- 15 Eylül 2017
- 557
- 259
- 103
- Konu Sahibi aypariltisi
-
Çok sevdiğin belli oluyor cidden.kadin parasizlikta belli olur lafının en net ornegisiniz hiç seviyorum diye boş yapma sevgi böyle birşey değil ben olsam direk bosarim seniMerhaba ben 28 yaşındayım eşim ise 30 yaşında. Ben eşimin ilk sevgilisiydim çok severek evlendik, yaklaşık beş yıldır da evliyiz. Eşim özellikle bana karşı çok nazik ve anlayışlı birisi, beni seviyor bunu biliyorum. Ama sorun şu ki ben eşimin sevgisini biraz kaybettim.
Evliliğimizin ilk zamanları eşimin işleri çok kötü gitti ve biz zorluk çektik. Eşim çok mahçuptu bu durumdan dolayı birde üstüne ben akılsız gibi hep gidiyordum. Bu işler ne olacak bu işler nasıl olacak gibisinden. Bu zorluk 2.5 sene kadar sürdü ve biz düze çıktık çok şükür. Ama sorun şu ki eşim bana karşı daha soğuk davranıyor, bu zorluklar bittiğinden beridir noldu diye bana soğuksun diyorum yok değilim ki diyor. Ama soğuk yani biliyorum belki evlilikten soğumuştur diyeceğim ama bilmşyorum. Ona çok kötü davrandım zamanında vr bunu telafi etmek istiyorum onu çok seviyorum.
Konu sahibi dönüp kendinize bakın,siz bu adamı hiç sevmiyorsunuz.Size olan ilgisi ve sağladığı konfor başınızı dödürmüş.Konfor alanı bozulunca adamın sevgisi bile yetmemiş çünkü sizin için önemli olan bu iki şartın en önemlisi maddiyat.Simdi adam size yine konfor sağlamış ve bencil tarafınız susmuş.Ama şimdi ilgi eksik ,ağlama sızlama ,pişmanlık değil ilgi açligi.Başka birine gider,sever,maddi besler diye aklınız çıkıyor Aşktan değil,konfor alanınızın yok olmasından korkuyorsunuz.
Bu arkadaşı dinle konu sahibesi.Psikolojik olarak yorumlarsam sizin yapmanız gereken. Önerilerin aksine Çok fazla bu konuyu dile getirmeyin, ekstra bir davranış ilgi göstermeyin. Bu kez durum iyiyken davranışı pozitife etki gösteren dengesiz bir imajınız olur. Gidip bu konuyu konuşup kabullenmeyin. Çünkü konuşup kabullenseniz de düzelmez tam tersi bu eksikliğiniz karşı tarafça bir gün kullanılabilir. Hayatta asla güçsüz noktalarınızı açık etmeyin. Günlük yaşamanıza normal devam edin. Normale göre Aşırı ilgi gibi durumlardan kaçının. Sadece özel günlerde ayrı bir romantizim ve ilgi gösterin. Bir süre bu şekilde sürdürün güçlü görünün. Özellikle size en büyük önerim kendinize bakım yapın. Saç cilt giyim. Olarak ilgisini çekmeye çalışın. Güçlü bir kadın imajınız olsun. Şuan durumlar iyiyse bile o dönemki sorunların yaşanmaması adına tekrar siz bireysel olarak yapabileceğiniz birşey varsa onu yapın mesela maddi sorunlarsa iş bulmak veya iyi bir iş için eğitim kurs sertifika edinmeye çalışın.
Konu için yorumum; kötü günde de yanında olsaydınız bu tutumlar olmasa güçlü bir bağ kurmuş olurdunuz. Ancak bu tren kaçmış. Oyüzden gereksiz ilgi çocuklardaki gibi şımarıklığa sebep olabilir. İletişimde dengeyi kurmalısınız şuan birden verici taraf siz olmayın.
