Kocamı ağlattım

Bazen eşime sırf bu sebepten diyorum,her imkanımızı çocukların eğitimine harcayalım,elleri ekmek tutsun,birer meslekleri olsun,evlensinler,evlerini alsınlar,hiç karışmayacağım.Ertelediğim bütün heveslerime zaman ve para ayıracağım.Emek verilmeyince hiç bir şeyin kıymeti olmuyor.Şimdi küçük oğlum bile almamı istediği bir şey için,kandil harçlığınla al deyince kıyamıyor,vazgeçiyor.Kendileri kazansınlarki nasıl oluyormuş,kolaymıymış,görsünler.

İnanın ben kv den ev istemiyorum. 27 dairesi olsun yine bana vermesin. Ama bu eve zincirliymişim gibi kurtulamıyorum. Bu evden cikip doncem diye masraf yapmak saçma geliyor. Neden koşa koşa buraya geleyim? Neden burada oturacağım diye çocuklarıma balkondan bozma oda yapayım? Neden iki bebekle 2 kere taşınayım. Bu iş mantıklı mı sizce? Onun yerine bir minnak ev bulurum en azından kendi evimdir.

Aynen
Sız yanlıs anlasıldınız bulmuş bunuyor gıbı anlasıldınız
Sız dırek ev almak nıyetındesınız
Ama esınızın parası yok
Arabayı satıp pesınat yapıp borca gırmekten baska care yok

En başından kiraya çıkıp ev almaya çalışmalıydınız. Sırtını kv evine dayayıp, kvnin evi aşağı kvnin evi yukarı derdindesiniz. Ben çok garipsedim açıkçası. Kvnin yerinde olsam ben de onun yaptığını yapardım. 2 koca çocuk sahibi bir aile kendi hayatını ben olmadan da idame ettirebilmeli derdim. Onun bunun malını bırakıp tamamen kendinize ev edinmeye bakın derim ben.

Önceki konumu okumanızı isterim. Nasıl çalıştığımı, ne şartlarla para biriktirdigimi bir görün isterim. Araba benim imkanimla alındı, arsa benim paramla alındı. Bankada birikmiş param var. Ama ben bittim yemin ederim. ..ahhh ahh

Bacım zaten konu bunun üstüne dönüyor. Ben neden isyan ediyorum milletin malını bırakalım diye. Kv bir iyilik yapmış kira almamış. Bir an önce peşinat biriktirip çıkılır o evden. O eve kök salınmaz. Ben de 6 senedir bunu soyluyorum.

İşte ben de onu söylüyorum başından beri. Eşime bunları söylediğim için kavga ettim zaten.
Ama sen ya daha kötü bir eve gidersek diyorsun,yada eşin diyor,ben böyle düşünüyor olsam,o evden çıkarım,küflü paslıda olsa bir ev alırım,her ne zorluğu varsa katlanırım.O kocayı da gerçekten oradan kurtulmaya niyetim varsa konuşturmam bile.Nitekim bu dediklerimi aynen yaptım.Oturduğum evin duvarlarından,dolap arkalarından adeta mantar topladım.Emeğimin semeresini de aldım.4+1 evim var şimdi.Bazen dibe vurmadan yükselemezsin.

Eşin hala ev biterse geri döneriz derdinde. E kv ölünce kardeşler paylarını isteyince ne olacakmış? İş sende bitiyor ama nasıl yapacaksın bilemiyorum. Eşin anne malına çok güveniyor ama şimdi pişman olduğu gibi yine olacak. Sen ne yapmayı düşünüyorsun peki? Kv evine dönerseniz eşin yine lüks hayatına geri döner diye düşündüm ben.

Ben aynı şeyleri belki yüz kere yazdım. Sadece ilk sayfayı okuyup yorum yapıyorsunuz. Minnet duyuyorum kvye diyorum. Kirasız ev vermiş diyorum. Böyle imkan çoğu insanda yok. Bunu fırsat bilip bu para birikmeliydi. Eşim sağolsun resmen piyango çıkmış gibi yaşadı. Şimdi çok pişman.

Tatlım seni anlıyorum,ama senin sorunun eşinle,planlarını yürürlüğe koy ve artık ona söz hakkı verme.Ama kayınvalidene içten içe kızma.Onun yaptığını ben yapmam çocuklarıma inan.Alır kirayı gönlümce harcarım.Ömür boyu onları okutacağım diye anam ağladı,artık keyfime bakacağım derim vallahi.Oğlum akıllı olsaydı da zarar etmeseydi derim.Evlatta olsa bir yere kadar.

Artık anladı diye düşünüyorum. Ama eşim benim zayıf tarafım. O eve dönersek eşim sheroton un spor salonuna yazılıp ,yeni çıkan playstation ı alırsa.... ve onu üzmemek için susarsam biteriz.

