kocamla bitmeyen kavgalarımız ve arada kalan cocugum

Nasıl büyütülecek sorun görmüyorsunuz bir insanın gururunun kırılması rencide edilmesi, insanların yanında aşağılanması normal birşeymi sizce.Yuva yıkamaya değmez ne ala dil yarası tokattanda ağırdır,içki kumar kadar yıkar insanı. kadın hem çalışsın hem çocukla evle ilgilensin birde adamın hakaretlerine maruz kalsın, birde ailesine hakaret oldu canım bir evlat ne emekle büyüyor anne baba kızımız hakaret görsün diyemi büyütüyor. Birde başı sıkışan karşı tarafın ailesini kötüler ego tatmini. Saygı duydum walla konu sahibine bu durumdan çocuğunu korumaya çalışıyor, Ne yani dünyanın merkezimi sanıyor kendini Herkesin bir sınırı vardır, saygı belki sevgiden dahada önemlidir, bence çok güzel bir ders vermenin zamanı geçmiş bile.

siz haklisiniz ama neye göre kime göre
bakin bu adamin yaptiklarini mesela söyle diyelim
x ve z ayni hatalari yapiyor kiziyor küfrediyor dayak hakaret vs
x zaten bes para etmez cok fena bir insan
ama z bu özünde iyi bir insan ve temiz -aslinda istemiyor öyle olmasini
ama yapamiyor birseylere ihtiyaci var ..
bunun ayrimi yapilmali
pislik her zaman pisliktir ama her pislik görünen aslinda pislikd egildir
bunun ayrimina konu sahibi varabilir sadece

Aslinda büyültülecek pek büyük birsey yok bence hal edilir seyler bunlar.
Ama okurken kendimi buldum biraz sanki,
benimde esim cok iyidir ama zaman zaman cok fevri davranir, yani mesela ayakdadir gelirken sunu getirirmisin derim, hemen yok kendin kalkamiyormusun yok su yok bu saymaya baslar.
Gerci cogu zaman kendi sorar sunu getireyimmi bu iscenmi etcenmi.
Veya hic olmicak seyden bazen öyle bir kavga büyüyorki resmen birbirimize giriyoruz ben de sakin biri degilim, haksiz yere de bagirdimi yada söylendimi tammam bende
ipler kopuyor.
Artik bende sayiyorum bu sefer insancok yüz göz oluyor.

Zaman zaman cok iyi gidiyor , zaman zaman da böyle tantanali :(

arkadaslar az cok yazdıklarımdan nasıl dusunce yapısına sahip oldugumu anladınız
umarım kendimi ifade edebiliyorumdur
sorunları buyutup uzatıp huzursuzluk cıkarma , depresyonun dibine vurma luksum zaten yok
dedğim gibi evde 3,5 yasında uzerine titremem gereke, dogru yetismirmem ve ornek olmam gereken bir evladım var
evladım olmasaydı lanet olsun derdim anlasmalı olarak tek celsede bosanırdım
ama su anda bir cenderedeyimtutarsız davransıları olan bir erkekle uzlasmaya calısıyorum

bunun ayrimi yapilmali
iste ben de bu ihtimal icin cabalıyorum, aslında ozunde iyi bir insan oldugu dusuncesini tasımak istiyorum

Cok büyüksorun olmasada,uzlasamadiginiz bir problem var,bu yüzden bencebir aile terapistine gidin.
Onu iknaetmeye calisin.

bunun ayrimi yapilmali

Karşı taraf zarar görüyormu üzülüyormu bu durumdan x de z kadar hatalıdır. Dışarda iyi eve kötü zaten böyle tiplerede sinir olurum önce evinde huzurlu neşeli mulu olcaksınki o enerji zaten dışarıya yansır Kusura bakmayın ben pisliği derecelendiremiycem pislik her zaman pisliktir. Bir insanı boğarak öldürmüşsün ha tabancayla, tabancayla öldüren boğandan dahamı az hatalı sonuçta 2 side cinayet değilmi? Konumuza dönersek konu sahibi zaten bu durumdan bunalmış ve karar verememişki soruyor, ne diyelim yani eşiniz aslında orta dereceli pislik konuyu abartmayınmı diyelim:)))

Son düzenleme:
genelde cok kontrollu, kımseyle fazla tartısmaya girmez
daha dogurus soyle anlatayım trafıkte falan kimseyle takısmaz, cunku psikopatlarla dolu oldugunu bilir
ama su anda yoneticilik yapıyor mesela, orda tatlı sert göturuyor
dediğim gibi cevresine cok iyi genel olarak
babası da aynı zaten cevresi cok sever aama ev cehennem

evlilik yıldonumunu unutur sallamam dogum gunu unutur sallamam, aslında rahat bir es oldugumu dusunuyorum
sureklı dırdır yapmadıgımı
tabii herkesin kafasına su soru isaretleri olabilir bu kadın biseyler yapıyo ki adam cıldırıyor