Gerçekten eşiniz ağlarken ona destek olmak yerine sırt mi çevirdiniz? Çok kötüsünüz ya. Kusura bakmayın ama o adamı hak etmiyorsunuz. Ben bırakıp eşim olmasını tanımadığım biri bile çaresizlikten ağlasa onunla ağlayıp destek olmaya çalışırım. O sizin eşiniz, ötesi mi var? Hiç mi sevmediniz bu adamı? Benim aklım almıyor. Siz baya iyi gün dostusunuz. Ama evlilik bu değil. Hatta insanlık bu değil.Kendi hatası sayılmaz aslında dolar çok fırlayınca işleri bozuldu şimdi toparladı hatta durumumuz çok iyi. İşleri yeni bozulduğunda bana sarılır gizli gizli gözyaşı dökerdi çok utanıyorum çok çaresizim diyordu ben ise ona sırtımı çeviriyordum… Bir keresinde ağzından kaçırdı dediki param bitse gitmeyeceksin sanki. Ben şok oldum orda şimdi bana kırgın değilmiş gibi davranıyor ama kırgın bu çok belli neden hala benle evli onu da bilmiyorum
Sadece özel günlerde ayrı bir romantizim ve ilgi gösterin. Bir süre bu şekilde sürdürün güçlü görünün. Özellikle size en büyük önerim kendinize bakım yapın. Saç cilt giyim. Olarak ilgisini çekmeye çalışın. Güçlü bir kadın imajınız olsun
Bakın konu sahibesi bizden eşiyle arasını düzeltmek için fikir istiyor. Ben onu yargılamamı kendi içimde yaptım gelip bu konuya yazmak istrmiyorum. Eşi derseniz hala evli ve sormuş mutsuzda değilim demiş alan memnun satan memnun. Bu noktada eşiyle arasındaki ilişkiyi alevlendirecek nacizane önerilerim bunlar katılıp katılmamak size kalmış ama linç kültüründen ziyade yapıcı eleştiri veya öneriler daha mantıklı bence. Konudaki herkese muhalif olmak mı amacınızYani konuyla bunların en alakası var anlamadım. Bakım yapınca, konu sahibesinin berbat bir insan olduğu gerçeği değişecek mi?Konu sahibesi bencil ve yüzeysel biri, onun bu yüzeysel sevgi anlayını adam kavramış, konu sahibesi saçını boyayınca adam bunları unutup boş mu verecek yani?
Yıllar önce bir kitap okumuştum, kitapta New Yorka düşen bir 3 harfli vardı, lambadan çıkıp orda yaşıyordu. Sonra milyoner bir adamın kızından hoşlanıyordu hikayede, kızın güzelliğine hoşluğuna çekiliyordu , biraz zaman geçirdikten sonra da kızı unutup diğer işlerine dalıyordu. Sonra kız 3 harfli musallatına uğrayıp çok hastalanıyor, ama başroldeki erkek ortada yok. O noktada okuyan herkes Allah Allah kıza neler etti bu adam, onun yüzünden kız çok hastalandı hiç mi sevmedi, bu ne biçim bir insan demiştir eminim ama sorun şu ki o adam insan değil, başka bir varlık. Aradaki fark şu ki insanlar topraktan yapılma yani sevgi var, aile bağları var, dostluk, kardeşlik var, vefa var, kendine gösterilen nezakete cevap verme var ... insanı insan yapan özellikler empati, vefa, artık sevmesen bile incitmeden düzgünce nazikçe uzaklaşma, iyiliğe kötülükle cevap vermeme. Burda karısını çocuğunu arkasına bakmadan terk eden aramaya sormayan adamlar okuyoruz her gün, o kadar vicdansız ve acımasızlar ki .. onlara bolca sövülüyor da konu sahibesi de gayet acımasız ve materyalist. Siz burda yazmışsınız ki onu giy, bakım yap, kuyruğu dik tut şu bu, bunların hangisi konu sahibesinin berbat bir insan olduğu gerçeğini değiştirebilir? İnsanın içi kötüyse kötüdür o kadar, adam içerdeki pisliği biliyor artık istersen gel altınla sıva o pislik kapanmaz.
