yanlışımı anlamak için şu kısımda da yardımcı olur musunuz :) mesela ben de onsuz yapabilirim. güçlü olduğumu biliyor. hatta büyük bir yanlışı olursa terk edeceğimi de farkındaymış öyle dedi. ama genel olarak elinizi hep kapıda nasıl hissediyor? bunun için ne diyorsunuz ne yapıyorsunuz :)Bunun bir taktiği yok. Zaten bireysel anlamda taktikten ve stratejiden hoşlanan biri değilim. İlişkilerde hep bir taraf farklı ve fazlaca değerli hissettirir bir kırtik bile olsaBen tüm evliliğim boyunca annesi gibi davranmadım.Bir elim hep kapıda gibi hissetti, karakter olarak kendi kendine yetebilen özgüvenli bir kadınım; onsuzda hayatıma mükemmel devam edebileceğimi hep hissettirdin. Bence formül bu. Evlendiğimden beri çalışamıyorum çünkü beni istanbulun göbeğinden bir anadolu şehrine taşıdı, dolayısı ile yıllardır özel sektörde çalışan tırmalasam da dişime göre bir iş bulamıyorum. Sırf onun için kariyerimi, ailemi, arkadaşlarımı bırakıp bu şehire yerleştim, bunun farkında. O yüzden de biraz bence. İlk fedakarlığı ben yaptım, şimdi de o yapıyor. Buna rağmen ev işleri ortaktır, akşamları ona kalan işler var iş bölümü yaptık, dün akşam boğazlarım acıyordu mesela sabah başucuma pastil ve portakal suyu bırakmış. Bir de mesela yıkaması ayıklaması zor sebzeleri ben 3 kg civarı alır temizler ayıklar dondurucuya atarım. Dün 3 kg ıspanak almıştık pazardan bugün yıkadım, ayıkladım. Az önce o doğradı, buzdolabı poşetine yerleştirip pipetle vakumlayıp dondurucuya kaldırdı
Biraz sen biraz o her şey dozunda güzel. Her erkek bir değil her kadın da değil. Eşim ilgiyi sever mesela ihmal ettiğimde gayet net sorar bir sorun mu var diye. Bazen nazlanır özel bir yemek ister, kıyafetimi seç der vs... Seve seve yaparım. İlgi konusunda bende nazlıyımdır, her işi yapabilirim ama sonunda eşimin elinden demli bir çay isterim, dizine yatıp saçımı tarasın isterim. Karşılıklı her şey, dozunu ayarlamak lazımben fazla özen gösteriyorum, o hiç göstermiyor. birkaç gündür eskisi kadar özen göstermeyi bıraktım, şimdi bakıyorum o da bir şeyler yapmaya başladı. heralde ben ona hiç fırsat vermemişim
Şu an hamileyim ama çocuk yapılmayacak bir durumda değil evliliğim. Mutsuz değilim şükür. Sadece anladığım kadarıyla üstüme gereksiz sorumluluk aldığım için ona fırsat bırakmamışım. Birkaç gündür zaten saçımı süpürge etmeyi bıraktım, bu sefer ben ne istersem o yapmaya başladı. Sadece doğru yolda olduğumdan emin olmak istedim :)Empati iyidir ama asiri empati de hic iyi degildir, daima ezilir asiri empatikler. Aslinda herseyin asirisi dengeyi bozar. Bu sekilde adamin totosunu kaldiriyorsun farkinda olmadan. Adam kendini bulunmaz hint kumasi zannedecek. Uzerine dusmeyi birak. Evlilik oturmadan da cocuk dusunme. Hayat arkadasin gibi gor. Geri kalan hayatta beraber takiliyormussunuz gibi. Sacini supurge etmene gerek yok. Kendin ol yeter. Gerekenden fazla yuk uzerine yuklenme. Kendini degersizlestirecek seyler yapma. Evliligin kitabi, taktigi yok. Biterse diye de korkma. Biterse bitsin diye bak. Cunku neden korkarsan korktugun basina gelir. Sana bos zananini ayirmiyor mu? Boyle bir arkadasin olsa ne yapardin mesela? Ben olsam senin bosvaktine kalmadim der arkadaslarimla bir iki kez takilirdim. Gayet guzel eglenirdim. Eninde sonunda butun hayatinin onun uzerine kurulu olmadigini anlayacaktir. Cok ustune dusme onun, asiri ilgi bogar.
