Kocası tek çocuk olanlar- Kaynanın oğluna fazla düşkünlüğü

bence bişi söleme, görmezden gel, hatalı olursun, bi süre idare et, eşin sana güvensin annemi atmaz diye , ozaman toparlanır

susuyorum üzülüyorum söylüyorum daha çok üzülüyorum. İçim içimi yiyor.Benim eşim de sizin eşiniz gibi olacak sanırım. Annesi onun gözünde melek. Herkesin annesi melek de ben bir şey yapmadan beni huzursuz ediyor. Annesine toz kondurmuyor gerçeği kabullenmiyor bir de üstüne darılıp gidip yatıyor. Ben de tek başıma üzülüp duruyorum

Evet gerçekten çok üzücü. Sanki ben sığıntıyım. Ailem kvlere geldiğinde bir hizmet bir güleryüz. Bana aman sen otur kalkma demeler. Eşimle gittiğimizde de aynen sizinki gibi sadece eşime hürmet, ben görünmezim

Evlenmeyen oğlanlara da itinayla kız bulunuyor. Onu ne yapıcaz

Orasını da hiç anlamam zaten, bazıları vardır deli olur oğlum evlensin, ölmeden göreyim mürüvetini, torun seveyim diye ama bunu diyenler de yapacağından geri kalmaz ki?:44: Bir dengesizlik söz konusu.

Arkadaşım kayın validesi, ağlar oğlumun evlendiğini de gördüm ya, başka bir şey istemem diye, ama kıskanmayı da bilir. Bir kez tartışma çıkmış, kadın kendisi yanlış anlamışta sen kimsin ki oğlumu benden alacaksın! Oğlumu benden alamazsın diye bağırmış.

Sen kendini gelinle ne diye bir yarış içine sokarsın, kendini gelinle mukayese edersin ki?

İçinden geçenlere bakar mısınız?
Yani her ne olursa olsun, çekememezlik yine oluyor mürüvetini görmek tek isteği olsa bile..

Sanırım kayın validelerin istediği; Eski düzen, hani eskiden evlenilirmiş ama gelinin bir söz hakkı olmazmış. Annenin lafı geçermiş, bunu istiyorlar herhalde.

Gidecek gelin, yemeği yapacak, koyacak önlerine kaldıracak, kocasına sırnaşmayacak, cinselliği görev gibi yapacak, amacı sadece o aileye torun vermek ve hizmet etmek olacak, gel diyecekler gelecek, git diyecekler gidecek, kendi ailesini unutacak, hep susacak, her şeye tamam diyecek. Gelin değil köle olmak bu..

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Ben ailemde gördüm Allah a şükür her tür kıyafetim vardı bekarken evime getirdim onları. Bir gün yola çıkacağız uzun yola eşim spor giyer genelde ben de öyle giyindim yolda rahat etmek için. Kv beni baştan ayağı süzdükten sonra niye bunu giydin yok mu senin kıyafetin dedi. Yola çıkıyoruz rahat etmek için giyiyorum dedim. Eşime dönüp gidip üstüne birşeyler alın dedi. Ben de gerek yok var benim kıyafetim dedim. Beni ezmeye çalışıyor. Güya eşime iyi görünüyor ama beni beğenmiyor.

her giydiğime üstün çok ince bu ince şu ince yalandan birşeyler uyduruyor. 1 kere de giydiğim bir şeye güzel demedi. bir kere de inadına lahana gibi giyindim bu sefer de oğluna yapışıp oğluuuum hasta olursun yavruuum niye giydirmedi seni bak o giyinmiş kalın kalın dedi. Şok oldum kaldım. Ben o yum. Adım sanım yok eşim de eşim değil çocuğum sanki.

kızlar,kaynanaya gittiğinizde niye hizmet bekliyorsunuz:26:

kendi yatağınızı pekala yapabilirsiniz,yemek çay servislerini de yapabilirsiniz,böylece bana az koydu,oğluna çok koydu derdi olmaz

