- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.346
- 158
- 40
- Konu Sahibi 38meryem60
-
islamda tesettür yoktur a nasil geldi bu konu?! kadin fikir istiyor polemik degil. ama susan seytan olmamak adina ayetlerle tesettur vardir.
(Nur Suresi, 31),(Nur Suresi, 60) okumanızı araştırmanızı rica ederim.Ve daha birçok ayet ...
Ki bu konular sanırım yasak ....
Seni tutan tembellikBeni tutan caresizlik yokluk ve kimsesizlik
Konuyu saptırmayalım lütfenayetlerde bizim anladığımız anlamda tesettür anlatılmaz. susan şeytan olmak istemiyorsanız ülkedeki yolsuzlukları konuşabilirsiniz.
zaten suanda yokluk ve caresizlik cekmiyormusun bak en azından dayak yemeyeceksinBeni tutan caresizlik yokluk ve kimsesizlik
o ayetlerde baştan aşağı örtünme özellikle başı örtme belirtilmez.
Zaten bu konuyu daha öncede arastirmistim siz yazınca tekrar açtım okudum tefsirlerine baktım dövün diye bisey yok her alim kafasına gore açmış o kelimeyi kimi dövün demiş, kimisi cer cople rencide etmeden dövün demiş, çoğu da evden uzaklastirin diye açıklamış lütfen emin olmadiginiz şeyi buraya yazıp kafa karışıklığına sebep olmayın zira hicbir kulun başka kul üzerinde üstünlüğü yok bilmeyenler olabilir bazı egoist erkekler burayı okuyabilir yanlış şeylere sebep olmayin ben fetva kurumu degilim koca metinden bunu cekip cikarmayin merak ediyorsaniz fetva merkezini arayin. nisa suresi4/34 de geçer bu konu .. islami ulamalar da bunu açıklamıştır.Kurani kerimde var oldugu icin bazi erkekler bunu kendine hak sanar ama yanılır dediğim bu..
Konuyu saptırmayalım lütfen
Önce islamda başörtü yok dediniz
Şimdi siyasete yöneltiyorsunuz
Bu tarz konular hem yasak hemde polemik çıkarmaya çalışıyorsunuz, hiç lüzum yok
Acılarımız çok taze, şucu bucu diye bölünmeyi destekleyenler yeterince var
Ve şu an konu, konu sahibinin şiddet uygulayan eşi..
Nerden tutmak ve görmek isterseniz birşeyi onu o şekilde yorumlar ve anlarsınız
Zaten polemik yaratmak için belirtmedim sadece bakmanızı rica ettim.Teşekkürler...
Herkesin doğrusu farklı olabilirben doğruları anlatıyorum bu konular yanlış anlatıldığı için konu sahibi gibi kadınlar sorun yaşıyor bu adama da kim bilir ne hurafeler öğrettiler de karısına baskılara zorlamalara girmiş..
Yazik gunah ya, ekmegiyle oynamislar kadincagizinBizim binanın merdivenlerini silmeye bi abla geliyodu
2 de küçük çocuğu vardı, demek bırakaacak kimse olmuyo. Kapıda oyanrdı çocuklar annesi silene kadar
Çokta hanım bi kadındı
Sonra bizim binaya çakal bi aile taşındı
Nasıl ne ara yaptılar bilmiyorum ben işteyim pek görmem öyle şeyleri
O çakal aile kadının işini elinden aldı
Bi de ben sezeryan olmuştum, geldi su istedi
Bir kova su, evi karşı dairede ama cimrilikten onu bile benden istedi
Dedim ben ameliyatlıyım?
