phi1618 hayırlısıyla bi doğur canım, doğumdan sonra bu sözlerini hatırlatacagım sana
kaç tanesini gerçeklestirebiliyorsun ?
diye soracagım
unutma beni olur mu:))
bebeğim aglardı ben üzülürdüm üzülürdüm oooo daha ne diyim yaşa da gör valla insan evladı için kendinden geçiyor ben bunu bilirim bunu söylerim.
Sımdı bırsey dıyecegım,
belkı kızanlar olacak.
Burada 'sunu yapıyorum, bunu yapıyorum, kendıme bakım yapamıyorum' dıyen bayanlar cogunlukta.
Su an pc basında durmak yerıne, bakım yapsanız?
Bellıkı bebıslerınız uyuyor, fırsatı degerlendırın.
Sımdı bırsey dıyecegım,
belkı kızanlar olacak.
Burada 'sunu yapıyorum, bunu yapıyorum, kendıme bakım yapamıyorum' dıyen bayanlar cogunlukta.
Su an pc basında durmak yerıne, bakım yapsanız?
Bellıkı bebıslerınız uyuyor, fırsatı degerlendırın.
ağlarken rimel sürün demedim ben ama bu konuda kararlıyım yani bunu herşeyden önce onun sağlıklı bi birey olması için yapmalıyım. tv kalkacak diye karar aldık eşimle bebek doğunca ama 1 hafta sonra tv kalkıyor evden yani bu gibi şeyler yapıcam edicem demekle olmuyor uygulamaya bi an önce geçmek lazım çocuğa tv izleme diyip oturup dizi izlemek ne kadarda saçma bi olay. ben şöle düşünüyorum çocuk bi hamurdur anne baba ona şekil verir ama dediğimi yap yaptığımı yapma diyerek değil ona model olarak ...
tabiki çok çok ağlar susmazsa o ayrı ama hiç bi sorun yokken ağlamaya başladığında en azından anında yanına gitmek yanlış biraz beklemek gerekir dediğim gibi çocuk doğduğu günden itibaren alışkanlıklarını oluşturmaya başlar ..
valla ben hayatımda çocukluktan beri 10 saat uyumadım 6 saat çok çok yeterli hadi 5 saat olsun 1 saatde bana kalsın...
ağlarken rimel sürün demedim ben ama bu konuda kararlıyım yani bunu herşeyden önce onun sağlıklı bi birey olması için yapmalıyım. tv kalkacak diye karar aldık eşimle bebek doğunca ama 1 hafta sonra tv kalkıyor evden yani bu gibi şeyler yapıcam edicem demekle olmuyor uygulamaya bi an önce geçmek lazım çocuğa tv izleme diyip oturup dizi izlemek ne kadarda saçma bi olay. ben şöle düşünüyorum çocuk bi hamurdur anne baba ona şekil verir ama dediğimi yap yaptığımı yapma diyerek değil ona model olarak ...
tabiki çok çok ağlar susmazsa o ayrı ama hiç bi sorun yokken ağlamaya başladığında en azından anında yanına gitmek yanlış biraz beklemek gerekir dediğim gibi çocuk doğduğu günden itibaren alışkanlıklarını oluşturmaya başlar ..
çocuklar ilk 6ay aglarken aniden tükürüklerinden bogulabiliyoda bunuda dip not ekleyin aglama modlarınıza egerki ayrı odadasınız ve bebek aglıyo ama siz yine beni yanına istiyo aman diyip gitmezsiniz bebeginizde dönmüş yüzü koyun nefes alamadıgındanda alıyor yada oyuncagını boynuna dolamış aglıyoda olabilir bunlarıda unutmayın buarada tvsiz bir çocuk nereye kadar büyütülebilir dünyadan bihabersiz bilemiyorum biyerde yok ettiniz misafirliktedemi kapattırcaksınız tvyi yada sokakta cafelerdedemi??
Bütün gün temizlik,yemek,çamaşır,ütü,alışveriş,çocuğu okula götür getir,çocuğu uyutmuşum,yapayalnızım,kalkıp ne bakımı yapacakmışım ki???
