hamileleiğimin son ayı artık hakkaten salmış durumdayım kendimi hiç bir etek olmuyor sadece hamilelik ki evde rahat edemem ve lastikli etekler vardır ya basması en rahatıdır hamişlikte ev içiD onu giyerdim o bile sıkardı karnımı..haliyle paspal duruyorsunuz tabi halsizlik de üstüne eklenince.para da yok o zaman kıyamıyorum zaten hamilelikte normal kıyafet alamazsınız ki çünkü olmuyacaktır!gel de anlat adama!ne dese iyi?!!"çingene gibi giyiniyormuşum"yaw gecelik iç çamaşırı bile olmuyor bi kere giydim çok gülmüştü tüm romantiklik söndü üstüne üstün grurum kırılmıştı..yolun ortasında demişti çingene kelimesini..sen misin diyen yolda ağlayan gözlerimi sildim doğuma 5 gün vardı..para azken girdim bi iç çamaşırı satan mağzaya bekle dışarda dedim gittim en pahalısından bir kıyafet aldım doğumdan sonra uyabilecek düşüncesiyle...sırf öyle dedi diye..senin kıyafetini mi beğenmiyor acımayacaksın alacaksın tabi kesyi aşmamak kaydıyla sonra yine sen çekeceksin..
kesinlikle katılıyorum ayrıca çocuk eğitimde şöle bişeyden yanayım altı temiz karnı tok hasta değil ağlıyor hemen yanına koşmak çook yanlış 1 aylık da olsa bunu alışkanlık haline getirip her ilgi beklediğinde her canı sıkıldığında mızmızlanıp ağlayan bi çocuk oluyor ilerde biliyorum çok zor ama her ağladığında koşup çocuğun yanına gitmek doğru değil .. günde 1 saatcik olsun inasanın kendine zaman ayırması zor değil bence ...
sana kısaca bebek öncesive bebek sonrası dönemi anlatmak istiyorum ,
doğmadan önce her şeye ama her şey için bol zamanım vardı kendim için,evim için,eşim için, gezmek için vs...
bebek doğdu sarılık oldu yok göbegi düşsüb kırkı çıksın ayy emeklesin yürüsün
gece uyku yok salla babam salla beşiğiii,,,
aglar aglar hasta olur karnı mı aç,kakasınımı yapamaz,
neden uyumuyor neden uyutmuyor
çamasır yıkarsın toplamak ayrı katlamak bulaşık yemek
haaa cok geniş bi sülaleyiz,seyri çok sever akrabalarımız sagolsunlar
misafir hiç eksik olmaz yemek yapmaya çalış
oy oyyyy :)) evladımm herseye deger,,
ama cok fena bi bebeklik dönemi geçirdiuyumadı uyutmadıı
hep sandalye üstlerinde hep park istiyo,prizler bıçaklar nerde ne kadar zararlı şey varsa onlarla
tuvalet diğer arkadsın dediği gibi 5 saatte bir anca gidebiliodum,
şimdi 3 yasında sagolsun,,
inşallah.. ama size kendimden bir örnek vereyim.. benim bebeğim 9 ay gaz sancısı çekti.. hani ilk aylar 18 saat uyur derler ya, gülüyorum şimdi.. sürekli yapışık bir şekilde 9 ay gezdik oğluşumla.. o yüzden bırakın zaman ayırmayı, duş için ya eşimin gelmesini veya annemi beklerdim.. O yüzden çoooook zor olabiliyor, bebek topiclerinden de anlaşıldığı gibi.. ama umarrım sizin ki zor olmaz yerimseniben
bebek varken mi, çok hayalperestsin canım yakaydirigubbakcemile3
o esnada 38 kere meme isteyecek yaygarayı basacak bebiş:roflol:
ha olabilir tabi,makyaj sevmiyor olabilirsiniz,ben mesela silmem eve gelir gelmez yatarken çıkarırım...
o dediğinizde haklısınız hergün evde bihter ziyagil modunda gezilmez tabi,ben hani işte evlendim çocuk doğurdum ,ben anneyim vs vs diyip saldım çayıra mevlam kayra modunda olanları dedim...nasıl ki full makyaj,sürekli mini etek bilmem ne giyenler abes oluyorsa o kendini koyverenlerde abes oluyor bence....düşünsene evde sürekli altı kaval üstü şişhane giyinmiş,saç baş dağınık,kaşlar uzamış bir tip,söyleyincede benim çocuğum var ona bakıyorum gibi bir bahane....lmaz:
kesinlikle katılıyorum ayrıca çocuk eğitimde şöle bişeyden yanayım altı temiz karnı tok hasta değil ağlıyor hemen yanına koşmak çook yanlış 1 aylık da olsa bunu alışkanlık haline getirip her ilgi beklediğinde her canı sıkıldığında mızmızlanıp ağlayan bi çocuk oluyor ilerde biliyorum çok zor ama her ağladığında koşup çocuğun yanına gitmek doğru değil .. günde 1 saatcik olsun inasanın kendine zaman ayırması zor değil bence ...
katılmıyorum. tabiki katıla katıla ağlarsa oturup beklemek yanlış ama ıhh diyincede yanına koşmak da yanlış çünkü çocuklar böle böle alışıyor ve ağlamayı anne babaya karşı bi silah haline getiriyor istediği olmayınca basıyor çığlığı..
