• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamı ağlattım

Yeni evlenenler de kiraya çıkarken evlerine birsürü masraf yapıyorlar. Dolap degistirenini de duydum biliyorum. Sizin yaptıklarınöz ekstra seyler degil ki. Kv evine cıkmasanız kiraya çıksanız da o masrafları yapacaktınız zaten.

Kredi çekip ev almaya kalktığınızda aylık ne kadar ödemeniz olacak hic hesapladınız mı

o 30 bin masrafın içinde 2 yıllık kira parası da var sanırım? e siz onu neden sayıyorsunuz ki anlamadım, zaten istediginiz şey kvnin evinden ayrılmak değil mi? sonucta ayrılırsanız da yine ödeyeceksiniz o kiraları, birikimsiz ev alınmaz ki..

Demek ki sadece benim durumunda olan beni alıyormuş. Nankör insan dediler başka bir şey demediler.[/QUOTE

Hayır nankör değilsiniz.

Evlatlarına fazlada olan evimde geç otur demişler bunca zaman , sizin hatanız o eve para yedirmeniz olmuş.

Yarın bi gün bakıma muhtaç olduklarında (kimin ne olacağı belli değil tabii) ama siz koşarsınız şimdi evlerinde oturunca nankör mü oluyorsunuz ?

Ama kardeşleri varsa hak iddia edebilirler ya aile paylaştırır yada miras olarak alırsınız.

Siz o zamana kadar , başka bi eve çıkın ya kira yada ücra yerlerde daha uygun evler var krediye imkan varsa o şekilde alırsınız.

Herşeyi idareten yapın madem 2 yıl sonra sürekliliği olan kendi evinize taşınacaksınız bence biraz abartmışsınız fakat kayınvalide yanına asla gitmeyin o 2 yıl 20 yıl gibi olup yiz göz olmaya gerek yok zaten kentsel dönüşümlerde bildiğim kadarıyla kira bedellerini karşılama oluyor nu konuyu gündeme getirin çokta birbirinizi üzmeyin 2 yıl perde hali uymasada olur

Keşke sürekliliği olan ev olsa.ev yine kvnin evi olacak birincisi. Eşimin o evde hakkı var,kardeşlerinin hakkını ödeyip kalalım desem olmaz.Çünkü yapılacak ev 4 kişilik aile için uygun değil. Çocuk odası yok.

30 bini açıkladım.kentsel dönüşümde belirlenmiş bir kira var.sadece 18 ay.bulunduğum ile göre belirlenen tutar çok yetersiz yarısı diyebilirim.ve inşaat en az 2 sene sürecek.
İnşaatın nekadar sürdüğü sizi bağlamaz. Siz sözleşmeye ev oturulur hale gelene kadar kira ödenecek şartı koydurun. 18 ay devletin müteahhite kentsel dönüşüm teşviki. Eğer o şartı koyarsanız müteahhit aman cebimizden daha fazla para çıkmasın diye biran önce bitirmeye çalışacaktır.

Demek ki sadece benim durumunda olan beni alıyormuş. Nankör insan dediler başka bir şey demediler.

Hayır nankör değilsiniz.

Evlatlarına fazlada olan evimde geç otur demişler bunca zaman , sizin hatanız o eve para yedirmeniz olmuş.

Yarın bi gün bakıma muhtaç olduklarında (kimin ne olacağı belli değil tabii) ama siz koşarsınız şimdi evlerinde oturunca nankör mü oluyorsunuz ?

Ama kardeşleri varsa hak iddia edebilirler ya aile paylaştırır yada miras olarak alırsınız.

Siz o zamana kadar , başka bi eve çıkın ya kira yada ücra yerlerde daha uygun evler var krediye imkan varsa o şekilde alırsınız.

Özür dilerim .Çok uzun bir konu oldu, okumak istemezseniz anlarım.
Merhaba değerli arkadaşlarım. Bu olay dün yaşandı ama hala etkisindeyim. Eşimle 6 yıldır evliyiz, Allah bağışlarsa iki tane meleğimiz var. Bugüne kadar birbirimizi üzmedik çok şükür. Eşim bana , arayıp bulamadığım huzuru veren kişidir. Onu hem seviyorum hem de minnet duygularıyla bağlıyım.

