• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamı ağlattım

Ama şöyle söyliyim o ev kentsel dönüşüme girip sıfırlandıktan sonra tüm çocuklar hak iddia edip yararlanmak isteyecektir. Büyük ihtimalle satılsın parasını paylaşalım ya da kiraya verilsin yine paylaşalım diyebilirler. Şu an eski diye sizin oturmanıza birşey demiyorlar bence.

Gerçekten abartılı bir hesap olmuş. Biz daha yeni taşındık tüm masraflar dahil maximumun maximumu 5 bin tutar. Buna doğalgaz açtırma dahil.

Ben zaten 5bin yazdım. 8 bin yazmadım ki. Çok yakın zamanda taşınan arkadaşıma sordum. O da 5bin masrafim var dedi. Yoksa taşınma şirketini aramadim.

Ama şöyle söyliyim o ev kentsel dönüşüme girip sıfırlandıktan sonra tüm çocuklar hak iddia edip yararlanmak isteyecektir. Büyük ihtimalle satılsın parasını paylaşalım ya da kiraya verilsin yine paylaşalım diyebilirler. Şu an eski diye sizin oturmanıza birşey demiyorlar bence.

Canım arkadaşım sen nerelerdeydin. Ben burda söylüyorum ama ne kocama ne de kk üye arkadaşlarıma anlatamıyorum.

canım ben yazdıklarını okudukça daha iyi anladım seni ve hak verdim sana. sen kötüde olsa kendine ait bir evin olsun istiyorsun ve çok mantıklısın. kv evinde ne zamana kadar oturacaksın elinde paran varken kendi evini al. kocanı ikna et kocan istiyorsan yapalım demişken yap sen aldığın evi eminim cennete çevirirsin.

Canım arkadaşım sen nerelerdeydin. Ben burda söylüyorum ama ne kocama ne de kk üye arkadaşlarıma anlatamıyorum.

Valla sayfaları okumadan balıklama daldım ama ilk düşündüğüm bu oldu. :KK48: Bence kesin kentsel dönüşüme verilecekse hiç o ev yokmuş gibi düşünüp hareket edin. Nolur nolmaz

canım ben yazdıklarını okudukça daha iyi anladım seni ve hak verdim sana. sen kötüde olsa kendine ait bir evin olsun istiyorsun ve çok mantıklısın. kv evinde ne zamana kadar oturacaksın elinde paran varken kendi evini al. kocanı ikna et kocan istiyorsan yapalım demişken yap sen aldığın evi eminim cennete çevirirsin.

Bu akşam konuşsam tekrar. Birbirimizi üzmeden halledebilir miyiz acaba diye düşünüyorum. Aslında bakınca en mantiklisi bu.

Bu akşam konuşsam tekrar. Birbirimizi üzmeden halledebilir miyiz acaba diye düşünüyorum. Aslında bakınca en mantiklisi bu.
eşini en iyi sen tanırsın ne tarz konuşmadan hoşlanıyorsa o şekilde konuş sakince hayallerinden bahset yeni evin uygunsuzluğundan bahset birde kv evinde 10 yılda otursanız eninde sonunda çıkacaksınız o evden hiç olmazsa kendi evimize yatırım yapalım çocuklarımız için bir dikili taşımız olsun de. kocan gönülsüz olarakda kabul etse sen bu fırsatı kaçırma kendi evinize geçtiğinizde kocan belki bir iki ay surat asar oda annesi doldurursa. sonra senin mutluluğunu gördükçe oda mutlu olur. sen çok akıllı bir kadınsın ev için çekeceğiniz kredinin altındanda kalkarsın. rabbim gönlüne göre versin canım inşallah emeğinin fedakarlıklarının karşılığını alırsın.

başka çocukları varken insan niye evi bi çocuğunun üstüne yapsın ki tamAm masraf etmiş ok ama o da kendi zevki ya da ihtiyacı için etmiş ev sahibi kim olursa olsun ister kv kp ister elin adamı fark etmez anlaşma yapmadiktan sonra oturdugun eve yaptığın masraf oturani bağlar. sözüm size değil yanlis anlasilmasin ama vu düşüncede olan çok kişi var. masraf ettim evi üstüme yapsın yok yaa

haklısınız işte ben de arkadaşıma ev almaları konusunda kaç kere söyledim ama kendi bilecekleri iş. borç ödemek istemiyorlarmış. eşi de işsiz kaldı iyice mahkum oldular kv evine.

