- 13 Eylül 2015
- 21.898
- 68.796
- 598
- Konu Sahibi birbucukyil
-
Ama bu durumda elinden geldiği kadar yardımcı olmuş olmuyor mu?
27 dairesi varda birini size vermiyor değilki.Oraya kiracı koyup gelirini istediği gibi harcayadabilir.Sen mal sahibi olmak istiyorsun,anlıyorum.Ortak inekten buzağı yeğdir(daha iyidir)derler.
Ama .....güvenen borazancıbaşı derler.O zaman gemileri yakıp ardınıza bakmadan çıkıp gideceksiniz.Sıfırdan ya da sıfırın 10 derece altından yeniden başlayacaksınız.
Aynenİnanın ben kv den ev istemiyorum. 27 dairesi olsun yine bana vermesin. Ama bu eve zincirliymişim gibi kurtulamıyorum. Bu evden cikip doncem diye masraf yapmak saçma geliyor. Neden koşa koşa buraya geleyim? Neden burada oturacağım diye çocuklarıma balkondan bozma oda yapayım? Neden iki bebekle 2 kere taşınayım. Bu iş mantıklı mı sizce? Onun yerine bir minnak ev bulurum en azından kendi evimdir.
Bazen eşime sırf bu sebepten diyorum,her imkanımızı çocukların eğitimine harcayalım,elleri ekmek tutsun,birer meslekleri olsun,evlensinler,evlerini alsınlar,hiç karışmayacağım.Ertelediğim bütün heveslerime zaman ve para ayıracağım.Emek verilmeyince hiç bir şeyin kıymeti olmuyor.Şimdi küçük oğlum bile almamı istediği bir şey için,kandil harçlığınla al deyince kıyamıyor,vazgeçiyor.Kendileri kazansınlarki nasıl oluyormuş,kolaymıymış,görsünler.
En başından kiraya çıkıp ev almaya çalışmalıydınız. Sırtını kv evine dayayıp, kvnin evi aşağı kvnin evi yukarı derdindesiniz. Ben çok garipsedim açıkçası. Kvnin yerinde olsam ben de onun yaptığını yapardım. 2 koca çocuk sahibi bir aile kendi hayatını ben olmadan da idame ettirebilmeli derdim. Onun bunun malını bırakıp tamamen kendinize ev edinmeye bakın derim ben.
Ama sen ya daha kötü bir eve gidersek diyorsun,yada eşin diyor,ben böyle düşünüyor olsam,o evden çıkarım,küflü paslıda olsa bir ev alırım,her ne zorluğu varsa katlanırım.O kocayı da gerçekten oradan kurtulmaya niyetim varsa konuşturmam bile.Nitekim bu dediklerimi aynen yaptım.Oturduğum evin duvarlarından,dolap arkalarından adeta mantar topladım.Emeğimin semeresini de aldım.4+1 evim var şimdi.Bazen dibe vurmadan yükselemezsin.İşte ben de onu söylüyorum başından beri. Eşime bunları söylediğim için kavga ettim zaten.
Eşin hala ev biterse geri döneriz derdinde. E kv ölünce kardeşler paylarını isteyince ne olacakmış? İş sende bitiyor ama nasıl yapacaksın bilemiyorum. Eşin anne malına çok güveniyor ama şimdi pişman olduğu gibi yine olacak. Sen ne yapmayı düşünüyorsun peki? Kv evine dönerseniz eşin yine lüks hayatına geri döner diye düşündüm ben.Bacım zaten konu bunun üstüne dönüyor. Ben neden isyan ediyorum milletin malını bırakalım diye. Kv bir iyilik yapmış kira almamış. Bir an önce peşinat biriktirip çıkılır o evden. O eve kök salınmaz. Ben de 6 senedir bunu soyluyorum.
En başından kiraya çıkıp ev almaya çalışmalıydınız. Sırtını kv evine dayayıp, kvnin evi aşağı kvnin evi yukarı derdindesiniz. Ben çok garipsedim açıkçası. Kvnin yerinde olsam ben de onun yaptığını yapardım. 2 koca çocuk sahibi bir aile kendi hayatını ben olmadan da idame ettirebilmeli derdim. Onun bunun malını bırakıp tamamen kendinize ev edinmeye bakın derim ben.
Tatlım seni anlıyorum,ama senin sorunun eşinle,planlarını yürürlüğe koy ve artık ona söz hakkı verme.Ama kayınvalidene içten içe kızma.Onun yaptığını ben yapmam çocuklarıma inan.Alır kirayı gönlümce harcarım.Ömür boyu onları okutacağım diye anam ağladı,artık keyfime bakacağım derim vallahi.Oğlum akıllı olsaydı da zarar etmeseydi derim.Evlatta olsa bir yere kadar.Önceki konumu okumanızı isterim. Nasıl çalıştığımı, ne şartlarla para biriktirdigimi bir görün isterim. Araba benim imkanimla alındı, arsa benim paramla alındı. Bankada birikmiş param var. Ama ben bittim yemin ederim. ..ahhh ahh
Eşin hala ev biterse geri döneriz derdinde. E kv ölünce kardeşler paylarını isteyince ne olacakmış? İş sende bitiyor ama nasıl yapacaksın bilemiyorum. Eşin anne malına çok güveniyor ama şimdi pişman olduğu gibi yine olacak. Sen ne yapmayı düşünüyorsun peki? Kv evine dönerseniz eşin yine lüks hayatına geri döner diye düşündüm ben.