Biz kvnin evinde oturuyoruz evlendiğimizden beri. Bu evde eşimin kardeşlerinin de hakkı var. Evlenirken borca girmedik, yarım yamalak ucuz bir ev kurduk. Beş yıl boyunca burayı yine pahalısına kaçmadan toparlamaya çalıştık bütçemize göre. Ama benim hep bir ev alma, en azından peşinat biriktirme çabam oldu.önceki konumda bundan bahsetmiştim. Hatta kendimi çok yıprattım ve yordum. Eşim tam tersine çok rahat bir harcama içindeydi, playstation, otellerin spor salonları, görümce ,kv ve çeşitli akrabalara iphone, tablet vb hediyeler, pahalı takım elbiseler.

Ben bebeklerimize bakmak için geçici olarak evdeyim, normalde çok yoğun ve zor bir mesleğim var.Artık eşim sadece evimizin geçimini çözebiliyor, tek maaş ile.

Evet bu bilgilerden sonra asıl mevzuya geçelim. Apartmanımız kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak (büyük ihtimalle ). İmza aşamasında şu anda. Kv imzayı atacağını, evin değerleneceğini çok iyi olacağını söyledi. Kiraya çıkarmışız ya da eşyaları depoya koyup onlarla otururmuşuz. Ben de projeyi hiç begenmediğimden, eksilerinden bahsettim. Beni her zaman ki gibi ustaca bozdu. Canım gülüm diyerek "sen kim köpeksin de konuşuyorsun " ayarında haddimi bildirdi. Ve işin aslı haklı. Neticede 300lük ev 500 lük olacak, tabi ki kabul eder.Ama benim içimde bir yangın var ki tüm şehri yakıp kavurabilir. Ben para biriktirelim derken birsürü paramız çöpe gidecek.iki kere taşınma masrafı, 2 yıl kira, bizim olmayan eve perde masrafı, pencere ve balkonlara yüksek demir .30 bin hesapladım.Malesef kocama kimi zaman bağırarak, kimi zaman ağlayarak isyan ettim. O da çözümsüzlüğün verdiği hislerle ağlamaya başladı. Bu defa bir de suçluluk hissettim. Kendimden nefret ettim.bana çare söyle ne dersen yapıcam diyor. "Söyle bugün yapayım" dedi susup kaldım.Hepimiz sağlıklıyız çok şükür, bu bana yeter diye kendimi teskin ediyorum. Ama hep ben susuyorum, ben harcanıyorum, ben başkalarının kuklası gibi yaşıyorum. Kenara çektim, boşa aldım bekliyorum.

Annemin evinde çok çok çok kötü bir hayatım vardı. İnanın hayatta kimseyi kırmadım, kimseye kıyamadım, köprüleri atamadım. Ama hayat benimle hep dalga geçti. Ben talepkâr olmadıkça, beni boş poşet gibi ordan oraya savurdular.

Edit.arkadaşlar kira eve para harcanmayacak bu sekilde anlaşılmış.
Taşınma masrafim 5bin× 2
Kira bedeli 15 bin( devletin verdiği ancak yarısını karşılıyor
Kvnin evine tekrar taşınınca perde mecburen yapılacak, demirler de artı.yeni ev 2+1 olduğu için çocuk odası balkondan bozma yapılacak 5bin de böyle. 30 bin.
Abarttın bence.
Perde balkon demiri dediğin şeyler nasıl 30 bin oluyo yaaa farkli bi yeryüzündemiyiz

Onun evini istemiyorum.keşke o ev olmasaydı. Kirada olsaydık.istediğim gibi kendi seçtiğim bir evde otururduk.kira ödemiyoruz belki para biriktiririz diye eşşek gibi çalışmazdım o zaman.
Ben sizi hiç anlamadım. Madem evi beğenmiyorsanız, çıkın kiraya şimdiden. Beğendiğiniz bir ev olsun. Kiradayken yaptığınız birikimi yapamazsınız ama söyliyeyim.

Bu eve masraf yaptık diyorsunuz. Kendi konforunuz için yapmışsınız masrafı.

