- 19 Haziran 2016
- 713
- 1.004
- 63
- Konu Sahibi birbucukyil
-
Ben ne zaman boyle hesap kıtap yapsam cıkan rakamı allem edıp kullem edıp harcamasam allah oyle bı dert verıyor kı ya kazadan ya saglıktan dolayı harcatıyor
Esınızın yanında olun o parayı harcayın huzurunuzu bozmadan
Ayrıca ben olsam kayınvalıdenın evıne hıc gecmem dırek kıraya gecer orda kalırım sonrada ev almak ıcın pesınat parası bırıktırırım kı aynende oyle yapıyoruz bızde
Benımde cocugum var bende evdeyım tek maaslayız bende kıradayım bızde arabayı yenı sattık bu dunyanın sonu degıl dişinizi sıkın bıraz ...
İnanın ben kira vermeden kvnin evinde oturuyoruz diye çok büyük minnet duymuştum. Asla nankör ce yaklasmadım. Bir an önce buradan cikabilelim diye üstüme düşeni yaptım. Önceki konumda biraz anlatmıştım. Ama birine gebe kalmak çok zormuş .kimse seni adam yerine koymuyor, ne istersin diye sormuyor. Hiçlik insanı çok rahatsız ediyor.
Kayınvalıde kendı acısından ev benım evım ıstedıgımı yaparım dıye dusunuyor bence bu sızın ıcın bı fırsat nıye kayınvalıdeye mınnet duymak ona gebe kalmak zorunda olasınız bu krizi fırsata cevırıp ıcınıze sınen kıraya gecıp orda kalın derım hem ekstra tasınma masrafı ve yorgunlugu da olmaz... kısa surede tasınma masrafı ve ezıyetıne degecek bı ev degıl.... yanlıs hatırlamıyorsam evlerınde yasıyorsunuz dıye eve bakım masrafda yapmıstınız sankı... oyle hatırlıyorum... onuda oturdugunuza sayın. Belkı bu mesafe ıyı gelırİnanın ben kira vermeden kvnin evinde oturuyoruz diye çok büyük minnet duymuştum. Asla nankör ce yaklasmadım. Bir an önce buradan cikabilelim diye üstüme düşeni yaptım. Önceki konumda biraz anlatmıştım. Ama birine gebe kalmak çok zormuş .kimse seni adam yerine koymuyor, ne istersin diye sormuyor. Hiçlik insanı çok rahatsız ediyor.
Kayınvalıde kendı acısından ev benım evım ıstedıgımı yaparım dıye dusunuyor bence bu sızın ıcın bı fırsat nıye kayınvalıdeye mınnet duymak ona gebe kalmak zorunda olasınız bu krizi fırsata cevırıp ıcınıze sınen kıraya gecıp orda kalın derım hem ekstra tasınma masrafı ve yorgunlugu da olmaz... kısa surede tasınma masrafı ve ezıyetıne degecek bı ev degıl.... yanlıs hatırlamıyorsam evlerınde yasıyorsunuz dıye eve bakım masrafda yapmıstınız sankı... oyle hatırlıyorum... onuda oturdugunuza sayın. Belkı bu mesafe ıyı gelır
Kayınvalıde kendı acısından ev benım evım ıstedıgımı yaparım dıye dusunuyor bence bu sızın ıcın bı fırsat nıye kayınvalıdeye mınnet duymak ona gebe kalmak zorunda olasınız bu krizi fırsata cevırıp ıcınıze sınen kıraya gecıp orda kalın derım hem ekstra tasınma masrafı ve yorgunlugu da olmaz... kısa surede tasınma masrafı ve ezıyetıne degecek bı ev degıl.... yanlıs hatırlamıyorsam evlerınde yasıyorsunuz dıye eve bakım masrafda yapmıstınız sankı... oyle hatırlıyorum... onuda oturdugunuza sayın. Belkı bu mesafe ıyı gelır
Evet konuyu doğru hatırlıyorsunuz.Aslında başlarda kiraya çıkıp geri dönmeme fikri de gündemdeydi. Ama ben seneye işe başlayacağım maddi açıdan zorlayacak o zamana kadar. Bir de kira yerine kötü de olsa bir ev kredisine bağlayalim kendimizi diye düşündüm. Mini mini minnacık olsun bizim olsun. İnşallah başarabilirim.
Bir de biz mutfak falan yaptırmıştık.onları bile düşünmüş, soküp yazligina takacakmış. Kapıları söküp saklayacakmış lazım olurmuş. Pimapenleri vs..Bunlara ayrı seviniyor.
Oturdugunuz eve masraf yapıyorsunuz oturdugunuz yanınıza kar boylede dusunmeyın ama...Yeni ev için. Tabi ki kira için değil. Yeni ev bizim değil, kvnin evi.Ben oraya harcanan her kuruşumuza acıyorum.
