- 19 Haziran 2016
- 713
- 1.004
- 63
- Konu Sahibi birbucukyil
-
ne kadar bencil bir insansınız. siz yıllarca o evde bedava oturmuşsunuz kimsenin size sesi çıkmamış. üstelik şimdi kayınvalideniz sizi kendi evine davet etmekte sakınca görmüyor ki kabul etseniz kadının bütün alıştığı düzen vs. değişecek. kayınvalide ile elbette yaşanmaz ama neden bu kadar büyütüyorsunuz anlamıyorum zaten senelerce bedava oturmuşsunuz. ev yapılana kadar bir yere kiraya çıkın yani ne olacak, bu ülkede kirada yaşayan kaç kişi var sizin haberiniz var mı? herkesin evi mi var? üstelik 6 sene para vermeden bir evde oturma şansına kaç kişi sahip olmuş bugüne kadar merak ediyorum. valla bazılarına gerçekten iyilik yaramıyor.
Acaba mecburuz tavrı, 2 sene sonra yine para biriktirmeye başlamanız için mi?
Masrafları amma abartmışsınyeni taşındım ben 1200 km uzakta bir şehire 2+1 eşyalarım 2100 liraya taşındı. 5binlik firma ile öylesine alınmış eşyaları taşıtmaya ne gerek var? Aynı şehir içinde 1000-1500 e hallolur taşınma işi.
Kadının kendi evi , size hediye etmiş oturmuşsunuz 5 sene. 2 yıllık kiranızı ne diye masraftan sayıyorsunuz?
Yok bu gelin milletine iyilik yaramıyor , ne ev alcan ne evine oturtcan, "param seni vereyim de mi kötü olayım vermeyeyim de mi kötü olayım" diye boşuna dememişler
Anneniz babanız size iyilik yapınca hediye masraf gibi beklentilere mi giriyor. Ya da siz kendinizi onlara hediye almaya mecbur mu hissediyorsunuz? Bana hiç sağlıklı bir düşünce gibi gelmedi. Maddi olarak fedakarlık yapan aileler maddi olarak karşılık mı almalı? Tabi ki bizim evimize 10bin tl para giriyor olsa gitsin tüm sulalesini hediyelere bogsun. Ama ben vitrinlere uzaktan bakıp gecerken, ölmüş telefonumu tekrar tekrar tamir ettirerek kullanırken ,onun kardeşlerinin hakkı var bu evden çıkmamız lazım diye düşünürken, gidip kuzenine 230 tl lik mont alamaz, annesine 1400tl lik (bunu aldırmadım ama çok zorladı yemin ederim) mutfak robotu alamaz, kardeşlerine iphone alamaz .
ben eşinizin yerine kendimi koydum ve ben de hediyeler alırdım
ailenin beklenti içinde olması önemli değil
benim içim rahat etmezdi hem herkesin hak sahibi olduğu evde kira vermeden oturup hem de öyle hiç bir şey yapmadan duramam
yani siz de ya evi bırakacaksınız ya da masraflara ve hediyelere göz yumacaksınız
Tamam ev kayınvalidenizin ama sonuçta kira vermeden oturuyorsunuz değil mi?Yeni ev için. Tabi ki kira için değil. Yeni ev bizim değil, kvnin evi.Ben oraya harcanan her kuruşumuza acıyorum.
Hadi hediyeler alsın. Aldı ve zaten elimden geldiğince karışmadım.Olaya benim açımdan bakan yok. Onlar açısından alan razı veren razı. Eşim kira ödemiyor ,spor salonlarına gidiyor , play station oynuyor, ailesinin gönlünü yapmaya çalışıp onları hediyelere boğuyor.Ama burada bir kadın var ki çırpınıp duruyor. Benim de zamanım gelecek elbet diye sabrediyor. Kendisine dayatılan herseye razı gelmek zorunda kalıyor. Arabası kaza yapıyor, yaptıramıyor. Telefonu bozuluyor. Sürekli erteliyor masraf olmasın diye.Eşinden zerre maddi beklentisi yok.Zaman zaman eşinden borç alıp geri ödüyor. İstemediği evde oturuyor. Şartlar hiç değişmeyecek bu gerçekle yüzleşmek zorundayım diyip vazgeciyor. Yazık oldu bizim aptal kadına.
Tamam ev kayınvalidenizin ama sonuçta kira vermeden oturuyorsunuz değil mi?