30 bin masraf niye olsun taşınırken? Siz 2yıllık kirayı da sayıyorsunuz sanırım içinde ama onu neden biriktirdiğiniz paradan veriyorsunuz ki? Eşinizin maaşından gidecek o para, sizi birikiminizden değil. O zaman beğenmediğiniz evin ne büyük nimet olduğunu anlarsınız.

Pek çok insan kirada yaşıyor. Çok büyütmüşsünüz bunu. Kenara zar zor para atıyor bu yüzden. Çünkü havaya verilen bir para. Siz teşekkür etmek yerine, masraf yaptık diye şikayet ediyorsunuz ama kiraya gidince de param gidiyor diye ağlıyorsunuz.

maddiyatı bu kafar takmayın her şeyin hayırlısı olsun kredi çekip ev alma durumunuz olamaz mı? tek bi kerede taşınır bitirirsiniz bence birikmişinizle elinizde olanla bunu yapmak mantıklı. Varınızı yoğunuzu satarak krediyle bi ev alabilirisniz bence sonra durumunuz düzelince bu evi satıp istediğiniz güzel evi alırsınız? Mesleğinize geri dönersiniz eve destek olursunuz siz de? Çocuklarınızın yaşını bilmiyorum gerçi ama şu noktada en mantıklı olan iyi kötü bi ev almak olurdu.

Umarım çok hayalperest konuşmamışımdır

İnşaatın nekadar sürdüğü sizi bağlamaz. Siz sözleşmeye ev oturulur hale gelene kadar kira ödenecek şartı koydurun. 18 ay devletin müteahhite kentsel dönüşüm teşviki. Eğer o şartı koyarsanız müteahhit aman cebimizden daha fazla para çıkmasın diye biran önce bitirmeye çalışacaktır.

Şuan sözleşme hazır. Beğenirsiniz imzalayin begenmezseniz imzalamayin boyutunda is. Sanırım kv ve 3 kişi daha imzalarsa olay bitiyor.

Kadının evini niye sahiplendiniz ki
Kendinizin malı değil babanızın malı değil
Perdeyi de pazardan ucuza temin edebilirsiniz
Kaynana bozmakta haklı
Bazı gelinler erkek ailesinin malını aşırı benimsiyo az sakin olun o evde kardeşlerin de hakkı var

pardon biraz ağır olabilir de senin neyin vardı ki kvnin ve eşinin sunduklarını beğenmiyosun bi de sorun çıkarıyosun.taşınma parasını da senin ailen versin ya da onlar bi ev versin de oturun madem.evde çocuk bakıyosun evi geçindiren eşin, evi veren kv, diğer kardeşler haklarını almadan oturuyolar.bence sağlığından sonra da otur bunlara şükret biraz da.eşin yüce gönüllü bi adammış ki bunları vurmamış yüzüne.Para biriktiremiyo olmanızın suçlusu ne kayınvaliden ne de hak sahibi diğer kardeşler sonuçta.

Son düzenleme:
Sizi anlıyorum da neden o evde oturmak zorundadınız madem size uygun değil kirasını verince her ev sizin on a30 bin masraf etmeye degmicek belli ki ayrıca 3 günlük dünya allah aşkıma ev de ev diye miye yıpratıyosunuz kendinizi hele ki günümüzdeki pahalılıkta ben boşa caba olarak görüyorum allah aşkıma 400bin 500bin bi eve verilir mi ömrümüzde o parayı birarafa görmüyoruz yapabilşosanız biraz birikim yapın sonra zaman nengösterir bakarsınız birbirinizi yıpratmayın bu denli yazıl ay adam aglamış bide artık nası kendini eksik hissettiyse

Şuan sözleşme hazır. Beğenirsiniz imzalayin begenmezseniz imzalamayin boyutunda is. Sanırım kv ve 3 kişi daha imzalarsa olay bitiyor.
Anladım. Daha önce danışacağınız birileri olsaydı keşke mimar mühendis vs. Hayırlısı artık.

Sizin durumunuzda kardeşim vardı. Avuç içi kadar eve 20 masraf yaptırdılar Yen'i gelin evi olacak diye. Sonra bi hır gür çıkardılar biz oraya taşınacak diye paldır küldür evi taşıttılar. Üstelik yaptığı sadece eve masraf değildi, enişte bey evlenmeden önce o evin yarı kredisini ödemiş.
Ödemeseymiş yapmasaymış masrafı( yaptıklarını bekar adamın kirası olarak saydılar tabi) dediler.