Alla alla sıkıntı nerde acaba? Frekanslarınızın buluşması için eşinin beklentileri neymiş tatlım?
Anladığım kadarıyla ikiniz de sorumluluk sahibi, kişiliği oturmuş, bilinçli insanlarsınız.
Küçük bir çatlak nedeniyle gemi terkedilmez canım. O çatlağın keşfi ve tamiri için uzman yardımı alın.
Dilerim en kısa damanda aile birliği içinde huzuru yakalarsınız.

Karşı taraf zarar görüyormu üzülüyormu bu durumdan x de z kadar hatalıdır. Dışarda iyi eve kötü zaten böyle tiplerede sinir olurum önce evinde huzurlu neşeli mulu olcaksınki o enerji zaten dışarıya yansır Kusura bakmayın ben pisliği derecelendiremiycem pislik her zaman pisliktir. Bir insanı boğarak öldürmüşsün ha tabancayla, tabancayla öldüren boğandan dahamı az hatalı sonuçta 2 side cinayet değilmi? Konumuza dönersek konu sahibi zaten bu durumdan bunalmış ve karar verememişki soruyor, ne diyelim yani eşiniz aslında orta dereceli pislik konuyu abartmayınmı diyelim:)))

sırf esim yuzunden pskoloji okumak istiyorum inanın,
enteresan zor bir insan, bi de kadınları anlaması zor derler
cok ilginc mesela , yeni tanıstırdıgı arkadaslarıyla konusuyorum, hep sendenn bahsediyor iki lafın biri sen, seni cok merak ediyorduk diyolar
bu ne perhız bu ne lahana tursusu
evden 3 gün gidiyor diyorum ya, surekli arıyor sizi cok ozledim diyor
ama ben ozlesem de bazen cok hzurlu oldugumu hissediyorum, rahatlyorum, gelceği zaman stres oluyorum cocuk yine etkilenecek diye
ona kalsa oglum hicbiseyin farkında değil
ama gecenlerde iki yasında bir cocugu olan arkadasımıza yanında olumsuz konusmayın etkilenir falan diyor
coz bakalım bu adamı

sizinde bazan pislikmisssiniz gibi ( karsi tarafin algilamasi)
davrandiginiz olmadi mi hic? bu sizi gercekten pislik mi yapar yoksa an icin mi?
insan ayni yastiga bas koydugundan ne zaman vazgececegini iyi bilmeli
bir isik varsa eger o isik aydinlatir heryeri

Alla alla sıkıntı nerde acaba? Frekanslarınızın buluşması için eşinin beklentileri neymiş tatlım?
Anladığım kadarıyla ikiniz de sorumluluk sahibi, kişiliği oturmuş, bilinçli insanlarsınız.
Küçük bir çatlak nedeniyle gemi terkedilmez canım. O çatlağın keşfi ve tamiri için uzman yardımı alın.
Dilerim en kısa damanda aile birliği içinde huzuru yakalarsınız.
tesekkurler iyi temenniler icin canım
iste frekanslaı tutturamadık bir sekilde
keske o saygıyı hic kaybetmeseydik
o benden annesi gibi olmamı istiyor diye düsünüyorum
kadın surekli asagılanıyor ama gıkı cıkmıyor
bi de kocama asıgım demiyor mu
kayınvalidem sadece kızından destek goruyor ama esim bazen annesini sucluyor

kıızına kac kere zorla git babanı op sarıl dediğini biliyorum o da kendince ailesini bir arada tutmaya calısıyor
kayınpederim kendi kayınpederine de cok kotu mesela , kadın ona da ses cıkarmıyor
ama kadın ev hanımı gidecek yeri yok
esime bunu anlatamıyorum bak beni annenle aynı kefeye koyma diyorum

sizinde bazan pislikmisssiniz gibi ( karsi tarafin algilamasi)
davrandiginiz olmadi mi hic? bu sizi gercekten pislik mi yapar yoksa an icin mi?
insan ayni yastiga bas koydugundan ne zaman vazgececegini iyi bilmeli
bir isik varsa eger o isik aydinlatir heryeri

Olmadı çünkü bana yapılmasından hoşlanmadığım şeyi asla başkasına yapmam, aynı yastığa baş koyduğum adama canımı istese veririm ama isteyiş şekli önemlidir. Herşeye tahammül edebilirim ama gurumu kırdığı an ben vazgeçebilirim. Işık yokki aydınlatsın, davranışları tüm güzellikleri silip götürmüş arkasında takdir etcek yokken üzülcek, yanına gelince triplere gircek varken kıymet bilmek daha güzel değilmi yitirdikten sonra ne önemi var.