Anladığım kadarıyla, o istemeden yapmamak lazım o zaman. Biraz nazlana nazlana :) Ben nazlandırmayı seçmişim beyefendiyiBiraz sen biraz o her şey dozunda güzel. Her erkek bir değil her kadın da değil. Eşim ilgiyi sever mesela ihmal ettiğimde gayet net sorar bir sorun mu var diye. Bazen nazlanır özel bir yemek ister, kıyafetimi seç der vs... Seve seve yaparım. İlgi konusunda bende nazlıyımdır, her işi yapabilirim ama sonunda eşimin elinden demli bir çay isterim, dizine yatıp saçımı tarasın isterim. Karşılıklı her şey, dozunu ayarlamak lazım
Kendinizi sevin.Merhabalar. Kocalarının el üstünde tuttuğu hanımlar, nasıl davranıyorsunuz da oluyor? Bu erkek milletine iyilik yaramıyor değil mi? 1 yıl olmadı evleneli. Eşimin peşinde fır döndüm. Canı ne çekerse daha o demeden yapıyorum misal. Aramız kötü değil amenna ama bana verdiği değerin iyice azaldığını düşünüyorum. Ben de sevmeyi çok seviyorum. Ya çok seven ya hiç sevmeyen, ya çok değer veren ya hiç değer vermeyen bir insanım. Tam olarak napmam lazım ki orta yolu bulayım, peşimden ayrılmasın, vakit geçirmeye çalışsın, sözlülüğümüzdeki gibi bana karşı heyecan duysun?
Hadi bakalım taktikleri alalım :)
yanlışımı anlamak için şu kısımda da yardımcı olur musunuz :) mesela ben de onsuz yapabilirim. güçlü olduğumu biliyor. hatta büyük bir yanlışı olursa terk edeceğimi de farkındaymış öyle dedi. ama genel olarak elinizi hep kapıda nasıl hissediyor? bunun için ne diyorsunuz ne yapıyorsunuz :)
Alma verme dengenizi koruyun hep verici olmayın sperm bile yumurtaya koşar bırakın az o koşsunMerhabalar. Kocalarının el üstünde tuttuğu hanımlar, nasıl davranıyorsunuz da oluyor? Bu erkek milletine iyilik yaramıyor değil mi? 1 yıl olmadı evleneli. Eşimin peşinde fır döndüm. Canı ne çekerse daha o demeden yapıyorum misal. Aramız kötü değil amenna ama bana verdiği değerin iyice azaldığını düşünüyorum. Ben de sevmeyi çok seviyorum. Ya çok seven ya hiç sevmeyen, ya çok değer veren ya hiç değer vermeyen bir insanım. Tam olarak napmam lazım ki orta yolu bulayım, peşimden ayrılmasın, vakit geçirmeye çalışsın, sözlülüğümüzdeki gibi bana karşı heyecan duysun?
İşte sorun içimden geldiği gibi davranınca başlıyor :) Ben sevmeyi aşırı seven bir insanım. Her şeyi yani. Yerdeki karıncayı eğilip öptüğümü okşadığımı bilirimMerhaba, büyük konuşup üst perdeden atıp tutmuş olmak istemem. 20+ yıl sevgililikten sonra bence ;
Kişinin sevgilisine verdiği değer, kendi egosuna verdiği değerdir. Değer vermeyeceğim, değer görmeyeceğim biri ile olamam, taktik filan da yapamam, tabii ki şımartacağım, o da beni şımartsın. Onun için çok fedakarlık yaptım, yine de yaparım, o da yapmıştır. İkimiz de biliriz ki birbirimizin gururuna, onuruna dokunan bir durum olursa bir daha biz olmayız, ona göre davranırız.
Özet taktik yok, içinizden geldiği gibi davranın, sevin, sevilin hayat taktik düşünmek için çok kısa
Bence böyle şeyler taktikle olmaz. Her ilişkinin kendi dinamiği vardır. benim ilişkimde bizi dünyanın en mutlu insanı yapan şey sizin ilişkinizi bitirebilir mesela. Bu nedenle ilk olarak taktik-oyun aramayı bırakın.Merhabalar. Kocalarının el üstünde tuttuğu hanımlar, nasıl davranıyorsunuz da oluyor? Bu erkek milletine iyilik yaramıyor değil mi? 1 yıl olmadı evleneli. Eşimin peşinde fır döndüm. Canı ne çekerse daha o demeden yapıyorum misal. Aramız kötü değil amenna ama bana verdiği değerin iyice azaldığını düşünüyorum. Ben de sevmeyi çok seviyorum. Ya çok seven ya hiç sevmeyen, ya çok değer veren ya hiç değer vermeyen bir insanım. Tam olarak napmam lazım ki orta yolu bulayım, peşimden ayrılmasın, vakit geçirmeye çalışsın, sözlülüğümüzdeki gibi bana karşı heyecan duysun?