Bunlarda bi ev buldu çok sıkıntıyla kredi çektiler şuan kredilerini ödüyorlar 5 seneleri kaldı.
Ama iyiki o olay olmuşta çıkmışız diyo kardeşim kafamız rahat ev sonunda kendimize ait kimseye hesap vermek zorunda değiliz diyor.

Tavsiyem geri dönmeyin. 30 bine gerek yok kredi çekin evinizi alın. Çok zorlanıcaksınız ama diken üstüne olmayacaksınız.

Ben sizi hiç anlamadım. Madem evi beğenmiyorsanız, çıkın kiraya şimdiden. Beğendiğiniz bir ev olsun. Kiradayken yaptığınız birikimi yapamazsınız ama söyliyeyim.

Bu eve masraf yaptık diyorsunuz. Kendi konforunuz için yapmışsınız masrafı.

30 bin masraf niye olsun taşınırken? Siz 2yıllık kirayı da sayıyorsunuz sanırım içinde ama onu neden biriktirdiğiniz paradan veriyorsunuz ki? Eşinizin maaşından gidecek o para, sizi birikiminizden değil. O zaman beğenmediğiniz evin ne büyük nimet olduğunu anlarsınız.

Pek çok insan kirada yaşıyor. Çok büyütmüşsünüz bunu. Kenara zar zor para atıyor bu yüzden. Çünkü havaya verilen bir para. Siz teşekkür etmek yerine, masraf yaptık diye şikayet ediyorsunuz ama kiraya gidince de param gidiyor diye ağlıyorsunuz.

Konforum için para harcamadım.Günde 13 saat çalışarak bir ümit peşinat birikir diye bekledim. Bir taraftan da mecburen evi yaşanır hale getirmek zorunda kaldım. 6 yıllık evliyim. Para biriktirmek için hiç beğenmediğim eve oturdum. Masrafları minumum düzeyde tutmaya çalışıp yaşıyorum. 32 yaşındayım artık , ben biriktirmeye çalıştıkça birseyler çıkıyor. Ev daha da kuculerek yine benim üstüme kalıyor. Bu bana resmen dalga geçilerek dayatiliyor. Keşke kiraya çıksaydım kendi beğendiğim eve masraf yapsaydım. Ev alma ümidini içimde bitirseydim diye düşünmeye başladım.

Bunu tekrar söyleyim kardeşleri hak iddia edebilir.

Evde oturabilirsiniz eğer kv verirse vermezse yapıcak bişe yok bunu bi kabul edelim önce.

Eşin gereksiz harcama yapabiliyor madem o parayı kiraya verin. 2 sene boyunca kiranın yarısını alacaksınız para biriktirmeye çalışın. Kv evine geri dönme. Ona buna iphone alacak durumda insan kira ödeyebilmeli. Mecburum demesine aldanma sık kemerleri.

10 yılda 5 ev değiştirdim, toplasan 5.000 masraf etmemişimdir.
Naçizane tavsiyelerde bulunacağım.
Çalışan bir anne olduğum halde sadece akşamları olmak kaydı ile 4-5 günde toparladım.
Eşyalarımızı kendimiz taşıyoruz, nakliye firmalarından araç kiralayın istanbulun iki yakası arası bile 300-350 TL ye götürüyorlar.
Biz son evimizi hemen alt sokağa taşıdığımız için kamyon tutmadık, genç nüfusu da fazla olduğu için 2 günde peyder pey taşıdık.
Taşıdığımızı yerleştirdiğimiz için sonrasında sorun olmadı. Maşallah eşimin elinden her iş gelir, bende fena sayılmam.
Yapılacak montajları birlikte yaparız. Son evimde perdeleri bir şekilde uydurdum. Sadece doğalgaz ve elektrik aboneliği için ödeme yaptık, o da zaten başka bir adrese geçersek nakil yapılabilir.
Eşinizin bana göre bir kusuru var o kadar maddi değeri yüksek hediyeler alması

Back
X