ben şahsım olarak gurur abidesiyim mesela.Her kelimene katılıyorum canim. İnan tüm benzer konularda aynı yorumu yazmaktan bıkmadım: Bazi hanımlar bariz şekilde, şiddet gördüm diyen konu sahiplerini gaza getirmeye çalışıyor. "Hemen boşa, böyle kocaya dayanılır mi, bosamazsan eziksin gurursuzsun" vs neler neler... buradan yazmak kolay. Allahaskina hangisi ilk tokatta kocasını bosayabiliyor yada ilk aldatılmada. Sanırsın memleketteki kadınların hepsi gurur abidesi. Ben gerçekçi yorumlar yapılsın diyorum. Ütopik yorumlar çok gereksiz. Yapıcı olalım yol gösterelim diye konu açıyor buraya kadincagizlar. Hakaret dinlemek için değil. Yazık günah. Bir kere önce şunu anlayalım, dayak yiyen değil dayak atan eziktir. Annanen ne güzel demiş, karşılıklı alttan alacaksin, üstüne gitmeyeceksin. Burda konu sahibinin özel durumu varmış, vajinismus hastasıymış, eşi destekçiymiş. Boşanıp ne yapsın, günah. Kurtaracaklar evliliği. Olması gereken bu
adam için ağlayacağız az kaldı. ha gayret.işte boşamak bu kadar kolay olsaydı konu sahibini üzmek istemem ama 10 aydır adamcagız vajinismusla savaşıyor eşini zorlamıyor destek olmaya çalışıyor , bu taraftan bakıldığında buda adam için katlanılamayacak bir durum , bunu kaç erkek yapar ? tamam şiddeti savunmuyoruz ama bir insanın bir hatası yüzünden hemen sil boşa demek çok kolay , ozaman adamın çevreside desin napcan böyle evliliği boşa gitsin , sonuçta evlilikte en önemli şeylerin başında cinsellik geliyor , birde demişler yok yatagından kov daha neler ya .. neyse konu sahibi umarım eşinle birbirinize karşı daha anlayışlı , daha çözümcü olursunuz , birde bu vajinismustan bian önce kurtulmaya bak tatlım doktora gidiyosundur zaten . eşin içinde kolay değil anlamaya çalış. inşallah sorunlarınızı aşıp mutlulukla devam edersiniz evliliğinize..
biz tokat yedi otursun demiyoruz , yazdıklarımızı iyi okursanız anlarsınız . karşı tarafı hiç anlamaya çalışmadıkça , ben vajinismusum çekcek çekmek zorunda tarzı laflarınız bile ne kadar itici. 10 aydır adam karısına destek oluyorsa sorun yapmıyorsa benim gözümde takdir edilecek bir adamdır . evet yapmış bir hata , zaten konu sahibi tavrını koyduğunda bikaç gün konuşmadıgında oda hatasını anlayacaktır. ama yok yatagından kov yok eve sakın gitme bunlar nedir ya , ben olsam zaten kovulduğum yataga asla bidaha geri dönmem . kusura bakmayında evli bir erkeğin ve bayanın , ne kavga edilirse edilsin yataktan yada evden kovma hakkı yok . kovarsada sonuçlarına katlansın bizahmet. herkes anlamak istediği şekilde anlıyor yazılanları ben daha yorum yapmıcam bu konuda. konu sahibi inşallah eşinle aran düzelir , mutluluğunuz daimi olur.. sevgiyle kalın..Kusura bakmayın ama bundan soğuyacaksa soğusun. Tıbbi bir durum vajinismus, kocası anlayış göstermek zorunda zaten. Hatasını anlayana kadar tavrını koyacak tabii ki. Hem suçlu hem güçlü adamı bir de kendi hatalıymış gibi yatağına mı alacak? Siz ne yapmasını istersiniz? Tokat yedi diye otursun mu?
ufff saçmasapan yorumlarını kendine sakla , senin gibiler anlamaz benim ne söylemek istediğimi , anlayanlar zaten benim gibilerdir. byesadam için ağlayacağız az kaldı. ha gayret.
Kimse eşi için kolay olacağını söylemedi, biriyle severek evleniyorsanız cinsellik sebebiyle evlilikten hemen soğumazsınız, hele ki vajinismus gibi bir durumda kadıncağızın elinde olmayan sebeplerden ötürü olduğunda. Eşini seven saygı duyan her erkek buna anlayış gösterir. Sil ve boşa da demedim, ama siz de çok akıllıca tavsiye veriyorsunuz gerçekten "Eşin cinsellik yaşayamıyor, anlayış göster, sana vurmuş olabilir önemli değil." diye...işte boşamak bu kadar kolay olsaydı konu sahibini üzmek istemem ama 10 aydır adamcagız vajinismusla savaşıyor eşini zorlamıyor destek olmaya çalışıyor , bu taraftan bakıldığında buda adam için katlanılamayacak bir durum , bunu kaç erkek yapar ? tamam şiddeti savunmuyoruz ama bir insanın bir hatası yüzünden hemen sil boşa demek çok kolay , ozaman adamın çevreside desin napcan böyle evliliği boşa gitsin , sonuçta evlilikte en önemli şeylerin başında cinsellik geliyor , birde demişler yok yatagından kov daha neler ya .. neyse konu sahibi umarım eşinle birbirinize karşı daha anlayışlı , daha çözümcü olursunuz , birde bu vajinismustan bian önce kurtulmaya bak tatlım doktora gidiyosundur zaten . eşin içinde kolay değil anlamaya çalış. inşallah sorunlarınızı aşıp mutlulukla devam edersiniz evliliğinize..