Bakın konu sahibesi bizden eşiyle arasını düzeltmek için fikir istiyor. Ben onu yargılamamı kendi içimde yaptım gelip bu konuya yazmak istrmiyorum. Eşi derseniz hala evli ve sormuş mutsuzda değilim demiş alan memnun satan memnun. Bu noktada eşiyle arasındaki ilişkiyi alevlendirecek nacizane önerilerim bunlar katılıp katılmamak size kalmış ama linç kültüründen ziyade yapıcı eleştiri veya öneriler daha mantıklı bence. Konudaki herkese muhalif olmak mı amacınız
Konuyu okudum adamın mutsuzlugu mesafesinin pek çok sebebi olabilir. O durumdan ziyade belli bir zaman sonra ilişkilerde boyle dönemler olabiliyor. Madem adam mutsuz gitsin boşansın madem eşine karşı soru işaretleri var. Güven kalıp kalmadıgını sadece kişinin bu kadarcık yazsından çıkartamayız. Belki konuyu açan kişi tamamen bunu takıntı yaptı ve kuruntu yapıyor. Ne olursa olsun pişman zaten. Oyüzden konuyu açan kişi kendini toparlamalı. Dik durmalı ve dediklerimi yapmalı buna ragmen ilgi görmüyorsa gerekirse boşanırlarKonuyu okursanız adam gayet mutsuz, mesafeli. Burda yapılacak tek dürüstçe ve insanca bir şey var, konu sahibesibib yaptığı rezilliği kabul etmesi, özür dilemesi ve boşanıp adamı rahat bırakması. Bu kadar. Bir insanı zor zamanında yalnız bırakırsan artık arada güven kalmaz o iş biter.
Konuyu okudum adamın mutsuzlugu mesafesinin pek çok sebebi olabilir. O durumdan ziyade belli bir zaman sonra ilişkilerde boyle dönemler olabiliyor. Madem adam mutsuz gitsin boşansın madem eşine karşı soru işaretleri var. Güven kalıp kalmadıgını sadece kişinin bu kadarcık yazsından çıkartamayız. Belki konuyu açan kişi tamamen bunu takıntı yaptı ve kuruntu yapıyor. Ne olursa olsun pişman zaten. Oyüzden konuyu açan kişi kendini toparlamalı. Dik durmalı ve dediklerimi yapmalı buna ragmen ilgi görmüyorsa gerekirse boşanırlar
Ben bilimsel yani psikolojik açıdan yapması gereken çözümü gösterdim yazıma dönüp bir bakın bir daha. Siz insani olarak yapılması gerekeni söylüyorsunuz. Sizin dediğinizi yapsa sorunu çözme şansı oldukça düşük benim fikrim bu. Bu konu bildiğim kadarıyla kim haklı değil, herkesin konu içeriğine kendi yorumunu koydugu bir konu değil mi? Benim fikirlerim bu. Konu sahibinin pişman olup olmadığını bilmiyoruz ama bence pişman olduki gelip çözüm arıyor. Ama size göre para kazanıldıgı içindir ben bilmem. Önerilerimden bir step ise zaten kendi ayakları üzerinde durmasıydı da aynı zamanda. Günümüzde kimse kimseyi kandırmasın herkes bir şey için karşısındakini seviyor erkekler bizi fiziğimiz için severken sorun yok değil mi? Hamile kaldıgımızds cinsellik yaşamadıgımızds kilo aldığımızda ilgi kaybettiklerinde sorun yok değil mi? Neyse konuyu uzatmayalım sizin fikrinizi benim fikrimi konuyu açan görür istediğini kullanır. Artık insanları siyah beyaz jingyang olarak ayırmıyorum çünkü hayatta gri bölgeler daha çok. Yargıyı Allah yapacaktır ve vicdanlarımız ben linç kültüründen uzak durmaya çalışacagım herzamanYani bir şey olmamış gibi davranmak mı gerçekten çözüm burda? Konu sahibesi önce karakterindeki bu kötü noktayı kabul etmeli, sonra kendini düzeltmeye çalışmalı. gerçekten adamı kazanmak istiyorsa adamla konuşmalı, hatasının farkına vardığı, artık kötü bir insan olmak istemediğini ve kendini düzelteceğini söylemel, ve kendini düzeltmeye çalışmalı da. Geriye kalan her şey fasa fiso. Bunları konu sahibesi yapar mı bilemem o ayrı, pişmanlığı paranın geri gelmesinden, adamın işleri düzelmeseydi dırdırlanmaya aynen devam edecekti.