Tatlım seni anlıyorum,ama senin sorunun eşinle,planlarını yürürlüğe koy ve artık ona söz hakkı verme.Ama kayınvalidene içten içe kızma.Onun yaptığını ben yapmam çocuklarıma inan.Alır kirayı gönlümce harcarım.Ömür boyu onları okutacağım diye anam ağladı,artık keyfime bakacağım derim vallahi.Oğlum akıllı olsaydı da zarar etmeseydi derim.Evlatta olsa bir yere kadar.
Artık anladı diye düşünüyorum. Ama eşim benim zayıf tarafım. O eve dönersek eşim sheroton un spor salonuna yazılıp ,yeni çıkan playstation ı alırsa.... ve onu üzmemek için susarsam biteriz.
Artık kontrolu ele al,ben demiştim eşime,şimdiye kadar senin dediğin gibi yaptık,ne uzadık ne kısaldık.Artık birkaç yılda benim dediğim gibi olacak.Kaybedeceğimiz bir şey yok diye.Kv oturun ne güzel ev diyor. Çıkmayın, oğlum istediği gibi para harcasın diyor. Yapılacak evi begenmezseniz içini yaptırın diyip duruyor. İnanın catlayacak gibi oluyorum. Ama sadece gülümsüyorum. Ben 30 tlye gebelik kontrolüne gidiyordum. Bana diyor ki acıbademe neden gitmiyorsun.(her hafta söyledi) ? Eşime dedim ki sen maaşını bana farklı mı söylüyorsun? Biz acıbademlik aileyiz de ben mi bilmiyorum? Yemin ederim yok öyle bir şey dedi eşim.
Ben ne zaman boyle hesap kıtap yapsam cıkan rakamı allem edıp kullem edıp harcamasam allah oyle bı dert verıyor kı ya kazadan ya saglıktan dolayı harcatıyor
Esınızın yanında olun o parayı harcayın huzurunuzu bozmadan
Ayrıca ben olsam kayınvalıdenın evıne hıc gecmem dırek kıraya gecer orda kalırım sonrada ev almak ıcın pesınat parası bırıktırırım kı aynende oyle yapıyoruz bızde
Benımde cocugum var bende evdeyım tek maaslayız bende kıradayım bızde arabayı yenı sattık bu dunyanın sonu degıl dişinizi sıkın bıraz ...
Ama sizin sorununuz eşinizle,para biriktirememe sebebinizde eşiniz. Sonuçta bu ev annemin,kardeşleriminde payı var,kenara koyayım deseydi zamanında,şimdi elinizde peşinatınız ev bakıyor olurdunuz.Kv ile ilgili sorun yok. Benim bu evde oturmayı kabul etmemin tek sebebi peşinat biriktirmek istemem idi. Bu evle ilgili para harcandikca peşinat erteleniyor. O yüzden üzülüyorum. Biz suriyelilerin fazla olduğu bir sehirdeyiz. Biz kaşıkla peşinat biriktirirken ev fiyatları kepçeyle artıyor. O yüzden artık bu evle ilgili harcama istemiyorum.
Ama sizin sorununuz eşinizle,para biriktirememe sebebinizde eşiniz. Sonuçta bu ev annemin,kardeşleriminde payı var,kenara koyayım deseydi zamanında,şimdi elinizde peşinatınız ev bakıyor olurdunuz.
Kayınvalidenizin suçu yok. Zaten kentsel dönüşüme girdiyse bugün olmasa yarın yapılacak o ev. Her halükarda çıkacaksınız o evden. Değişen birşey olmayacak yani.
Birkac sayfayı okudum ama aklima yatmadi bazi şeyler.
Siz bu eve neden baglisiniz?
Zaten o ev yapilana kadar kiraya cikacakmissiniz e kalin madem orada. Ev bitince size gelin derlerse bu evin masrafi su kadar tutar veremeyiz diyin iste sorun ne ki burada.
Veya ev almak istiyoruz kendimize ev bakiyoruz zaten diyin sizi daha neden zorlasinlarki illa gelin diye.
Siz eve girmedikce kolunuzdan tutup iceri atacak halleri yok ya.
Kimseye de minnet etmemis olursunuz iste.
Bazen kendi menfaatinizi de düşünmeniz gerekir.Bu ailenin içinde olmasam ben de anlamazdım. Eşim biz burada oturmayacağız diyip kıramam ben onları diyor. Hiç öyle bir ihtimal konuşulmuyor bile. Yemin ederim ben bile bazen bu ev ile göbek bağım olduğunu düşünüyorum. O şekilde konuşuluyor yani. Çocuk odası yok anne diyorum, balkonu içeri alın diyor, iki kere taşınmak iki bebekle çok zor diyorum, ne olacak olur biter diyor, daracık girişi var diyorum, ne yapalım diyor. Ben aslında ima ediyorum bunları söyleyerek istemedigimi. Ama ona göre her türlü şart zorlanıyor ama evden vazgecilmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?