Ben kendi deneyimlerimden dolayı kayinvalideleri pek sevmem ama size hayret ettim. Kadın evini size veriyor oturun diye, sonra KENDİ malı 3 se 5 olacak diye gidip imza veriyor, ve biten evde sizi oturturup üstüne devletten gelecek kirayı da size veriyor?! Pardon siz ne istiyorsunuz acaba? Altına da yazmışsınız belki onun evinde oturmak zorunda kalırız diye renk vermiyoruz diye. Inanamadim. Bir insan nasıl böyle düşünür nasıl evi için kadının suratına oynar. Belki hayat size bu kadar şukursuz olduğunuz için gülmemiştir?
Kapı pencereye kılıt yapsanız yeterlı benceArkadaşlar kira bedeli bulunduğm şehir için çok yetersiz. Yarisi gibi oluyor. İki kere taşınma 10 bin yapıyor. Demir, yapılacak eve yaptırmak zorundayım.iki tane bebeğim var.
30 sayfayı okumadan yargılıyorsunuz. Şimdi ben kvye desem ben bu evde oturmak istemiyorum diye. Ve ev bulamasak ne yapacağız? Bizim orada oturmamızı çok istiyor. Biz de onu hiç kırmak istemiyoruz. Çünkü kötü birisi değil kesinlikle. Ancak kendimize ev alırsak kırılmaz bize. Kendi evlerine gitmeyip ne yapacaklar diye düşünüyor. Kvden yana tek sıkıntım. Bu ev güzel diyor, ben beğenmiyorum diyemiyorsun. Sana saatlerce kabul ettirmek için uğraşıyor. Çocuk odası olan bir ev istiyorum diyorsun asla kabul etmiyor, balkonu içeri al diye tutturuyor. Yani bizim göbek bağımız var bu evde gibi davranıyor.
Oturdugunuz eve masraf yapıyorsunuz oturdugunuz yanınıza kar boylede dusunmeyın ama...
Kıra odemek yerıne masraf yapıyorsunuz ama yabancıya da masraf yapmıyorsunuz
Kayınvalıdeyle aranızdakı asıl sorun nedır
Esınızın kardeslerı var mı bu arada
Ama bu durumda elinden geldiği kadar yardımcı olmuş olmuyor mu?30 sayfayı okumadan yargılıyorsunuz. Şimdi ben kvye desem ben bu evde oturmak istemiyorum diye. Ve ev bulamasak ne yapacağız? Bizim orada oturmamızı çok istiyor. Biz de onu hiç kırmak istemiyoruz. Çünkü kötü birisi değil kesinlikle. Ancak kendimize ev alırsak kırılmaz bize. Kendi evlerine gitmeyip ne yapacaklar diye düşünüyor. Kvden yana tek sıkıntım. Bu ev güzel diyor, ben beğenmiyorum diyemiyorsun. Sana saatlerce kabul ettirmek için uğraşıyor. Çocuk odası olan bir ev istiyorum diyorsun asla kabul etmiyor, balkonu içeri al diye tutturuyor. Yani bizim göbek bağımız var bu evde gibi davranıyor.
Yani kusura bakmayın ama gene de anlamıyorum sizi. Burda neler okuyoruz biz. Kadın konuşuyor içinize sinsin diye. Mutlu olun para vermeyin rahat yaşayın diye. Keşke benim böyle bir kayinvalide olsa. Ayrıca 3p sayfayı okudum. Ben içimde böyle düşünüp o kadına farklı konuşmadım. Söylerdim. Bilmiyorum haliniz bana çok lüks geldi. O kadına gerçekten şükredin. Ki bunu da ben yazdım yani kendime inanamıyorum.
Ama bu durumda elinden geldiği kadar yardımcı olmuş olmuyor mu?
27 dairesi varda birini size vermiyor değilki.Oraya kiracı koyup gelirini istediği gibi harcayadabilir.Sen mal sahibi olmak istiyorsun,anlıyorum.Ortak inekten buzağı yeğdir(daha iyidir)derler.
Ama .....güvenen borazancıbaşı derler.O zaman gemileri yakıp ardınıza bakmadan çıkıp gideceksiniz.Sıfırdan ya da sıfırın 10 derece altından yeniden başlayacaksınız.
Kv ile ilgili sorun yok. Benim bu evde oturmayı kabul etmemin tek sebebi peşinat biriktirmek istemem idi. Bu evle ilgili para harcandikca peşinat erteleniyor. O yüzden üzülüyorum. Biz suriyelilerin fazla olduğu bir sehirdeyiz. Biz kaşıkla peşinat biriktirirken ev fiyatları kepçeyle artıyor. O yüzden artık bu evle ilgili harcama istemiyorum.
Kesınlıkle hakları varEvet var 3 tane ve artık büyüdüler. Onlar da burada oturmak isteyebilir. Ve bence hakları da var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?