Siz de çocuklu kadınları bakımsız,dağınık ,pasaklı falan sandınız herhalde??
Gece gece makyaj mı yapacağım,fön mü çekeceğim?Bakımlı olmaktan anladığınız bu mu?
Benim için önemli olan,temiz olmak,güzel kokmak,derli toplu olmak...
Zaten bu saate en uygun halimle kocamı bekliyorum,o kadar da değil yani
işte bir örnek....
ya birde anlamadığım şey bu bebekler hiç durmadan ağlamıyor ya,ya da tam siz rimelinizi sürerken viyaklamıycak ya...veya viyaklasa bile 10 sn yahu rimel sürmek dudağına parlatıcı sürmek..ay ne biliyim abartıyonuz mu nesempatiksalakcinni
veya uyudunuz gece sabah kalktınız ev kıyafetinizi giyeceksiniz dimi,yani bunları yapmayada vakit buluyonuz herhalde,e işte o an saçma sapan kıyafetler giyeceğine güzel şık hafift seksi bişeyler giyilebilir....
öyle bi anlatıyosunuzki sanki bebek değil küçük canavar bakıyorsunuz...o anlatmaya göre aylarca bebek büyüyene kadar aynı kıyafetle gezmeniz lazım,sempatiksalakcinni
ben kişisel bakıma önem veren,süslenmeyi seven biriyim normalde..süslenmeyi vs severim..Ama inanki o kararlar sandığın gibi doğum sonrası uygulamaya geçilemiyor canım...Kucağa alıştırmayın dönemleri eskilerde kaldı..Şimdi uzmanlar kucağa alınan bebeklerin okul hayatında daha başarılı ve özgüven sahibi olduklarını söylüyorlar..o hiç bir neden yokken ağlama durumları çoook sonra...ilk aylar ağladığında ya açtır,ya çişini kakası yapmıştır ya gazı vardır ya da ateşi çıkmıştır vs ...zaten emzirirken ,mama verirken gazını çıkartırken mecbur kucağa alacaksın..Kucağa almadan yapılamıyor bu işlemler..:)
o uykusuzluğa yorgunluk,bitkinlik vs de eklenince evdeki hesabın çarşıya uymadığını göreceksin..ama şimdi anlaman zor..bebek doğduktan sonra ki memeden inmeyen bebek olursa daha da zor...
[/B]
Bütün gün temizlik,yemek,çamaşır,ütü,alışveriş,çocuğu okula götür getir,çocuğu uyutmuşum,yapayalnızım,kalkıp ne bakımı yapacakmışım ki???
Gece gece makyaj mı yapacağım,fön mü çekeceğim?Bakımlı olmaktan anladığınız bu mu?
şöle bi çözüm olabilir bu konuda o ağlarken kalkıp giderim ama ona görünmeden izlerim onu 2-3 dk da olsa ... kötü bi durum olursa da müdahale edebilirim.. dünyadan haber almak için tv şart değil gazate var kitap var internet var.. şimdi diyeceksiniz internet zararlı değilmi. internetin kontrolü daha kolay. ama reklamlarda çizgi filmlerde bile şiddet içerikli şeyler yayınlayan tv çok da gerekli değil... okula başlayana kadar tv olmayacak hayatımızda kararımız bu.
buarada o makyajla bebeginize asla sarılamazsınız içinde binbir tane kimyasalk var bebeginiz anında alerji olurr dikkat ediyosunuz madem herşeye bunlarada edersiniz umarıım
internetende dünya kadar reklam giriyo aniden ekrana artı radyasyonunu hesaba bile katmıyorum daha geniş bir araştırma yapın ozaman bence bebeginizin saglıgı içinmademki bukadar ince düşünceli bir annesi olcak ozaman bunlarıda dikkate alır die düşünüyorum evden kesebildiniz ama arkadaşlarının evine gidicek yine tanışcak onunla tvyle bunuda göz ardı etmemelisinz ve çocukla okadarçok konuşmalısınızki 1yaşa kadar hafızasında 150.000kelimeyi ezberliyebiliyor erken konuşması için buda güzel bir adım olurr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?