Kocamı ağlattım

Rahat ev tabii ki hakkındır,nerede oturuyorsun bilmiyorum ama uygun fiyatlı evler araştırıp,elindekini peşinata sayıp uygun bir ev alamazmısınız?İstanbulda bu elbette mümkün değil ama bazı illerde gayette olabiliyor...

Evet benim ailemin yaptığı çok ağır şeyler var. Özellikle benim annem kendine muhtaç bir çocuğa yaptığı eziyetlerle ne kadar aciz bir insan olduğunu binlerce kere göstermiş bir insan. Ben ona sadece acıyorum. Yaşadığı acıların faturasını böyle tahsil etmiş bir ezik olduğu için. Bunun yanında beni dört dörtlük okuttular. Maddi anlamda ihtiyacımdan fazlasını sağladılar. Bana söylemese de yaptıklarından çok pişman olduğumu bizzat kulagımla duydum.Beni hiç anlamadığım bir boyutta ve şekilde çok seviyor ( çok tuhaf değil mi). Başkalarının bana en ufak bir zarar vermesi çok ağır geliyor. Ben hep mesafeli kaldım. Unutmaya çalıştım hiç kapanmayan yaralarımı belli etmeden evden çıkmak için gün saydım. Ama oraya donmeme konusunda psikopatlik derecesinde her duruma karşı planlarım var.Bu da onlardan bana yadigar kalan bozuk ruh hallerimden sadece birisi. Bununla ilgili konu açsam sanırım 400 sayfada anlatamam.

Bu benim aklıma gelen ilk fikir oldu. Malesef bir İstanbul olmasa da evlerin pahalı olduğu bir sehirdeyim. Arabayı vé arsayı satsam, elimdeki parayı üstüne koysam bile buradan daha kötü bir eve gitmek zorunda kalacağız. Eşim de bunu söylüyor.Sevmiyorum diye bağırdığın evden daha kötüsüne gideceğiz, hem de arabadan olacağız diye.

O zaman çok sıkma kendini canım,zaman neler getirir,bilinmez.Zaman bir mefhumdur sadece,ama bize öyle gelir,bazen sihirli etkileri vardır.Kendini çokta bunaltma.Bir arkadaşımın teyzesi,çok eski bir evdeydi,adeta kulübe gibi.Kadıncağız yıllarca dikiş dikti,harcamadı,yemedi,içmedi biriktirdi.Neden bilmem,o zaman küçük olan oğlunun hesabına yatırdı.Oğlu çekebilecek yaşa geldiği zaman hiç tereddütsüz çekti, at yarışı oynadı onlardan habersiz.Kadın adeta yıkıldı.Ama o kulube gibi evin arsasını bir mütaahhit aldı,tüm kardeşlere pırıl pırıl birer ev verdi.
Ev alma isteğini en iyi anlayanlardanım.Bizde sana benzer şartlarda,en asgari şekilde,üstelik eşim ailesiyleyken, onun imzasıyla evlerine aldıklarının borcunu ödeyerek bir ev kurduk.Bende evim dergisi alır,saatlerce ona dalar,giderdim.Allah kolaylık verdi,ev yaptırdık.Sen yine biriktir o zaman.Fırsat nereden gelir belli olmaz.Ben bir kaç parça altınım ve çocukların takılarıyla bir arsa almak istiyordum.Nereden,nasıl bilmiyordum.Eşiminde öyle şeylerle hiç işi yoktu.Bu kadar birikimle ancak dağ başından alırım diyordum ki,annemlerin yan sokağından umulmadık bir fırsat çıktı.Dağ başına yetmez derken o arsayı aldık,sabret,gün doğmadan neler doğar,sen hazır ol ve bekle...

Nerede okuduğumu hatırlamıyorum,bir adam sanırım gemiden düşerek yakındaki bir adaya sığınmış,ailesi onu uzun uğraşlar sonucu bulana kadar orada 8 9 ay yaşamak zorunda kalmış.Eski hayatına döndüğünde,özlemiştir diye onu tüm akrabalar davet etmiş,şık restoranlarda ağırlamışlar.Ama adam nereye gitse önce ceplerini,koynunu ekmekle dolduruyormuş,ne yapsalar vazgeçirememişler.En son psikolog demişki,kendi haline bırakın,ne zaman ki artık aç kalmayacağına ikna olur,ancak böyle davranmayı bırakır.Seninde geçmişindeki travmaların,daha tedbirli olmaya itiyor seni,sanırım.Tedbir iyidir,ama hayatın bütün ağır yükünü yüklenme,emin ol,yere indirsende yükünü,dünya yine taşır.