Kv oturun ne güzel ev diyor. Çıkmayın, oğlum istediği gibi para harcasın diyor. Yapılacak evi begenmezseniz içini yaptırın diyip duruyor. İnanın catlayacak gibi oluyorum. Ama sadece gülümsüyorum. Ben 30 tlye gebelik kontrolüne gidiyordum. Bana diyor ki acıbademe neden gitmiyorsun.(her hafta söyledi) ? Eşime dedim ki sen maaşını bana farklı mı söylüyorsun? Biz acıbademlik aileyiz de ben mi bilmiyorum? Yemin ederim yok öyle bir şey dedi eşim.

Artık anladı diye düşünüyorum. Ama eşim benim zayıf tarafım. O eve dönersek eşim sheroton un spor salonuna yazılıp ,yeni çıkan playstation ı alırsa.... ve onu üzmemek için susarsam biteriz.
Artık kontrolu ele al,ben demiştim eşime,şimdiye kadar senin dediğin gibi yaptık,ne uzadık ne kısaldık.Artık birkaç yılda benim dediğim gibi olacak.Kaybedeceğimiz bir şey yok diye.
Öyle de oldu,ve çok iyi oldu,şükür.Eşime kalsa da ev sahibi olacağımız yoktu.
Madem eşinin savurganlığından oldu,bunu kullan.Şimdide böyle yapacağız,denemekten ne çıkar de.Ve iş sana geçerse olur o iş,bak görürsün.

Eşin korkuyor ya daha kötü,evde oturursak diye.Kötüyse kötü olsun ben razıyım de.Ve gerçektende problem etme.Oda otursun biraz kötü evde,incileri dökülmez.Kümesteki civciv horoz olmaz derler.Orada yaşadıkça olgunlaşıp hesabını öğrenmez eşin.

+1

Ama sizin sorununuz eşinizle,para biriktirememe sebebinizde eşiniz. Sonuçta bu ev annemin,kardeşleriminde payı var,kenara koyayım deseydi zamanında,şimdi elinizde peşinatınız ev bakıyor olurdunuz.
Kayınvalidenizin suçu yok. Zaten kentsel dönüşüme girdiyse bugün olmasa yarın yapılacak o ev. Her halükarda çıkacaksınız o evden. Değişen birşey olmayacak yani.

Birkac sayfayı okudum ama aklima yatmadi bazi şeyler.
Siz bu eve neden baglisiniz?
Zaten o ev yapilana kadar kiraya cikacakmissiniz e kalin madem orada. Ev bitince size gelin derlerse bu evin masrafi su kadar tutar veremeyiz diyin iste sorun ne ki burada.
Veya ev almak istiyoruz kendimize ev bakiyoruz zaten diyin sizi daha neden zorlasinlarki illa gelin diye.
Siz eve girmedikce kolunuzdan tutup iceri atacak halleri yok ya.
Kimseye de minnet etmemis olursunuz iste.

Evet sorunum kesinlikle eşimle. Ama önce de belirttiğim gibi ona kıyamama durumum var. Bana çok çok muhtaç olduğum huzur ortamını yaşatan, dünyalar iyisi, çok şevkatli bir insan. Olması gereken bir kavgaydı. Ağlaması beni mahvetti.
Kv benim zaaflarımı çok iyi biliyor. İlişkiyi zedelememek adına ölümüne susacağımı bildiği için hayatımız hakkında karar verip uygulamaya geçer ve sorma gereği hissetmez.

Bu ailenin içinde olmasam ben de anlamazdım. Eşim biz burada oturmayacağız diyip kıramam ben onları diyor. Hiç öyle bir ihtimal konuşulmuyor bile. Yemin ederim ben bile bazen bu ev ile göbek bağım olduğunu düşünüyorum. O şekilde konuşuluyor yani. Çocuk odası yok anne diyorum, balkonu içeri alın diyor, iki kere taşınmak iki bebekle çok zor diyorum, ne olacak olur biter diyor, daracık girişi var diyorum, ne yapalım diyor. Ben aslında ima ediyorum bunları söyleyerek istemedigimi. Ama ona göre her türlü şart zorlanıyor ama evden vazgecilmiyor.

Hani sadece kendi evimizi alırsak, kendi evleri tabi ki gidecekler derler. Hiç kırılmadan, anlayışla karşılayacaklar.

Bazen kendi menfaatinizi de düşünmeniz gerekir.
Siz eve cikmayinca neden kiriliyorlarmis onu da anlamadim ben.
Ev temizce dursun kenarda. Bos durunca o ev kabul olmuyor mu yani.
Bir sekilde biriktirmissinizdir iyi kötü artik kucuk de olsa evlere bakin. Siz ev baktiginizi soyleyince zaten mantiken onlar da geri çekilirler.
Nasil olsa ev alacaklar niye girsinler buraya diye.
Öyle oyle oyalayin alisirlar
Diger kardeslerlede konussun esiniz. Evi satip paylasalim diye. Herkes icin en iyi yol bu bence. En azından kendi evinizin parasini da cikarmis olursunuz.
Esinizle iyice oturup konusun.
Mantiksizlik yapmasına izin vermeyin bundan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…