Kocamla nasıl eskisi gibi olabilirim?

Kocamla nasıl eskisi gibi olabilirim demişsiniz ancak siz adamla zaten iyi değilmişsiniz ki. Adamın işleri siz evlendikten sonra bozulunca; siz de adama bozuk atmışsınız. Bu süreçte 2,5 yıl sürmüş.

Sizin asıl sormak istediğiniz: eşinizi eskiden olduğu gibi sizin gözünüzün içine bakan;sizi gözü kapalı seven,sayan adama nasıl dönüştürebileceğiniz. O da mümkün değil.

Evet bunu istiyorum çünkü onu seviyorum. Ben hatalarımı anladım pişman oldum sadece sürüneceğimizden daha kötü olacağımızdan korktum bu benim hatam. Bunu kabul ediyorum ve çok pişmanım. Onunla yine vakit geçiriyoruz vesaire ama kocam çok samimi değil bana karşı mesela her şeyini anlatmaz. Nasıl geçti günün diyorum eskiden hep anlatırdı iyide olsa kötüde olsa artık sadece iyi geçti ya diyor geçiyor. Bu adamı kendi ellerimle bu şekilde soktum ve şimdi çok çaresizim ben yine her şeyini benimle paylaşan hayat arkadaşımı istiyorum hatamı nasıl telafi edebilirim bilmiyorum

Aslında konuşmayı denedim ama hemen ağlamaya başladım oda beni sakinleştirdi sonra dedi ki hayır kırılmadım problem yok dedi geçiştirdi. Ama biliyorum bana kırgın olduğunu çünkü eski adam yok

Bende tekrar güvenmem. Cünkü davranislarin sonucu sözlerle telafi edilemez

Sevginiz zoru görene kadarmış bana göre
Neyse bu ayrı bir tartışma mevzusu ama oturup konuşacaksınız.
İkna etmeye çalışacaksınız, içini dökmesini isteyeceksiniz.
Adam ders almış artık ne iyi ne kötü he deyip geçiyor artık.
Deneyimlemiş çünkü karısını ve görmüş.
Açıkcası ben eşim bunu yapmış olsa gönül koyardım hem de çok fazla.
Daha da bir şeyimi eciğinden cücüğüne varana kadar anlatmazdım.,
Gönül kırgınlığı çok başka şey.
Kırıldı mı hele ki bazı mevzularda telafisi cok zor.

Kendi hatası sayılmaz aslında dolar çok fırlayınca işleri bozuldu şimdi toparladı hatta durumumuz çok iyi. İşleri yeni bozulduğunda bana sarılır gizli gizli gözyaşı dökerdi çok utanıyorum çok çaresizim diyordu ben ise ona sırtımı çeviriyordum… Bir keresinde ağzından kaçırdı dediki param bitse gitmeyeceksin sanki. Ben şok oldum orda şimdi bana kırgın değilmiş gibi davranıyor ama kırgın bu çok belli neden hala benle evli onu da bilmiyorum

Aslında konuşmayı denedim ama hemen ağlamaya başladım oda beni sakinleştirdi sonra dedi ki hayır kırılmadım problem yok dedi geçiştirdi. Ama biliyorum bana kırgın olduğunu çünkü eski adam yok
yani çok cocuksusunuz bence hiç yetişkin bilinciniz yok .
kendi hataniza bile güçlü şekilde sahip çıkmak yerine yine ağlayıp ilgi beklemissiniz ,
adam soğumakta haklı .

Tek anlamadığım şey neden hala benimle birlikte neden hala benimle birlikte oluyor anlamıyorum. Sayıda düşüş oldu tabi ve çok tutkulu da değil yani. Bana karşı daha ciddi bir mizacı var. Beni diplomatik bir denge olarak görüyor sadece

Düzenini bozmak istemiyordur da ondan.
Ben de boşanmazdım ama eskisi gibi de olmazdım eşimle.
Bunu anlamak zor degil.
Adam size sarılıp aglarken aklınız neredeydi de adamı darladınız ?
İşe girip çalışıp elinden tutsaydınız madem.
Valla kocanız şeker gibi insanmış.
Adam kırılmadım diyor bir de.