Hala diyo evinizde kimse olmuyo üst kattakilerde yok
Dedim sizin ev karşı daire değil mi? Kimse yoksa kendi evinden al, ameliyatlıyım deyince halden anlarsınız sandım, 1 kova su ile hacca mı gideceksiniz.
onlari konusmadigimi nereden biliyorsunuz? ofke patlamalarinizi kendinize saklayınız. polemik olmasin diye susuyorum koca konuda aa islamda tesettur yok diye cikip carpitiyorsunuz.. siz ulke yoksullugu dis politika vs konularında cok dertli oldugunuz icin susmadiginiz icin mi bdv de bu konunun icindesiniz?ayetlerde bizim anladığımız anlamda tesettür anlatılmaz. susan şeytan olmak istemiyorsanız ülkedeki yolsuzlukları konuşabilirsiniz.
onursuzlukla ne alaka. insanların belli bir gücü var. Sizin aynı koşullarda izleyeceğiniz yolla herkesinki aynı olmayabilir Kİ siz de doğru gördüğünüz yoldan yürüyemeyebilirsiniz. evdeki hesap çarşıya uymaz.Yahu guzel arkadasim sana ben merhamet etsem nolacak ne isine yarayacak sen kendine cocuklarina acimiyorsun ki mahkum etmissin kendini bu onursuzluga
Bilmediğiniz konuda buraya yorum yapmayın lütfen kuran da başını örtmek farzdır bu geçer onlarca ayette bilmiyorsaniz da söylemeyin bilmeyenlere de farklı düşünce asilamis oluyorsunuzbir kere islamda başörtüsü yoktur zorunlu değildir bu da dinimizde yanlış anlaşılan bir sürü şey gibi yanlış anlaşılmıştır sonra böyle baskılara erkek terörüne sebep oluyor işte mesele din değil ki ne namaz deniyor ne oruç varsa yoksa başını ört konu komşuya dindar görünecek zaar..
Ne yazık ki konu sahibi de pasif bir bayanmış ki beni böyle gördün ne hakla değiştirmeye kalkıyorsun diyememiş hemen örtmüş başını yoksa kimliği oturmuş karakterli bir bayana kimse böyle bir dayatma yapamaz.
senin için en hayırlı yol boşanmak. belediyelerden bakanlıklardan yardım alabilirsin. daha fazla çekme bu derdi..
onlari konusmadigimi nereden biliyorsunuz? ofke patlamalarinizi kendinize saklayınız. polemik olmasin diye susuyorum koca konuda aa islamda tesettur yok diye cikip carpitiyorsunuz.. siz ulke yoksullugu dis politika vs konularında cok dertli oldugunuz icin susmadiginiz icin mi bdv de bu konunun icindesiniz?
bacim sen ne diyorsun? nisa suresinde geciyor ama bunu yanlis anliyorlar erkekler dedim zaten.ayni seyi dedik yaniZaten bu konuyu daha öncede arastirmistim siz yazınca tekrar açtım okudum tefsirlerine baktım dövün diye bisey yok her alim kafasına gore açmış o kelimeyi kimi dövün demiş, kimisi cer cople rencide etmeden dövün demiş, çoğu da evden uzaklastirin diye açıklamış lütfen emin olmadiginiz şeyi buraya yazıp kafa karışıklığına sebep olmayın zira hicbir kulun başka kul üzerinde üstünlüğü yok bilmeyenler olabilir bazı egoist erkekler burayı okuyabilir yanlış şeylere sebep olmayin
Kaç yıl geçti hala aklımdaYazik gunah ya, ekmegiyle oynamislar kadincagizin
Denemis mi ki kocayi sepetlemeyi evdeki hesap carsiya uymamis olsun? Elbette onursuzluk, sizi istemeyen kocanin evinde israrla oturmak ve onun ekmegini yemek cocuklarina da yedirmek onursuzlukturonursuzlukla ne alaka. insanların belli bir gücü var. Sizin aynı koşullarda izleyeceğiniz yolla herkesinki aynı olmayabilir Kİ siz de doğru gördüğünüz yoldan yürüyemeyebilirsiniz. evdeki hesap çarşıya uymaz.
Bilmediğiniz konuda buraya yorum yapmayın lütfen kuran da başını örtmek farzdır bu geçer onlarca ayette bilmiyorsaniz da söylemeyin bilmeyenlere de farklı düşünce asilamis oluyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?