Milletin yorumlarini begenmiuorsunuz ama sonuna kadar haklilar. Size atilan tokat gelecek olanlarin habercisidir siz bunu görmek istemiyorsunuz onun yerine adam beni bosamasin derdindesiniz. Birde vajismusta anlayisli davrandi diye adami goklere cikariyorsunuz ama siz esinizde sorun olsa ayni anlayisi gostermezmiydiniz. Oda onu yapiyor ekstra birsey yapmiyor gozunuzde buyumesin yani... suan sizin yaptiginiz adamin egosunu parlatmak olacak ki yillar sonra sabrimiz tastiginda bunu ben boyle yaptim diyeceksiniz hem sustum bu hale geldi diyeceksiniz. Insallah tersi olur esiniz ozur diler ve bir daha tekrarlanmaz. Yoksa kimse sizin kotu halinizden mutlu olmuyor. Sadece siz daha 10 aylik evlisiniz burda yillardir evli insanlar ve anne babasinin evliligine sahit olanlar var. Onlar yasadiklarindan biliyorlar ve olacaklari tahmin edip size yol gostermeye calisiyorlar sizin daha basinda oldugunuz yoldan onlar coktan gectiler bunu unutmayin. Sizin begenmediginiz bir cok yoruma katiliyorum icinde fevri olanlar var kabul ama neticede tesbitleri cok dogru.Tesekkur ederim sağduyulu yorumunuz için. Burdakı bazı arkadasların yorumlarını anlayamıyorum gercekten... Ya hiç sorun yaşamamıslar yada uzaktan konusmak çok kolay onlar için. Bende isterdim Bitti diyip arkamı dönüp gitmek. 10 aylık evliyim vajınusmus hastasıyım zaman zaman tartısmalarımız oldu ama ilkkez tokat yedim. Kocam vajınusmusu bile dert etmedi destek olmaya çalıştı hep. Zorlamadı , kızmadı. Anlayısla yardım etmeye çalıştır.
Belki bitti diyip gitmem gerekiyor , belki affedip zmaanla eskisi gib iolmayı denemem gerekiyor kafam karısık. Ruhum acıyor ...
yok yok sayenizde aydınlanma yaşadım.ufff saçmasapan yorumlarını kendine sakla , senin gibiler anlamaz benim ne söylemek istediğimi , anlayanlar zaten benim gibilerdir. byes
bunu ben hiçbir yazımda yazmadım . yazıları nasıl okuyup , kendi taraflarından uydurdugun belli . sana cevap verme gereği bile duymucam artık. anlama seviyen baya yerlerde..ama şiddet olmaması için de cinsel ihtiyacını gidermeli başka kadınlarla. böylece kimse gerilmez dayak yemez.
lütfen yazın. çok evlilik kurtulacak sayenizde.bunu ben hiçbir yazımda yazmadım . yazıları nasıl okuyup , kendi taraflarından uydurdugun belli . sana cevap verme gereği bile duymucam artık. anlama seviyen baya yerlerde..
Bu kişi sizi doğurup büyütmedi, sizin kahrınızı yıllarca çekmedi. Yalnızca on ay olmuş yanlış bir açıdan bakıyorsunuz. Çok yanlış bir açıdan bakıyorsunuz. Son mesajında Grill hanımefendi başka kadın meselesine girip biraz abartmış ama eşiniz size vajinismus sürecinde anlayış gösterince lütfetmiş olmuyor bunu bilin, bu konuda çok haklı. Anne babanızın tokadıyla eşinizin tokadını bir tutuyorsanız sanırım sizin için ilerisi de katlanılabilir olacak... Konu başında babamdan bile tokat yemedim demişsiniz, siz de işin abukluğunun farkındasınız. Burada daha farklı düşünen üç beş kişinin yorumunu görüp bunu kendiniz için normalleştirmeyin. Biliyorum canınız yanıyor, seviyorsunuz da, bu yüzden eşinizin haklı olması için sebep arıyorsunuz belki. Ama bu konuyu açarken rahatsız olduğunuz için açmışsınız, rica ediyorum razı gelmeyin, eşinizin anlayacağı dili bilirsiniz, anlayacağı dilden sen kimsin deyin ona...Grill annenden yada babandan bir tokat yeseydin ne yapardın ?