Zor zamanında beklediği desteği alamamış sizden bunu nasıl telafi edersiniz bilemiyorum belki çift terapisine gidebilirsiniz

yani çok cocuksusunuz bence hiç yetişkin bilinciniz yok .
kendi hataniza bile güçlü şekilde sahip çıkmak yerine yine ağlayıp ilgi beklemissiniz ,
adam soğumakta haklı .
Elimde değil gercekten. Ağladıktan sonra anlatmaya çalıştım ben ne dediysem dinlemedi sadece problem yok nen unuttum bile dedi geçiştirdi beni

Elimde değil gercekten. Ağladıktan sonra anlatmaya çalıştım ben ne dediysem dinlemedi sadece problem yok nen unuttum bile dedi geçiştirdi beni
işte çocuk gibi ağlaya ağlaya anlatani yetişkin kimse ciddiye almaz .
öncelikle kendinizle yüzleşeceksiniz
adam sizden sogumamis olsa bile yaptığınız şey yanlış ama sizin takıldığınız nokta bu değil adamın ilgisinin azalmış olması sadece.
azalmasa farkinda bile değilsiniz kendinizin.
önce bı kendiniz fark edin ne yaptığınızı

derdi zaten sadece ilginin azalmasi ,
bide adam yine para kazanıyor ya başkasına gider diye korkmuş biraz
konu sahibinin eşini sevdiğini hiç sanmıyorum adamda biliyor bunu muhtemelen

Bence daha fazla üstelemeyin.
Zamana bırakın.
Siz konusunu açtıkça adam iyice kinlenebilir.
Geçmişin telafisi zordur hanımefendi.
Benim de eşime sayısız kırgınlıklarım vardır, bilir de.
Ona defalarca dediğim şeyi size de diyeyim.
Geçmişte eşimin saçma hataları yüzünden yaşadıgımız maddi yıkımda ben kendisine defalarca destek olurken yine aynı hatalar yüzünden iflas bayragını çektiğinde ve akabinde son demleri gelip yine itiraf ettiğinde
Ağzınla kuş tutsan geçmişi geri getiremezsin. O sebeble sus üsteleme.
Pişmanlıkların içinde kalsın.
Bilmeme gerek yok.
Tamam dedin pişman olduğunu ama üzgünüm benim artık sana güvenim yok maddi konularda.
O sebeble pişman olduğun şeyleri daha yapma kafi.
Ben bütün bunlar olurken evde yan yatıp senin borcun niye var heaaaaaaa, niye bitmedi, daha mı kötü olacağız demedim.
Elinden tutup geçer gider dedim lakin kırgınlıklarım hala baki ve taze.
Her gün bunları konuşmuyorum ama konusunu açarsa da lafımı bir güzel vuruyorum.
Eşin gibi de naif değilim.
Bir daha da asla eski güvenim olmaz.
Sizin mantıgınıza göre eşimle hala niye evliyim de demiyorum.
Siz de demeyi bırakın, konusunu açmayın.
Size gösterdigi kadarına da razı olun.
Kolay degil bu işler.
Siz istiyorsunuz ki hep istediğiniz gibi olsun ve bu çok bencilce.
İnsanlara hislerini bile dogru düzgün yaşamasına musade etmiyorsunuz

Son düzenleme:
Hayır lütfen beni bu şekilde yargılamayın. Bende zor bir dönemden geçiyordum henüz babamı yeni kaybetmiştim tabi bu bir bahane değil ama artık hatamı daha iyi anlayabiliyorum.

Haklı değil mi sizce? Ben de olsam hayatımı paylaştığım insan kötü günde böyle yapsa içimden çıkmaz. Sonuçtan adam kötü bir şey yapmamış. Asıl eş olarak ona her şeyin geçeceğini söylemeniz güç vermeniz gerekirdi. İşiniz zor. Bu iyiliğinizi sadece iyi gün olduğu için yaptığınızı düşünecek

Hayır lütfen beni bu şekilde yargılamayın. Bende zor bir dönemden geçiyordum henüz babamı yeni kaybetmiştim tabi bu bir bahane değil ama artık hatamı daha iyi anlayabiliyorum.
kusura bakmayın da babanizi yeni kaybetmisken para için eşinize sırt çevirmeniz size makul geliyor mu ?
eşinizi sevdiğinize emin misiniZ

kusura bakmayın da babanizi yeni kaybetmisken para için eşinize sırt çevirmeniz size makul geliyor mu ?
eşinizi sevdiğinize emin misiniZ
Mülkün sahibi ALLAH'ken.
Ölürken yanımıza dertlerimizi bile götüremiyoruz kaldı ki para götüreceğiz.
Ders alınmamış hiç

Sadece size karsi mi boyle ?yani yasadiklarindan sonra olgunlasmis olamaz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…