Benim önceki konumu okur musunuz. Ben bu evi bize kirasız verdikleri için minnettarım. Bastan beri bize büyük bir iyilik yaptıklarının farkındayım.Fakat benim bu hiç begenmedigim evde olmamın tek sebebi peşinat biriktirmek idi. Ben işi her yönüyle düşünüyorum. 4 kardeş varken bizim buraya kök salmamiz doğru değil. Ben bir an önce biriksin şu para diye kendimi yırtarken eşimin ve kvnin biz buraya mecburuz tavrı beni mahvediyor.
Güzel kardeşim kira vermeden biriktirememissin,kira odeyerekmi biriktireceksin? Evler almis başını gidiyor,toplu para olmadan,sağdan soldan yardım almadan,kira oderken biriktirmeyle çok çok çok zor...Bunun kreş parası var bakıcısı var,çocukların büyüdükçe oluşacak okul masrafları var.Luksunden ,sosyal hayatından,gezme den tozmandan,tatilinden kisacaksin.Maaslariniz çok süper olmayacaksa,en güzel zamanlarinizi sikisiklikla stresle ince hesaplarla gecireceksiniz.
Yerinde olsam geçerim yeni yapılan eve mis gibi,oturacağım kadar otururum.Ele kira vereceğim parayı hem biriktirir hem yer içerim.
Ama sen diyorsanki bu evde asla oturmak istemiyorum ne olursa olsun istemiyorum.
Çok düşünecek bir şey yok,çıkarsın kiraya olur biter,kimse seni zorla o evde oturtacak değil,milletin canına minnet.

Konu sahibi, ben sizi çok çok iyi anladıım.. Hiç de eşinize de üzülmeyin. Bir şeyleri sadece sizin istemenizle olmaz. Eşle birlikte, iş birliği yapmak gerektiğini düşünüyorum.. Senin fedakarlıkların tek taraflı olmuş.. Eşin, nasıl olsa kira ödemiyoruz diye har vurup, harman savurmuş..

Bence ev işini şu anda askıya alın.. Anladığım kadarıyla, ev için gerekli peşinatınız da yok.. 2 tane yavrunuz varmış.. Çocuklarınıza bireysel emeklilik başlatın.. En azından çocuklarınız için birikim hesabı olur.. Yahutta her ay çocuklarınız için, bütçeniz dahilinde döviz alın. Atıyorum 100 dolar atın her ay kenarınıza. Ama çocuklarınız için olsun..

Artık kendinizi de düşünmeye başlayın.. Bu dünya da her şey mal mülk değil.. Yaşamasını da bileceksin.. Tatil planları yap.. Sinemaya, tiyatroya git.. İstediğin kıyafetleri al... Seni ne mutlu ediyorsa, bütçen dahilin de onları yapmaya çalış.. Eşin ve kayınvaliden de, o evde otur diyorsa otur... Bu kadar da ince düşünme.. Ama sen çocukların ve kendin için, birikimini yap.. Hayatını da yaşa.. Bu günler bir daha gelmez.. Eşini de kendini de huzursuz etme..