Konu boyle bir soruyla hafifletilmez. Ben babamdan cok dayak yemisimdir onuna zihniyeti erkek dover karsisindaki susacaktir mantiginda. Birgun bunun dogru olmadigini soyledi hocam ve izin vermemem gerektigini. Ondan sonra babam bana ilk el kardirdiginda bana suandan sonra bir daha elini kaldiramazsin ben cocuk degilim bir daha asla kendime vurdurmam dedim. O son tokatimdi bir daha yemedim 16 yil oldu. Bu tavirdir ve kendinizi ifadedirGrill annenden yada babandan bir tokat yeseydin ne yapardın ?
babamdan bırak tokatı bir kızgınlığını görmedim ve o benim için her şeydi. annem bizi arada döverdi, küçükken ben de onu üzmek için kendimi bıçaklamayı düşünürdüm ama canım acır diye korkardım. büyüdükçe restleştik. hiçbir zaman babam kadar sevmedim, her zaman yüzüne de söyledim. annem olmasaydı beni döven insanın yüzüne bakmam.Grill annenden yada babandan bir tokat yeseydin ne yapardın ?
Size kesinlikle katiliyorun benim esim de once yuzume tokat sonra sirtima yumruk sonra da tekme tokat dayak sonrada aileme cevreme Ben bosuna vurmadim dediklerimi yapsaydi dayak yemezdi dedi ve herkes on yillik kocan 4 cocugunun babasi otur oturdugun yerde seninde iki lafin eksik olsun dediler ve bu olay almanyada kadinin haklarinin korundugu yerde oldu be gelirse insana es dosttan geliyor aile bile yaninda durmuyor el ne der diye hala mucadele ediyorum bakalim nereye kadar dayanirimanası karısına tokat atsın diye mi doğurmuş terbiyesiz eli kırılasıca.
Eve gidesin yatağına giresin yoksa girme için soğuyana kocan akıllanana bir daha buna cesaret edemeyene kadar gitme
Ben seni cok iyi anladim canim konu sahibi de bizi anladi ama burda tokat atan adamı savunuyormusuz gibi bir algı oluştu. Altını çizmek istiyorum ASLA şiddete hoşgörüyle bakılamaz. Başta da yazdim, ilk tokatın genelde devamı gelir. Ama yine de ilk yanlışta kimse yuvasını bozmasın, olaylarını iç yüzünü tam bilmeden kimseye boşan demeye hakkımız yok. Herkes kendi ailesine, yakınına versin öyle nasihatleri. Burada psikolojisini bilmediğimiz kadınlara kötülük yapıyor olabiliriz, hakkımız yok buna.işte boşamak bu kadar kolay olsaydı konu sahibini üzmek istemem ama 10 aydır adamcagız vajinismusla savaşıyor eşini zorlamıyor destek olmaya çalışıyor , bu taraftan bakıldığında buda adam için katlanılamayacak bir durum , bunu kaç erkek yapar ? tamam şiddeti savunmuyoruz ama bir insanın bir hatası yüzünden hemen sil boşa demek çok kolay , ozaman adamın çevreside desin napcan böyle evliliği boşa gitsin , sonuçta evlilikte en önemli şeylerin başında cinsellik geliyor , birde demişler yok yatagından kov daha neler ya .. neyse konu sahibi umarım eşinle birbirinize karşı daha anlayışlı , daha çözümcü olursunuz , birde bu vajinismustan bian önce kurtulmaya bak tatlım doktora gidiyosundur zaten . eşin içinde kolay değil anlamaya çalış. inşallah sorunlarınızı aşıp mutlulukla devam edersiniz evliliğinize..
Bi tespit vardır bilir misiniz? Derler ki ''Ama'' dan önce söylenen cümlelerin hiçbir inandırıcılığı yoktur, öylesine söylenmiştir. Sizde ama ya kadar mantıklı cümleler kurmuşsunuz sonrası ise....Ben seni cok iyi anladim canim konu sahibi de bizi anladi ama burda tokat atan adamı savunuyormusuz gibi bir algı oluştu. Altını çizmek istiyorum ASLA şiddete hoşgörüyle bakılamaz. Başta da yazdim, ilk tokatın genelde devamı gelir. Ama yine de ilk yanlışta kimse yuvasını bozmasın, olaylarını iç yüzünü tam bilmeden kimseye boşan demeye hakkımız yok. Herkes kendi ailesine, yakınına versin öyle nasihatleri. Burada psikolojisini bilmediğimiz kadınlara kötülük yapıyor olabiliriz, hakkımız yok buna.
Siz konu sahibine boşanmasi için baskı yapan site üyelerinden misiniz bilemiyorum. Benim lafım onlara. Burada kimse kimseyi tanımıyor. Dolayısıyla iç yüzünü bilmediğimiz, nasıl bir psikoloji içinde olduğuna dair fikrimiz olmayan mağdur kadınlara boşanmasi yönünde ısrar etmenin çok tehlikeli olduğunu anlatmak istiyorum. Size de geçmiş olsun, başınıza gelmiş kabullenmemissiniz ve kendi iradenizle hareket etmissiniz. Zaten evlilik ancak kişilerin kendi karar ve iradesiyle bitirilmeli.ben şahsım olarak gurur abidesiyim mesela.
bir aylık evliyken eşim bana anasının danasının lafıyla kötü davrandı diye (fiziki şiddet yoktu ama manevi şiddet yaptıkları) boşanmaya kalktım. eşim o günden sonra bir daha tekrarlamadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?