Kocamla nasıl eskisi gibi olabilirim?

aypariltisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2023
7
-8
1
29
Merhaba ben 28 yaşındayım eşim ise 30 yaşında. Ben eşimin ilk sevgilisiydim çok severek evlendik, yaklaşık beş yıldır da evliyiz. Eşim özellikle bana karşı çok nazik ve anlayışlı birisi, beni seviyor bunu biliyorum. Ama sorun şu ki ben eşimin sevgisini biraz kaybettim.

Evliliğimizin ilk zamanları eşimin işleri çok kötü gitti ve biz zorluk çektik. Eşim çok mahçuptu bu durumdan dolayı birde üstüne ben akılsız gibi hep gidiyordum. Bu işler ne olacak bu işler nasıl olacak gibisinden. Bu zorluk 2.5 sene kadar sürdü ve biz düze çıktık çok şükür. Ama sorun şu ki eşim bana karşı daha soğuk davranıyor, bu zorluklar bittiğinden beridir noldu diye bana soğuksun diyorum yok değilim ki diyor. Ama soğuk yani biliyorum belki evlilikten soğumuştur diyeceğim ama bilmşyorum. Ona çok kötü davrandım zamanında vr bunu telafi etmek istiyorum onu çok seviyorum.

bence oturup bize söylediğiniz gibi açıkça içinizi dökün en net şekilde ve bir daha böyle durumlarda onun yanında olacağınıza herhalukarda söz verin
sözünüzü de tutun, gerisini zamana birakin.

ha ben eşinizin yerinde olsam bu durumu affedip aşar mıyım emin değilim, yaptığınız şey çok çirkin çünkü.

Kötü günde vermediğiniz desteği sonradan telafi edemezsiniz geçmiş olsun
O günler yaşandı, o adam o acıyı çekti, telafi edilir bir durum değil bu

Siz nereye gidiyordunuz? O kısmı anlayamadım.
Sanki iyi gün dostu karakteri çizmişsiniz. Bu konulara girmeden, fedakarlıklar yaparak belki unutturabilirsiniz.
kocasının üstüne gidiyormuş sanırım.

Bazı süreçler de destek olmak gerekiyor, bazen bir yolculukta yorulabiliyoruz. Ama güzel günler , yorulmadan mücadele etmeden gelmiyor maalesef. Eşin zamanında bazı şeyleri o an görmezden gelip, işler yoluna girince görmüş olabilir. Bize içini döktüğün gibi dök içini onada. Ne sever nelerden hoşlanır onu ne mutlu eder? Bu soruların cevabı sende.

Dar günümde bana hayatı dar eden insan düze çıktığımda yüzüme gülmeye başlamışsa ben de soğur ve menfaat ugruna yaptıgına inanırdım.
Aksine de asla inanmam.
Eşler dar günde belli olur.
Varken herkes iyi. Arkadaşları dönüp yüzüne bakmaz yoklukta ama eş olmak böyle bir şey değil.
muhim olan yoklukta nasıl davrandığınız.
Adamın işleri düzgün gitmedi diye üzerine gidip, darlayıp, kavga edince siz rahatlamış olabilirsiniz ama geride bıraktığınız enkaza dönüp bakmamışsınız.
Şimdi de pişman oldum diyorsunuz.
Bana göre geçti borun pazarı derdim.

Eşinin zor zamanında onun yanında olman ve destek olman gerekirdi. Bence eşin senin desteğinin eksikliğini hissettiği için sana karşı böyle. Bence ona karşı bir konuşma yapabilirsin. O dönemde seninde belki sıkıntılarınızdan dolayı psikolojin bozuktu bunları ona acıklayabilirsin

Şimdi ne degisti destek olmaya karar verdiniz. Eşinizin kendisini çok kötü hissediyordur ve burfan dönmek çok zor
Aynı şeyi düşünüyorum.
Bu durumda oldugumda arkadaşım bile bana sırtını dönse bir daha asla içim dogrulmazdı kaldı ki hayat arkadaşım bana bunu yapacak.
Ben de boşanmayı düşünmezdim ama kesinlikle kırgınlığım hep bir köşede dururdu.
Adamın yaptıgı da suan bu.
Evdeki huzur daha fazla bozulmasın diye içine atıyor garibim.
Yaşadıkları hala çok taze demek ki.
Affı zor.

Eşinizin yerinde olsam bende soğurdum ve kolay kolayda eskisi gibi olamazdım. Çünkü gerçek sevgi ve verilen değer zor günde belli oluyor. İnsan en yakınından bile destek göremeyecekse vay haline, sıkıntı üstüne sıkıntı çekmiş yazık. Bilemiyorum nasıl eskisi gibi olur. Ama bence oturup bir samimiyetle konuşun, özür dileyin.

Tabi ki kirilmistir esiniz. Kendi hatasi miydi bilmiyorum ama zor durumda kucumsenmek hic hosuna gitmemistir. Sogumasi da cok normal. Gercekten bu konuda pismanlik duyuyorsaniz etrafindan dolasarak cozemezsiniz. Acik acik hata yaptiginizi soyleyip ozurunuzu dileyin. Gerisi esinize kalmis.

Bende katiliyorum arkadaslara acik acik geçmişin dökülmesini saglayin konuşarak ne hissediyorsaniz onu soyleyin benim en cok sevdigim duygulari saklamadan soylemektir .karsi tarafında düşünüp ona göre yol almasi.esinizde ayni açıklıkla size geri dönüş yapar umarim.eski sevgililik zamanindaki gibi flört edin biraz dışarı cikmaya calisin el ele dolaşın bakimli olun

Kalp kırılınca bir daha eskisi gibi olmuyor maalesef. Eşiniz de sizi ne kadar sevse de iyi günde kötü günde yanında olacağım sözünüzü tutmadığınız için size tekrardan güvenmeyebilir . Siz o zor zamanlarda çalışıp destek olmalıydınız .
Size tavsiyem eşinizle oturun konuşun , hata ettim farkındayım ve çok üzgünüm özür dilerim deyin . Senin bana böyle davranman beni daha çok üzüyor deyin .
Umarım hayırlısı olur hakkınızda .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…