Evet, beni anlayan birilerinin olması çok güzel. Arkadaşlarıma anlatamam dırdırcı gibi. Anneme hiç söyleyemiyorum üzülür diye. Neler hayal ederken neler görüyorum. Üstelik haklıyken haksız duruma düşüyorum. Dün akşam eşime söyledim yine beni yanlış anladı ben ne desem hep hatalıyım
ya yok böyle bişey yaaa, herkes mi aynı kanılara varır, artık ben de konuşmayı yorumu kestim, dediğin gibi 5 te 1 e inmeye çalışıyorum,içten içe kudursam da, anlamıyor asla objektif bakmıyor,evlenmeden önce annesine benm için kızan adam evlendkten sonra onlara bi acıma bi merhamet modunda anlatamam, yanlarında olamadığı için kendimi suçluyor anlamış değilim, eşyalarının bi çoğu annesiglydi, tek tek lazım oldukça gitti aldu resmen, hala da var eşyaları orda.
asla anlamıyolar,anlamak hatta dinlemek bile istemiyolar ailesyle ilgili eleştirileri.
boşuna yorum yapıp da kendini haklı çıkarmaya çalışma, yorulduğunda ve siniir harbi yaşadığınla kalıyorsun maalesef..
yemin ederim aynısı banada yapıldı :) ayrı yazak hazırlandı. biz tabi aynı yatakta yattık.sabah gelmişler biz uyurken.ikinci yatak vardı ya dediler.biz ayrı yatamayız dedik bizde.ertesi gün tek bi yatak yapıldı. evliliğimin başından beri eşime tabak dolusu konuluyosa bana avcum kadar konur ki ben şuan hamileyim. eşim cık cık anne x'e niye bu kadar az koydun der. salata var ortada ondan yesin bolca der anneside.eşimde alır tabağının yarısını bana boşaltır. bence üzücü bişey ama tabi konumu okuduysan ben bişey demem hiç.önüme konulanada razıyım yapılanlarada.kötü olmak istemem asla. o yüzden hiç müdahele etmedim. eşim fazla yesin daha cok mutlu olurum ben. ama tabi annelerden böyle bişey görmek insanı çok çok kırıyo :)
Evlenmeyen oğlanlara da itinayla kız bulunuyor. Onu ne yapıcaz
1..eşine annesini kötüleme helede anne kuzusuymuş hiç yapma, senden soğur ''annem sana nasıl kötü bir gelin getirdim''diye annesine yapışır..altın kural!!
2..kv.eşinle ilgili bişey dediğinde (tereyağ sevmez fila)eşin ve annesi aynı ortamdayken sor ki seni yalancı durumuna düşürmesinler..
3..kvye.saygısızlık yapmak istemiyorsun kimse istemez yüz göz olmayı ama sen sustukça o evinizin huzurunu bozacak
3..şaka yollu sana soktuğu lafların cevabını ver..mesela ben ayrı yatak olayında ''anne zahmet etme 2.yatakla uğraşma biz ayrı uyuyamayız''diye gülerek söylerdim
4..eşinle onlardayken asla kv.ye bakma:)sen ona bakıp çekindikçe eşinden ayrı oturdukça o kendini zafer kazanmış gibi hissediyo..özellikle onun yanında eşinle gül şakalaş..kp.le sohbet et ama o yokmuş gibi davran..
5..içinden anne demek gelmiyosa deme...annelik öyle boş bir kelime değil hakedilmeli sevgi verilmeli ..deme bence sen alttan aldıkça altta kalırsın kv.tepene çıkar haberin olsun..
tek çocukların ailesi daha düşkün olur .. bende tekim ...
kakoş bir kayınvalideyse seni sade bulması normal .. onlar gelinlerinin süslü püslü olmasını ister .benim yengemde öyle .. kız giyinmesini bile bilmiyor yengem deliriyor yani .. her gün annaesiyle konuşması kötü birşey değil .. ama seni hor görmesi kötü tabi .. sende umursama sen umursadıkça üstüne gelir boşver gitsin ...
kızlar,kaynanaya gittiğinizde niye hizmet bekliyorsunuz:26:
kendi yatağınızı pekala yapabilirsiniz,yemek çay servislerini de yapabilirsiniz,böylece bana az koydu,oğluna çok koydu derdi olmaz
Mesele az ya da çok yemek değil ki, küçümsenmek. Görmezden gelinmek.
kızlar,kaynanaya gittiğinizde niye hizmet bekliyorsunuz:26:
kendi yatağınızı pekala yapabilirsiniz,yemek çay servislerini de yapabilirsiniz,böylece bana az koydu,oğluna çok koydu derdi olmaz
Egem abla, farzet ki öyle oldu yemek üstüne gildildi vs. ya da kayın valide erken davrandı. Ya kim olursa olsun, bilmiyorum ama bizim gelinimiz olsa ben böyle olacağını düşünmüyorum. Ailemize sonradan dahil olanlar her zaman herkesten önceliklidir. Hatta benim anneannem, damatlarına yemeği daha fazla koyar, etin en iyisi, böreğin en kalın dilimi falan..