Konu sahibi arkadaşım karşınızdaki dengesizse inanın düzeltmek için psikoloji okumak bile yeterli olmaz.Bence siz gayet psikolojisi yerinde donanımlı birine benziyorsunuz,Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Sizin ne kadar kırıldığınızı eşiniz idrak edebilmeliki ya kendini düzeltecek ya sizi kaybedecek.

dediğim gibi kafamda planlar yapıyorum, su anda bulundugum sehirden uzaklasamam cunku mesleki anlamda tum emeklerim tehlikye girer ama bir kac ay sonra bu fırsatım olacak ve oglumla buradan uzaklasacagım
ama ailemin yanına gitmek istemiyorum cunku bu bana göre dogru bir adım eğil
ailelerin isin icine girmesi taraftarı değilim, cok duygusal tepkiler verebiliyorlar
burdan uzaklastıgım surece de ona dusunme fırsatı vermiş olacağımın kanaatindeyim, bizle devam etmek icin cabalayacak mı yoksa o da yolunumu cizecek
bilmiyorum sanırım boyle yapmak ücümüze de iyi gelecek

Olmadı çünkü bana yapılmasından hoşlanmadığım şeyi asla başkasına yapmam, aynı yastığa baş koyduğum adama canımı istese veririm ama isteyiş şekli önemlidir. Herşeye tahammül edebilirim ama gurumu kırdığı an ben vazgeçebilirim. Işık yokki aydınlatsın, davranışları tüm güzellikleri silip götürmüş arkasında takdir etcek yokken üzülcek, yanına gelince triplere gircek varken kıymet bilmek daha güzel değilmi yitirdikten sonra ne önemi var.

Konu sahibi arkadaşım karşınızdaki dengesizse inanın düzeltmek için psikoloji okumak bile yeterli olmaz.Bence siz gayet psikolojisi yerinde donanımlı birine benziyorsunuz,Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Sizin ne kadar kırıldığınızı eşiniz idrak edebilmeliki ya kendini düzeltecek ya sizi kaybedecek.

canım güzel düsüncelerin icin tesekkürler yukarıdaki mesajımı sana cevap olarak yazdım

arkadaslar az cok yazdıklarımdan nasıl dusunce yapısına sahip oldugumu anladınız
umarım kendimi ifade edebiliyorumdur
sorunları buyutup uzatıp huzursuzluk cıkarma , depresyonun dibine vurma luksum zaten yok
dedğim gibi evde 3,5 yasında uzerine titremem gereke, dogru yetismirmem ve ornek olmam gereken bir evladım var
evladım olmasaydı lanet olsun derdim anlasmalı olarak tek celsede bosanırdım
ama su anda bir cenderedeyimtutarsız davransıları olan bir erkekle uzlasmaya calısıyorum

Eğer gerçekten evladın için katlandığını düşünüyorsan eşine karşı hiç bir şey hissetmiyorsun demektir.
Ben böyle olduğuna inanmıyorum canım. Egomuz ve toplum baskısı, bize kaba davranan bir eşi sevebilme hakkı vermiyor.
Oysa o kabalıklarını ve incinmişliklerimizi bir şekilde telafi yöntemleri geliştirmiştir ve biz sevmeye devam ederiz.
Lakin bunu kendimize bile itiraf edemeyiz. Dikenleri canımızı yaksa da gülü sevmemizde bir sakınca yoktur.
Evlat hatırı için katlanılabilseydi, her anne bunu yapar, evlatlarını aile bütünlüğü içinde yaşatırdı.
Olumsuzluklara rağmen devam eden evliliklerin hemen hepsi eşlerin birbirinden vazgeçememesindendir.
Eşin senin için bittiği anda, çocuğun için ayrılığın çok daha iyi olacağını düşünürsün.
Yani eşler arasında sevgi ve menfaat bitmişse evlilik de bitmiş demektir.
Üzgünüm ve malesef çocukları koruma kalkanı olarak görmek hoşumuza gider.
Güzel kardeşim eşinizle birbirinizi seviyor ve aile birliğinizin devamını istiyorsunuz.
Hastalık belirtileri başladığına göre kronikleşmeden tedavi yoluna gideceksiniz.
Hatırlıyor musunuz, ailenizi kurarken ne heyecanlar yaşamış, ne emekler vermiştiniz.

