kocasının eski karısı

Nafaka kadının neyine yetmiyo acaba boylelerini anlamıyorum.
Bence eşinle ciddi ciddi konuşmalısın bu konuyu böyle olmaz çünki.
Senin de cocugun olacakmis
Devletin verdigi aylik 300 lirayla o cocugun maddi manevi herseyini ustlen ve bana yaz kardesim, ben sana 600 lira verip yanina da oglumu yollayayim ona da bakarsin

Yapma kiz ,simddi konu sahibi gider kocasini keser meser valla inanip

Cocuga nafaka disinda masraf yapilamaz mi? Ustune basinanbiseyler alinabilir. Hava soguk kalin kaban bot almis olabilir nafaka yetmemis olabilir. Sen bide üniversitye giderken gor. Babasindan bilgisayarda isteyecek, telefonda, odasinida yeniletecek. Hele bide kiz coxuguysa kozmetik var ohooo

eski karısı evlenmemiş mi evlenirse bidaha böyle şeyler yapamaz bence cocuguna yardım edebilir ama eski karısının kredi kartını ne diye ödüyor madem aralarında bi değer kalmış neden ayrılmışlar bence bunları sor

Ahahaha oyle ya tabi
Valla birak annelik yapmayi, 600 liraya gel sabah 8aksam 6 cocuga bak desen kimse gelmez
Bence de
Dedim ya bunca zaman sadece 300 le ve kendi maddi manevi çabasıyla geçinen eski eşe helal olsun
İşte bi ay yetmiyo dersin kabahatli olursun, diğer aylar kendi cebinden eklediklerin düşünülmez

Cocugun annesıyle iletişimi kesmesi zaten imkansız; ilişkilerini Minimuma indirmek gerekliyse siz bakın efenim.Hayırsız bir baba olmasından iyidir.. Keza eşinizle sizde cocugunuzdan sonra yasadıgınız sorundan dolayı bosanabılırsınız AMA bu cocugunuzdan ayrılmayacagı anlamına gelir.Sizin cocugunuza da boyle bir baba istemezdiniz dimi ?

Bence de
Dedim ya bunca zaman sadece 300 le ve kendi maddi manevi çabasıyla geçinen eski eşe helal olsun
İşte bi ay yetmiyo dersin kabahatli olursun, diğer aylar kendi cebinden eklediklerin düşünülmez
Yahu bunlar ne ki, para verip kurtuluyor baba
Aslinda alip cocugu kendi evinde de bakmak mecburiyetinde, annenin ne kadar varsa sorumlulugu babanin da var
Benim annem , babamin 2 kizina 15 yil bakti ceyizlerine kadar yapti , dugunlerinde setlerine varana kadar takti babam da oyle bakti sorumsuzluk abidesi olarak , dul ve cocuklu adamla evleniuorsan herseyi goze alacaksin

Evli olduğunuz sürece eski karısıyla ilgili maddi manevi bazı sorunlar elbette karşınıza çıkacaktır çünkü ortada bir çocuk var. Maalesef sadece nafaka ile bir çocuk büyütmek zor,bir anne olarak mutlaka masrafları vardır ve eğer çocukla ilgili ise eşinizden istemesi çok normal,çocuklu biriyle evli olmanın sonuçlarından biri bunlar,ha çocuklu biriyle evli olmanın kötü birşey olduğunu söylemiyorum ama o çocuk kadar annesi de hep hayatınızda olacak ve siz ister kızın ister kızmayın bu gerçeği değiştiremezsiniz.

Nafaka ne kadar konu sahibi? 2000-4000 arası mı ödüyorda kredi kartı sizi rahatsız etti.
Bakın kızım 3 yaşında, kreşe aylık 1200 lira veriyorum bu sene,600 lira kırtasiye masrafı ödedim,ulaşım dahil değil kendim götürüp getiriyorum,bununla bitiyor mu tabiki hayır,her ay en az 4 kere gezileri oluyor,tiyatro, etkinlik ,yılbaşı balosuna 60 lira verdim en basidinden. Giyim kuşam,haftasonu yapılan programı ve yemesi içmesi,kuruyemiş,meyve vs ekstra dikkat ediyorum. Dolayısıyla şu an kızımın masrafı benden fazla inanın.
Ki şu an küçük benim kızım,kendisi pek müdahil olmuyor onu al bunu al tarzında ama ilkokul,ortaokul çağında olsa her anlamda katlanarak artacak masrafımız,kızımında istekleri,kararları olacak.
Siz muhtemelen 500 lira nafaka veriyorsunuz,oda okul masrafını bile karşılamaz zaten,dolayısıyla ödemeli eşiniz.
Her ayda istese ödeyecek mecbur. Sonuçta eşinizin çocuğu.

Nafaka kadının neyine yetmiyo acaba boylelerini anlamıyorum.
Bence eşinle ciddi ciddi konuşmalısın bu konuyu böyle olmaz çünki.

Ne demek neyin yetmiyor? Nafaka ne kadarmış onu bir öğrenelim. Nerede yaşıyoralar çocuk kaç yaşında? Bunlari bilmeden nafaka nin yerim yetmediği bilemezsin. Valla arada çocuk oldukça babası da böyle kredi kartı ödemeler fazla para vermeler yapacak tabii ki. Adam burada rahat rahat takılırken çocuğu sıkıntıda mi kalsın.

Burada anne bu durumu suistimal edebilir mi? Evet edebilir, ama adamın maddi durumu uygunsa böyle şeyleri takmayın.
Adam alla gostermesin bugün olse mal varlığı eşi ve diğer kadından olan çocuğa kalacak. Hatta bu eşinden çocuğu yoksa bir miktar annesine babasına bile kalabilir. Çok emin değilim orasindan. Yani bu adamın gelirlerine ne kadar eş ortak cocukta ortak. Bir nafaka yetmiyor mu olayı değil. Maddi imkanlar dahilinde ihtiyaçlar hiç bitmez.

Mesela devlet okulu yerine özel okul, devlet hastanesi yerine özel hastane. Okul sonrası etkinlik vs özel hoca. Pedagog ile aylık görusmeler ( sonuçta boşanmış aile cocugu) kıyafeti, oyuncağı, tatili, sporu vs. Çocuk için bunları da harcayabilirsin hiç birşey harcamaya bilirsin.

tamam alın çocuga bakın o zaman. çocugu tabı kı ılgılenecek para gönderecek.
nafakası ne kadar?

Hangi okullara gönderiyorsunuz sizin okul üst düzey bi koleej olmalı..ortalama 600-800 arası özel okullar

Sizin yazdıklarınız 500 tl etmez, zaten standart bir çocuk da sizin yazdıklarınızla yaşamıyor..

Benim bir çocuk için 500 tlden yola çıkarak (a/y) ev ekonomisi için kendimce yaptığım hesap için sorduğum bir sorudur.

Muhtemelen sorumu " aaa 500 lirada yetmiyor mu, daha neler" gibi okudunuz, algıladınız ki standart bir ailenin mali giderleri yerine o lüks yaşamınıza atıf yapma ihtiyacı hissettiniz. İnsanoğlu ne garip, her konuda bir ego tatmini, bi kendini ve lüks yaşamını göze sokma hali...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…