Ah hep okuduk hakseverin konularını,içimiz yana yana,sen tabiiki tedbirini al,olacağın önüne geçilmez ama,tedbir bizden,takdir Allahtan...

Ah hep okuduk hakseverin konularını,içimiz yana yana,sen tabiiki tedbirini al,olacağın önüne geçilmez ama,tedbir bizden,takdir Allahtan...

Herkes kendi yaşadığı şartlara göre algılıyor durumu.Biz bu şehirde bir süre tüm pencereleri açarak nefes alabiliyoruz, belli bir zaman sonra da 24 saat klima çalıştırıyoruz.balkonlarımız en az 2 veya 3 tanedir ve büyüktür.Evde çocuğu olan aileler mutlaka demirleri 2 kat uzatır. Balkonda oturup yiyip içen çoktur. Ben her saniye neredeler diye takip edemem, ne lavaboya ne duşa girebilirim, ne de yemek pişirebilirim.Ama dediğim gibi yapmayana da saygılıyım. Demek ki takibini güzel yapıyor derim, geçerim.

peki ev yıkılınca elinizdeki paranın üstüne kredi çekseniz ve istediğiniz gibi bir ev alsanız zor mu olur ?

peki ev yıkılınca elinizdeki paranın üstüne kredi çekseniz ve istediğiniz gibi bir ev alsanız zor mu olur ?

İstediğimiz gibi olanı almak maddi olarak cok zorlar,peşinatım çok eksik. Ama eşim bu konuda istekli olursa hem calısip, hem internet üzerinden el işi yapıp satabilirim. Ya da ceyizim var. Onu satıp birkaç taksiti hallederim diye kafamda kuruyorum. Bunun kararını vermek ise zor tabi.

diğer konunuzu da biliyorum
kendinizi çok harap ediyorsunuz
bu ev yıkılınca hani mutahitler ev yapılıncaya kadar kira parası veriyor ya benim bildiğim oyle size de verilecek mi ?
verilecekse mecbur yıne ıdareten bir eve cıkın
kayınvaldenızın ev bıtınce yıne ıstemeseniz de oraya gidin ve biraz daha dişinizi sıkın biraz daha para biriktirin öyle kredi çekip ev alın olmaz mı ?
çünkü böle eşiniz hani eldeki paramızın üstüne arabamızı bile satıp kredi çeksek yine alamayacagız demiş daha kötü olur

Merhaba konu sahibi bir kaç gündür yer yer konunuzu okuyorum. Bende kiracıyım, ilk evime gelin geldiğim eve badana bile yapmadan oturdum duvarlar çok pis değildi ailecek sildik. Tayinim oldu memleket aşırı taşındım, 600 km yol asansörlü taşıma ile 2.500 2.700 gibi bir fiyata anlaştık. Yeni evinde badanası bir önceki kiracıdan kalma, ama temiz 1 yıl olmuş. Boyatmadım. Mutfak dolapları dökülüyor, en son tezgah komple duvardan ayrılmaya başlamış. Arada ittiriyoruz. Perdelerimide eski evinkileri taktım, büyük olanı böldük pay ettik filan. Eksik kalan yerede evine uygun renk pazardan parça tül perde aldık 10 20 tl ye Bu arada eşimde bende çalışıyoruz ve şükür aşırı olmasada ortalama bir gelirimiz var. Süpet lüks sitede oturmaya da iyi kötü gücümüz yeterdi. Ankastre güzel dolaplı mutfak elbet bende isterdim. Ama atadan dededen kalan ev yok ve çok kira vermek istemediğimden elin evine masraf yapmak istemediğimden bu şekilde karar kıldım. Harcamalarını minimum tutup para biriktirmeye çalışıyorum, 4 yıllık evliyim hala evim yok arabamda yok. Ama eşimle mutluyum. Kimseye minnetim de yok. Sizin için de geç değil. Eşiniz bu saatten sonra sanmıyorum ki har vurup harman savursun. Zararın neresinden dönülürse kardır. Arabanız varmış, uzak bir muhittin kiraya çıkın, kiralayacağınız evinde duvarına demirin bakın. Evdeki perdesini değerlendirin, peşinatınızı yükseltmeye bakın. Yeni ev yapıldıktan sonra da o eve taşınmayın. Ev taşımaktansa 1 2 yıl daha kirada oturmak daha mantıklı bence. Sonrada iyi kötü eski demeden kendi evinizi alın.