Evet ilk mesajinizda oyleydi ama sonraki hicbir mesajini bunu ima bile etmemis. Diger konunuzu okudum asra var araba var birikmis para var eee daha ne istiyorsunuz anlamadim ki...bence oturup esinizle konusun bi orta nokta bulun anladigim kadariyla siz cimrisiniz o savurgan "tutumlulukta" bulusun o zaman sorun cozulur gibi gorunuyor

Her mesajda ayrı ayrı kvnin ne kadar haklı olduğunu vurgulamam gerekmiyor diye düşünüyorum. Cimi olduğumu asla kabul etmiyorum. Evlenene kadar arkadaşlarla bir yerlere gidilecekse ben hep arabamla götürdüm, her zaman gittiğimiz yerde hesapları ben öderdim, yeri geldi alışverişe gidip maaşımı iki günde bitirdim. 45 çift ayakkabı ile bu eve taşındım.evlenince zevklerimi erteleyip tümden feraha çıkarız diye düşündüm.Ne kadar aptalca bir fikir olduğunu şuan anlıyorum.

Bende çok sinir olurum gereksiz giden paraya ama sizin 30 bin için kadın 200 bin kardan olamaz. Sizde yaptığınız masrafi fazlasıyla geri çıkarıp öyle kendi evinize gecersiniz(ki aslında zaten şimdiye kadar çıkmış ama eşiniz maalesef bence altta kalmamak için sağa sola hediyeler saçmis). Başka çözümü yok mi kv evi değerlendirmenin bedelini sizin 2 yıllık kiranizi karşılayarak ödeyecek değil sonuçta. Dua edin kalbini ferahlasin hırs yapmadan başa geleni çekin 2 yıl sonra yepyeni eve geçmek belki şartlar degisirse kendi evinize direk geçmek var hayat bu. İnşaallah hersey aileniz için en iyisi olur para konusu ben en büyük imtihanım maalesef sizi ondan çoook iyi anlıyorum ama işte. ..

İşte ben de onu söylüyorum. Benim göbeğim bu evle mi kesildi.Güya kira vermiyoruz. Ama ev almaya para biriktirmeye deli gibi çabalarken hoop masraf.evim olsun istiyorum, evim olsun istiyorum. Kvnin evine tekrar taşınacağım diye masraf yapmak istemiyorum.
evin olsun istiyorsan bulunduğun yer ist.değil sanırım uygun evler vardır birikmişinde varsa kredi çekip ev alabilirsin ,sonuçta kv nin evi yine ilerde senin olmucak
30 bin masrafı açıkladım.Ben kendi evimiz olsun istiyorum. Ama biz kv evine sürekli para gömuyoruz. Beni bitiren zaten bu.
iyi de sana evimize para gömün diyenmi oldu ,oturduğun eve kendin tadilat yapıyorsun yapmasaydın o zaman ,illa ev diyosan taşıncağın eve masraf yapmassın olanlarla idare et , bu zamana kadar oturmuşşun kimse senden bir şey beklememiş ama sen bekliyorsun

İşte ben de onu söylüyorum. Benim göbeğim bu evle mi kesildi.Güya kira vermiyoruz. Ama ev almaya para biriktirmeye deli gibi çabalarken hoop masraf.evim olsun istiyorum, evim olsun istiyorum. Kvnin evine tekrar taşınacağım diye masraf yapmak istemiyorum.
Tekrar kv evine taşınmayın kirada kalın o zaman,ama bu seferde para biriktiremem diye istemiyosunuz sanırım,sizinki hem pastam dursun,hem karnım doysun hesabı..

Bakın şöyle yapabilirsiniz.
Şimdi siz 30 bin masraf yapmışsınız bunu kv den tahsil edin. O da sizden 2yıllık kirayı tahsil etsin. Bakalım kim zararlı çıkacak.

Bakın şöyle yapabilirsiniz.
Şimdi siz 30 bin masraf yapmışsınız bunu kv den tahsil edin. O da sizden 2yıllık kirayı tahsil etsin. Bakalım kim zararlı çıkacak.

Benim ilk konumu ve 30 sayfayı okumadan yorum yapıyorsunuz. Bu sekilde yorum yapan herkese teker teker açıklama yaptım. Ama inanın 30.sayfada bunu yapmaya devam etmeyeceğim. Kusuruma bakmayın, bakarsanız da kırılmam.