hamileleiğimin son ayı artık hakkaten salmış durumdayım kendimi hiç bir etek olmuyor sadece hamilelik ki evde rahat edemem ve lastikli etekler vardır ya basması en rahatıdır hamişlikte ev içiD onu giyerdim o bile sıkardı karnımı..haliyle paspal duruyorsunuz tabi halsizlik de üstüne eklenince.para da yok o zaman kıyamıyorum zaten hamilelikte normal kıyafet alamazsınız ki çünkü olmuyacaktır!gel de anlat adama!ne dese iyi?!!"çingene gibi giyiniyormuşum"yaw gecelik iç çamaşırı bile olmuyor bi kere giydim çok gülmüştü tüm romantiklik söndü üstüne üstün grurum kırılmıştı..yolun ortasında demişti çingene kelimesini..sen misin diyen yolda ağlayan gözlerimi sildim doğuma 5 gün vardı..para azken girdim bi iç çamaşırı satan mağzaya bekle dışarda dedim gittim en pahalısından bir kıyafet aldım doğumdan sonra uyabilecek düşüncesiyle...sırf öyle dedi diye..senin kıyafetini mi beğenmiyor acımayacaksın alacaksın tabi kesyi aşmamak kaydıyla sonra yine sen çekeceksin..
katılmıyorum. tabiki katıla katıla ağlarsa oturup beklemek yanlış ama ıhh diyincede yanına koşmak da yanlış çünkü çocuklar böle böle alışıyor ve ağlamayı anne babaya karşı bi silah haline getiriyor istediği olmayınca basıyor çığlığı..
işte bir örnek....
ya birde anlamadığım şey bu bebekler hiç durmadan ağlamıyor ya,ya da tam siz rimelinizi sürerken viyaklamıycak ya...veya viyaklasa bile 10 sn yahu rimel sürmek dudağına parlatıcı sürmek..ay ne biliyim abartıyonuz mu nesempatiksalakcinni
veya uyudunuz gece sabah kalktınız ev kıyafetinizi giyeceksiniz dimi,yani bunları yapmayada vakit buluyonuz herhalde,e işte o an saçma sapan kıyafetler giyeceğine güzel şık hafift seksi bişeyler giyilebilir....
öyle bi anlatıyosunuzki sanki bebek değil küçük canavar bakıyorsunuz...o anlatmaya göre aylarca bebek büyüyene kadar aynı kıyafetle gezmeniz lazım,sempatiksalakcinni
elefera ve bebekkafa, bebekleriniz doğsun lohusalığınız bitsin görüşelim bakayım haftada kaç kez makyaj yapıyosunuz, evdeyseniz tabii, yardım eden anne vs.. yoksa
zaten insan otomatikman ruj sürmüyo, çünkü sürekli bebeği öpüp koklama modunda oluyo, yani ona ruj değmesin diyesempatiksalakcinni
Bebek olunca erkek de bakacak ki kadına zaman kalsın.Saçına maske yap,duşa gir çık en az yarım saat gitti.Duştan çıkınca saçını kurut ,fön mön çekersen gitti 30dk daha.El-ayak bakımı,kremiydi cartu curtu gitti bir 40 dk daha.Bakayım ne olmuş ,yaklaşık olarak 2 saat,o da hızlı hareket edenler için.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 Erkekler baksın bebekleri,kadınlar da bakımını yapsın o zaman.Başka yolu yok.
canım bu benim hem kişisel fikrim hem uzmanların görüşleri bu yönde, zaten doğuncada dr acıktıkça emzir diyecek, evet bebek hiç mızmız etmemeli, hemen dibinde bitmelisin, bebeğini hiç ağlatmaman dileyiylekaydirigubbakcemile5
bebek sahibi olunca 3 günde toplam 10 saat uyuyabilirseniz öpün de başınıza koyun..
hele ilk aylar 2-3 saatte 1 beslenecekler,altları temizlencak,gazları çıkacak..öyle çabucak içemiyorlar..20 cc mamayı bile 15-20 dakka bilemedin yarım saatte içecekler..şekerleri düşmesin sarılık olmasınlar diye sık beslemek,pişik olmasınlar diye sık alt almak gerekiyor..vakit bulursanız her anınızı uykuya ayıracaksınız...
canım birsey diyyimmi sana
bende hamileyken senin gibi konuşuyordum
ben oğluma söyle yapıcam ,sunu sunu yapıcam..falan
ama doğdu ki,
hiç birsey benim istedigim ya da olmasını beklediğim gibi olmadı
bebek sen ne kadar söyle böyle yapacagım desen de,herseyi kendi kenfine göre düzenliyor
benden hamilelere söylemesiiiiii
çocuk aglarken rimel sürmeyi hiç düşünmemiştim ben ayrıca yaa :uhm: :1no2:
özellikle ilk 3 ay bebek ağlatılmaz.
ııhhla, ağlamak farklı tabii ki
canım birsey diyyimmi sana
bende hamileyken senin gibi konuşuyordum
ben oğluma söyle yapıcam ,sunu sunu yapıcam..falan
ama doğdu ki,
hiç birsey benim istedigim ya da olmasını beklediğim gibi olmadı
bebek sen ne kadar söyle böyle yapacagım desen de,herseyi kendi kenfine göre düzenliyor
benden hamilelere söylemesiiiiii
çocuk aglarken rimel sürmeyi hiç düşünmemiştim ben ayrıca yaa :uhm: :1no2:
canım bu benim hem kişisel fikrim hem uzmanların görüşleri bu yönde, zaten doğuncada dr acıktıkça emzir diyecek, evet bebek hiç mızmız etmemeli, hemen dibinde bitmelisin, bebeğini hiç ağlatmaman dileyiylekaydirigubbakcemile5
ahh lirik güzel dediğin gibi baksalar
eşim genelde çocuk aglıyoo ilgilen çocukla hayatımmm der o kadar:)
ee adam da calışıyo mecbur ha ilgilenme
gercekten cocuk herseyi degiştiriyo a.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?