- 11 Ocak 2016
- 865
- 898
- 103
Ben şunu anlamıyorum. Elbette herkes rahatsız olduğu konuları yazmakta özgür. Fakat ben bu forumda şunu anlamıyorum. Bu forumda insanlar sık sık rahatsız oldukları konuları anlatıyorlar; kimi ter kokan insanlardan rahatsız oluyor, kimisi çocuk gürültüsünden, kimisi kedi köpek tüyünden... Dikkatimi çeken konu şu; diyelim ki bir üye konu açtı çocuk gürültüsünden rahatsız oluyorum diye. O üye yere göğe sığdırılamıyor, herkes çocuklardan ne kadar rahatsız olduğunu anlatıyor. Hatta çoğu kişi çocuklara dair nefret söylemlerinde bulunuyor. Veya burada olduğu gibi ter kokan insanlarla ilgili konu açılıyor, herkes ter kokan insanlara ağzına geleni söylüyor. Ama mesela bir kediyle köpekle ilgili konu açılıyor; diyelim ki konuyu açan kişi komşusunun köpek- kedi tüyünden rahatsız, veya gürültüsünden veya oraya buraya bıraktığı dışkısından. O konuyu açan kişi hemen kınanıyor. Hemen yorumlar gelmeye başlıyor; "Sen hayvan düşmanısın, vicdansızsın, merhametsizsin", tarzı yorumlar. Niye ki? Ben gerçekten bunu anlamıyorum.
Uzun zamandır rahatsızım bu konudan. Toplu taşımalarda vs insanlardan gelen pis kokudan rahatsız oluyorum. Bugün öğürerek indim minibüsten. İnsan duş almaz mı veya bir deodorant kullanmaz mı??? Aklım almıyor neden yani? Günde iki kez yıkanırım deodorant rollon va ne varsa sürerim. Ekşi ekşi ter kokuları birbirine karışıyor.
Ayda 10 TL verip bir deodorant alınamıyor mu? Veya su sabun elimizin altında çok mu zor yıkanmak. Kısacası cıldıracagım. İçimden gelmiyor bir yere gitmek otobüse minibüse binmemek için.
Kesinlikle. Ama dediğim gibi ben bunu gerçekten anlamıyorum. İnsanların; çocuklardan, ter kokan insanlardan rahatsız olma hakkı var da, hayvanın tüyünden dışkısından rahatsız olma hakkı yok mu?Aslinda oyle degil.
Kim kime catar giydirirse mantigi da var.
Ama donup hayatlarina baktigimda gercek anlamda tum saskinligimi uzuntumu bir kenara koyup merhamet duydugum insanlar var.. yahu sen aslinda boyle kotusun diyecegim ama allahin kulu iste dedigim insanlar var. 1 konuya dediginiz gibi yazilirken bire bir aynisina tam tersi yaziliyor. Kendi annene baska kvye baska yaziliyor.
Cok ciddiye almamak ama cok ta kalp kirmamak had bilmek lazim
Sonra hayat oyle bir hale getirir vay benim halim diye aglatir adami. Neden oldugunu anlamaz bile..
Aynisini her Türkiye tatilimde düsünüyorum ve sif bu yüzden taksiye biniyorum.Uzun zamandır rahatsızım bu konudan. Toplu taşımalarda vs insanlardan gelen pis kokudan rahatsız oluyorum. Bugün öğürerek indim minibüsten. İnsan duş almaz mı veya bir deodorant kullanmaz mı??? Aklım almıyor neden yani? Günde iki kez yıkanırım deodorant rollon va ne varsa sürerim. Ekşi ekşi ter kokuları birbirine karışıyor.
Ayda 10 TL verip bir deodorant alınamıyor mu? Veya su sabun elimizin altında çok mu zor yıkanmak. Kısacası cıldıracagım. İçimden gelmiyor bir yere gitmek otobüse minibüse binmemek için.
Hayvanlar kokan insanlardan daha temiz. Mesela kediler surekli tuylerini temizler diskilarini kumla toprakla orterler.. muhabbet kusum bile kanatlarini tek tek parlatip temizliyor bu insanlar bir kere de olsun disini fircalamiyor kopek tuyunu agiz kokusuna tercih ederim.Kesinlikle. Ama dediğim gibi ben bunu gerçekten anlamıyorum. İnsanların; çocuklardan, ter kokan insanlardan rahatsız olma hakkı var da, hayvanın tüyünden dışkısından rahatsız olma hakkı yok mu?