Tekrar kv evine taşınmayın kirada kalın o zaman,ama bu seferde para biriktiremem diye istemiyosunuz sanırım,sizinki hem pastam dursun,hem karnım doysun hesabı..

Ben para biriktirme olayindan geçtim artık. İnanın istemiyorum. İlk konumu ve 30 sayfalık tekrar tekrar yaptığım açıklamaları okursaniz anlayacağınıza inanıyorum. Zira bu ev benim için hiçbir zaman pasta olmadı.

iyi de sana evimize para gömün diyenmi oldu ,oturduğun eve kendin tadilat yapıyorsun yapmasaydın o zaman ,illa ev diyosan taşıncağın eve masraf yapmassın olanlarla idare et , bu zamana kadar oturmuşşun kimse senden bir şey beklememiş ama sen bekliyorsun

Ben ne bekliyormuşum acaba?? Kv mutfak dolaplarını sökmüş, vestiyeri sökmüş yaptırmasam öyle otursam tuhaf olur diye düşünmüstum.:-)

Elbette herkesin evi yok.Fakat benim bu evde oturmam benim psikolojimi inanın alt üst etti.Sırf burada kira vermeden oturacağım için, bana sormadan göstermeden alıp eve doldurdukları eşyaları kabul etmek zorunda kaldım. Bazıları da kendilerinin eskileriydi.İnanın bu tavır tüm aile bize çok çağ dışı ve ağır geldi. Ben bu evi benimseyemedim uzun süre. Sırf bir evimiz olur motivasyonuyla bana yapılan her dayatmayı sineye çektim.
32 yaşındayım ama hala bir tarafım çocuk kaldı .Siz bunlara belki gülersiniz. Gizliden koltuk, perde, ayna modeli fotoğrafları biriktirdim. Ben birgün gelin evi döşeyeceğim diye.
6 sene önceye gitsem.Herşey farklı olurdu. Gidip içime sinecek bir kira bulurdum. Eşyaları alıp koysalar bile kibarca reddedip, bu böyle olmaz diyebilirdim. Hiç evimizin olmayacağını baştan kabul ederdim. Şimdi burada bazıları konu açıyor ya bana altın az aldılar, evleri var oturtmadılar, düğün masrafını üstlenmediler. Bu evde neden bız oturmuyoruz düşüncesi aklıma bile gelmezdi.
Eşyaları sizden habersiz almaları size tüm aile ağır geldi ya,sizin aileniz bu değil mi,hani sizi itip kakan,tekrarlamak istemediğim eziyetlerle içinde büyüdüğünüz aile...Bu aileye ağır gelen bu öyle mi?Keşke karşıkilerin neyi nasıl yapmaları gerektiğine odaklanacakları yerde çocuklarını sevgiyle büyütmeye odaklansalardı...Eviniz eşyanız bugün olmaz yarın olur,ama onların boş bıraktığı,sevgi, guven, özsaygı,bunların yeri nasıl dolacak?
Konu sahibi,sana tavsiyem,içine girdiğin ailenin kıymetini bil,ailenin dolduruşuna gelme..Bence hedef saptırılıyor burada.Elinden bir şey gelmeyen,kendini koruyamayan küçük bir kız çocuğuyken sana sahip çıkmayan aile,eşin ve kayınvalidenin aldığı eşyaları hakaret kabul edecek,bu onlara ağır gelecek..Senin yerinde olsam ne yapardım biliyormusun,kurduğum aileme 4 elle sarılır,o kvye de saygımı eksik etmezdim.Aynı evde yaşanmaz evet,ama yinede sizi davet etmiş,ailen dışlarken o bağrına basmış.Lütfen bunu gör ve hergece ya ailene dönmek zorunda kalırsan bir gün neler yaşayacaklarını düşün,ve Allaha şükret başını huzurla koyduğun yastık için...

Back
X