Evet önceki konumda herkes uyardı beni harap etme kendini diye. Ben hala daha fazla nasıl harap ederim diye planlar yapıyorum. Kocamda gayret olmayan yılların acısını, kendimden çıkarıyorum.

birbucukyil ilk sayfadaki güncellemeleri de okudum şimdi
eşinizle kavga mı ettiniz ?
bakın o evi begenmeseniz de biraz daha sıkın dişinizi
kira vermektense para biriktirin
eşiniz de artık daha dikkatli olur heralde gereksiz harcama yapmaz
birde hani ne bileyim eş dost akraba gibi borc alabileceğiniz kimseler yok m u
şuan için bir çözüm yok siz de biliyorsunuz
eşiniz çaresizlikten ağlamıştır yapmayın kendinizi de eşinizi de yıpratmayın

Evet önceki konumda herkes uyardı beni harap etme kendini diye. Ben hala daha fazla nasıl harap ederim diye planlar yapıyorum. Kocamda gayret olmayan yılların acısını, kendimden çıkarıyorum.
bakın siz gayretinde bulunun
allah yazmışsa olacaktır
biz inanın ki 5 kuruş paramız yokken ev sahibi olduk sadece benim 70 gram bileziğim vardı
hem de bankadan hiç kredi çekmedik borc bulduk
şöle düşünün bunca zaman bu parayı ne zorluklarla biriktirdiniz ama sanırım ev için çeyreği bile değil
daha da biriktirmeniz gerekecek ve hatta tabiki yetmeyecek kredi de çekmeniz gerekecek
para biriktirirken kendinizden kıstınız , kredi öderken kendinizden kısacaksınız
muhtemelen 10 15 yılınız hem para biriktirmekle hem de kredi ödemekle geçecek
geleceksiniz 45 50 yaşınıza
amaaaan boşverin demiyorum tabiki
insanın kendi evi olması çok güzel
ama bu kadar çok yıpratmayın kendinizi
şuan bağırsanız da çağırsanız da yapacak bir şey yok siz de biliyorsunuz işte
onun için bu zamana kadar nasıl dişinizi sıktıysanız yine sıkın ve kim ne derse desin susun
bazıları demişler ohhh bedava evde oturmuşsun diye
boşverin siz işinizi gördüğünüze bakın
kulağınızı tıkayıp yolunuza bakın

Aradar bir ay geçti. Kv düğüne gider gibi gitti, imzasını verdi. Apartmanın dışı camdan olacakmışmış, cok güzel olacakmışmış.18 ay, aylık 810 tl kira yardımı alınacakmis. Ama malesef dogalgazli eli yüzü düzgün yerler 1500 den asağı değilmişmiş. (tabi ben senin yeni yapılacak evinde oturmak için ölüyorum, dışı camdan olacak çünkü. O yüzden zil takıp oynuyorum )

Ben de sessizce ev bakmaya başladım. Çünkü kvnin evi yıkılıp yeniden yapilsin diye çıkacağımız kira parası bile 18bin tl.Arabamız, minnak arsamız ve elimdeki her kuruş gidecek. Yine de bizim diyebileceğimiz bir evimiz olabilir. Tabi de iki oda bir salon bulamıyorum bu fiyata. Yine de arıyorum. Eşim çok çok üzgün. Arabayı tekrar alamayacağımızı düşünüyor. Bu konuda haklı. Ama eline geçen paralarını saçıp savurmasaydı keşke...kvye renk vermiyoruz. Belki mecbur kalırız ve evinde otururuz diye.

Tavsiyelerinize uydum. eşimi bu konuyla ilgili hiç üzmedim. Ama biliyorum çok huzursuz ve isteksiz. Yapılacak evden daha kötü bir evde oturacağız. Hem konum bakımından hem de büyüklük bakımından. Ve arabamız da gidecek. İki bebeğimiz de çok küçük. Onlar için çok iyi oluyordu araba sahibi olmamız.

Ben ne zaman boyle hesap kıtap yapsam cıkan rakamı allem edıp kullem edıp harcamasam allah oyle bı dert verıyor kı ya kazadan ya saglıktan dolayı harcatıyor

Esınızın yanında olun o parayı harcayın huzurunuzu bozmadan

Ayrıca ben olsam kayınvalıdenın evıne hıc gecmem dırek kıraya gecer orda kalırım sonrada ev almak ıcın pesınat parası bırıktırırım kı aynende oyle yapıyoruz bızde
Benımde cocugum var bende evdeyım tek maaslayız bende kıradayım bızde arabayı yenı sattık bu dunyanın sonu degıl dişinizi sıkın bıraz ...

Çok doğru söylüyorsunuz.zaten dişimizi sıkalım diyen taraf benim her zaman. Ben gideyim parayı kafama göre saçıp savurayım , gerisini boşveerrr diyen kişi eşimdi bugüne kadar. Şimdi herseyi yeni yeni anlıyor.

Kımı ınsan oyledır yasayınca anlar öngöremez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…