Ben de yazayım mı derdimi özeldenPsikolojik olarak yorumlarsam sizin yapmanız gereken. Önerilerin aksine Çok fazla bu konuyu dile getirmeyin, ekstra bir davranış ilgi göstermeyin. Bu kez durum iyiyken davranışı pozitife etki gösteren dengesiz bir imajınız olur. Gidip bu konuyu konuşup kabullenmeyin. Çünkü konuşup kabullenseniz de düzelmez tam tersi bu eksikliğiniz karşı tarafça bir gün kullanılabilir. Hayatta asla güçsüz noktalarınızı açık etmeyin. Günlük yaşamanıza normal devam edin. Normale göre Aşırı ilgi gibi durumlardan kaçının. Sadece özel günlerde ayrı bir romantizim ve ilgi gösterin. Bir süre bu şekilde sürdürün güçlü görünün. Özellikle size en büyük önerim kendinize bakım yapın. Saç cilt giyim. Olarak ilgisini çekmeye çalışın. Güçlü bir kadın imajınız olsun. Şuan durumlar iyiyse bile o dönemki sorunların yaşanmaması adına tekrar siz bireysel olarak yapabileceğiniz birşey varsa onu yapın mesela maddi sorunlarsa iş bulmak veya iyi bir iş için eğitim kurs sertifika edinmeye çalışın.
Konu için yorumum; kötü günde de yanında olsaydınız bu tutumlar olmasa güçlü bir bağ kurmuş olurdunuz. Ancak bu tren kaçmış. Oyüzden gereksiz ilgi çocuklardaki gibi şımarıklığa sebep olabilir. İletişimde dengeyi kurmalısınız şuan birden verici taraf siz olmayın.
Elimden geldiğince nacizane yorum yaparım tabi ama lütfen hayatta fikirleri alın tartın kendi yaşamınızla harmanlayın ve sonra uygulayın. Çünkü biz burda tam olarak hayatlarınızı bilmiyoruz bazen ufak detaylar bile bizi yanlış yönlendirebilirBen de yazayım mı derdimi özelden
Çok güzel tavsiyeler vermişsiniz ama bazı insanlar konuyu iyice konuşup bir sonuca bağlamadan kapatmak istemezler.Ben öyleyim.Mesela konu sahibinin eşi de kaçıyor bu yüzleşmeden.Bir de karşıdaki insanın gerçekten pişman olduğunu anlamadan affetmek mümkün mü?Kendi açımdan mümkün değil.Sizin görüşünüzü almak istedim.Elimden geldiğince nacizane yorum yaparım tabi ama lütfen hayatta fikirleri alın tartın kendi yaşamınızla harmanlayın ve sonra uygulayın. Çünkü biz burda tam olarak hayatlarınızı bilmiyoruz bazen ufak detaylar bile bizi yanlış yönlendirebilir
Ben eşiyle durumunun bu olmadıgını düşünüyorum elbet etkisi vardır ama benim fikrim bu okuduklarıma göre. Eşiyle konuşmaya çalışmış ama konunun bu olmadıgını söylemiş. Şimdi karşısındaki bir çocuk gibi tekrar tekrar bunu açmak doğru değil. Oda(erkek) madem bazı duygu durum sorunu yaşıyor eşine gelip açık olmalı. Çocuk gibi içine atmak soğumakta nedir? Git boşan madem. Yada madem sorun yok diyor eşine şunu neden söylemiyor bu konudan değil ama farklı sorunlarım var diye. Yanlış anlamayın konu sahibi iyi veya kötğ ne yaparsa yapsın karşıdaki insan psikolojik Şiddetle onu cezalandırmamalı. Ben herzaman sorundan çok yapıcı taraf kim ona bakarım, psikolojide de bu önemlidir. Bu konuyu açan kişi gelip burda bile bir çıkış noktası arıyorÇok güzel tavsiyeler vermişsiniz ama bazı insanlar konuyu iyice konuşup bir sonuca bağlamadan kapatmak istemezler.Ben öyleyim.Mesela konu sahibinin eşi de kaçıyor bu yüzleşmeden.Bir de karşıdaki insanın gerçekten pişman olduğunu anlamadan affetmek mümkün mü?Kendi açımdan mümkün değil.Sizin görüşünüzü almak istedim.
