Kocamin yalan soyleyip soylemedigini nasil anlarim?

Gunay94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2023
35
5
1
30
Merhaba uzun da olsa okuyun lutfen. Benim esim o kadar cok yalan konusdu ki artik guvenim yok. Artik sanki hastalik hali gibi. Defalarca soz verdi, yemin etti yine ayni. Ramazanda Kadir gecesinde dedimki gel tovbe et bir daha yalan soyleme. Tamam dedi ve tovbe etti. O gunden yalan gormedim ama 1 hafta once dediki bir is var insaat isi 15 gunde bir parayi aliyorsun. Neyse bu o işe sabah gidib aksam geliyor 1 haftadir. Eşim önceden oto yikamada calisiyordu. Bana dün bir çüphe geldi ve oto yikamaya gittim ki esim orada. Sinirden delirdim "nasıl yalan söylersin, tövbe boxarsın" falan. Yeminler etti ki ordaki işimden bayram olduğu için gunun yarisindan gonderdiler bende buraya geldim 3-5 para kazanayim diye. Dedimki gece yanimda ara o işe birlikte gittigin adami iş hakkında birşeyler sor ben duyayim. Aksam geldi aradi o ise gittigi adami sordu ki yarin butun gun mu is olacak yoksa bugünkü gibi yarım günmü olacak? Oda ordan dediki 100% bütün gün iş olacak. Yani ben duyayim diye öyle sordu eşim. Bugun de dedimki gittigin is yerini telefonla cek getir tamam dedi. Sabah cikti biraz geçti vana mesajla yazdiki o işte malzemeler alinacak diye bugun is yok. Yine kafamda suphe. Ben foto çek getir dedim diye mi yalan uyduruyor acaba? Aradim, kac kere soyledim yalan atiyorsun artik ama hep direniyor dogru dedigine. Inansam mi yoksa yalan mi sizce? Ortaya nasil koyabilirim yalan ya gercek oldugunu? Şüphe beynimi bitiriyor

Daha önce ne tür yalanlar söyledi de bu kadar şüpheci oldunuz? Yani, bilemiyorum yanınızda aramış adamı, duymuşsunuz ek olarak gittiğin yeri video çek demek... Ben uğraşmazdım bu kadar ama önceden de yalan konuşuyordu, güvenimi kırdı diyorsunuz, ciddi bir konu muydu öncekiler?

Bu arada sürekli yalan söyleyen biri tövbe edince düzelmez. O konuda da yalan söyler

Bazı insanlar yalancıdır bunu düzeltemezsiniz. Diğer yandan çok fazla soruyorsunuz diye de yalan söyleyip geçiştiriyor olabilir.

Güvenin olmadığı yerde evlilik biter sizi hep
şüpheyle yaşatma hakkı yok huylu huyundan vazgeçmez
Birde neden yala söyleme gereği duyuyor o vakitlerde napıyor ben buna takıldım

Evet cok yalanlar soyledi cokk. Yerli yersiz, hic bir sebep yokken bile yalan soyledi, buyuk hatalarini gizlemek icinde soyledi. Bunlarda aileden gelme yani ailesi de oyle hastalik sanki. Bakin ne hale getirdi ki yanimda konustu ama "acaba disarida birini ogretip de gelip yanimda mi konustu?" diye yine suphedeyim

Neden gittiği yerle yaptığı işle ilgili yalan söylüyor? Motivasyonu ne? İşe diye çıkıp gitmesini istemeyeceğiniz yerlere mi gidiyor mesela? Yoksa sadece yalan söylemiş olmak için mi söylüyor anlamadım o kısmı.

Sürekli yalan söylemek bir hastalıktır. Mesela oto yıkamada çalışıyorum dese ne olacak ki neden bu kadar küçük bir şey için yalan söylüyor?
Cunki oto yikamada para kazanamiyor bizde kirada kaliyoruz. Borclar da bir yandan ustumuzde zaten. Ben elinde duzgun işi olsun ki yetişe bilelim istiyorum. Ancak ben bile anlam veremiyorum yinede ki boyle bir iş yoksa neden var diyor yada neden desin?

Ben dusunuyorumki iş adiyla ciktigi gunlerde de oto yikamaya gitti belki de. Ben sadece onu 1 hafta hic izlemedim ama dun izledim sadece. Ondada oto yikamadan cikti. Anlam verwmiyorum eger yalan soyluyorsa neden yani? Bir sebeb olmali yalan icin

Güvenin olmadığı yerde evlilik biter sizi hep
şüpheyle yaşatma hakkı yok huylu huyundan vazgeçmez
Birde neden yala söyleme gereği duyuyor o vakitlerde napıyor ben buna takıldım
Bence o vakitlerde de oto yikamada oluyormus ama bana diger isteyim demis bilmiyorum. Ben bile anlamiyorum nedeni ne?

İşe gittiğini söylediği bir gün takip etme şansınız var mı? En azından bir kanıtınız olur, gönül rahatlığıyla sorgularsınız

Yok eşimde onceden var bu yalanlar. Ben serbest biraksam da soyledigi oldu yalanlar
Psikolojide "patolojik yalancılık" diye bir şey var. Onun gibi sanırım.
Allah kolaylık versin idare etmesi çok zor. Sordunuz mu niye yalan söylüyorsun diye

İşe gittiğini söylediği bir gün takip etme şansınız var mı? En azından bir kanıtınız olur, gönül rahatlığıyla sorgularsınız
Hayir maalesef cunki o dedigi iş şehir dışında. Zaten bu yuzden gittigi yerin fotograflarini istedim sabah ondan

Psikolojide "patolojik yalancılık" diye bir şey var. Onun gibi sanırım.
Allah kolaylık versin idare etmesi çok zor. Sordunuz mu niye yalan söylüyorsun diye
O kadar sordum inanin. Cogu zaman bana yonlendirdi guya benden korkuyormus kavga falan olmasin diye ama oyle degil. Cunki kac kez sirf benim kimadigimi gorsun diye buyuk hatalarinda bile sustum ve dedim ki "bak normalda ben buna kiziyordum ama sen durustce soyledigin icin kizmiyorum". Ondan sonra belki yalanlarini bitirir dusundum ama sonra yine yalanlar cikti

Çok mu üstüne gidiyorsunuz maddi açıdan, borçlar yüzünden? Gerçekten artık tartışmaktan yorulduğu, sıkıldığı için veya maddi açıdan kendini yetersiz hissettiği için yalan söylüyor olabilir.
Siz çalışıyor musunuz mesela? Tek kişi ev geçindirmek hele ki kirada varsa çok zor.

Swarm diye bi uygulama var. Ayni hesap olacak şekilde ikinizin telefonuna da yukleyin ve ayarlardan konumu kullanimdayken degil sürekli olacak sekilde açın. Nereye gittiyse çıkıyor.

Ama şunu soyleyeyim boyle yalan soyleyen biriyle yasamak cok zor ve yıpratıcı . Ömrünüzü boyle supheyle geçirmek istiyor musunuz ? Baska kotu huyları var mi? Çocuk var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…