heeeee şimdi olduHer tartışmada ; seni boşarım montunu alır çıkarsın diyorum sjslakajakajskbiz 4 yıllık evliyiz ama 20 yıldır tanırız birbirimizi, karakterimi, hayata karşı duruşumu, beni neyim kızdırıp neyin sevindireceğini bilir. 20 yıldır da eyvallahsız bir insanın yakın arkadaşıydı, ondan deli tarafımı biliyor-biliyor bırakıp anında çıkacağımı. Ama işte maalesef çok üzülerek söylüyorum-böyle hissettirebilen kadın çok az bu ülkede. Bunun için arkanda dağ gibi duracak bir aileye sahip olman-ve onların bunu hissetirmesi-eğitimli olman-bir mesleğinin olması-karakterinin de sevginin ilginin olmadığı yerde asla durmam hissinin üzerine oturduğunu bilmesi-çalışmasanda bir birikimin ya da bir gelirin olması… vs.. uzuyor bu böyle. Ben gezmeye gitmek istiyorum, o annesine. Hııı öylemi, tamam sen git-ben bisiklete bineceğim diyorum. Arkadaşlarıyla maç izlemeye gidecek- iyi eğlenceler hayatım diyorum-eee miletin karılaro kavga çıkarıyor gitme diye-kıskanıyorlar sen niye gitme demiyorsun deyip gitmekten vazgeçiyor. Yemiyormu-yemesin, istemedi mi-peki
doğru, sorun bendeymiş anladım fazlasıyla :) kemal sunalın dediği gibi, bundan sonra böyle, çalışmayacam :))Alma verme dengenizi koruyun hep verici olmayın sperm bile yumurtaya koşar bırakın az o koşsun
Küçük çocuğun peşinde döner gibi daha istemeden her şeyi yapmayın çoğunu istese bile yapmayın adama sizden fırsat kalmıyor ki
teşekkür ederim :) sevilmediğimi düşünmüyorum ama emek verilmediğini düşünüyorum. sevdiği yemekleri yaptığım için ellerimi öpmüşlüğü var. gözleri dolup, ben seni hakedecek naptım demişliği çok var. bizim sorunumuz onun hiç emek vermemesiydi. aslında sorunumuz benim ona emek vermesi için fırsat bırakmamammış. ben aile evinde de böyleydim. çocukluğumdan beri üstümde hep fazla sorumluluk olduğu için, farkında bile olmadan yüklenmişim her şeyi. tamamdır şimdi o iş bendeBence böyle şeyler taktikle olmaz. Her ilişkinin kendi dinamiği vardır. benim ilişkimde bizi dünyanın en mutlu insanı yapan şey sizin ilişkinizi bitirebilir mesela. Bu nedenle ilk olarak taktik-oyun aramayı bırakın.
Benim ilişkim için durum şöyle, ben kendime verdiğim değeri artırdıkça eşiminde davranışları doğru orantılı pozitif yönde arttı.
Tersi ise hiç yaşanmadı, bu sebeple size örnek veremiyorum.
Umarım siz de sevdiğiniz ve sevildiğiniz bir ilişki yaşarsınız :)
Rica ederiiiim, sağlıkla kavuşun bebişinize, dilerim verdiğiniz değerin tam karşılığını aldığınız bir ömür beklesin siziheeeee şimdi olduson cümleniz yetti. saydığınız kriterlerin de hepsine sahibim bu arada. bugün boşanayım ailem arkamda. gelirim de var. olmasa da bi işe girerim. daha önce de boşanmıştım, değer görmediğimde bitirebileceğimi biliyor. sanırım bu fır dönme işiymiş benim yanlışım. onu da düzelttim mi sanırım düzelir. çok teşekkür ederim :)
Hayırlı olsun bebeginiz. Allah bebeginizi Saglikla huzurla kucaginiza al ayi nasip etsin.Şu an hamileyim ama çocuk yapılmayacak bir durumda değil evliliğim. Mutsuz değilim şükür. Sadece anladığım kadarıyla üstüme gereksiz sorumluluk aldığım için ona fırsat bırakmamışım. Birkaç gündür zaten saçımı süpürge etmeyi bıraktım, bu sefer ben ne istersem o yapmaya başladı. Sadece doğru yolda olduğumdan emin olmak istedim :)
hah ben o homurdandığı noktada utanıp elinden alıyordum. demek ki böyle azap etmek gerekiyorRica ederiiiim, sağlıkla kavuşun bebişinize, dilerim verdiğiniz değerin tam karşılığını aldığınız bir ömür beklesin siziBakın mesela ıspanaklar normal buzdolabı dondurucusuna sığmamış, elinde geldi yanıma, sığmıyor aşkım dedi, diğerine dene dedim, homurdandı giderken sanki-hayırdır homurdanıyorsun galiba dedim-ne haddime majesteleri diyor Şeytan azapta gerek
aminn çok teşekkür ederim :)Hayırlı olsun bebeginiz. Allah bebeginizi Saglikla huzurla kucaginiza al ayi nasip etsin.
Katılıyorum. Bu bir tavır; eşine değer veren annesine, arkadaşlarına, işine.. kendisine deper veriyordur bir kere hakkınca. İnsana değer vermek, kıymet vermek, beda, sevildikçe şımarmamak.. bunlar psikolojik sağlamlık ve medeniyet seviyesini de gösteriyor bence. Çabayla olacak şeyler değil sankiİnsan kıymeti bilirse karısına değer verir, sozlulukteki gibi heyecanlandırmaya çalıştığınız ikinizin evliliği sadece sizin değil ki... Ben belli taktikler olduğuna inanmıyorum, ara ara değişse de genel düzende nasıl başlarsa öyle gidiyor evlilikler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?