Eğer gerçekten evladın için katlandığını düşünüyorsan eşine karşı hiç bir şey hissetmiyorsun demektir.
Ben böyle olduğuna inanmıyorum canım. Egomuz ve toplum baskısı, bize kaba davranan bir eşi sevebilme hakkı vermiyor.
Oysa o kabalıklarını ve incinmişliklerimizi bir şekilde telafi yöntemleri geliştirmiştir ve biz sevmeye devam ederiz.
Lakin bunu kendimize bile itiraf edemeyiz. Dikenleri canımızı yaksa da gülü sevmemizde bir sakınca yoktur.
Evlat hatırı için katlanılabilseydi, her anne bunu yapar, evlatlarını aile bütünlüğü içinde yaşatırdı.
Olumsuzluklara rağmen devam eden evliliklerin hemen hepsi eşlerin birbirinden vazgeçememesindendir.
Eşin senin için bittiği anda, çocuğun için ayrılığın çok daha iyi olacağını düşünürsün.
Yani eşler arasında sevgi ve menfaat bitmişse evlilik de bitmiş demektir.
Üzgünüm ve malesef çocukları koruma kalkanı olarak görmek hoşumuza gider.
Güzel kardeşim eşinizle birbirinizi seviyor ve aile birliğinizin devamını istiyorsunuz.
Hastalık belirtileri başladığına göre kronikleşmeden tedavi yoluna gideceksiniz.
Hatırlıyor musunuz, ailenizi kurarken ne heyecanlar yaşamış, ne emekler vermiştiniz.

sevgili kulitta esimi hic sevmiyorum demek tabii ki inkar olur ama evliliğimin devam etme sebebi sadece oglum cunku saygı olmadıgı surece sevgi anlamsız geliyor
deli gibi asık değilim ki gözum asktan baska birsey görmesin
gururumu ayaklar altına alıyorsam bu sevgiden değil tek sebep oglusum

ona duydugum sevgi evliliğime katlanmamı sağlayacak kadar guclu değil, ben zaten duygularımla değil mantıgımla hareket ederim genelde

Eveeet mesaj sayısı arttıkça az çok eşinle diyaloğun hakkında fikir sahibi olabiliyorum.
Tepkilerin hiç yabancı gelmedi desem nerden tanıdığımı anlarmısın canımcım?
Sonuç ne mi oldu? Aslında biz birbirimizden vazgeçemezken, çocukları kalkan yaptık yıllarca.
Her şeyi tükettik ve boşandık.

Evet arkadaslar eşimle ilgili konu acmak sonunda bana nasip oldu
Ben benim durumumdaki bayanlar acıkcaı var mı varsa evliliklerini düzeltmek icin neler yaptılar merak ediyorum
Evliliğimde bildiğim kadarıyla aldatma, alkol, kumar yok
Ama esimle bir türlü anlasamıyoruz, cocugumuz var ve ben cocugumun bu kavgalardan etkilendiğini görüyor ve cok uzuluyorum.
Esim hep beni cok sevdiğini iddia etse de ki artık inanmıyorum, bana karsı ani cıkıslar yapıyor hem de suya sabuna dokunmayacak sebeplerden. Ben cocukla ilgilenirken veya herhangi bir konuda birsey istesem mesela su getirir misin gibi ona bile itiraz ediyor. Bana sürekli adam değilsin, şerefsiz diye hştap ediyor, uyarıyorum bak yapma diyor sonra tekrarlıyor. İşte basına gelen bir sıkıntıda acısı benden cıkıyor, arkadaslarının yanında bile bu tavırlardan nasibi aldım. Aynı is yerindeyiz, bugun kotu bir haber aldı ve arkadasının yanında seni burda görmek istemiyorum konusmların beni rahatsız ediyor bana bir rahat ver yalnız kalıcam dedi, ben de kendimce ona destek olmaya calısıyorum, cok üzüldüm hele bir baskasının yanında olması
sen bensiz bisey yapamıyorsun, ben olmasam ne yaparsın demeler, aileme laf soylemeler, nnolur benimle bir sıkıntın varsa cocuk yattıktan soonra konusalım dememe rağmen asla hicbir konuda lafını sakınmaması
Hasta oldugumda sen de cok curuksun demesi, hep hastasın demesi
Cok zoruma gidiyor
Elimde iyi bir mesleğim var, ukalalık olmasın ama cok basarılıyım da, cocugum olmasa devam etmezdim, ama ah cocuk elimi kolumu baglıyor
Sizde de benim gbi sorunları olanlar var mı arkadaslar, ben napıyım bu adamla peki, önerilerinizi bekliyorum
ekonomık özgürlüğün var, yol yakından vaz geç bu adamdan.
belkı çocuk bıraz zorlanır ama, zamanla alışır.
savaşın ortasında büyüyüp babasını örnek almasından bin kat iyidir.

Back
X