Kocamı ağlattım

Elbette herkesin evi yok.Fakat benim bu evde oturmam benim psikolojimi inanın alt üst etti.Sırf burada kira vermeden oturacağım için, bana sormadan göstermeden alıp eve doldurdukları eşyaları kabul etmek zorunda kaldım. Bazıları da kendilerinin eskileriydi.İnanın bu tavır tüm aile bize çok çağ dışı ve ağır geldi. Ben bu evi benimseyemedim uzun süre. Sırf bir evimiz olur motivasyonuyla bana yapılan her dayatmayı sineye çektim.
32 yaşındayım ama hala bir tarafım çocuk kaldı .Siz bunlara belki gülersiniz. Gizliden koltuk, perde, ayna modeli fotoğrafları biriktirdim. Ben birgün gelin evi döşeyeceğim diye.
6 sene önceye gitsem.Herşey farklı olurdu. Gidip içime sinecek bir kira bulurdum. Eşyaları alıp koysalar bile kibarca reddedip, bu böyle olmaz diyebilirdim. Hiç evimizin olmayacağını baştan kabul ederdim. Şimdi burada bazıları konu açıyor ya bana altın az aldılar, evleri var oturtmadılar, düğün masrafını üstlenmediler. Bu evde neden bız oturmuyoruz düşüncesi aklıma bile gelmezdi.

Acaba mecburuz tavrı, 2 sene sonra yine para biriktirmeye başlamanız için mi?

Öyle düşünüyor sanırım. Ama bana göre hersey çok zora girmiş olacak artık. Biriktirme konusunu artık unutmam gerekecek. Çünkü oğlum krese gidecek. Kızıma bakıcı tutulacak. Benim maaşım kreş +bakıcı+yol parası gibi sebeplerle yok sayılabilir. Sanırım aylık birikebilecek paramız ortalama bir evin kirası kadar olur. Bu evde oturmamiz kardeslere de haksızlık aslında. Hani kiraya da çıkılabilir. En azindan bana yapılan dayatmaların dozu azalır. İnanın aklınıza gelebilecek her konuda susmak zorunda kaldım. Çünkü hep bir gebe kalma durumu, hep bir muhtaclik psikolojisi. Çocuğuma koyacağım isim için bile öyle isim olur mu??? Ha ha ha diye tepki aldım.

Tekrar söylüyorum. Ben bu evi istemedim. Hiç beğenmedim. 4 sene banyosu aktı. Ağlaya ağlaya banyo yaptım. Ev sürekli tuvalet kokuyordu, şu eski tip tuvaleti hiç kullanmadığım halde.Burada kira ödemiyoruz diye oturmaya razı geldim. Sırf burada kira ödemeyeceğiz diye koşa koşa kiraya çıkıp tekrar dönmenin bana göre anlamı yok. Kirayı neden hesaplıyorsun diye soruyorsunuz.Bunun sebebi acaba 30000 daha eklersek biriken paraya ve arabayı sayarsak ev alamaz miyiz diye düşünmek idi.tabi kredi de çekilecek.

Kira almayacak mısınız? Yani kv nizle beraber oturursaniz kira paranızı biriktirseniz ?

ben eşinizin yerine kendimi koydum ve ben de hediyeler alırdım
ailenin beklenti içinde olması önemli değil
benim içim rahat etmezdi hem herkesin hak sahibi olduğu evde kira vermeden oturup hem de öyle hiç bir şey yapmadan duramam
yani siz de ya evi bırakacaksınız ya da masraflara ve hediyelere göz yumacaksınız

Hadi hediyeler alsın. Aldı ve zaten elimden geldiğince karışmadım.Olaya benim açımdan bakan yok. Onlar açısından alan razı veren razı. Eşim kira ödemiyor ,spor salonlarına gidiyor , play station oynuyor, ailesinin gönlünü yapmaya çalışıp onları hediyelere boğuyor.Ama burada bir kadın var ki çırpınıp duruyor. Benim de zamanım gelecek elbet diye sabrediyor. Kendisine dayatılan herseye razı gelmek zorunda kalıyor. Arabası kaza yapıyor, yaptıramıyor. Telefonu bozuluyor. Sürekli erteliyor masraf olmasın diye.Eşinden zerre maddi beklentisi yok.Zaman zaman eşinden borç alıp geri ödüyor. İstemediği evde oturuyor. Şartlar hiç değişmeyecek bu gerçekle yüzleşmek zorundayım diyip vazgeciyor. Yazık oldu bizim aptal kadına.