Yani kvnin bir evi olmasa kira ödeyeceksin. Masraflara giden parayı kira ödemiş yerine sayarsınız. Her kuruşuna acınacak bir durum yok ortada bence. Birsürü insan her ay ben yiyemedim al sen ye der gibi kira öderken kira vermediğiniz bir eve tadilat yaptırmayı boşuna harcama gibi görmemelisiniz bence Hatanı buradan kaynaklanıyor. Ne kendinizi nede eşinizi yıpratmayın
ben sizi anladım ama niye ben bu evde oturmak istemiyorum kimseye muhtac olarak görülmek istemiyorum demiyorsunuz onu anlamadım
Hadi hediyeler alsın. Aldı ve zaten elimden geldiğince karışmadım.Olaya benim açımdan bakan yok. Onlar açısından alan razı veren razı. Eşim kira ödemiyor ,spor salonlarına gidiyor , play station oynuyor, ailesinin gönlünü yapmaya çalışıp onları hediyelere boğuyor.Ama burada bir kadın var ki çırpınıp duruyor. Benim de zamanım gelecek elbet diye sabrediyor. Kendisine dayatılan herseye razı gelmek zorunda kalıyor. Arabası kaza yapıyor, yaptıramıyor. Telefonu bozuluyor. Sürekli erteliyor masraf olmasın diye.Eşinden zerre maddi beklentisi yok.Zaman zaman eşinden borç alıp geri ödüyor. İstemediği evde oturuyor. Şartlar hiç değişmeyecek bu gerçekle yüzleşmek zorundayım diyip vazgeciyor. Yazık oldu bizim aptal kadına.
Özür dilerim .Çok uzun bir konu oldu, okumak istemezseniz anlarım.
Merhaba değerli arkadaşlarım. Bu olay dün yaşandı ama hala etkisindeyim. Eşimle 6 yıldır evliyiz, Allah bağışlarsa iki tane meleğimiz var. Bugüne kadar birbirimizi üzmedik çok şükür. Eşim bana , arayıp bulamadığım huzuru veren kişidir. Onu hem seviyorum hem de minnet duygularıyla bağlıyım.
Biz kvnin evinde oturuyoruz evlendiğimizden beri. Bu evde eşimin kardeşlerinin de hakkı var. Evlenirken borca girmedik, yarım yamalak ucuz bir ev kurduk. Beş yıl boyunca burayı yine pahalısına kaçmadan toparlamaya çalıştık bütçemize göre. Ama benim hep bir ev alma, en azından peşinat biriktirme çabam oldu.önceki konumda bundan bahsetmiştim. Hatta kendimi çok yıprattım ve yordum. Eşim tam tersine çok rahat bir harcama içindeydi, playstation, otellerin spor salonları, görümce ,kv ve çeşitli akrabalara iphone, tablet vb hediyeler, pahalı takım elbiseler.
Ben bebeklerimize bakmak için geçici olarak evdeyim, normalde çok yoğun ve zor bir mesleğim var.Artık eşim sadece evimizin geçimini çözebiliyor, tek maaş ile.
Evet bu bilgilerden sonra asıl mevzuya geçelim. Apartmanımız kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak (büyük ihtimalle ). İmza aşamasında şu anda. Kv imzayı atacağını, evin değerleneceğini çok iyi olacağını söyledi. Kiraya çıkarmışız ya da eşyaları depoya koyup onlarla otururmuşuz.sonra yeni yapılan eve yerleşirmişiz. Ben de projeyi hiç begenmediğimden, eksilerinden bahsettim. Beni her zaman ki gibi ustaca bozdu. Canım gülüm diyerek "sen kim köpeksin de konuşuyorsun " ayarında haddimi bildirdi. Ve işin aslı haklı. Neticede 300lük ev 500 lük olacak, tabi ki kabul eder.Ama benim içimde bir yangın var ki tüm şehri yakıp kavurabilir. Ben para biriktirelim derken birsürü paramız çöpe gidecek.iki kere taşınma masrafı, 2 yıl kira, bizim olmayan eve perde masrafı, pencere ve balkonlara yüksek demir .30 bin hesapladım.Malesef kocama kimi zaman bağırarak, kimi zaman ağlayarak isyan ettim. O da çözümsüzlüğün verdiği hislerle ağlamaya başladı. Bu defa bir de suçluluk hissettim. Kendimden nefret ettim.bana çare söyle ne dersen yapıcam diyor. "Söyle bugün yapayım" dedi susup kaldım.Hepimiz sağlıklıyız çok şükür, bu bana yeter diye kendimi teskin ediyorum. Ama hep ben susuyorum, ben harcanıyorum, ben başkalarının kuklası gibi yaşıyorum. Kenara çektim, boşa aldım bekliyorum.