Kesinlikle. Ama dediğim gibi ben bunu gerçekten anlamıyorum. İnsanların; çocuklardan, ter kokan insanlardan rahatsız olma hakkı var da, hayvanın tüyünden dışkısından rahatsız olma hakkı yok mu?
Bakın işte bu tavrınız çok yanlış bence. Tabii ki fikrinize saygı duyarım ama böyle bir çifte standart olamaz. Misal buraya konu açılıyor komşumun köpeğinin gürültüsünden rahatsız oluyorum diye. Çocuk sesine tahammülü olmayan insanlar köpeği canla başla savunuyor. Nasıl köpek sesinden rahatsız olurmuş da, vicdansız mıymış da... Tabii ki hayvanları sevelim, ben de sokakta gördüğüm zorda kalmış hayvanlara su ve yemek veriyorum. Ama bir insanın diğer insanlara sıfır tahammülü yoksa, buna karşın hayvanların herhangi bir şeyinden rahatsız olan insanları linç ediyorsa ortada bir problem var demektir...Hayvanlar kokan insanlardan daha temiz. Mesela kediler surekli tuylerini temizler diskilarini kumla toprakla orterler.. muhabbet kusum bile kanatlarini tek tek parlatip temizliyor bu insanlar bir kere de olsun disini fircalamiyor kopek tuyunu agiz kokusuna tercih ederim.
Bakın merhameti çok iyi ayırt etmek lazım. Örneğin sen bilerek nasıl bir köpeğin canını acıtabilirsin? O da bir can ya... Evet onlar yaşama hakkı olarak bizimle eşitler. Hayvanlara eziyet edenlerin, hayvanları öldürenlerin en ağır cezaları alması gerektiğini savunanlardanım. Ama dediğiniz gibi burada öyle yorumlar okuyorum ki. Ya bir çocuğa Pitbull saldırmış bu forumda konu açılmış. Bir üye yorum olarak ne yazmış biliyor musunuz? " Kesin o çocuk köpeğe sataşmıştır, kesin o suçludur." Bu üye şimdi merhametli mi oluyor?Ben burada sokak hayvanlari ile ilgili cok daha dehset verici seylerde okudum
Yazdim yazdim sildim.
Dedigim gibi cok ta ciddiye almaya gelmez.
Sadece iyilik altina burunup aslinda tas kalpli insanlar gormek sasirtiyor..
Cunku onlar hayvan sever (!) : )Kesinlikle. Ama dediğim gibi ben bunu gerçekten anlamıyorum. İnsanların; çocuklardan, ter kokan insanlardan rahatsız olma hakkı var da, hayvanın tüyünden dışkısından rahatsız olma hakkı yok mu?
Ve insan düşmanıCunku onlar hayvan sever (!) : )
Hayvanlar kokan insanlardan daha temiz. Mesela kediler surekli tuylerini temizler diskilarini kumla toprakla orterler.. muhabbet kusum bile kanatlarini tek tek parlatip temizliyor bu insanlar bir kere de olsun disini fircalamiyor kopek tuyunu agiz kokusuna tercih ederim.
Kedi köpek kılından nefret ederim . Ayrıca insanlar kıyafet giyiyor , kedinin o şekilde evde dolaşması bile beni tedirgin eder. Sonuçta poposu her yere deyiyor. Ama ben evinde besleyenler e saygı duyuyorum ve gitmiyorum evlerine .Bakın işte bu tavrınız çok yanlış bence. Tabii ki fikrinize saygı duyarım ama böyle bir çifte standart olamaz. Misal buraya konu açılıyor komşumun köpeğinin gürültüsünden rahatsız oluyorum diye. Çocuk sesine tahammülü olmayan insanlar köpeği canla başla savunuyor. Nasıl köpek sesinden rahatsız olurmuş da, vicdansız mıymış da... Tabii ki hayvanları sevelim, ben de sokakta gördüğüm zorda kalmış hayvanlara su ve yemek veriyorum. Ama bir insanın diğer insanlara sıfır tahammülü yoksa, buna karşın hayvanların herhangi bir şeyinden rahatsız olan insanları linç ediyorsa ortada bir problem var demektir...
Bakın merhameti çok iyi ayırt etmek lazım. Örneğin sen bilerek nasıl bir köpeğin canını acıtabilirsin? O da bir can ya... Evet onlar yaşama hakkı olarak bizimle eşitler. Hayvanlara eziyet edenlerin, hayvanları öldürenlerin en ağır cezaları alması gerektiğini savunanlardanım. Ama dediğiniz gibi burada öyle yorumlar okuyorum ki. Ya bir çocuğa Pitbull saldırmış bu forumda konu açılmış. Bir üye yorum olarak ne yazmış biliyor musunuz? " Kesin o çocuk köpeğe sataşmıştır, kesin o suçludur." Bu üye şimdi merhametli mi oluyor?