Konu sahibi ne zaman yapıcı olmaya başladı sizce?Eşi zor durumdayken yapıcı değildi.Ben herzaman sorundan çok yapıcı taraf kim ona bakarım, psikolojide de bu önemlidir.
O kadar detay konuda yer almıyor. Açıkcası evlilik öncesi iletişimlerinden erkek tarafın yaklaşımı ve gelecek vaadleride önemli. Tabi doğru değil birlikten kuvvet doğar ama burda konu sahibinin temelde istediği hatamdan nasıl dönerim. Bende bu yönde yorumluyorum. Ama mevzu siyah beyaz ayrımı ise sizle veya herkesle oturur etik ahlak sınırları içinde herkese linç atabilirim. Hangimiz mükemmeliz hayatta? Herkes kendini melek sanıyor ama pek çok kişi evleneceği kişinin işine statüsüne ona buna bakıyor? Sokakta evsizler var mesela belki karekterleri harika gidip şans verir tanırmısınız? Herkes materyalist günümüzde kimse melek değil. Erkeklerde işimize, vucudumuza, saçımıza bakıp bizi seçiyor çoğunlukla. Çok nadirdir gönlü güzel diye evlenen.Konu sahibi ne zaman yapıcı olmaya başladı sizce?Eşi zor durumdayken yapıcı değildi.
Burada eleştirilen bütün olanlardan sonra konu sahibi eşinin durumunun düzeldiğini,eşinin onu bırakıp gitmekten korktuğunu yazmıştı.Eşi de maddi durumları kötüleştiğinde karısının kendisini bırakacağını düşünmüş.Herkes biraz materyalist olabilir ama evlenirken karşıdaki insana bir söz veriyorsunuz.Bunun hiç anlamı yok mu?O kadar detay konuda yer almıyor. Açıkcası evlilik öncesi iletişimlerinden erkek tarafın yaklaşımı ve gelecek vaadleride önemli. Tabi doğru değil birlikten kuvvet doğar ama burda konu sahibinin temelde istediği hatamdan nasıl dönerim. Bende bu yönde yorumluyorum. Ama mevzu siyah beyaz ayrımı ise sizle veya herkesle oturur etik ahlak sınırları içinde herkese linç atabilirim. Hangimiz mükemmeliz hayatta? Herkes kendini melek sanıyor ama pek çok kişi evleneceği kişinin işine statüsüne ona buna bakıyor? Sokakta evsizler var mesela belki karekterleri harika gidip şans verir tanırmısınız? Herkes materyalist günümüzde kimse melek değil. Erkeklerde işimize, vucudumuza, saçımıza bakıp bizi seçiyor çoğunlukla. Çok nadirdir gönlü güzel diye evlenen.
Evlilik yaşamadım, ama hayatta bugüne kadar söz tutmayan taraf hep karşı taraftı ilişkilerimde. Evlensem bende bu gibi davranmazdım destek olurdum ama hayat böyle olmuyor malesef. Her insanın iyiside oluyor kötüsüde. Zaten konu sahibinin yaptıgını destekleyici bir kelimem yok sadece çözümü için malesef yapıcı olmak çözüm değil şahsi fikrim konuşarak çözemezBurada eleştirilen bütün olanlardan sonra konu sahibi eşinin durumunun düzeldiğini,eşinin onu bırakıp gitmekten korktuğunu yazmıştı.Eşi de maddi durumları kötüleştiğinde karısının kendisini bırakacağını düşünmüş.Herkes biraz materyalist olabilir ama evlenirken karşıdaki insana bir söz veriyorsunuz.Bunun hiç anlamı yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?