Annemin evinde çok çok çok kötü bir hayatım vardı. İnanın hayatta kimseyi kırmadım, kimseye kıyamadım, köprüleri atamadım. Ama hayat benimle hep dalga geçti. Ben talepkâr olmadıkça, beni boş poşet gibi ordan oraya savurdular.
Edit.arkadaşlar kira eve para harcanmayacak bu sekilde anlaşılmış.
Taşınma masrafim 5bin× 2
Kira bedeli 15 bin( devletin verdiği ancak yarısını karşılıyor
Kvnin evine tekrar taşınınca perde mecburen yapılacak, demirler de artı.yeni ev 2+1 olduğu için çocuk odası balkondan bozma yapılacak 5bin de böyle. 30 bin.
Bence sen pireyi deve yapmissin icine sinmediginden daha gormeden pacayi sivamissin.suan yani sole dusun kayinvalidene tasinma birinci kat daire tur demir parmakliklari oluyo zaten onlarin ufak daire tut perde masrafnda cikmaz bolelikle benim anlamadgim kira parasini mutahit oduyo zaten bizim buralarda hep boyle.sizde konusun mutahitle bizim.odeme dururmmz tok die illa kabl eder.Özür dilerim .Çok uzun bir konu oldu, okumak istemezseniz anlarım.
Merhaba değerli arkadaşlarım. Bu olay dün yaşandı ama hala etkisindeyim. Eşimle 6 yıldır evliyiz, Allah bağışlarsa iki tane meleğimiz var. Bugüne kadar birbirimizi üzmedik çok şükür. Eşim bana , arayıp bulamadığım huzuru veren kişidir. Onu hem seviyorum hem de minnet duygularıyla bağlıyım.
Biz kvnin evinde oturuyoruz evlendiğimizden beri. Bu evde eşimin kardeşlerinin de hakkı var. Evlenirken borca girmedik, yarım yamalak ucuz bir ev kurduk. Beş yıl boyunca burayı yine pahalısına kaçmadan toparlamaya çalıştık bütçemize göre. Ama benim hep bir ev alma, en azından peşinat biriktirme çabam oldu.önceki konumda bundan bahsetmiştim. Hatta kendimi çok yıprattım ve yordum. Eşim tam tersine çok rahat bir harcama içindeydi, playstation, otellerin spor salonları, görümce ,kv ve çeşitli akrabalara iphone, tablet vb hediyeler, pahalı takım elbiseler.
Ben bebeklerimize bakmak için geçici olarak evdeyim, normalde çok yoğun ve zor bir mesleğim var.Artık eşim sadece evimizin geçimini çözebiliyor, tek maaş ile.
Evet bu bilgilerden sonra asıl mevzuya geçelim. Apartmanımız kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak (büyük ihtimalle ). İmza aşamasında şu anda. Kv imzayı atacağını, evin değerleneceğini çok iyi olacağını söyledi. Kiraya çıkarmışız ya da eşyaları depoya koyup onlarla otururmuşuz.sonra yeni yapılan eve yerleşirmişiz. Ben de projeyi hiç begenmediğimden, eksilerinden bahsettim. Beni her zaman ki gibi ustaca bozdu. Canım gülüm diyerek "sen kim köpeksin de konuşuyorsun " ayarında haddimi bildirdi. Ve işin aslı haklı. Neticede 300lük ev 500 lük olacak, tabi ki kabul eder.Ama benim içimde bir yangın var ki tüm şehri yakıp kavurabilir. Ben para biriktirelim derken birsürü paramız çöpe gidecek.iki kere taşınma masrafı, 2 yıl kira, bizim olmayan eve perde masrafı, pencere ve balkonlara yüksek demir .30 bin hesapladım.Malesef kocama kimi zaman bağırarak, kimi zaman ağlayarak isyan ettim. O da çözümsüzlüğün verdiği hislerle ağlamaya başladı. Bu defa bir de suçluluk hissettim. Kendimden nefret ettim.bana çare söyle ne dersen yapıcam diyor. "Söyle bugün yapayım" dedi susup kaldım.Hepimiz sağlıklıyız çok şükür, bu bana yeter diye kendimi teskin ediyorum. Ama hep ben susuyorum, ben harcanıyorum, ben başkalarının kuklası gibi yaşıyorum. Kenara çektim, boşa aldım bekliyorum.
