Kocaya kahvalti

Annem de hazırlardı babama, şimdi biz hazırlayamıyoruz ve bu yüzden çok üzülüyorum babam da tek başına kahvaltı yapamaz, bir gün hazırlamış yalnız diye yiyememiş. Dışarı da yapıyor, ama ben 6,30 da kalkıyorum, hadi 07,00 olsun buçuğa kadar minübüs durağında olmam lazım. Hazırlayalım, bırakalım dedik, dediğim gibi tek başına yenmiyor dedi. Yani hem kendimi hazırlamam, hem kahvaltı hazırlayıp, yapıp, kaldırmam çok zor, herhalde bi 05:30' da falan kalkmam gerekir..

Burası bir derdim var bölümü herhangi bir derdiniz yoksa neden açtınız başlığı anlamadım biz hazırlamıyoruz yazsa burdakiler yanlışsınız dese siz hazırlamaktan vazmı geçeceksiniz hayır yani konunun amacını anlamadım. Başkası uyanamaz hazırlayamaz siz hazırlarsınız. Neden kıyaslamaya girip soruyorsunuz ki ne güzel işte kahvaltısını yiyip gidiyor doğrusunu yapıyorsunuz ve bunu da biliyorsunuz ama hazırlamayana da bir şey diyemeyiz.

çalıştığım için kendime hazırlarken ona da hazırlarım..
ama kendime hazırlamayacaksam hiç de onun için kalkmam..
hem evde hem dışarda çalışmam yeterli bence..çok bile..
ama ev hanımı olsam kalkardım..
bu kişiye göre değişir..kimi kıymet bilir kimi bilmez..

yanlış anlaşıldım sanırım??
aynı düşüncedeyim sizinle ve kalkıyorum o yat dese de; uzman çavuş eşim arkasından dualar ederek, okuyarak yolluyorum işe...
bende tebrik ettim sizi.. böle olmalıyız..sizin yaptığınız benim yaptığım çok doğru...

Bence hiçbir kimse için geçerli değil.Ne sabah kahvaltısını dışarda yapanlar evde hazırlanmıyor diye yapıyor,ne de akşam millet sadece ailesiyle yemeğe gidiyor.
Bu yazıyı tam hatırlayamıyorum açıkçası, konu kahvaltı olunca yazmak istedim. Belki burada anlatılmak istenen sabah kahvaltısının sıcaklığı sohbetinin ayrı bir havası olmasıdır.

Kadın çalışmıyorsa / adam hakeden bir adamsa,Kahvaltı hazırlanması taraftarıyım ben de..
Biz karı koca aynı işi yapıyoruz. Ben iş yerinde mutfaga sahibim,buzdolabım falan da var.Dolayısıyla ev kahvaltısı yaparız işte .

Calismayanlar hazirlamali tabi, nasilsa uyur esi gidince diyenler neye dayanarak boyle konusuyor?
Calismayan bayanin tek işi uyumak mi?
O da calisiyor ve hatta hem calisiyor hem adi yok hemde karsiligi. Cocukta eklenince aksam nasil oluyor bilinmiyor.

Hayat zorunluluklarla kurallarla gitmez. Calismak calismamakla ilgisi yok. Esinden erken cikilmadigi surece kahvalti hazirlanabilir.
Bazen erkek bazen kadin hazirlar. Ev hanimiysanda mecbur degilsin hergun hazirlamaya.
Insan bu o gun kalkamaz, kalkmaz istemez, yogundur, cani sikkindir, esinden bekliyordur bazen, rutunden sıkılmistir v.s

Bu arada calisiyorum. Bebegimden sonra simdilik evden devam ediyorum.

ikimizde çalıştığımız için erken saatte kalkıp yollara düşüyoruz genellikle işyerlermizde kahvaltı yapıyorum. .
Çalışmasam belki bende hazırlarım ama eşim yemez büyük ihtimal insanın uyanır uyanmaz canı kahvaltı istemiyor

eğer çalışıyosan hazırlaman gerekiyor öbür türlüsü vicdansızlık olur bence ya.. bütün gün adam evde yok onunla geçireceğin günün ilk saatlerinde uyumak bence bir kadının eş görevini yapmamasıdır..
çalışıyosan ayrı tabi yorgun olabilirsin saatler uymayabilir vs..

bunda haklı ya da haksız olcak bişey yokki, kişisel tercih meselesi

haklısınız olması gereken bu bence.. bende hiç hazırlamıyorum.. kalkacağım zamanda uyu sen ben bişeyler atıştırırım kalkma diyor eşim.. benimde canıma minnet :) yatıyorum geri.. keşke bende kalkıp hazırlasam.. eşim alt katımdaki marketten ekmek almaya üşendiğim için bir saatlik yoldan ekmek getiren bi eş.. bazen değerini bilmediğimi düşünüyorum

Ben de gözünün içine bakıyorum istesin diye ama sabahları yemekten hoşlanmıyor.Ben de hazırlıyorum iş yerine götürüyor orada yiyor.

Eğer çalışmıyor olsaydım bende kalkıp hazırlayabilirdim belki, eşinizi de mutlu edecek bir durum bence onun için özeniyor olmanız. Biz aynı anda çıkıyoruz evden hemen hızlıca sallama çay, kahvaltılık vs çıkarıyoruz bazen pratik sucuk peynirli yumurta fln yaptğımız oluyor canımız çekerse, kahvaltılık çeşitleri güzel oluyor evde dışarıda kahvaltı yapmıyoruz elimizden geldiğince.

Ama bazen ben eşimden geç gittiğim zamanlarda uyanmadığım olmuştur ama o kadar da olsun :).

Ya bunu anlamıyorum gerçekten. Böyle konular bana hava atmak için açılmış gibi geliyor. 'Bakın, ben kocama çok saygılıyım, kadınlık görevlerimi yerine getiriyorum, yapmayanların ne biçim ilişkisi var.'

E yani? Madalya mı takmalıyız, yılın en iyi eşi ödülünü mü vermeliyiz?

Siz yaparsınız, başkası yapmaz. Herkesin aile düzeni bir olmaz. Şu genellemelerden bir kurtulsak artık...

Onceki mesajimda da yazmistim, esim biraz daha uyumak icin nerdeyse giysileriyle yatacak diye
biz kizimla sabahin korunde kalkip kahvalti yapariz, esim evden cikmasina saniyeler kala uyanip wc dis fircalama yuz yikama sonrası evden cikar, kesinlikle ogle yemegine kadar bisey yemez. Hafta sonlari da 12 den once kahvalti etmez.
Valla ozendim erkenden kalkip kahvalti yapan adamlara cunku ben de calisirken 5 dk daha uyumak icin butun gunu ac gecirmeye raziydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…