Yeni ev için. Tabi ki kira için değil. Yeni ev bizim değil, kvnin evi.Ben oraya harcanan her kuruşumuza acıyorum.
Tamam ev kayınvalidenizin ama sonuçta kira vermeden oturuyorsunuz değil mi?
Yani kvnin bir evi olmasa kira ödeyeceksin. Masraflara giden parayı kira ödemiş yerine sayarsınız. Her kuruşuna acınacak bir durum yok ortada bence. Birsürü insan her ay ben yiyemedim al sen ye der gibi kira öderken kira vermediğiniz bir eve tadilat yaptırmayı boşuna harcama gibi görmemelisiniz bence Hatanı buradan kaynaklanıyor. Ne kendinizi nede eşinizi yıpratmayın

ben sizi anladım ama niye ben bu evde oturmak istemiyorum kimseye muhtac olarak görülmek istemiyorum demiyorsunuz onu anlamadım

Bir milyon kere aynı şey yazılıyor ve cevap veriyorum.İnsanlar okumaktan bıktı, ben yine de tekrar cevap veriyorum. Bu evde oturmayı kabul etmemin tek sebebi kira vermeden oturup, masrafları kısarak ev pesinati biriktirebilmek.Aksi takdirde ben kiraya sayacak olsam neden burada oturayım.Gider gönlüme göre bir evde kirada otururdum. Çünkü bu evin inanın hiçbir şeyini sevmiyorum. Bazıları diyor ki en azından kârın olmuştur. Olmuştur tabi ki. Ama ben içinde bulunduğum noktada keşke çok daha fazlasını kiraya verseydik hiç ev alma ümidim olmasaydı diye düşünüyorum.

ben sizi anladım ama niye ben bu evde oturmak istemiyorum kimseye muhtac olarak görülmek istemiyorum demiyorsunuz onu anlamadım

Aaaa biz muhtaç mıyız hiç. Bu şehrin en güzel yerindeki en mükemmel evinde, ailemizin en iyisinden aldığı eşyalarla mükemmel bir hayat yaşıyoruz.Bize kimse karışmıyor, ailemiz hep arkamızda. Herkes bizi kıskanıyor. Herkesin gözü bu evde. Bütün yeni gelinlerin evi berbat ve zevksiz döşenmiş. Kendi istedikleri evlerde oturup eşyaları aldıkları için terbiyesizin ve zevksizin önde gideni hepsi. Hatta 90 metrekareden büyük evde yaşayanlar birer gerizekalı. Biz yıllardır bunlari dinliyoruz. Ben de başımı sallıyorum. Sallamayip ne yapayım. Zaten nankörüm...

Merhaba, sizi anlıyorum ama dün de yazdım bu kadar düşünmek sizi hasta eder. Lütfen sakin olmaya çalışın.

Siz orada oturmaktan nefret etmişsiniz ve tek motivasyonunuz kendi evinizi alarak oradan ayrılmak olmuş. Şu an bu durum ortaya çıkınca da bir çöküntü içine girmişsiniz.

Ama şöyle bakın bir de: Hayat çok kısa. Ben ev alalım diye sürekli beni sıkıştıran bir eşim olsun istemezdim mesela. Çalışıp kazanıyorsam zevkime harcamak isterim. Her ay 200 liralık kitap alışverişim var. Kişisel bakım, kozmetik, kuaför, kıyafet vs. Ben bunlardan kısarım ama çok zor durumda kalırsak. Geçinip giderken kısmam. Param varsa tatile giderim, başka şehir, ülke görürüm. Yaşayacağım ortalama 60 sene, onu da bir eve para gömmek için harcamam. Hayattan alabileceğim maksimum zevke bakarım. Eşim zorlarsa mutsuz olurum ve evliliğim sallantıya girer açıkçası. Beklentilerinin aynı olduğu biriyle evlen derim belki de giderim bilmiyorum. Biz aynı kafadayız.

Playstation bir kere alınan bir şey. Oyunları da pahalı evet ama adam seviyor demek ki. Hediye de söylendiği gibi bedelsiz oturma karşılığı kendisini rahatlatmak için alınıyor olabilir. Benim size kızdığım nokta kendinizden bu kadar ödün vermiş olmanız. Vermemeliydiniz. Senelerinizi kaybetmişsiniz. Eşinizlwe konuşmadınız mı hiç, yapma demediniz mi? Birlikte hareket etmeyince böyle olmuş ne yazık ki. İkiniz aynı beklentide değilmişsiniz demek ki.

Bir de eşimden borç aldım demişsiniz. Evde ayrı ayrı bütçe mi vardı? Ben eşime para versem borç demem ki buna. Ya da eşime para verdim bile demem. Aklıma böyle demek gelmez. Bizde bütçe ortak. Eşim "borç"dese yemin ederim üzüntüden hasta olurum. Ben senin ev arkadaşın mıyım diye.

