Kocanın eski sevgilisi

bizde de var aynı durum.

eşimin ilk sevgilisiyle kayınpederimin ilk sevdiği aynı isme sahip . kayınvalidemle benim ismim aynı. her gittiğimde x ler gitti y ler geldi gibi bir şeyler zırvalıyordu babaanne. ben gerçekten ilginç bir durum diye altında bir şey aramazken her defasında aynı konu açıldıktan sonra acaba demeye başladım. en son üniversitede akademisyen bir kızı istemeleri için eşimin ailesine haber gitmiş o esnada biz çıkmaya başladığımız için eşim kabul etmemiş falan. bir de anlatırken bana bakıyorlar rengim değişiyor mu diye, kızın bir de düğününe gitmişler çok güzelmiş, iki saat döndü dolaştı aynı konu. ikiden fazla kere boşanmadan dönmüş bir çifte yapıyorlar bunu. her gittiğimde bir sinir harbiyle geri dönüyorum.

peki ben ne yaptım? dedim ki eşime bak önceleri altında bir şey aramıyordum ama ya sen babaanne ve annenlere artık bu konuların açılmaması konusunda bir uyarı yap ya da bir daha yanımda konu açılırsa büyük falan dinlemem ağızlarının payını veririm.

bu ne ya biz sessiz kaldıkça bunlar resmen psikolojik şiddetin dozajını arttırıyorlar.

İnsanlar, özellikle erkek aileleri, o kadar kötü olabiliyorlar ki benim aklım almıyor. Ben dediğim gibi pek iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum. Allah art niyetlerinden korusun ne diyim.

İyi niyetli olduğunu sanmıyorum. Benim görümcem de benzer şekilde davranıyor. Kpss ile ilgili bir konu açılmıştı. Görümcem de "xxx hala atanamadı çok da çalışmıştı ama olmadı şu puanı aldı" dedi. Bir kaç kez de aynı kızın adı geçti kız eşimin eski sevgilisi ve görümcemle hala görüşüyorlarmış. Eşimle branşları aynı. Görümcem benim bunları bildiğimi bilmiyor. Demek ki bana saygısı yokmuş. Resmen aptal yerine koyma başka birşey değil.

Evet zaten tek sinir olduğum aptal yerine konmak. Ayrıca onlara o kadar fazla bir insanım ki, bunu kendimi övmek için söylemiyorum. Yani insanın biraz saygısı olur ama yok. Kendilerinden soğutuyorlar sadece.

Ben de aynı şeyi geçen sene eşime söylemiştim. Ama bunlar anlamıyor. O kadar pişkinler ki bir de her fırsatta para isterler bizden. Terbiyessiz hem paramı yiyecek hem de aklına geleni konuşacak.

Ben olsam bunlari tum sosyal medya hesaplarimdan silerim. Sorarlarsa da soylerim direk. Ayrica mesafemi de korurum. Bilmiyorum belkide konusmam. Ama bir sekilde burunlarindan getiririm. Susup oturmam.

bana kalirsa birgun bu sekilde yaninizda konustuklarinda direk acikca maksatlarinin ne oldugunu sorun, maksadiniz ne , neden surekli kocamin eski sevgililerinden bahsediyorsunuz, neden insanlarin gecmis ozel hayatlari sizi bu kadar ilgilendiriyor diye sorun bakalim. Aslinda bu konusmayi siz degil kocaniz yapmasi lazim da ben ornek veriyorum madem karsinizdakiler terbiyesizce yuzunuze karsi bunu yapiyorlar sizde yuzlerine karsi acikca sorun. Sosyal medya hesaplarindan da cok kolay silebilirsiniz yada paylasimlarini takipten kaldirabilirsiniz boylece ne halt ettiklerini surekli gormek zorunda kalmazsiniz.
Bu kisilerin eski sevgili yada bahsi gecen kimse onla gorusmesine karisamazsiniz ama sizinle esinizle sizin oldugunuz ortamda bahsetmemelerini ve size birdaha gecmisteki konulari acmamalarini istemeye hakkiniz var.
Insanlar terbiyesiz ise bunu onlara gosterin maruz kalmak zorunda degilsiniz bunlara. Dedigim gibi bu konusmayi esiniz yaparsa daha anlamli olur ama sizinde hakkiniz var bu konusmayi yapmaya.

Ben olsam bunlari tum sosyal medya hesaplarimdan silerim. Sorarlarsa da soylerim direk. Ayrica mesafemi de korurum. Bilmiyorum belkide konusmam. Ama bir sekilde burunlarindan getiririm. Susup oturmam.
Sırf mesafe korumak için seviyelerine inmemek için konuşmadım bu zamana kadar. Ama hissettiğim gibi davrandığım için neden tavırlı olduğumu anlamadıklarında ben sorunlu olmuş olacağım. Muhatap olmak istemiyorum İnanın bu konuda onlarla

Ben görüşm
ben görüşmelerine karışmam zaten, bana ne. Ki görüşmelerini gerektirecek bir şey yok. Yabancı bir kız. Durduk yere konu açmalarına gıcığım. Bu konuda onlarla muhatap olmam. Eşim desin. Asla da evine tekrar çok büyük zorunluluk olmaz ise gitmeyeceğim. Öyle karar aldım.

Zaten bunlarla konuşsan kendilerini haklı görürler. Hassasiyet yok. Kadın bunların hayatında değersiz. Erkeğin yaptığı her şeye eyvallah. Çok farklı kültürlerdeyiz.

Tabi ki arkadaş değil. Öyle olsa evli kalamam. Çok sert çizgilerim var bu konuda.

ee o zaman neyi sıkıntı yapıyosun onlar istediği kadar konuşsun sen kocana bak kocan seni seviyorsa hiç takma... onların derdi senin canını sıkmak sallaaaaaa gitsin... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…