Konu kişisel temizlik oldu mu fakir edebiyatı yapılmazsa olmaz...
Nedense bu bahsedilen fakirler bir kalıp sabuna, 5 dakikalık su akıtmaya para bulamaz, ama binlerce liralık akıllı telefonlara falan bulur. Bırakın ya...
Sokaklarda yaşayıp aç gezecek seviyede değilse herkes asgari vücut temizliğine bütçe ayırabilir. Pisliğin bahanesi olamaz. Her bütçeye göre ürün var. Gidip de 500 liralık parfüm alın demiyoruz, 1 kalıp sabun kullanın yeter diyoruz pis kokmamaya.
Aynen öyle kötü koku sadece kir kokusu değildir aşırı yoğun parfüm kokusuda bazen kötü kokudurBen dayanabilmek için yanımda sprey kolonya taşıyorum güzel kokan, bu tip bir durumda kalınca atkıma veya fularıma sıkıp burnumun dibine çekiyorum. Kötü kokuya bu şekilde belki dayanabiliyorum ama ağır kokular daha çok rahatsız ediyor beni. Sigara kokusu + ağır parfüm kokusu baş ağrısı yapıyor hemen ona bir çözüm bulamadım :/
Yurtdisina geldim artik guzel kokuyorumm ahahaha hey Allahim ya.Turkiyede yurt disinda ne satiliyosa aynisi var.. millet kullanmiyo demekki. Bunun yurt disinda olup olmamaklada ilgisi nedir: )
:)) hahaha valla yazindan oyle anlasiliyodu:))Yurtdisina geldim artik guzel kokuyorumm ahahaha hey Allahim ya.
Yurtdisina gelmekle alakasi yok hanfendi, ingilizlerden bahsettigi icin Mune abla o yuzden soyledim.
Elbette Turkiye'de alasi var.
Olabiler:)) hahaha valla yazindan oyle anlasiliyodu:))
Ee 1.55 likler napsin:))Offf off hıc sorma. Daha 3 gun önce otobüste .Camı açip yüksek sesle bi insan hiçmi duş almaz ne pis ınsanlar var dedım. ALLAH' tan boyum uzun otobus camına kafamı yapıstırıp nefes alabildim .az kalsın ölecektim ya
Ee 1.55 likler napsin:))
Onerini ilk firsatta denicem: )KEndını otubusten atsin yapacak bisi yok hahaha
Onerini ilk firsatta denicem: )
Yün ve kaşmiri herkes alamayabilir ama, su ve sabun bu kadar da cep yakıyor olamaz ya, korkmayın su ve sabundan...Ya bakın deo sağlıklı değil diye yazmış kaç kişi, hepsine yazdım size de yazacağım. Sağlıklı deolar, parfümler, duş jelleri gırla. Organik hepsi. Bir ton marka var, yazıyorum artık tek tek yazmayacağım herkese.
La Naturel (Türk markası), Yves Rocher in organik serisi, Sante, Logona, Rossmann da satılan Alterra markası ve daha niceleri. Kristal deolar var zararsız, aşırı bereketli, tüm vücuda sürülen, kokusuz nötr.
Ter kokmanın nesi sağlıklı? Milyon tane alternatif var. Ayrıca sentetik ve akrilik kokar, yün kazak kokmaz. Merinos yünü ve kaşmir tercih edin kokuyor mu kokmuyor mu görün.
Deo, parfüm, roll on, duş jeli,parfüm, şampuan... yani tüm temizlik malzemelerinin zararsız ve organik olanları yıllardır satılıyor, kullanın kullandırın.
Kesinlikle...Bazilari gercek hayvan seviyo buna inaniyorumda.. bazilari varki sirf kuru gurultu.. hayvan seviyo desinler diye yani..samimi degiller
Ben hastanede calisiyorum, bazi hastalar o kadar pis oluyor ki..simdi diyeceksinz hasta ne yapsin diye ama oyle degil iste yanndaki refakatcisi hastayi silip temizleyebilir, odayi havalandirabilir ama yapmiyorlar yapmadiklari icin haata daha cok hasta oluyor...bazilarida dus alabilecekleri halde almiyorlar, ben de odaya girince direk soyluyorum artik onceden ayip olmasin derdim ama artik soyluyorum odaniz pis kokuyor havalandrin ya da hastaniz bu sekilde yatamaz hastayu silip temizleyin boyle hasta bakimi olmaz diye....hatta hastaya bizzat bugun dus al enfeksiyon kapacaksin nerdeyse diyorum....bazi hasta yakinlari o kadar guzel bakiyor ki hayran kaliyorum onlari ornek verip azcik utandiriyorm ama mecbur iste
Yün ve kaşmiri herkes alamayabilir ama, su ve sabun bu kadar da cep yakıyor olamaz ya, korkmayın su ve sabundan...
Parfüm denmiş de gerek üniversite zamanında gerek avm lavabolarında tuvaletten çıkıp hiç suya sabuna dokunmadan parfümünü çıkarıp kendini parfümle yıkayan insanlar vardı bolca.
Ya cidden neden sudan bu kadar nefret ediyor bizim millet acaba?
Evet katılıyorum kesinlikle temizlik ailede başlıyor. Sırf bu sebeple oğluma blw yöntemiyle ek gıdaya geçmedim. Çünkü biz çatal kaşık bıçak vs kullanıyoruz ama çocuğumuzdan elle yemesini bekliyoruz. Bana yanlış geldiği için eliyle yemesini istemiyorum.Bu özbakım, kişisel bakım, temizlik eğitimi aileden kazandırılmalı çocuklara. Yoksa kaç yaşına gelirse gelsin çok zor oluyor düzeltmek. 6 yıldır eşime özbakım, temizlik, wc kullanımı eğitimi veriyorum, adeta bir çocuk büyütüyor gibiyim. Ve bu adam 35 yıl annesi babasıyla yaşamış..Başta özellikle yapıyor bana inat sanıyordum, sonra anladım ki bilmiyor...Beni gözlüyor, benim yaptıklarımı yapıyor. Deodorant alacak bana soruyor...Doktor diş ipi kullan demiş geçen, bana sordu diş ipi ne?
Eşimin ailesine ilk kez gittim, kahvaltı yapılıyor, tüm yiyecekler ortada herkes kendi çatalını daldırıp yiyor, reçele bile. Allahım ben şok, hiçbir şey yiyemedim o gün. Bizde ortaya konan reçel gibi yiyeceklere tabağa aktarmak için kaşık vs konulur, herkes tabağına koyar öyle yer, zira bakteri ürememesi için doğrusu budur.
Bunları yapıyorum diye beni ailelerini benimsememek, beğenmemek gibi sıfatlarla itham etseler de umrumda bile değil. Neyseki eşim artık onlar gibi değil, çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?