Evet bazen oyleler hakket. Konu hayvansa.. hemen bizde sizin cocuklarinizdan rahatsiz oluyoz:)) diyolar.. kucukken kedi degildiki bunu diyende cocuktu yani:)Ve insan düşmanı
Kesinlikle hele çocuklara laf edenlere o kadar sinir oluyorum ki. Onlar bizim geleceğimiz ya... Tabii ki hayvan da bir can ama önce hayvan mı çocuk mı deseniz... Tabii ki önce çocuklar. Gerçi bu tipler,"önce insan"deyince de kızıyorlar ama olsun.Evet bazen oyleler hakket. Konu hayvansan.. hemen bizde sizin cocuklarinizdan rahatsiz oluyoz:)) diyolar.. kucukken kedi degildiki bunu diyende cocuktu yani:)
Konu insanlarin kokmasi! cocuklarin bagirmasi ne alaka ? Polemik yaratmaya mi calisiyorsunuz? ayrica buradaki konularda insanlari dislayan yorumlar yapiliyor demissin o konu nerede link ver? Buradaki bir takim insanlari zan altinda birakma hangi yorumda cocuklar asagilanmis ?Bakın işte bu tavrınız çok yanlış bence. Tabii ki fikrinize saygı duyarım ama böyle bir çifte standart olamaz. Misal buraya konu açılıyor komşumun köpeğinin gürültüsünden rahatsız oluyorum diye. Çocuk sesine tahammülü olmayan insanlar köpeği canla başla savunuyor. Nasıl köpek sesinden rahatsız olurmuş da, vicdansız mıymış da... Tabii ki hayvanları sevelim, ben de sokakta gördüğüm zorda kalmış hayvanlara su ve yemek veriyorum. Ama bir insanın diğer insanlara sıfır tahammülü yoksa, buna karşın hayvanların herhangi bir şeyinden rahatsız olan insanları linç ediyorsa ortada bir problem var demektir...
Sen ne kompleksli, ne çatlak bir şeysin.Aynen size katılıyorum. İnsanlarımız diğer insanları yererek psikolojilerini tatmin etmeye çalışıyorlar. Evet tabii ki öz bakım çok önemli, ben kendi adıma çok dikkat ederim mesela. Ama bir işçinin ter kokusundan asla rahatsız olmam! Otobüse bazen işçiler biniyor, asla rahatsız olmuyorum. Emeği çağrıştırıyor bana! Ben burada bir konu açmıştım. Bilirsiniz Türkiye'de kapalı gıda mekanlarına evcil hayvanla girmek yasaktır. Kadının birisi köpeğini sokmuştu. Bu forumda da beni linç etmişlerdi. Vay efendim ben köpekten nasıl rahatsız olurmuşum ter kokan insanlar varmış onlardan niye rahatsız olmuyormuşum. Tamam ter kokan insan da o belki işçi... Anladım ki ülkemizde insanın köpek kadar değeri yok. O köpek krallar gibi bakılıyor, işçiler ise emek teri döküyor. Ama işçinin alın terinden rahatsız olunuyor, insanlar köpekten rahatsız olunca da linç yiyor. Hey gidi dünya!
Aynen konu kokan insanlar ama her konuya baktığımda bu iki arkadaş hayvanları sevdiklerinden bahsedip ara ara gizli duygularını ortaya döküp duruyorlar:).Ne alaka yaniKonu insanlarin kokmasi! cocuklarin bagirmasi ne alaka ? Polemik yaratmaya mi calisiyorsunuz? ayrica buradaki konularda insanlari dislayan yorumlar yapiliyor demissin o konu nerede link ver? Buradaki bir takim insanlari zan altinda birakma hangi yorumda cocuklar asagilanmis ?Mune forum kurallarini hatirlatir misiniz ?
Çok haklısınız bende çok iğreniyoeum rahatsız oluyorumUzun zamandır rahatsızım bu konudan. Toplu taşımalarda vs insanlardan gelen pis kokudan rahatsız oluyorum. Bugün öğürerek indim minibüsten. İnsan duş almaz mı veya bir deodorant kullanmaz mı??? Aklım almıyor neden yani? Günde iki kez yıkanırım deodorant rollon va ne varsa sürerim. Ekşi ekşi ter kokuları birbirine karışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?