Çok değişik model kv var.Çeşit çeşit seç beğen al
Sizin ki bu model, eşinizin annesi kesinlikle değişmeyecek
ama eşiniz zamanla değişecek yavaş yavaş anlayacak acele yok.Eşini
kendinden soğutma dırdır (erkek tabiri ) yapma ki daha çok savunmaya geçmesin.
KV siz hakettiğiniz için bunları yapmıyor siz kendinizi üzmeyin ben çok iyiyimde
o niye böyle yapıyor diye kendinizi yıpratmayın.Kadınların yapısında bu var ruhu yaradılışı böyle
olduğu için yapıyor.Size özel değil
Ne melek anneler gördüm gelini görünce bambaşka bir insan olan.
Çok iyisi varsa da ben henüz çevremde rastlamadım.
Daha çok yeni evlisin biraz sabır diyorum ben size.

Son düzenleme:

kendi yatağınızı pekala yapabilirsiniz,yemek çay servislerini de yapabilirsiniz,böylece bana az koydu,oğluna çok koydu derdi olmaz

Mesele az ya da çok yemek değil ki, küçümsenmek. Görmezden gelinmek.

Mesele az ya da çok yemek değil ki, küçümsenmek. Görmezden gelinmek.

belki de servisi senin yapmanı istiyor ve bu şekilde bir şeyler ima ediyor

örneğin, ben yemekleri hazırlamışsam geliniminde en azından servisi yapmasını isterim

Egem abla, farzet ki öyle oldu yemek üstüne gildildi vs. ya da kayın valide erken davrandı. Ya kim olursa olsun, bilmiyorum ama bizim gelinimiz olsa ben böyle olacağını düşünmüyorum. Ailemize sonradan dahil olanlar her zaman herkesten önceliklidir. Hatta benim anneannem, damatlarına yemeği daha fazla koyar, etin en iyisi, böreğin en kalın dilimi falan..

bilemem o kaynana nasıl düşünüyor ama ben kaynanama gittiğimde yemek üstüne bile gitmişsem elinden alırım ben devam ederim servise.üstelik yüzlerce km uzaktan gittiğim halde

Denemedim mi sanıyorsunuz? O evin hakimi o o ne derse o olur. Biz de yabancı olana daha çok hürmet ederiz ama bu durum tam tersi.

bilemem o kaynana nasıl düşünüyor ama ben kaynanama gittiğimde yemek üstüne bile gitmişsem elinden alırım ben devam ederim servise.üstelik yüzlerce km uzaktan gittiğim halde

Bu bahsettiğin gelinlikten önce saygıdır zaten, ben misafir olduğum evler de çay servisinden, yiyecek içecek ikramlarına kadar ilgilenirim, orası ayrı. Benim dediğim farklı bir şey, neden böyle yani? Neden bir ayrımcılık söz konusu?

haklısın senden ornek aldım bazı davranışları uygulayacagım :)

sorunlu demekki kadın,böyle insandan da hizmet beklemeyeceksin zaten

mesela kadın neden benim yatağımı yapsın

Denemedim mi sanıyorsunuz? O evin hakimi o o ne derse o olur. Biz de yabancı olana daha çok hürmet ederiz ama bu durum tam tersi.

Dediğim şey bu işte, hem her dakika kayın validenin peşinden gidemez ki insan? Aniden gitti 2 tabakla geldi, birini bana diğerini eşime uzattı. Onun tabağı benden daha fazla, tühh yetişemedim, yine ayrımcılığa maruz kaldım..

ya yesin eşim zaten çok olanı o yesin ama ona verirken tabağı al oğlum ye oğlum bana tabağını ver diyor. Siz ne anlarsınız bundan? Baştan anlamıyordum ama şimdi bakıyorum ki kadının her lafı iğneli bir bakıyorum altından neler çıkıyor.

Bir de herkes çok hanımefendi, güzel gelinin var dese duymamazlığa geliyor bir tane iyi laf etmedi bana. Yani bir tane iyi davranış görmedim ileride nasıl olacağız hiç bilmiyorum.

kadın oğluna odaklı yaşıyor demekki.anladığım kadarıyla uzaktasınız ve sık görüşmüyorsunuz.eşinle aranızda sorun olmuyorsa umursamayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…