Egem abla, farzet ki öyle oldu yemek üstüne gildildi vs. ya da kayın valide erken davrandı. Ya kim olursa olsun, bilmiyorum ama bizim gelinimiz olsa ben böyle olacağını düşünmüyorum. Ailemize sonradan dahil olanlar her zaman herkesten önceliklidir. Hatta benim anneannem, damatlarına yemeği daha fazla koyar, etin en iyisi, böreğin en kalın dilimi falan..
bilemem o kaynana nasıl düşünüyor ama ben kaynanama gittiğimde yemek üstüne bile gitmişsem elinden alırım ben devam ederim servise.üstelik yüzlerce km uzaktan gittiğim halde
Valla arkadaşım bunun tek yada birden fazla çocuk olmasıyla pek alakası yok bana göre.benim eşim 3 erkek kardeşler,kayınvalidem en çok eşime düşkün.eltim bile biz evlendikten sonra demiş,en kıymetlin evlendi diye.nasıl olmasın ki eşim çarşı pazara çıkarmış,ev işlerinde de annesine yardımcıymış hep.ben bunun zararını değil de hep yararını gördüm tabi.annesine yapan karısına da yapıyor haliyle :))
Eşin dolduruşa gelmiyorsa şayet k.valideni tatlı tatlı kendine çekebilirsin bence.yemeklerini mi beğenmiyor ,gittiğinizde annecim ben senin gibi yapamıyorum ya bana da öğret,ya da fırsat buldukça yemeğe sendeyiz de mesela:))ona sadece kendi evladının değilde seninde muhtaç olduğun hissini ver.sık sık ara x neyi seviyor,asıl yapıyorsun sen diye sor ki oğlu için çırpındığını görsün.
Eşin işteyken k.valideni ara müsaitseniz x i arayıp size geleceğimizi söyleyeceğim de ki kendi rızanla ziyaret ettiğinizi anlasın.evet senin oğlun ama benim de kocam ve ben istediğim için sizdeyiz izlenimi vermiş olursun.eşinin gözünde de on numarasın böylelikle İnan.
Çalışmıyorsan arada k.validenle aktivite yapın.alışveriş,ev oturması vs.senede 3-5 kere bunları yaparsan bişey olmaz merak etme.hem böle böle birbirinize yakınlaşır, senin için de keyifli bi durum olabilir.
Eşine ailesi ile ilgili kötü bişey söyleme sakın.annesi sana göre laf mı soktu.aşkım annem böle söyledi acaba yanlış bi izlenim mi verdim, offf öyleyse çok üzülürüm tühh falan dersen kocanın gözünde sen bir meleksin artık.
Evet evlilik bir iş değil dolayısıyla stratejiye de gerek yok lakin yeni girdiğimiz,bizi tam tanımayan insanlara çeşitli yollardan kendimizi sevdirmek ve sayırdırmak zorundayız.takiii önyargılarımızdan kurtulana kadar.nitekim bizler bu yola kadın erkek baş koyduysak eğer adımlarımızı da ona göre atmalıyız.ben öle yapamam böle diyememle olmuyor maalesef.unutma yemek için savaşmak lazım , öle etliye sütlüye karışmadan bişey elde edilmiyor.karşında kötü varsa ezilir sinir hastası olursun,iyi varsa da suistimal eden nankör olursun.
Bırak kim kime düşkün olursa olsun sonuçta annesi,ondan sna zarar gelmez aklını kullanırsan nihayetinde.haaa istisnalar yok mu var elbet, kendi düşen ağlamaz o zaman iyiliğin sana çekirdek ama mutlu bir aile kazandırır,kötü de kendi yağında kavrulur.
Bu bahsettiğin gelinlikten önce saygıdır zaten, ben misafir olduğum evler de çay servisinden, yiyecek içecek ikramlarına kadar ilgilenirim, orası ayrı. Benim dediğim farklı bir şey, neden böyle yani? Neden bir ayrımcılık söz konusu?
Denemedim mi sanıyorsunuz? O evin hakimi o o ne derse o olur. Biz de yabancı olana daha çok hürmet ederiz ama bu durum tam tersi.
ya yesin eşim zaten çok olanı o yesin ama ona verirken tabağı al oğlum ye oğlum bana tabağını ver diyor. Siz ne anlarsınız bundan? Baştan anlamıyordum ama şimdi bakıyorum ki kadının her lafı iğneli bir bakıyorum altından neler çıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?