Valla arkadaşım bunun tek yada birden fazla çocuk olmasıyla pek alakası yok bana göre.benim eşim 3 erkek kardeşler,kayınvalidem en çok eşime düşkün.eltim bile biz evlendikten sonra demiş,en kıymetlin evlendi diye.nasıl olmasın ki eşim çarşı pazara çıkarmış,ev işlerinde de annesine yardımcıymış hep.ben bunun zararını değil de hep yararını gördüm tabi.annesine yapan karısına da yapıyor haliyle :))
Eşin dolduruşa gelmiyorsa şayet k.valideni tatlı tatlı kendine çekebilirsin bence.yemeklerini mi beğenmiyor ,gittiğinizde annecim ben senin gibi yapamıyorum ya bana da öğret,ya da fırsat buldukça yemeğe sendeyiz de mesela:))ona sadece kendi evladının değilde seninde muhtaç olduğun hissini ver.sık sık ara x neyi seviyor,asıl yapıyorsun sen diye sor ki oğlu için çırpındığını görsün.
Eşin işteyken k.valideni ara müsaitseniz x i arayıp size geleceğimizi söyleyeceğim de ki kendi rızanla ziyaret ettiğinizi anlasın.evet senin oğlun ama benim de kocam ve ben istediğim için sizdeyiz izlenimi vermiş olursun.eşinin gözünde de on numarasın böylelikle İnan.
Çalışmıyorsan arada k.validenle aktivite yapın.alışveriş,ev oturması vs.senede 3-5 kere bunları yaparsan bişey olmaz merak etme.hem böle böle birbirinize yakınlaşır, senin için de keyifli bi durum olabilir.
Eşine ailesi ile ilgili kötü bişey söyleme sakın.annesi sana göre laf mı soktu.aşkım annem böle söyledi acaba yanlış bi izlenim mi verdim, offf öyleyse çok üzülürüm tühh falan dersen kocanın gözünde sen bir meleksin artık.
Evet evlilik bir iş değil dolayısıyla stratejiye de gerek yok lakin yeni girdiğimiz,bizi tam tanımayan insanlara çeşitli yollardan kendimizi sevdirmek ve sayırdırmak zorundayız.takiii önyargılarımızdan kurtulana kadar.nitekim bizler bu yola kadın erkek baş koyduysak eğer adımlarımızı da ona göre atmalıyız.ben öle yapamam böle diyememle olmuyor maalesef.unutma yemek için savaşmak lazım , öle etliye sütlüye karışmadan bişey elde edilmiyor.karşında kötü varsa ezilir sinir hastası olursun,iyi varsa da suistimal eden nankör olursun.
Bırak kim kime düşkün olursa olsun sonuçta annesi,ondan sna zarar gelmez aklını kullanırsan nihayetinde.haaa istisnalar yok mu var elbet, kendi düşen ağlamaz o zaman iyiliğin sana çekirdek ama mutlu bir aile kazandırır,kötü de kendi yağında kavrulur.