Siz sadece kendinize yapmışsınız. Bu kadar nefret ettiğiniz eve dönmeyin. Yazık canınıza.

Ben ve esim dugunumuzu kendimiz yaptik evimizi kurduk. benim ailem yardimci oldu esimin ailesi hicbirseye dokunmadilar onu gectim sicak bir yuzleri yoktu.neyse.
Simdi hem kira oduyoruz hem ev almak icin borc oduyoruz cirpiniyoruz yani.ama esimin abisi kbabanin evinde oturuyor bedavaya.esim ustelik bekarken abisi evliydi cok maddi yardim etmis.simdi biz bes senedir kira oduyoruz.abisi 15 senedir kira odemeden yasiyor.ben sorun etmiyorum ama esim ediyor aslinda abimin bize yardim etmesi gerek diyor herkes kendini dusunuyor.bende esime bosver bugune kadar herseyi kendimiz yaptik bundan sonrada iyi kotu bir evimiz olur kimseye muhtac olmadik olmayalim da diye teselli veriyorum.4 odali olmaz 3 odali olur sifir daire olmuversin yeterki biz birlikte olalim diyorum Rabbimden dilegim evimize girip huzurla oturmak.

biraz abartılı hesaplamalar yapmışsın bu bir.
yıllarca kira derdi olmadan ama kv evi ama başka bir şey bedava evde oturmuşsunuz bu iki.
oturduğunuz evde kimlerin kimlerin hakkı olsa da yine dönüp dolaşıp siz oturacaksınız, kimse size çık demiyor bu da üç.
bunlar göz önüne alındığında biraz fazla Rabbena hep banacılık yapmışsınız ve bence eşinizi biraz manasız yere üzmüşsünüz.
para dediğin birikir ama kalp kırıldıktan sonrası sıkıntı.

Bence sen pireyi deve yapmissin icine sinmediginden daha gormeden pacayi sivamissin.suan yani sole dusun kayinvalidene tasinma birinci kat daire tur demir parmakliklari oluyo zaten onlarin ufak daire tut perde masrafnda cikmaz bolelikle benim anlamadgim kira parasini mutahit oduyo zaten bizim buralarda hep boyle.sizde konusun mutahitle bizim.odeme dururmmz tok die illa kabl eder.

Bakın ben de aynısını düşünüyorum. Eşimin kardeşlerine büyük bir haksızlık bu. Bir çok kişiye de bu şekilde cevap verdim. Çok minnettarım.Artık evlenme yaşına geliyorlar.Bu şekilde sürmemeli diye düşünüyorum ama kendi kendime düşünüyorum işte.

Keşke ilk mesajı okuyup direk cevap yazmasanız.20 sayfa boşuna gitmedi. Müteahhit 24 dairenin tüm kiralarinı ödeyeyim diye tutturmuyor. Sözleşmeyi biz hazırlatmiyoruz. Sizin kiraya çıkacak durumunuz var mı diye soran yok.ister imzala, ister imzalama diyor kendisi.

bunun çözümü çok basit. kv evinde oturunca diğer kardeşlerin hakkına girdiginizi dusunuyosaniz bunu onlara aynı bu şekilde söyleyin. içim rahat değil diye bu açıklamaya hala illa oturcaksaniz derlerse sorumluluk sizde ben yapmam gerekeni yaptım deyip vicdan yapın sizde. farkindaysaniz onlara hiç böyle bi açıklama yapmamissiniz yıllarca oturmussunuz ama onların da hakları var demek aklınıza gelmemiş bu da ilginç

50 kişi birden Allahım yarabbim 30 bin olur mu hiç saçmalama diyip durdunuz. Aldım hesaplayıp yazdım. Bu sefer de ne hesapçı kadınsın ayıp ayıp diye üstüme geldiniz.

Gerçekten abartılı bir hesap olmuş. Biz daha yeni taşındık tüm masraflar dahil maximumun maximumu 5 bin tutar. Buna doğalgaz açtırma dahil.

Ben 6 yılı bu bilinç ile yaşadım.üstüme düşeni de yaptım. Kesinlikle ev ile ilgili en ufak bir konuşma geçmedi aramızda eşimin ailesi ile. Eşim ile bile çok az konuştuk. En ufak bir gerginliğe tahammülü olmayan biriyim. Bunu gördüler. Kötüye kullanıp her dediklerini yaptırdılar. Hayatım hakkında söz sahibi olmamı engellediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…