miydiniz? Bir gecede olmaz genelde bu kontrolsüz öfke ve saldırganlık. 2 yıllık evliyim eşim bırakın el kaldırmayı aptal, salak gibi kelimeler bile ağzından çıkmaz. Muhtemelen hiçbir zaman da söylemeyecek. Çünkü bu böyledir, bir erkek ya şiddete meyillidir ya şiddete meyilli değildir. İlk tokat geldiyse devamı gelecektir malesef. Belki gerçekten değişir, ama şimdi değil. 10-15 sene sonra olgunlastiginda, başından binlerce şey geçtiğinde anca dank edecektir hata yaptığı. Şu anki özürler göstermelik. Bunu sizin eşiniz için soylemiyorum, yapılan araştırma ve istatistiklere dayanarak söylüyorum. Burada açılan şiddet içerikli konulara çok üzülüyorum. Sizin için birşey yapabilmeyi çok isterdimyuva kurmak kolay degil, oyle ha deyince de yikilmiyor yuva. belki en azından bebek için biraz beklemelisiniz. Umarım esiniz pişman olup tekrarlamaz. Tekrarladığı takdirde psikyatristlerin öfke kontrolü terapisi var. Belki işe yarar.
Evet insanlar tartışabilir. Bu oldukça modern bir eylemdir. Ama bir insan diğer bir insana VURAMAAZZZZ. Bir tokat veya kafa göz kırma... her ne olursa olsun küçüğü de büyüğü de şiddettir. Ne erkeğin kadına, ne de kadının erkeğe el kaldırma hakkı yoktur.Ya çok saçma bı tokat yedin diye bosanmacan mı evlilikte herşey olur yok git darp raporu valan ne saçma ya insanlar tartisabilir
Evlilikte olur dediğiniz şey tokat,dayak. Tartışma bi yana kadın dayak yemiş. Okumadınız mı?Ya çok saçma bı tokat yedin diye bosanmacan mı evlilikte herşey olur yok git darp raporu valan ne saçma ya insanlar tartisabilir
Grill annenden yada babandan bir tokat yeseydin ne yapardın ?
+1 Ayrica bazi insanlar gercek islevinden bagimsiz, ayet ve hadisleri alakasiz yerlere kopyalayip yapistiriyor.yatak ayırmayın diye bir hadis var mı bilmiyorum. ancak şunu çok iyi biliyorum. Peygamber(SAV) bir gün eşinin çenesinden o kadar bunalıyor ki ayrılmayı teklif ediyor. bakın, dövmüyor, hakaret etmiyor, boşanmak istiyor. karısı çok pişman oluyor, özür diliyor, aracılar gönderiyor vs.
hani evlilik çok kutsal, kocişim sever de döver de diyenler için verdim bu örneği.
aileden boşanma diye bir şey olmadığı için aynı evde yaşamadığıma şükrederdim. aynı evde yaşıyorsam iş bulur ayrı eve çıkardım. ama benden yaşlı ve güçsüz diye ne anamı ne de babamı dövmezdim.
tamam yıkılmasın da karşındaki insan çok çok çok pişman olur, kendini affettirmek, yuvasını kurtarmak için uğraşır da hadi son şansı vereyim dersin.+1 Ayrica bazi insanlar gercek islevinden bagimsiz, ayet ve hadisleri alakasiz yerlere kopyalayip yapistiriyor.
Bir de burada bir tokatla evlilik yikilmaz falan diyen arkadaslara afiyet olsun diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?