Annemin evinde çok çok çok kötü bir hayatım vardı. İnanın hayatta kimseyi kırmadım, kimseye kıyamadım, köprüleri atamadım. Ama hayat benimle hep dalga geçti. Ben talepkâr olmadıkça, beni boş poşet gibi ordan oraya savurdular.
Edit.arkadaşlar kira eve para harcanmayacak bu sekilde anlaşılmış.
Taşınma masrafim 5bin× 2
Kira bedeli 15 bin( devletin verdiği ancak yarısını karşılıyor
Kvnin evine tekrar taşınınca perde mecburen yapılacak, demirler de artı.yeni ev 2+1 olduğu için çocuk odası balkondan bozma yapılacak 5bin de böyle. 30 bin.
Ben ve esim dugunumuzu kendimiz yaptik evimizi kurduk. benim ailem yardimci oldu esimin ailesi hicbirseye dokunmadilar onu gectim sicak bir yuzleri yoktu.neyse.
Simdi hem kira oduyoruz hem ev almak icin borc oduyoruz cirpiniyoruz yani.ama esimin abisi kbabanin evinde oturuyor bedavaya.esim ustelik bekarken abisi evliydi cok maddi yardim etmis.simdi biz bes senedir kira oduyoruz.abisi 15 senedir kira odemeden yasiyor.ben sorun etmiyorum ama esim ediyor aslinda abimin bize yardim etmesi gerek diyor herkes kendini dusunuyor.bende esime bosver bugune kadar herseyi kendimiz yaptik bundan sonrada iyi kotu bir evimiz olur kimseye muhtac olmadik olmayalim da diye teselli veriyorum.4 odali olmaz 3 odali olur sifir daire olmuversin yeterki biz birlikte olalim diyorum Rabbimden dilegim evimize girip huzurla oturmak.
Bence sen pireyi deve yapmissin icine sinmediginden daha gormeden pacayi sivamissin.suan yani sole dusun kayinvalidene tasinma birinci kat daire tur demir parmakliklari oluyo zaten onlarin ufak daire tut perde masrafnda cikmaz bolelikle benim anlamadgim kira parasini mutahit oduyo zaten bizim buralarda hep boyle.sizde konusun mutahitle bizim.odeme dururmmz tok die illa kabl eder.
bunun çözümü çok basit. kv evinde oturunca diğer kardeşlerin hakkına girdiginizi dusunuyosaniz bunu onlara aynı bu şekilde söyleyin. içim rahat değil diye bu açıklamaya hala illa oturcaksaniz derlerse sorumluluk sizde ben yapmam gerekeni yaptım deyip vicdan yapın sizde. farkindaysaniz onlara hiç böyle bi açıklama yapmamissiniz yıllarca oturmussunuz ama onların da hakları var demek aklınıza gelmemiş bu da ilginçBenim önceki konumu okur musunuz. Ben bu evi bize kirasız verdikleri için minnettarım. Bastan beri bize büyük bir iyilik yaptıklarının farkındayım.Fakat benim bu hiç begenmedigim evde olmamın tek sebebi peşinat biriktirmek idi. Ben işi her yönüyle düşünüyorum. 4 kardeş varken bizim buraya kök salmamiz doğru değil. Ben bir an önce biriksin şu para diye kendimi yırtarken eşimin ve kvnin biz buraya mecburuz tavrı beni mahvediyor.
bunun çözümü çok basit. kv evinde oturunca diğer kardeşlerin hakkına girdiginizi dusunuyosaniz bunu onlara aynı bu şekilde söyleyin. içim rahat değil diye bu açıklamaya hala illa oturcaksaniz derlerse sorumluluk sizde ben yapmam gerekeni yaptım deyip vicdan yapın sizde. farkindaysaniz onlara hiç böyle bi açıklama yapmamissiniz yıllarca oturmussunuz ama onların da hakları var demek aklınıza gelmemiş bu da ilginç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?