Kocanz hesabindaki parayı saklar mı sizden?

Anladığıma göre siz çalışmıyorsunuz, eşiniz de parayı ben kazanıyorum gibilerinden parayı sahiplenmiş. Fakat o para onun değil, evin parası. Öyle birşey yapamaz. Sizin bu duruma olan sessizliğinizden istifade edip başına buyruk davranıyor.
Sorunuza gelince evlendiğimiz günden bu yana eşimin bütün şifrelerini bilirim.

ben de eşimin maaşını biliyorum aylık kazancınız ama hesabında ki parayı bana söylemez başta takmıştım ama geçti, sonra ben de iş hayatına atıldım eşim bir kez bana ne kadar paran var nereye harcadın hesabına bakayım diye sormadı söylemedi merakta etmedi param kalmadı dediğimde naptın demedi. bence normal bende biriktiriyorum tahminimce oda biriktiriyor :)

Çünkü sen yarın elektrik süpürgesi alalım deyip o hayır deyince nedeeen hesapta para var ordan alalım dememen için ...
buna katılıyorum ben çalıştığım halde senin paran var sen öde derim şakayla karışık olsa da derim:)) kimse de lütfen ben demem asla yapmam demesin :):):)::)

Hiç hesabında ne kadar para var sormadım. Merak etmedim ama gittiğimizde gizlemez. Saklamaz. Daha doğrusu öyle bir çabası olmadı şaklamak adına

Ben normalde hiç sormam ne kadar para var hesapta diye sağolsun eşimde hiç bişeyimizi eksik etmez ama saklamazda bazen kredi kartı bende oluyor hem banka kartı hem kredi kartı kendi diyor paran bittiği zaman git çek diye
Saklaması biraz garipmiş gözüme soka soka saklasa ve bunu dile getirse bende bozulurdum bu duruma

ben burada gordum,

yeni evli kadinlara esinden gizli birikim yapmasinin onerildigini,

hatta bazi ozel durumlarda ben de aynisini onerdim (evlilik guven vermiyorsa mesela).

sizin konunuzda da o yuzden evliliginize bakmak lazim.
Daha yeni evlisiniz, ve esinize maddi acidan guven vermiyorsaniz, evliiginiz saglam degilse sizden gizli birikim yapmasini cok da yanlis bulmuyorum.

Ancak saglam bir evlilikte cok garip duruyor tabi ki bu durum.
Bu tarz konular konusularak planlanir.
Hatta ben ailemle yasarken, cok kucuk yaslardan itibaren maddi konularda bilgilendirilirdim, hatta bazi onemli yatirim kararlarinda fikrim de sorulurdu ki resit bile olmadigim yaslardan bahsediyorum. 8-9 yaslarindayken babamin cebindeki parayi bilirdim. Bu sekilde yetistim, o yuzden bu gizlilik hallerini normal bir ailede dogru bulmuyorum.

Bankada ne kadar paramız var hepsini bilirim. Aksi çok huzursuz ederdi beni. Evlendiğimden beri hiç çalışmadım ama o parada benimde hakkım var. Sonuçta bende evimizi ,çocuklarımızı,sosyal hayatımızı çekip çevirdim. Saklasa, bilmeye halkım olmadığını düşündüğü sonucunu çıkarırdım ve bu evliliğimiz için hiç iyi olmazdı

Sorun etmem konusmam bile .Bu aradaki davranislarla da ilgili .Ayri hesabim var .Birsuru yerde sifrem var .Bankaninkini de tutamiyorum aklimda .Esim vadesini tekrarlayip duruyor .Para cekicem diyorum sen ordan cekme ben veririm diyor .
Niye güvenmeyeyim .

Buradaki yorumlari okuyunca cok sasirdim, ne demek bilmem ya? Hayati paylasiyorsunuz ama paraya gelince saklamalar, gostermemeler falan garip. Esim de calisiyor ben de calisiyorum, herkes kimde ne kadar var bilir. Benim de birikimim var onun da. Herkes maasindan kalani biriktiriyor bizde. Kurusu kurusuna bilmem, nereye harcadin diye sormam, o kadari fazla bence de ama biliyorum yani. Bence dogrusu da bu.

Ben eşlerin gizli saklı iş çevirmesini doğru bulmuyorum her hangi bir şey yapmasa da gizli biriktirdigini biliyorsam bu da bir iştir boşuna biriktirmiyor neticede. Ben kredi kartı ekstresi banka hesabı tüm yatırımları her şeyi bilirim birine borç verecekse ya da bi harcama yapacaksa bilirim bence normal olan budur. Aynı hesaptan harcama yapıyoruz ve zaman zaman ekonomik açıdan yardım etmek istediğimiz insanlar oluyor bu durumlarla ben ilgileniyorum hesaptan şu kadar para çekiyorum şu kadarını şuna bu kadarını buna vericem derim eşim de birine yardım vs edecekse haber verir. Ekonomik durumumuz çok çok ahım şahım değil Allah a şükür kendi halimizde geçiniyoruz. Benim genelde şahit olduğum durum eğer eş aileye yardımda bulunuyosa genelde evde huzursuzluk çıkıyor ve erkek de bunu gizli yapmayı tercih ediyor belki o da böyle bi sebepten yapıyor olabilir.

Eşler arasında güvensizlik varsa, yolun sonu görünüyorsa boşanma hazırlığı olarak gizli birikim yapılabilir.
Bunun dışında gizli saklı olması hoş değil. Ev arkadaşı değil, eşsiniz. Beraber bir ev idare ediyorsunuz.

Ben sevgilimin bile cebindeki parayı, kart limitlerini, limitlerin ne kadarının açık olduğunu, şifrelerini bilirim. O da benimkileri bilir. Özel olarak hesap verip/sormuyoruz tabii, hayatın ilişkinin olağan akışı içinde öğreniliyor.
Evli olsak ve gizlese gelmişine geçmişine şüpheyle yaklaşırım.

Asla saklamaz, neyi var neyi yok herşeyini bilirim. O benim her hesabımı bilir.

Tamam kenarda birikmiş parası tabi ki olsun, ama sizden neden saklıyor ne yapacaksınız sanki bilseniz ? Hoş değil. Herhangi biri değilsiniz ki hayatı paylaşıyorsunuz birlikte.

Eşim bu şekilde para saklasa sıkıntı çıkartırım. Bişeyinizi eksik edip etmemesi sorun değil, sorun özellikle saklamak istemesi.

Açıkçası benimde aklıma gelmez aa dur bakıyım kaç parası var demek.
Herhangi bir durumda o paraya güveneceğinizi bildiği için yapıyor olabilir mi?

Bizim tüm hesaplar ortaktır.Is için olan ayrı bir hesabi var onada ben karışmam bilmek te istemem zaten.
Ama evliliklerde eşlerin hicbir konuda birbirinden birşey saklamamasi gerektiğine inanıyorum.Ozellikle benim öğrenmemi istemese bozulurdum

Normalde birşey alacagmz zaman danışır bana hesap konusunda.. ve ben ailesine para göndermesine karışmıyorm artk gonderrcek olursa da bana söylüyor arada . Yani o yüzden bana mantksz geliyor. Çünkü ben karışmıyorm. Yeri geliuo ben diyorum şunu alalım siiznkilere.

Bizim de öyle zaten ayrı hesap degl maaş hesabı var.. yani bilmeli bncede sanki ben napacam alıp kaçacam mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…